FIA 2010 Sezonu İçin Önerilere Açık

yazar:

kategori:

F1 komisyonunun bir alt kolu olan Spor Çalışma Grubu, Formula 1 takımlarının teknik direktörlerini de içeren bazı temsilcilerden oluşuyor. Bu grup, Ocak ayındaki Dünya Motor Konseyi’ne kadar önerilerde bulunacak.

Ele alınması gereken konuların başında geçiş sayılarının artırılması geliyor. 2009 kural değişiklikleriyle yere basma gücünde büyük kayıp yaşayan takımlardan bazılarının şimdiden bu sorunu büyük ölçüde aştıklarına inanılıyor. Önümüzdeki sezon yere basma güçlerinin 2008 sezonu sonundaki değerlerden daha yüksek olması bekleniyor.

Malezya GP patronu Razlan Razali, bu hafta içinde Monako’da yaptığı açıklamada, FIA tarafından yapılacak olan değişikliklerle geçişlerin artırılmasından hoşnut kalacaklarını belirtti.

Sepang pisti CEO’su ise “FIA, pistleri değiştirmeden geçişleri artıracak bir fikir bulabilirse bu harika olur. Seyirciler aslen araç gelişimleriyle fazla ilgilenmiyorlar, onlar heyecanlı yarışlar ve bol geçiş istiyor. FIA bu konuda yardımcı olabilecek bir fikir bulursa bu güzel olur. Ancak her zaman bir yedek planımız var, o da doğa ana” dedi.

Mercedes GP CEO’su Nick Fry’ın sporu fanlar için daha ilginç hale getirme fikri ise sporun takipçilerinden olumlu tepki aldı.

“Medya konusunda geride kaldığımız suçlamalarının doğru olduğunu düşünüyorum, yapabileceğimiz çok daha fazla şey var. Ancak sanırım şu an FOM bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor, bunun sonuçlarını önümüzdeki yıl almaya başlayacağımızı umuyorum.”

Pist patronları da, mevcut finansal atmosferde varlıklarını sürdürebilmeleri için, organizasyonların seyirciler için daha ilginç hale getirilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Bunların yanında, FIA, lastik üreticileri ve yakıt tedarikçileri için kurduğu 2 alt komitenin yanı sıra, bünyesindeki organizasyonlar dahilinde çevresel konularda önerilerde bulunacak bir çalışma grubu da kurdu.

 


Yorumlar

  1. Arzu ve dilekler gibi olmuş. Güzel.

  2. 1. V8 ÇİFT TURBOŞARJLI MOTORLAR KULLANILACAK. HER TAKIMIN MOTORLARININ TURBO ÇAPI EŞİT OLUCAK.

    2. KANAT BOYUTLARI ESKİSİ GİBİ OLUCAK, EK KANATLAR OLMADAN PÜRÜZSÜZ ŞASİ, DİFÜZÖRLERDE ESKİSİ GİBİ OLUCAK. ÇİFT KATMANLI DİFÜZÖRLER KULLANILMAYACAK.

    3. YARIŞLARIN KISALMASI.

    4. PUAN SİSTEMİNE DEVAM YARIŞTA EN HIZLI TUR ATANA VE POLE POZİSYONUNU ALANA 1 EK PUAN VERİLECEK.

    5. SEZON İÇİ SADECE ÜÇ DEFA ANTREMAN YAPILABİLECEK.

    6. SEZON ÖNCESİ SADECE ŞUBAT AYI TESTLER YAPILACAK VE HERGÜN YAPILABİLECEK. HER TAKIM İSTEDİĞİ FORMULA 1 DE Kİ TEST PİSTİN DE TESTİNİ YAPABİLECEK.

    7. BİR SEZONDA TAKIMLAR ÜÇ FARKLI MOTOR KULLANABİLECEK. (GELİŞTİRME AÇISINDAN) 3 FARKLI MOTOR, 3 FARKLI ŞANZIMAN KULLANILACAK.

    8. YARIŞLARDA HAKEMLİK YAPACAKLAR ESKİ F1 SÜRÜCÜLERİ OLUCAK SEZONUN TÜM YARIŞLARIN AYNI KİŞİLER HAKEMLİK YAPACAK.

    9. BUNDAN SONRA Kİ YENİ YAPILACAK PİSTLER HİÇ BİR ZAMAN SOKAK PİSTİ OLMAYACAK.

    10. RÜZGAR TÜNELLERİ ÇALIŞMA SAATLERİ İLK ÜÇ TE OLAN TAKIMLAR 12 SAAT DİĞER TAKIMLAR 20 SAAT ÇALIŞTIRABİLECEK. SEZON İÇİNDE TAKIMLARIN YERLERİ DEĞİŞTİKÇE ÇALIŞMA SAATLERİDE DEĞİŞECEK.

    11. PAZAR GÜNKÜ YARIŞTA KULLANILACAK LASTİK TÜRÜ TEK OLUCAK, SIRALAMA TURLARINDA KULLANILACAK LASTİK VE YARIŞTA KULANILACAK LASTİK OLARAK İKİYE AYRILACAK.

    13. LASTİKLERE TAKILAN CANT KAPAKÇIKLARI KALDIRILACAK.

    14. YARIŞ ESNASINDA PİST DIŞINA ÇIKIP KUM HAVUZUNA SAPLANAN
    vb. SÜRÜCÜLERİN ARAÇLARININ MOTORLARI DURMADIYSA PİST
    GÖREVLİLERİ TARAFINDAN PİSTTE GERİ DÖNDÜREBİLECEKLER.

    15. ÇİFT DEBRİYAJLI SİSTEMLİ ŞANZIMANLAR KULLANILACAK.

  3. Benden bi öneri..

    İstanbul Parkın tarihini dğeiştirsinler bilet alayım 😀

    30 Mayısda sınavım var yahuuuu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir