Vasselon: "Toyota Öne Daha Yakın"

yazar:

kategori:

Toyota’nın teknik sorumlusu Pascal Vasselon, öndeki takımlara geçen seneye nazaran daha yakın olduklarını söyledi.

Vasselon: "Mukayese edilebilecek şeyleri kıyaslarsanız, yani aynı test seanslarında ve yakıt yüklerindeki tur zamanları karşılaştırıldığında, TF108 ile geçen seneye nazaran bir performans kazancımız olduğunu göreceksiniz."

"Tabii ki hâlâ bir fark var. (Fark) Yeteri kadar iyi değil ve bunu kapatmak için istikrarlı bir şekilde uğraşıyoruz. Ama geçen sene bu zamana nazaran inanıyorum ki gridin öndeki araçlarına çok daha yakınız"

Hayal kırıklığı yaratan 2007 sezonunda sadece 13 puan toplayabilen Toyota, şimdiye kadar TF108 aracı ile parlayamadı.

İtalyan pilot Jarno Trulli dün, 2008 sezonunda bir podyuym beklentisinin gerçekçi olmayacağını söylemişti.

Bununla beraber Vasselon, takımın yeni aracıyla göstermiş olduğu gelişimden memnun olduğunu ifade etti.

Vasselon: "TF108 ile yaptığımız ilerlemeden memnunuz. TF108’in TF107’ye kıyasla farklı bir yapısı olduğu ilk testten itibaren çok açık, çok daha iyi stabilite ve çalışmada çok daha iyi temelleriyle birlikte"

"Pilotlarımız araçta kendilerine çok güveniyor ve daha fazla zorlayabiliyorlar. Ayar (set-up) çalışmalarının çok daha düzgün olduğunu ve bu alanda gelişim kaydetmenin çok daha kolay oluğunu bulduk"

Fransız teknik adam ayrıca Mart ayındaki sezon açılışından önce TF108’de daha fazla hız ortaya çıkarabilineceğini ifade etti.

Vasselon: " İlk defa yarışmamımızın öncesinde bu araçtan çıkarılacak hâlâ daha çok performans var. Devamlı olarak yeni gelen parçalarımız var ama pakede en büyük güncelleme, Avustralya yarışından hemen önce yapılacak."

"Devam eden gelişim, Melbourne’den hemen önce zirveye ulaşacak"


Yorumlar

  1. takım çalışanları ve pilotlarımıza güveniyoruz bu sezon çok daha iyi yerde olacaklar toyota hakkında saçma yorum yapanlar ağzının payını alcekler

  2. Kendileriyle çelişiyorlar 🙂 Trulli bu arabadan birşey olmaz demiş Vasselon ise pilotlarımız araçta kendilerien güveniyor demiş. Bence ön sırada 4 pilot arka arkaya gitse hiç fena olmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir