Alonso, MP4-30’un Dengesini Övdü

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Honda motorlu McLaren MP4-30’un oldukça iyi bir dengeye sahip olduğunu söyledi.

Alonso, takım arkadaşı Jenson Button’ın dokuzuncu sırada tamamladığı Macaristan GP’sini beşinci sırada tamamlayarak takımının bu yıl ki en iyi sonucunu elde etmişti.

İspanyol pilot koşulları göz önüne aldığında, yapılması gereken hala çok fazla iş olduğunu kabul ediyor olsa da aracın temelde oldukça rekabetçi olduğu görüşünde.

Alonso “Olmak istediğimiz yerde değiliz, ama Macaristan’daki sonuç doğru yönde olduğumuzu gösteriyor”

“Diğer araçlarla ile yarışmak oldukça iyiydi ve yarış boyunca puan için mücadele edebileceğimizi gösterdik”

“Araç ilk andan itibaren oldukça iyi bir dengeye sahipti ve yarış boyunca zorlamanıza yardımcı oluyor”

“Sezonun ikinci yarısını dört gözle bekliyorum. Daha fazla ilerleme göreğinizden eminim” dedi.


Yorumlar

“Alonso, MP4-30’un Dengesini Övdü” için 14 yanıt

  1. Bence araç dengeli ama abartıldığı kadar değil. Araçtaki bütün sorun Honda motoru da değil. Mclaren güncellemeler yapmalı.

  2. Araç dengeli diyorlar da motorun fazla önemli olmadığı pistlerin sıralamalarında çok da iyi olamıyorlar. Macaristan’da iyi sonuç aldılar ama o daha çok önde patlayanlarla ilgili gibiydi. Kötü motor iyi şasi diyeceksek Red Bull’u gösterebiliriz. Adamlar podyuma çıktılar.

    Tabi denge iyi diye de şasi harika demek mümkün olmayabilir. Motor gücünün yanında yere basma da kaybediyor olabilirler.

    1. Eminim senin kadar Alonsonunda bilgisi vardir kullandigi araba hakkinda. Eminim ki Honda motoru beygir gucu olarak Renaultun gerisinde ve buna arti olarak MGU da sorun yasiyorlar. Ayrica bugun yabanci bir websitede okudugum yazida Ron Dennis demiski en buyuk sorunlarinin motorun disinda, lastikleri optimum derecede calistiramamak.

      Saygilar tum F1 sevenlerine

      1. yok bence yoktur,

        burdaki yorumculardan başka kimse en iyisini bilemez

      2. Araç hızlı olmadığı için lastikleri doğru sıcaklığa getiremediklerini söylemişlerdi zaten. Okuduğun daha farklı bir şeyse başka tabi. Aracın şasi performansının da olması gerektiği yerde olup olmadığında şüpheliyim o kadar.

        1. Bugunun haberinden iki bolumu sana kopya yaptim, aracin balansindan Ron Dennis te memnuna benziyor Macaristan yarisinda.

          “We overtook a lot of cars and we had pretty good car balance. Now the work that we have been putting into not just the car but the engine will star to flow into the next few races.

          Dennis confirmed that the main problem his team has encountered, apart from the issues with Honda’s new powerplant and ancillaries, has been a lack of tyre temperature to switch the control Pirelli rubber ‘on’.

          “One of the things that we wrestle with is the tyre temperature,” he explained. “We just don’t have the level of overall performance to generate the heat in the tyre.

          “I think once we get past the specific spot in relationship to getting the tyres to work – the car will light up.

          1. Teşekkürler. Denge dışındaki şasi performansı kaybı da lastikleri iyi çalıştıramamalarından kaynaklanıyor o zaman. Motor güçlendiği zaman onu da yapabileceklerini söylemişlerdi, yine söylemişler. İlk yorumumda sorduğum soruların cevabını almış oldum sanırım.

            Şasi iyi ama motor kötü olduğu için lastikleri tam olarak çalıştıramıyoruz, bu şasiyi geriye atıyor. Motor düzelince bu da düzelecek. Doğru düşünüyorum, değil mi?

            1. Buyuk ihtimalle etkenlerden en buyugu, cunku motorumuz halen her turda ayni perfonmansi gosteremiyor (icten yanmali motor, turbo, mgu-h, mgu-k vs) o yuzden istikrarsizlik buyuk ihtimal tekerlek kullaniminida etkiliyor olabilir.

            2. Düşüncen doğru mu bilmiyorum ama ne kadar güzel laf sokmadan dalga geçmeden bilgi paylaşımlı yorumlar olmuş. bence bizim site olarak ihtiyacımız da bu. Adminler sağolsun bize yaz arasında olmamıza rağmen habere boğuyorlar 🙂

              1. şevki aksu avatarı

                bende senin gibi düşümüyorum.

              2. Kesinlikle ben de ikisi arasındaki dialoğu zevkle okudum.İşte olması gereken de bu.Bu sporun gerektirdiği bu zaten.Yoksa bir futbol fanından ne farkımız kalır ki.Tebrikler iki dostumuza..

    2. Bu adam çok bilgili arkadaş. Maşallah bilmediği yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir