Villeneuve: "Schumacher İçin Dönüş Kolay Olur"

yazar:

kategori:

Schumacher’in Mercedes GP ile spora döneceği yöndeki iddialar gittikçe alevleniyor. Eski rakibi Villeneuve ise kendisine bir koltuk bulma çabasında ve 1997 şampiyonasında geride bıraktığı rakibinin ön grupta yer alabileceğine inanıyor.

Autosprint’e konuşan Villeneuve: “Açıkçası herşey kişiye bağlıdır. Eğer hiç iyi olmamışsanız, tecrübeli olmanın bir anlamı yok”

“Ama o başkasına benzemez, o Michael Schumacher’dir ve pistte her zaman inanılmaz şeyler yapmıştır. İşte bu yüzden aynı şeyleri tekrar yapabileceğine inanıyorum. Aslında onun için bunun kolay olacağına inanıyorum”

Schumacher’in 2010 sezonunda 41 yaşına girecek olmasına rağmen Villeneuve, yaşın, Formula 1’de başarı kazanmaya engel olmadığını düşünüyor.

“Fiziksel canlanmasının bir sorun olacağını düşünmüyorum”

“Tekrar eski benliğine dönmemesi için herhangi bir neden görmüyorum. Bu sporda yorgunluk fiziksel değil, psikolojiktir. Bir noktada bir sabah uyanırsınız ve yapmak zorunda olduğunuz şey için canınız sıkılır. Sonuç olarak biraz işe gitmeye benzer”

“Ama eğer onunki gibi bir ara vermişseniz, bir kaç senelik bir ayrılık, artık can sıkıntısını hissetmezsiniz.”

“40 yaşının üzerinde bile başarılı olabileceğiniz sporlar var. Fiziksel olarak sorun yoktur. Onun lehine bir başka şey var: tecrübe. Bu her zaman önemli olmuştur ama gelecek sene daha da önemli olacak. Yeni kurallar, yakıt ikmâlinin olmaması ve daha dar lastikler”

Kanadalı pilot, spordan uzak kalmasının Schumacher’in başarı için azmini tetikleyeceğini düşünüyor.

Villeneuve: “Schumacher, bir süredir etraftaydı, bu yüzden şimdi bir çaylağın açlığına sahip olacak.”

“Piste geri dönüp onunla mücadele etmek ister miyim? Dürüst olmak gerekirse o olsun veya olmasın F1’e geri dönmek isterim”


Yorumlar

  1. Rakipleriniz sizi iyi tanır. İyi ve kötü yönlerinizi bilir. Jacques Villeneuve de Damon Hill de Schumacher'in rakibiydi ve işin ilginç yanı, Villeneuve'nin düşünceleri ile Hill'in düşünceleri arasında paralellikler söz konusu.

    "Schumacher, bir süredir etraftaydı, bu yüzden şimdi bir çaylağın açlığına sahip olacak."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir