Vettel: Geçmişin Sihrini Tekrarlamak İstiyoruz

yazar:

kategori:

Ferrari’den Sebastian Vettel, geçmişte olduğu gibi yine şampiyon olmak istediğini dile getirdi.

Vettel, yaz arası öncesindeki son yarışı kazanmış ve şampiyonadaki puan farkını azaltmıştı.

Spord Bild’e konuşan Alman şampiyon “İki galibiyet aldık ve pek çok kez podyuma çıktık. Bu kış aylarındaki değişikliklerden sonra çok önemli”

“Yaptığımız plana göre hedeflerimize ulaşmak için hala yapmamız gereken şeyler var. Geçmişin sihrini tekrarlamak istiyoruz. Bu iddialı bir hedef ama gördüğüm kadarıyla potansiyel çok büyük” dedi.

Vettel, şampiyonluk için 2016’yı beklemeleri gerekebileceğini kabul etse de, son dakikaya kadar mücadele sözü veriyor.

Vettel “Tabi ki en kısa sürede onları yakalamak istiyoruz. Güçlü bir motor, güçlü bir araç ve iki güçlü sürücüleri var. Bu kolay değil. Ama yavaş yavaş onları yakalayacağız. Durumu tersine çevirebilmek için son yarışa kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Öte yandan La Gazzetta dello Sport, Ferrari’nin Monza güncellemesiyle beraber güçlü bir adım daha atacağını yazdı.


Yorumlar

“Vettel: Geçmişin Sihrini Tekrarlamak İstiyoruz” için 8 yanıt

  1. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Atı tekrardan şahlandıran adam Sebastian Vettel seviyorum bu adamı.

  2. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    Ferrari motorda bu Monza güncellemesine oldukça güveniyor, Macaristan yarışından önce Seb e galibiyet için en yüksek şansın nerde olur diye sormuşlar oda Monza demiş, Autosprint e göre motordaki güncelleme haklarından 2 sini MOnzada kalan 5 hakkıda Amerika yada Meksika da kullanıcakmış takım, ayrıca italyan basınının iddiasına göre 2016 motorunun karter kısmında değişiklik yapıcaklarmış şimdikinden farklı olarak 2014 teki kullanılana benzer bi karter olucakmış nette baktım biraz işlevi için şunu yazmışlar;

    Karter nedir?
    Motorun alt kısmında bulunan,motorun alt kısmını kapatan ve hareketli motor parçalarını dış etkenlerden koruyan, motor yağı deposudur.

    İşlevi nedir? Ne işe yarar?
    Motor yağının dinlendirildiği ve soğutulmasına yardımcı olan haznedir.Motor yağı devirdaim sırasında hem ısınır, hemde kirlenen yağ içerisindeki ağır partikülleri ve pislikleri kartere taşır. Bu sayede sözkonusu ağır partiküller karterde kalır. Böylece motora bu partiküller yüzünden gelecek zararları engellemiş olur.

    Aynı zamanda otomobil hareket halindeyken, alltan aldığı rüzgar sayesinde karter içerisindeki ısınmış yağın soğumasına da faydası olur.

    1. F1 motorlarında bahsettiğin gibi ıslak karter bulunmuyor. Motor yağı aşağıya aktıktan sonra alttan toplanıp yağ tankına gönderiliyor. Karter değişikliği derken yağ tankından bahsedilmiştir.

      Karter değişecek denince Ferrari motorunda anlayacağımız şey şu; 2014’te bu yağ tankı motorun arkasında vites kutusu içindeki bölmede bulunuyordu. Bu sene ise motorun önüne klasik yerine aldılar. Demek ki seneye yeniden vites kutusu içine alacaklar?

      Attığım resimde yağ tankı solda (motorun önünde) bulunan silo gibi olan parça. Bu klasik konum. Eskiden de her motorda böyleydi.

      1. Ahmet Dönmez avatarı
        Ahmet Dönmez

        doğrudur, bu konularda çok bi bilgim yok açıkcası üsttede yazdığım gibi karter kısmını netten aldım, ıslak karterden bahsettiğimden bile haberim yoktu :)…

        1. Konuyu açıklamak için yazdım zaten 😉

  3. Valla bu zamana kadar böyle bariz farklarla sezona baslayıpta arkadan gelenlerin farkı kapatıp öne geçtiklerini hatırlamıyorum yakın zaman içinde. O yüzden elbette isteriz tekrardan vettelin başarılı olmasını ama bu sene o sene değil belki gelecek sene bile değil.
    Basarılı olmaktaki anahtar nokta takımın sezona en hızlı araç ile başlayabilmesidir. Sonradan hızlanamaya calısmakla olmaz. red bull zamanında gorduk redbull ve arkasındaki mclaren ile ferrariyi. sonuçta sen gelişiyorsun rakipte gelişiyor ve aradaki fark kapansada azar azar kapanıyor bu da yeterli olmuyor.
    Kısacası sezon başındaki başlangıç genelde sezon sonunu gösteriyor bize

    1. 2012 sezonunda Red Bull’dan atılımlar gördük McLaren’ı yakalamak için. Sezonu en hızlı araçla bitiremediler ama şampiyonluğu alabildiler. Hiçbir şeye olmaz dememek lazım.

  4. yürü be aslan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir