Renault, Red Bull’la Ayrılık Yolunda İlerliyor

yazar:

kategori:

Renault, Formula 1’de devam etme kararı alması halinde son yıllarda motor tedarik ederek toplam 8 şampiyonluk yaşadığı Red Bull’la yollarını ayıracak gibi görünüyor.

Renault ve Red Bull’un arası son 2 senede oldukça gerildi. Özellikle bu sene Renault’nun düşük performans göstermesinin ardından Red Bull’un basın önünde yaptığı açıklamalar Renault tarafından hiç hoş karşılanmadı.

Renault’nun Lotus’u alarak Formula 1’de fabrika takımı olarak devam edebileceği ya da Formula 1’den tamamen ayrılabileceği söyleniyor.

Cyril Abiteboul, Macaristan’da Red Bull’un beğenmeyeceği şeyler söyledi.

Abiteboul “Red Bull’un Renault ile para kaybettiği yazılarını okuyoruz ve bunlar tamamen kabul edilemez.”

“onlara direkt ödenen paraları, Total’in ödediği parayı, Infiniti’nin ödediği parayı ve ödül paralarını toplarsak yarım milyar eurodan bahsetmiş oluruz.” dedi.

Hem Renault hem de Lotus, kendileri hakkında çıkan iddiaları kabul ediyorlar.

Son iddialar Renault’nun gelecek planlarının eylül ayında netleşeceği yönünde. Abiteboul da o dönemde geleceklerinin netleşeceğini kabul etti.

Abiteboul “Lotus düşündüğümüz seçeneklerden birisi ancak Renault geçmişteki hatalarını yapmak istemiyor.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“Renault, Red Bull’la Ayrılık Yolunda İlerliyor” için 7 yanıt

  1. Ams’de okudum.Red Bull Mercedes ile flortte imis.Toro Rosso icin Honda motoru istiyorlarmis.Ferrari bir onceki yilin motorunu oneriyormus.

  2. Nankörlükte zirve yapmış bir takım Red bull,umarım Renault bunlarla olan ortaklığını bitirir,ister fabrika takımı olarak ister tamamen F1 ayrılsın ama bunlarla devam etmesin.

  3. Lafı gediğine koymuş.

    Neyin parasını kaybetmişler 2011 den beri motora para vermiyorlar bunların yanı sıra para ödeniyor ama göreceğiz Renault’suz batışlarını izleyeceğiz büyük bir ihtimal. Renault geliştirilmiş motoru geciktiriyor ilerleyen günler de her iki tarafın ne yapacakları belli olduğunda güncellenmiş motor gelecektir.

    1. aynısını bende düşünüyorum güncel motoru vermiyor.

      1. Kesinlikle. Bu arada Ricciardo açıklama yapmasa haberimiz olmayacak Renault-Total’ın geliştirdiği yeni yağ ve yakıt motora güç kazandırmış Ricciardo bu gelişim ile motorun daha iyi hissettirdiğini söylemiş.

  4. Red Bull son 2 senede gerçekten çok acemice davrandı. Basın önünde motor partnerini aşağıladı. Bunlar hiç doğru değildi. Basın önünde hakaret edeceğine Renault ile oturup olgun bir şekilde çözüm aramalıydılar. Mclaren, Mercedes ile 1999’dan 2013’e kadar 2008’deki pilotlar şampiyonluğu hariç hiç şampiyonluk kazanamadı. Buna rağmen Mclaren’in Mercedes’i aşağıladığı hiçbir demeci olmadı diye hatırlıyorum. Red Bull eğer turbo V6 döneminde başarı istiyorsa Mercedes’in bütçesi kadar bütçeyi Renault’a vermeli ki başarısızlık karşısında bir şey deme hakkı olsun. Red Bull en azından 2010’daki Vettel şampiyonluğu hatırına biraz daha olgun olabilirdi. 2010 son yarışında Alonso Renaultları geçebilseydi Vettel şampiyonluğu kaybediyordu.

  5. Bu kacinci haber?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir