Anket: F1’de Sezonun İlk Bölümünde En İyi Takım ve Pilot Hangisiydi?

yazar:

kategori: ,

[poll id=”23″]

 

 

 

 

 

 

 

 

[poll id=”24″]

Görüşlerinizi “Yorumlar” kısmında belirtebilirsiniz.


Yorumlar

“Anket: F1’de Sezonun İlk Bölümünde En İyi Takım ve Pilot Hangisiydi?” için 52 yanıt

  1. Yav şu oylamayı bile fanatizme çevirmişsiniz. İlk yarının açık ara en iyi takımı Forceindia’dır. Neden mi test dönemi bile geçirmeden ürettikleri araçla her yarış ilk 10’a girdiler.Williamslarla yarıştıkları yarışları hatırlıyorum.

    En iyi plotsa açık ara Verstappen . Daha 17 yaşında … fazla söze gerek yok. inşallah bir gün mclarende görürüz. Kevin-Vandorne-Verstappen 3lüsünden korkun ilerde.

    17 yıllık Mclarenciyimdir.

    1. Kardeşim ağzına sağlık. Aynen öyle dediğin gibi Verstappen’in yaptığı ataklara zaten hayran kalıyorum. Force India’da öyle test yapsalardı bu sezon Williams’ı yenerlerdi…

  2. Alonso-McLaren 😀 😀

  3. herşey bitarafa kenanın yarışı var insan bir link koyar ya biraz daha destek lütfen

  4. Toro Rosso yu tutaam da ve verstappen oldukça başarılı olsa da ben hala şansızlıklardan dolayı saınz ın kendını gösteremedıgını düşünüyorum…

    İnşallah takım olarak çok daha ıyı yerlere gelicez…

  5. Pilot olarak Vettel ya da Verstappen, takım olaraksa hiç sorgulamadan bakarsak Mercedes ama bu noktaya hileyle geldikleri için Ferrari diyorum.

  6. aslında 2 takım ve iki pilot var
    ferrari vettel
    Toro Rosso Verstappen
    hamilton ve mercedes diyenlere şöyle katılırım mercedes tamam ama hamilton asla
    bu mercedeste vettel olsaydı butün yarışları alırdı kaza arıza harici dışında
    eğer bu mercedeste vettelin sadece 40 puan önündeyse hamilton
    bu vettel,in çok iyi bir pilot olduğunun kanıtıdır hamilltonla arasındaki farkı gösterir
    bu mercedesle uzar giderdi vettel ancak finişte görürlerdi

  7. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    Vettel-Toro Rosso

  8. Mercedes havaya uçtuğu her an doğru yerde olan Vettel ile bu sezon tam da hayal ettiğim performansı gösteren Mclaren. Geri kalanlar oldukları yerdeler.

  9. haha Raikkonene oy çıkmış bu adamı hala iyi pilot zannedenler var.adam montoya dışında her takım arkadaşına geçilmiş bi adam.ama kabul webber baricellodan falan iyi pilot. ?

    1. Numan-Vettel avatarı

      acaba raikonen sadece montoyayı geçebilmişse nasıl şampiyon oldu

      1. Bak buna +1000 derim 😀 😀

      2. Ertesi yılı unutma 2008’i

  10. Yıldız Raikkonen Montoya dışında tüm takım arkadaşları tarafından geçilen bir pilot. Çok başarılı bu konuda.

  11. Tuttuğum pilotta değil ama massa nın yaşına göre yaptığı işler, hıznı koruması, sıralama turu başarısı kullandığı araca göre göze çarpan bir performans. Hamilton, Vettel, Rosberg bunşların performansında araç faktörü daha önde. Ama bunlarda idare ederdi. Sıradışı bir performans neredeyse yok.

  12. Vettel ve Mercedes düşüncem.
    Alonso ve McLaren oyum. 😀

    1. Şaşırmadık ?

  13. tabi ki Vettel, Ferrari.az uraşın çoçukla.Vetteli kıskanmıyın.

  14. Anket katılımcıları yanlış değerlendirme yapmış. Gerçekten başarılı olan pilotları değil sevdikleri pilotlara oy vermişler. Verstappen ve ricciardo diğer pilotlara göre kesinlikle daha iyi performans gösteriyor fakat millette niyeyse bir vettel hayranlığı var.

    1. Dediklerine katılıyorum,Anket resmen amacından saptırılmış.Benim Favori yılıdızım Verstappen’di.çocuk 17 yaşında daha.17 (OnYedi).Şöyle bir kendi çocukluğumuzla karşılaştırsak,bizler 17 yaşındayken diye..Tamam bu babadan gelen bir şey ama diğer pilotlarında çocukları oldu,akrabaları oldu.Bu çocukta (her ne kadar itici bulsam da kendisini) yetenek var.17 yaşında bir bebede olmaması gereken bir yetenek mevcut.Alkışlar Verstappen’e..
      Takım olarak da Ferrari.Her ne kadar geçen seneye göre beklenen farkı kapatamasa da,yine de en iyi ikinci takımız tıpkı önceki senelerde olduğu gibi :)))

  15. Bana göre Kesinlikle Vettel aldığı galibiyetlerle Mercedes de her ne kadar sevmesek de seneyi domine etmesiyle en iyi pilot ve takımdır bu sene.

  16. hamilton olabilirdi, ancak macaristan gibi rezil bir yarış çıkarmasaydı. işte böyle tek hata ile gidersin. hamilton’ı ele. ama bu kadar yüksek oy almasını da anlayabiliyorum, sezonun geri kalanında en iyisi oydu.

    vettel olamaz, hem takım arkadaşı raikkonen olduğu için, hem de ferrari diğer takımlardan çoğu pistte oldukça hızlı, ve bu yüzden de çoğu yarışta 3.lüğü garantiydi zaten. stabil bir performans gösterse de ne kadar hızlı bilemiyoruz. 2 merc fazla hızlı, raikkonen nerelerde belirsiz, diğer takımlar çok yavaş, vettel’e çoğu yarış mücadelesiz bir 3.lük kaldı sezon boyu.

    alonso olamaz, birşey göremedik daha.

    raikkonen hiç olamaz. macaristanı saysak bile şu ana kadar bırak en iyisini, altındaki araca göre bu sezonun en kötü performans gösteren pilotu.

    sanırım bu anketin sağlıklı sonuç vermesi için sezon sonunu beklemek gerekecek 🙂

    1. Rihanna ile takılmaya başlamış Hamilton, yakında bozar iyice kendini 😀

    2. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Allah büyük bak her şey başınıza geliyor.Ferrari zamanı Fernando Alonso redbul hızlı iken benzer başarılar alırken redbullun hızına rağmen alonso onlarla mücadele etmeye çalışması sizin alonsoyu ne kadar sezonun en iyisi pilot katagorisine sokmanız şimdi Vettelin benzer başarılar göstermesi ve hızlı mercedesler ile mücadele etmeye çalışması gözünüze düşük gelmesi çünkü alayınız boşsunuz tek yaptığınız futbol taraftarlığı 🙂

      1. tamam vettel süper pilot.oldumu.yahu hadi 2010 ve 2012 yi anladık (gerçi o zamanlarda çok hızlı bir araç yoktu ya neyse). alonso 2011 deki ferrariye rağmen redbulun brezilyada oynadığı oyun olmasa sezonu yine hemen vettelin arkasında bitiriyordu. 2013 ona keza öyle.beş sene boyunca redbul tarafından ferrarinin adından çok alonsonun adı geçiyordu.rakip olarak ferrariyi değil alonsoyu rakip görüyorlardı. hele şu 2014 ferrari ile 2015 ferrari aracını bir tutuyorsan seninle bu konu üzerine tartışmam bile.

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          ”hele şu 2014 ferrari ile 2015 ferrari aracını bir tutuyorsan seninle bu konu üzerine tartışmam bile” Okuduğunu anlamamak ve boş boş yazmak.Kimin kimle tartışmaması gerektiği açık.

        2. Tabii canım, hemen arkasında bitiriyordu 😀 Vettel galibiyeti verdi diyelim, vermese 399 puanı olacaktı 392 yerine. Webber de 258 yerine 251 puanda kalacaktı. Alonso da 257 puanda olacaktı. Peki Button kaçıncı bitirdi? 270 puanla ikinci. 142 puan geride ve üçüncü bitirmek nasıl “hemen arkasında bitirmek” oluyor? Bak arabalar arasındaki performans farkından bahsetmiyorum, çünkü cevap yazarsan konudan sapıp böyle diyeceğini tahmin edebiliyorum. Ben sadece diyorum ki “hemen arkasında bitirmek” nasıl oluyor durum böyleyken? Biz de – eğer bu performansı devam ederse – Vettel’in gayet iyi iş çıkardığını düşünüyoruz. Adam F1 tarihinin belki de en baskın aracını süren Hamilton’dan sadece 42 puan uzakta. Sezon sonunda 42 değil 142 puan geride olsa da (tam Alonso’nun farkı) ben bu adamı öveceğim ama en azından “hemen arkasında bitirmiş” demeyeceğim. Yine de karşı çıkıyorsun gösterdiği performansa, Alonso yapınca iyi ama. Ayrıca bu sitenin neredeyse tüm kullanıcılarına da bir çift sözüm var: Hamilton takım arkadaşını yenince mükemmel oluyor, hata yapınca “canın sağ olsun” moduna giriyorsunuz da ben Vettel’in dominasyonunda neden bunun yarısı kadar anlayış görmedim? Sıkıntılı mısınız arkadaşlar? Vettel’in yaptığı her şey niye bu kadar rahatsız ediyor sizi?

          1. yahu teferruatlara takılacaksak diğer senelerdende örnekler verseydin keşke.ben sana ve yukarıdaki arkadaşa bir örnek vereyim ve 2014 ricci vettel diyorum başkada bir şey demiyorum. çünkü anlamayacaksınız ne demek istediğimi.

        3. Verecek bir cevabı olmadığında bu arkadaş kıvırmayı çok sever. Tartışmaya bile girme. Bırak kendi kendine konuşsun.

  17. Oyumu genelde çok iyi süren(bahreyn hariç)Vettele ve çok iyi bir araç üreten mercedese verdim.

  18. Vettel ve Toro rosso dedim. İmkan fazla yok ve çaylaklarla yarışıyorlar ama Ana takımı çoğu zaman geçmeleri hoşuma gitti. objektif olsaydım Ferrari derdim mercedes zaten güçlü ama ferrari yi kimse bukadar iyi beklemiyordu

  19. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Ferrari ve Vettel diyorum zira, kimse böyle bir atılım beklemiyordu takımdan ve Vettel’den, Merdeces’in bariz üstünlüğü varken onları seçmek eşitsizlik olurdu. Rai sorunlar yaşamasa bu takım daha çok puan alırdı,daha fazla baskı kurabilirdi.Rosberg vasat bir pilot, Hamilton iyi ama altındaki araç tüm zamanların en iyisi desek yalan olmaz herhalde. Hamilton pole alıp startta sorun yaşamadığı sürece bu arabayı geçmenin imkanı yok, Rosberg babasından ballı değil,ama kendisi de ballı,geriye de fazla bir seçenek kalmıyor.Riccardo kamikaze mode açıp sağa sola geç frenaj atakları yapıyor,üstüne birde daha yarış başında mızmızlanıp Kvyat’ı moralini bitiriyor o yüzden o da olamaz. Bottas ise fiyasko,Ferrari böyle bir hata yapmaz umarım, ondan daha fazla o koltuğu hak edenler var.

  20. anket erken yapılmış bir çalışma .ama emeğe saygı duyuyoruz orası ayrı. şöyle yıldızı parlayan bir pilot olduğunu sanmıyorum.yada bana öyle geliyor.çünkü herkes elindeki ile yetiniyor. bazı arkadaşlar vettel demiş ama o takımda kimi varken zaten kim olsa parlardı. aynen geçen yıl alonsonun olduğu gibi ki bana göre alonsoda geçen yıl 2012 deki 2013 deki azmi görememiştim.neyse takım kısmı malum mercedes . aslında burada puan verilmesi gereken ferrari gibi gözüksede, onlarda geçen seneki takımların aradan çıkmasından faydalanmışlar gibi. gelişme varmı elbette var.

    1. Ya kardeşim takımda Kimi varken kim olsa parlardı ne demek. İşininiz gücünüz fırsatını bulduğunuzda Kimiye laf sokmak. Bahreyn hariç oda en fazla Bottası geçebilirdi (2 puan yapar) alabileceği maksimum puanı aldı.

      1. bence sen anlamak istediğin gibi anlamışsın.ben daha çok nasipsizliğini vurgulamak istedim . yaşadığı arızaları, kazaları ama siz yine işinize geldiği gibi anlamışsınız. ama yinede kiminin kendi hatalarından dolayı da, vettelden geride kaldığı gerçeğini yok saymıyorum.

  21. Alonso ve Mclaren diyorum. Sezonun ilk yarışlarında fark 4 saniye civarıydı ve sürekli sorun çıkaran bir aracımız vardı. Şimdi fark 1.7-2 saniye arası. Farkında olmasak da Mercedes ile aradaki farkı yarı yarıya kapatmış durumdayız. Alonso da ise her seferinde takım arkadaşının önünde olması ve sürekli çaba içerisinde olması onu seçmemdeki etken. Ama sezonun yıldızları Hamilton ve Mercedes 🙂

  22. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Kesinlikle maldonado 🙂

  23. Bu anketin tam net birşey vereceğini düşünmüyorum çünkü mclaren yarışamadı alonso yu göremedik eğer oy verilecekse lewis ve mercedese verilmeli bir ferrari fanı ve alonso fanı olarak böyle düşünüyorum

    1. ne alakası var.mclaren ve alonsoyu göremediyiysek bu bizim veya diğer takımların suçumu 🙂

  24. Benim oylar Vettel ve Mercedese

  25. Lewis ilk yarıdaki performansıyla Playboy yıldızı olmayı hak ediyor 😀

    1. Vettel için düşündüğüm bir ödül var da, neyse. 😀

  26. Tabi ki Lewis ve Mercedes.

  27. Mercedes pilotları üstün bir araca sahip olmanın avantajını yaşıyorlar. Mercedes aracı da geçen seneden yadigar olduğu için güçlü. Ferrari ve Vettel ise sezon öncesi bütün beklentileri aştı. Oyum onlara.

  28. Ben hamiltoncuyum ama oy’um bottasa 🙂

  29. Şahsen ferrarici olarak tamam sezona iyi başlamış olabilir ama mercedes güzel araç yapmış pilotta en başarılı vettel hatasız sürmesinden dolayı

  30. Bu tarz anketlerde ne yazık ki samimi oy kullanılmıyor Adam gidiyor istisnasız tuttuğu takım ya da pilota veriyor hali ile sonuçlar gerçekten çok uzak…

    1. Sana katılıyorum mesela alonsoya ve kimiye oy çıkmış hahahhahahahahah adamlar yarışamadıki araçlardan dolayı gerçek ğerformanslarını görelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir