Raikkonen’in Macaristan Performansı Tifosileri Memnun Etti

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen’in Macaristan’da gösterdiği performans, Fin pilotun takımda kalması için anahtar olabilir.

Ferrari Macaristan GP’sine 3. ve 5. sıralardan başlamasına karşın henüz ilk virajda 1 ve 2. sıraya kadar yükselmiş ve Ferrari bu yılki ikinci zaferini elde etmişti.

Yarışta Raikkonen’in üzerinde büyük bir baskı vardı ve Raikkonen harika bir start alarak 2. sıraya yükseldi ancak Fin pilot araçta yaşanan bir sorun ile beraber yarış dışı kaldı. Buna karşılık Raikkonen’in performansı taraftarları memnun etti.

La Gazzetta dello Sport’tan Pino Allievi “Bu Kimi Tifosilerin ve Ferrari’nin istediği Kimi” dedi.

Mika Salo ise “Kimi Ferrari’de kalabileceğini herkese gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ferrari takım patronu Arrivabene Raikkonen’in aracında yaşanan sonucun utanç verici olduğunu söylemiş ve Fin pilotun performansından memnun kaldıklarını dile getirmişti.


Yorumlar

“Raikkonen’in Macaristan Performansı Tifosileri Memnun Etti” için 10 yanıt

  1. OtonomAktor avatarı

    2. pilotluk vazifesi için olacaksa bence Kimi kalmasın. O veya bu şekilde takım arkadaşı Kiminin aldığı puanın 2 katından fazlasını almış durumda ve Bottas bile önünde Kimi nin. Baskı altında çok dağılıyor ve performansının %50 sini kafadan kaybediyor. Eskiden hızlıydı daha agresif sürerdi dışarıdan atakları göz doldururdu vs. ama o halinden eser kalmadı. Ben bir seyirci olarak üzülüyorum şu anki haline eleştiriler ağır şekilde sürüyor. “Buzadam” dense de hiç öyle değil duygusal bir adam eleştiriler gerçekten Kimi yi etkiliyor, Tifosiler bile son şampiyonlarını yerden yere vuruyor. Bu şekilde baskı altında ezilmiş 2. pilotluğu kabullenmiş bir Kimi görmektense ayrılsın bence Ferrari den. Baskı olmayacak özgürce yarışacağı bir takıma gitse Kimi gerçek performansını gösterebilir diye düşünüyorum. Ama Ferrari de kalırsa bunun olacağını pek düşünmüyorum.

  2. Tifosiler memnun da Raikkonen memnun mu acaba ? Raikkonen sorun çıkıncaya kadar Vettel’e mağlup olmuştu ama Rosberg’i arkasında tutmayı bilmişti Bu yarıştan sonra anlaşılan o ki Vettel Ferrari iş birliği tutmuş Raikkonen ise geçen yıldan sonra bu yılda takım arkadaşına mağlup olmaktan kurtulamayacak gibi bana göre Raikkonen’in en azından Ferrari’den ayrılması gerekir buradan sonra artık ikinci pilot muamelesi göreceği çok açık Önümüzdeki yıl pilot piyasasında pilotlar kadar Renault’un takım kurup kurmayacağı da etkili olacak Bakarsınız Raikkonen oraya geçer ve bize 2012 ve 13 de olduğu gibi özgür ve baskı altında olmayan Raikkonen’i tekrar izlettirir

  3. Kimi şanssız bir sorunla bırakmasa 2-3 senedir izlediğin en güzel yarış olacaktı dubleden ama iyi sürmesi yeter kendisinin. Bu arada tifosi’yi yanlış kullanmışsınız tifosi zaten çokluk belirten bir kelimedir tifosiler deyip 2 kere çoğullaştırılınca yanlış oluyor.

  4. Olaya objektif bakarsam sezon başından bu yana Ferrari’deki sorunlar hep Kimi’yi buldu. Bu bana pek normal gibi gelmiyor. Tabi ki Raikkonen ikinci pilot demiyorum ancak bu kadar çok sorunun Raikkonen’de çıkması pek normal değil. Bir anlarsın, iki anlarsın ama üçüncü geliyorsa bir durup düşünmek gerekiyor. 2012’de Schumacher’in başına gelmişti bu tarz şeyler. Raikkonen’ciler bana kızmasın ancak Ferrari için Vettel daha önemli. Tıpkı 2012’de Rosberg’in Schumacher’den daha önemli olduğu gibi. Neden derseniz daha genç ve daha gelecek vaat eden bir pilot. Takım Vettel’in üzerine biraz daha düşüyor gibi. Tabı bu bir öngörü. İçini bilmiyoruz takımın, ama bu kadar çok sorunun tek bir araçta çıkması şanssızlıkla açıklanamaz

    1. Bu yoruma şapka çıkarılır.

    2. Dostum, yorumlarını daha sık görmek dileğiyle.

      1. Teşekkür ederim dostum. Vakit oldukça yazıyorum. Bende senin yorumlarını beğenerek takip ediyorum. İsmini gördüğüm an yorumunu okumadan geçmiyorum, beklentilerimiz karşılıklı 🙂

  5. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ben anlamıyorum her cacığın raikoneni bulmasını.Bunun kesinlikle ferrari yönetimi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Ferrari başarıya aç ve bu tür sorunlar olduğu sürece pilotlar eleştirilebilir.Allisonun bile koltuğu sallanma aşamasın da haberleri çıkıyordu durum açık ve net artık tek istek başarı bunun için çalışıyor ferrari.Raikoneni ve Vetteli inşallah ilerleyen yarışlar da sorunlar bulmaz ve güçlü yarışlar çıkartırız.

    1. İnşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir