Eski F1 Pilotları Hakemlere Yardımcı Olacak

yazar:

kategori:

FIA Motor Sporları Konseyi, yargılama mekanizmalarında yeniliğe gitme kararını bugün onayladı. Artık yarışlarda 3 yerine 4 yüksek hakem görev alacak.

Bu görevlilerin üçü mevcut hakemlerden ve eski F1 pilotlarından seçilecek. Diğeri ise yarışa ev sahipliği yapan ülkenin Ulusal Spor Otoriteleri tarafından belirlenecek olan bir görevli olacak.

Bugüne kadar Alan Donnelly’nin doldurduğu “oy vermeyen üye” rolü, bundan sonra süreçte yer almayacak. Her yarış için 4 hakemin seçeceği bir kişi görevli olacak. Donnelly, geçtiğimiz 2 yıl boyunca hakemlik sisteminin geliştirilmesi konusunda pek çok öneride bulunmuştu.

Hakemler, daha hızlı karar verebilmek için gerektiğinde yalnızca video ve radyo kaynaklarını kullanabilecekler.

2008 yılında kararlaştırılan temel kurallar doğrultusunda FIA, hakemleri denetlemeyi sürdürecek. Böylece hakemlik sisteminin geliştirilmesi süreci devam edecek.

FIA tarafından konu ile ilgili yayınlanan bildiride yer alan bilgi şu şekilde: “Kararların kalitesini yükseltmek için, mevcut gözlem programı devam edecek ve hakemlerin eğitimi, karar dağılımı ve yıllık toplantıların gerçekleştirilmesi teşvik edilecek.”


Yorumlar

  1. inci incili avatarı

    yanlış kararların çıkmasını önleyecek güzel bir uygulama.

  2. MagicAlonso avatarı

    eski pilotlardan hakem olacaksa ilk olması gereken prof. olmalı en doğru analizi yapacak kişi odur

  3. Formula 1'de aynı hataya aynı cezanın verilmesi için gerekli bir uygulama olması bir yana taraftarların da istediği bir olaydı bu. Amacına ulaşacağına inanmaktayım. Alain Prost, Jackie Stewart gibi pilotlar bu görev için ideal isimler.

  4. 3 hakem oluyor bildiğim kadarıyla. Bunlarda Sir Jackie Stewart, Niki Lauda ve Mika Hakkinen olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir