Lorenzo: 2010 Şampiyonluğu Olmazsa Olmaz Değil

yazar:

kategori:

Yamaha sürücüsü geçtiğimiz sezon takım arkadaşı Valentino Rossi ile mücadele etmişti ve gelecek yıl daha sıkı bir mücadele yaşanacağını tahmin ediyor. Ancak Lorenzo 2009 yılında Rossi’nin ardından ikinci olduğu için bir utanç hissetmediğini söyledi

“Hiçbir şey olamayabilirim belki ama şampiyonadaki ikinciliğimden memnunum. 2010’da daha zor olacak çünkü Casey her zamankinden daha güçlü geri döndü, Pedrosa da Honda’da daha rekabetçi olabilir ve Valentino da her zamanki gibi. Evet, 31 yaşında olacak, bu doğru ama yine de yaşı geçmiş değil. Ben de onlarla birlikte mücadelenin içinde olmak istiyorum.”

“Birçok kişi 2010’da benim şampiyon olacağımı umuyor ama ya olmazsam? Bu fazlasıyla zorlu bir seri ve harika sürücülerin yeri. Ayrıca ikincilik de oldukça iyi bir sonuç. Pedrosa’ya bakın: Dört yıldır MotoGP’de ama henüz büyük başarı kazanamadı. Bunu yapabilmek için her şeyin üstesinden gelmiş olmaya ihtiyacınız var.”

Rossi ve Lorenzo 2010’da Yamaha adına yarışmaya devam edecekler. Ancak Rossi takımın ikisi arasında bir seçim yapması gerektiğini, iki şampiyonluk adayına eşit statü vermenin savunulabilirbir durum olmadığını belirtti ve Yamaha’nın Lorenzo’yu elinde tutmay devam etmesi halinde Ducati’ye geçiş yapabileceğinin sinyalini verdi.

Ancak Lorenzo Rossi’nin bu görüşünü dikkate almadığını ve pilot diziliminin tamamıyla Yamaha’nın seçimi olduğunu söyledi.

“Karar Yamaha’nın. Biz sadece onlar adına yarışıyoruz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir