Mercedes, Red Bull’a Motor Tedarik Etmek İstiyor!

yazar:

kategori:

Mercedes, Red Bull’un istemesi halinde kendilerine motor tedarik edebileceğini açıkladı.

Mercedes, başlarda Red Bull’a motor sağlamaya sıcak bakmamasına karşın son aylarda bu tutumunu değiştirmişti.

Ancak Macaristan öncesinde Red Bull’un Ferrari motoru kullanmaya daha sıcak baktığı iddia ediliyordu.

Mercedes, Lotus’un Renault’ya satılmasıyla beraber Red Bull’a motor sağlamaya sıcak bakacaklarını açıkladı.

Mercedes’ten Toto Wolff “Aslında bir kişi rakiplerinin daha güçlü olmasına yardımcı olmamalıdır. Fakat bizim bencillik ve şampiyonluk arasında iyi bir denge yakalamamız gerekiyor”

“Elbette güçlü rakiplere karşı alınan zaferler daha değerlidir. Burası sağlıklı ve heyecan verici bir platform olmalı”

“Takım olarak önceliğimiz avantaj sağlamak ve şampiyon olmak. Ama tedarikçi olarak bütün bir sorumluluğumuz daha var” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

“Mercedes, Red Bull’a Motor Tedarik Etmek İstiyor!” için 33 yanıt

  1. Biraz empati yapalım..

    Renault alt liglerden desteğini ya çekiyor yada azaltıyor. Tekrar bir takım satın alıyor. Ana gücü buraya verecek ve motor sağladığı diğer takımları (ki sağladığı motorun ne tür bir rekabet gücüne sahip olacağı tartışılır) önce bir müşteri sonrada bir ortak gibi geri bildirim amacıyla kullanacak.

    Mercedes bunu neden yapmasın ki ? hemde Red Bull gibi para sorunu olmayan, testlere ciddi zaman harcayan ve R&D biriminde önemli mühendisler çalıştıran bir takım Red Bull.

    Kuşkusuz Mercedes en rekabetçi motorunu yine teknik sırlar içerisinde kendine saklayacaktır.

    Bu arada özellikle Türkiye gibi ülkeler için Mercedes in binek otomobillerinde- C-B-A serilerinde Renault motoru kullandığını herkes biliyor.

    Mercedes ve Renault rakip gibi görünselerde bir takım iş birlikleri – joint venture- yapmaktan çok keyif alıyorlar.

    Oyunu Ferrari nin tek başına bozma şansı yok. Bence Red Bull BMW ya da Toyota gibi motor üreticisini spora dahil etmeli. Bir geçiş programı ile özellik BMW nun önümüzdeki sezon olmasada bir sonrak sezon yarışlara adapte olması kuvvetle muhtamel. Red Bull bu adaptasyonu hızlandırabilecek teknik ve maddi donanıma sahip yegane takım. Ayrıca Red Bull un Avusturaya lı ve Bavyeralı ortakları diğer bir Alman üreticiyi sporun içine çekmekte zorlanmayacaktır.

    Tek sorun kararı alabilmekte. Lakin Mercedes kendisinden daha düşük güce ve dayanıklılığa sahip motorlar ile yarışmaktan son derece mutlu..

    Not: Honda önümüzdeki yıl bir takım almaz ise F1 den çekilebilir. Keiretsu klanlarının özellikle Japon ya hükumetinin yeniden ordu kurma kararı almasından sonra bu tarz organizasyonlara para harcamayı kesmesi çok olası. Japon basını konuyu irdelemeye başladı.

    1. Dediklerine katılıyorum ancak Bmw neden f1’e girsin ki, satışları gayet iyi. Mercedes’in hangi niyetle girip planları tutmayınca oyunun kurallarını kendisinin yazdığını hepimiz biliyoruz zaten.

      1. Muhammed Kardeşim BMW binek otomobiller satışlarında Mercedes e son 5 yılda sadece X serileri ve Hybrid araçları ile üstünlük sağlayabildi. Benzer segmentasyonlarda ne kadar iyi araç yaparsan yap satış rakamları başarının asıl ölçüsü olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebepten BMW satışlar ile düşmesede unutulan marka değerini özellikle takvime yeni eklenen pistler ve ülkelerde sağlamlaştırmak için bu organizasyona para harcamaya karar verebilir. Ki F1 tarihte özellikle motor üreticileri için hiç olmadığı kadar ekonomik.

        Ayrıca BMW nun en önemli rakibinin sporu domine etmesi hemde takım olarak bunu yapması BMW için sürdürülebilir olamaz. Yinede BMW, Mercedes de bir zayıflama ibaresi hissetmeden F! e dönmeyecektir.

        1. Yazdıkların doğru, ama bir noktada katılmıyorum, bence BMW unutulmadı, aksine popülaritesi Mercedes’in önüne geçtiği hatta ezmeye başladığı için Mercedes reklamını en iyi şekilde yapmak istedi. Satış rakamlarını bilmiyorum ancak 2 3 yıl öncesine kadar Mercedes’in adı bile unutulmaya başlanmıştı. Onlar da F1’e gelip reklamlarını yaptılar ve amaçlarına ulaştılar. Şahsi fikrimi soracak olursan BMW’nin dönmesini isterim, ama seninde dediğin gibi Mercedes bu kadar güçlüyken dönüp te risk almak istemezler, ne de olsa keyifleri yerinde ?

        2. Ekleme: Motor fiyatları ve maliyetleri hiç olmadığı kadar yüksek, v8ler 8 milyon euroydu, v6lar ise 35 milyon euro civarında

  2. kendi ayağına sıkarlar.macaristanda gördümki virajlarda redbull sanki gaza oturuyor gibi uçuyordular.yani redbull yine eski resbull hızında tek eksiği motor.

  3. almanlar çok sinsiler..

    meşrubat takımıda denize düşmüş durumda neye sarılacağı malum..

    diğer mercedes motorlu takımların hali ortada..

    mercedesin gerisinde bir yerlerdeler

    tamam işte 2.lik için ferrariya rakip çıktı artık 2.liklerde savaş verilen mevki olacak.

  4. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Gridde bildiğim kadarıyla Mercedes GP, Williams, Force İndia ve Lotus Mercedes motoru kullanıyor. Bu dörtlüye bir takım daha eklenirse serinin cazibesi kalmaz, DTM gibi birşey olur. Red Bull’un kardeş takımı Toro Rosso’yu hesaba katmadım bile. Renault Toro Rosso’yu alsın fabrika takımı kursun, Red Bull da sektöre BMW ve Toyota gibi geçmişi olan üreticiler çeksin olay çözülür.

    1. Katılıyorum.

  5. Kafama takıldı.
    Ferrari Sauber’e aynı motoru veriyor mu?
    Veya Redbull ile anlaşırsa onlara kullandığı motorun aynını verir mi?
    Bunu yapan bir üretici varmı?

  6. iyi bir denge yakalamamız

    Mclaren ve Red Bull’un neden fabrika motoru peşinde koştuklarını buradan anlayabiliyoruz.

    Denge yakalamak: Mercedes’in rakiplerinin önünde, kendilerinin arkasında bitirecekleri bir motor tedarik etmek.

  7. williams a verdiği motorlarda devirlerine kısıtlama koyduklarından bahsetmiyormuydu serhan acar? şu deviri yapmanız iyi olmaz bunu yapmayın şunu yapmayın garanti veremeyiz? bence mercedes haklı olarak aynı motoru vermeyecektir.

  8. OtonomAktor avatarı

    Renault seneye eğer redbulla ayrılırsa ve kendi fabrika takımını kurarsa çok daha iyi bir motorla karşımıza çıkacakmış gibi geliyor. Tek bir gelişim hakkı dahi kullanmadı adamlar redbulla bozuşunca ve ağır laflarla redbull tarafından eleştirilince sanki bile bile gelişmiyor gibiler. Fabrika takımı Renault seneye gelirse eğer sürpriz yapabilir rakiplerine.

    1. Bende aynısını düşünüyorum. Zaten takım ve Newey de bunu söyledi. Renault işleri gayet ağırdan alıyor.

    2. Kesinlikle aynısını bende düşünyorum . Renault redbula bir ders vermek istiyor.

  9. Bütün gride Mercedes motoru verelim kurtulalım?

  10. Mercedes eşit motor verirse kendi ipini çekmiş olur. Redbull düzgün bir motorla yine dominasyona başlar.

    1. Adrian newey yasadıgı surece redbull aero’da herhangi bir sıkıntı yaşayamaz. Tek sıkıntıları fabrika takımı olmamaları

      1. Adrian amcaya laf yok zaten. Adamların güzel bir aracı var tek sıkıntı Renault motoru.

  11. Motor anlamında fabrika takımı olmadan asla şampiyon olamazsınız, bu mümkün değil.

    Bunun olabilmesi için tek seçenek var ve aslında eskiden beri böyle olması lazım; Motorlar üretilir Fia kontrolünde yarıştan 2-3 gün önce bir hangara motorlar getirilir ve numaralandırılır, takım temdilcileri ile birlikte çekiliş yapılır ve herkes kendine düşen motoru/motorları alıp garajına götürür. Ve bir Fia görevlisi de motorlara daha sonra bir müdahale edilmemesi için denetlemesini yapar ve onay verir..

  12. Mercedes çok kurnaz bir takım. Red Bull bu motoru alırsa bir daha mercedes varken şampiyon falan olamaz. Yoksa neden vermek istesinler. Red bull u da williams gibi kontrol altında tutmak istiyolar.

    1. williams gayet hızlı.williams ın sorunu aerodinamisinin yeterince iyi olmaması.bu dediklerimi spa ve monzada kanıtlayacaklarına eminim.

  13. çok iyi haber ak koyun kara koyun ortaya çıksın

    1. nasıl? aynı motoru verecekler sanki.

      1. Honda 120 hp gucsuz.Ustelik baska bir takima motor vermeyi dusunmuyor.Ferrari bir onceki yilin motorunu oneriyor.
        Reno malum.Geriye secenek kalmiyor.

        1. Seçenek yok ona lafımda yok hani arkadaş ak koyun kara koyun demiş ona hitaben dedim mercedes bize eşit motor vermez bir kademe düşük verir. Aynı ferrari nin yapacağı gibi. Ha haklılarmı kendilerine göre evet ama bana göre hayır. Aslında FIA olaya el atmalı motor üreticileri kendi hangi motoru kullanıyorsa tedarik ettiği takımlarada aynı motoru verme kuralı getirmeli. En azından daha dengeli olur ama takımlar özellikle motor üreticileri bunu istemiyor. Mclaren bu yüzden ayrıldı Mercedes ten, ha şimdi kötüler ama en azından cesur bir hamle yaptılar ama şimdilik ellerinde patladı düzeltme durumları var. Bizim motor kötü takımda Renault a sallıyor sürekli Renault ta kalacammı gidecemmi derdinde motoru bile güncellemiyor adam gibi. İşleride ağırdan aldıklarını düşünüyorum bu sebeblerden.

      2. tabiki mercedes aynı motoru vermez ak koyun kara koyun derken
        Renault’a saydırdıkları gibi Mercedes’e de saydıracaklarmı? o anlamda dedim

        1. Bu noktada bir hatirlatma yapmak gerekiyor.Musteri tipi bile olsa Mercedes motoru Reno ve Hondanin fabrika motorlarindan daha fazla guc uretiyor.Ikinci ve daha onemli husus (yanlisim varsa duzeltin.) ise tum Mercedes motorlu araclar daha ikinci motorunu kullaniyor.

          1. önemli olan mercedesin müşteri motorlarının bile mevcut Renault ve Honda motorundan iyi olması değil
            Şampiyonluk isteyen takımlar müşteri motoruyla bu işin olmayacağını biliyor(Mclaren,redbull..vs) zaten şampiyonluk hedefi olmayan force india, sauber..vb için bunun önemi yok

            1. Sampiyon olamasada Williams Toyotayi gecmisti.Red Bullda Renoyu gecti.Brawn Gp Mclareni gecip sampiyon oldu.Mclaren (Ford)ve Jordan (Mugen)Musteri motorlari ile sampiyon olmustu.

              1. Sampiyon degil yaris kazandi olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir