Kubica, Genii Anlaşmasının Ayrıntılarını İstiyor

yazar:

kategori:

Polonyalı pilot, Renault’un hisselerini satışı ile ilgili söylentiler çıkmadan önce Enstone kökenli takımla anlaşma imzalamıştı.

Renault, bugünkü açıklaması ile yatırım şirketi Genii’ye takımın büyük bir bölümünü sattığını duyurdu ve bu anlaşma, Fransız üreticinin sporda kalmasını da garanti ediyor.

Ama Morelli, Kubica’yı 2010 için takıma bağlamadan önce yeni yapının ayrıntılarını istiyor.

BBC Sport’a konuşan Morelli: “Olumlu bir tepki ama daha fazla ayrıntı istedik”

“Genii Capital’ı tanımak ve takımda kimin ne yaptığını bilmek istiyoruz. Bir iş ortağı, uyuyan ortak da olabilir, kontrolü elinde tutan ortak da”

“İşler şimdi bizim anlaşma imzaladığımız döneme göre değişti ve Renault’un bize tam bilgi vermesi önemli”

“Prensipte yeni konuma karşı değiliz ama takımı kimin idare edeceği, ne tip stratejiler uygulayacaklarını bilmek önemli. Bu olumlu da olabilir olumsuz da”

“Yeni durumu değerlendirmek için biraz zamana ihtiyacımız var, en azından bir kaç gün. Bu yüzden kalacağız veya ayrılıyoruz diyecek bir konumda değilim”

Morelli, Genii seçmekte Renault’un kararına inandıklarını vurguladı ama yeni durumun nispeten geç duyurulmasının, takımın 2010 hazırlıklarını kötü etkilememesini umduğunu söyledi.

Morelli: “Yeni ortağı yargılamak için yeterli bilgim yok ama Renault’un, yeni ortaklarını araştırdığına inanmam lazım. Çünkü, Renault markasının sorumluluğuna sahipler”

“Geleceğin ne olacağı konusunda Renault’un çok güçlü garantilere sahip olduğunu hayal edebiliyorum. Endişe yaratacak herhangi bir temel mesele görmüyorum. Bizim temel meselemiz, performans gösteren bir araca sahip olmak”

“Bu yüzden temel mesele, aracın gelişiminin hangi safhada olduğudur. (Bu konudaki) his iyi yönde. Endişe belki şu olabilir: bu durum bir gecikme oluşturdu. Çünkü belirsizlik, çalışanların gayretlerini yavaşlatabilir”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir