Stepney FIA ile Görüşecek, Coughlan'a Ceza

yazar:

kategori:

Eski Ferrari mekanikeri Nigel Stepney, herhangi bir cezanın verilmesinden önce geçen sene sezonu gölgede bırakan casusluk skandalındaki rolünü anlatması için FIA ile görüşecek. Bunun yanında McLaren tarafından askıya alınan Mike Coughlan’a ise şimdiden bir yaptırım uygulandığına inanılıyor.

Kaynaklara göre Stepney, uluslararsı motor sporlarından 2 yıllık men cezası alabilecek.

Coughlan, henüz ne tür bir yaptırımın uygulandığına dair bilgi bulunmamasına rağmen yönetim kurulu ve Ferrari’den özür dilemesinin ardından FIA tarafından zaten cezalandırıldığı yönünde düşünceler bulunuyor.

FIA, bu zamanda konu ile ilgili bir açıklama yapılmayacağını ifade etti.

Stepney, FIA’nın yasal bölümü ile geçen hafta görüşecekti fakat ertelendi. Yeni görüşme yakın gelecekte yapılacak.

FIA’nın resmi açıklama yapmatan kaçınmasına rağmen Başkan Mosley bu hafta Autosprint’e mektup yazdı. Bu mektubun içeriğinde Stepney ve Coughlan’ın kendilerini savunma şanslarının önemli olduğu bulunuyordu.

Bu mektup, dergi tarafından  15 gün önce ‘neden Stepney, FIA tarafından sorgulanmadı ve neden FIA’dan yaptırım uygulanmadı’ soruları üzerine bir cevap niteliğindeydi.

Mektupta Mosley şöyle yazdı: "Hiç kimse kendini sacunma fırsatı verilmeden mahkûm edilemez. Bu, yasal temel bir prensiptir"

"Kendisini savunma fırsatı verilmeden önce onun suçluluğunun kesin olduğunu söyleyerek yanlış yaparsınız. Onu dinlemeden birini ayıplayarak adeletin herkes için eşit olduğuna karşı gelirsiniz, sorumluluklarını ne olursa olsun"

Çıkan habere göre FIA, F1’deki bütün insanlar için pilotların kullandığına benzer bir lisans sistemi getirmeyi planlıyor. Böylelikle FIA kurallarını ihlâl eden biri olduğunda lisans iptal edilip spordan uzaklaştırma sağlanacak.


Yorumlar

  1. Bayyaa bir geriye gitmek gerekirse ortaokul yıllarında herkes fanatik futbol konuşur.Bende o zaman ilgiliydim.Artık alakam yok.O zamandan öğrendiğim birşey.O da bu:).Sen ne söylersen söyle cevap bulunamıyosa başka tarafa çekmek,ben başka birşey soyluyorum dersen,başka ne demek.. vs. Konunun değilde senin her söylediğinin üzerinden kendini kurtarmaya çalışmak.Üniversitelerde bitirsek beyinsel gelişememenin göstergesi bu.

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ne oldu bildim mi yoksa 🙂 zoruna gitti herhalde. haklısın laf cambazlığı yapıyorum 🙂 insan karşısındakini kendinden daha iyi görürmüş derler kusura bakma laf cambazlığını sen yapıyorsun…bana verdiğin cevaplarda fazlalık resmen burada boşu boşuna yer kaplıyor.

  3. Laf cambazlığımı yapıyosun.

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''direk kopyaladı de'' diyen sensin. madem direk kopyalamadıklarını sende biliyorsun niye uzatıyorsun bu konuyu…üste çıkmak için mi acaba?

  5. Evet Farklı araçlar ve farklı güvendikleri noktaları var.Burda senden başka bilen yokmuş gibi parçaları aldılar uydurdular hikayesi yaratma.İnanan insancıklar olabilir.VISOR herşey senin sandıgın kadar kolay değil.Mercedes satmaz mclareni anlaşmalar sponsorlar var ve ortadaki para 100mil.dolardan bahsedilmeyecek kadar buyuk.Neden sustuklarını herkes biliyor ama siz anlamadınız anlayamadınız.Bu belgeler mclaren de cıktı.Ama aracta kullanıldıgı tesbit edilmedi.Ceza verilmedi ve ferrari itiraz etti sonrada bu ceza verildi.Biz Dennis in ne dediğini ne için özür dilediğini biliyoruz.

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Mc Laren…ne uydurmasından bahsediyorsun!!! bunları ron dennis dedi. o zaman sizin takım patronu uydurukçu oluyor değilmi? şu savunma mekanizmanı devredışı bıraksan diyorum. böylece saçmalamayacağını düşünüyorum ve ısrar ediyorum F2007 ile MP4-22 temelde farklı otomobillerdi. mclaren, F2007'nin parçalarını tıpatıp kendi aracına uygulayamazdı. aksine görürdünüz ne olurdu :)))

  7. Mc Laren arkadasim, sen saniyormusun ki milyon dolarlar yatiran koskoca Mclaren-Mercedes haksiz yere ceza alacak ve ustune ozur dileyecek, herkesin bir bildigi var ki susuyorlar, En kotu ihtimalle Mercedes yonetimi cikar baslarim sizin yapacaginiz isin icine der Mclaren ile ortakligini bitirirdi, Markalarinin kaybettigi prestiji dusunebiliyomusun? O yuzden baskalarina cahil mahil gibi sifatlar takacagina once insan gibi dusunmeyi bilgi edinmeyi ogren..

  8. neler neler uyduruyosun sen ya:) .Birçok parça yapmış kendine uydurmuş üretimde kaldırmış.direk kopyaladı de daha inandırıcı olur.

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    doğru yaaa daha önce neden düşünmedim ki? ron dennis avustralya'dan sonra neden konuştuğunu sanıyorsun. işine gelmedi tabiki. ferrari kazanmasaydı gık'ı çıkmıcaktı. kazanınca ötmeye başladı.

  10. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    araçtaki benzer şeyleri geçecen şimdi. zaten benzeride olamaz F2007 ile MP4-22 temelde farklı bi kere. mclaren ileride biraz daha geliştirip araçlarına uygulayabilirdi. zaten birçok parça F2007den esinlenmiş mclaren kendi aracına göre uygulamış. ron dennis üretimden çekildi dedi. çok merak ettiğim birşey var. ferrari çok iyi olmasaydı yada avustralya'yı kazanmasaydı. ron dennis hareketli tabandan bahsedermiydi acaba? belki işine gelip kendileride yaparlardı.

  11. italyan adaleti galiba:)) .cahilin tekide 10 sene ihraç demiş hadi ya:))).Araçta benzer birşey bulamayınca neler neler uyduruyorsunuz .Aslında kitap çıkarmak lazım.Fotokopici Cocuk İtalyada 1 :))) 10.baskı Ferrari kitapevi (Kitapta geçen olaylar gerçeye uyarlanmıştır!) 😀

  12. Mclaren haketti,ii de oldu,ama Stepney'de dinlenmiş we cezası werilmiş olmalıydı,ayrıca Mosley öle söleme,çünkü siz zaten eşit deilsiniz,ne pilotlar konusunda ne de çalışanlar konusunda !!!! ….

  13. Gorusmelerine gerek bile kalmadi? Patronunuz Ron dede cikti kendisi itiraf etti ve ozur diledi, Onlarla gorusulse 10 sene ihrac yerdiniz..

  14. vay be daha stepney ve couglan ile tam anlamıyla görüşmemişiniz Mclaren e ceza vermek için ne kadar aceleciymişiniz öle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir