FIA'dan "Irkçılığa Karşı Yarış" Kampanyası

yazar:

kategori:

Autosport.com’da çıkan habere göre İspanya GP’de ortaya çıkacak olan ırkçılığa karşı yürütülen yeni bir FIA kampanyası kapsamında Formula 1 takımları, pilotları ve pistlerinden destek istenecek.

"Irkçılığa Karşı Yarış" ile motor sporlarının yönetim kurulu sporun hiç bir seviyesinde ırkçılığa karşı esnek davranılmayacağı yönünde mesajlar verecek.

Bu çalışmalar, İspanya’daki testlerde Lewis Hamilton’ın maruz kaldığı durumun ardından hareket kazandı.

Bütün pilotlar, takımlar, pistler, F1 ile ilgili sportif ortaklar, ulusal sportif yetkililer bu kampayaya katılmak için davet edilecek. Bunun altında bir "Irkçılığa Karşı Ralli" kampanyasının da işleme sokulması ümit ediliyor.

Yarışseverler ayrıca kampanyanın internet sitesine destek verebilecekler.

Bir FIA sözcüsü, motorsporlarının bütün iştirakçilerinin bu kampaya çağrılacağını duyurdu.

Sözcü: "FIA, Lewis Hamilton’a karşı yapılan ırkçılık karşısında dehşete düşmüştür. Bu tip davranışlar FIA kanunlarında eşit değerlerin esas prensiplerini herekete geçirir"

"Formula 1; global, bir çok kültürü barındıran bir spordur ve bu tip olaylara daha önceden müsade etmemiş ve bundan sonra da tolerans göstermeyecektir."

"Uluslararası motor sporları, ırkçılık ve sportif eşitlikle ilgili olumlu mesajlar vermek için çok geniş bir topluluğa ulaşabilir. Bizim bu kampanyamızı desteklemek için motor sporlarındaki herkesin ilgili olmasından cesaret alacağız, eski dünya şampiyonlarından geleceğin potansiyel şampiyonlarına kadar"

FIA’nın bu çalışmalarına, ırkçılık hareketlerine maruz kalan Lewis Hamilton’un takımı McLaren’den destek geldi.

Takım adına konuşan biz sözcü: "İspanyol motorsporları yetkilieri, Barselona pisti idaresi ve İspanyol insanların büyük bölümü ile birlikte dünya çapındaki F1 tarartarları da dahil olmak üzere, motorsporlarında ırkçılığa karşı FIA’nın kararını alkışlıyoruz ve elimizden geldiğince destek vereceğiz"

"Geçen Barselona testlerinde sözde F1 severlerin küçük bir bölümünün ırkçı davranışlarının herhangi bir yerde tekrar edilmemesini hevesle umuyoruz."

"Açıklığa kavuşturduğumuz gibi Vodafone McLaren Mercedes, yıllar boyunca İspanyol pistlerde yarıştı ve test yaptı ve takımla bağlı herkes İspanya ve İspanyol insanlara saygı duyar, Lewis Hamilton da dahil"


Yorumlar

  1. mp4-23 (mgd) avatarı

    Hala anlamamakta ısrar eden arkadaşlar var.Bakın yeniden izah etmeye çalışayım.Sayın zehrAlonso ; Hamilton McLaren-Mercedes takımının bir projesidir.Bu proje kapsamında bu çocuk 8 yaşından itibaren hem yetiştirildi, hemde McLaren' in genç bir üyesi olarak yarıştırıldı.Şimdi böyle bir yetenek varken hangi ortamda ne yapacağı endişe uyandıran ve ne zaman kaçacağı belli olmayan Alonso' mu desteklenmeliydi yani.Bu çocuk 8 yaşından beri McLaren camiasının bir üyesi.Kimi neyle kıyasladığına dikkat et.Mercedes takımı 10 tane Alonsoya değişmez o ÇAYLAĞI.

  2. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    zehrAlonso sendemi irkcisin bilader yorumun cok sacma o caylak dedigin genc F1 e summi den sonra bir zevk katdi ki gecen sene sampiyonlugu 1 puanla kacirdi hangi caylak dan bahsediyorsun su an en cok kazanan ve en cok medyanin pesinde kosan ve sampiyon olmamasina ragmen en cok cekinilen pilot LEWiS dir elma veren agac taslanir misali ispanyolarin yaptigi terbiyesizlik ve onu desdekleyenlerde IRKCI ve terbiyesizdir anlayana …

  3. race against racism :)) tuttum ben bu sloganı…

  4. NothingtoSay avatarı

    Site yönetimine ve site müdavimlerine bir öneri.bundan böyle pilotları küçük düşürecek,aşağılayacak yorumlar yayınlanmasın.olmaz mı? çok güzel olur valla..böylece insanlar yorumnlarını yazmadan evvel durup düşünecekler..daha dikkatli olacaklar..sonuçta daha temiz ve katlanıulabilir yorumlar yapılmış olacak.

  5. Eğer siz zamanında bu işi tarafsız we mantıklı yapıp geçen sene Lewis'e bu kadar ayrıcalıklı dawranmasaydınız bunların hiçbiri olmıcaktı,bi söz wardır,ÖNLEM ALMAK KOLAY;ONARMAK ZORDUR die,tam size göre,siz ne yaparsanız yapın ne size ne de o çaylaa güwenimiz war bizim,bunlar Fernando'ya olsa bu kadar üstünde durucakmıydınız,taraflısınız bunu herkes bilio,önemli olan kabul etmek !!!! ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir