Massa: "En Ciddi Tehditler McLaren ve Red Bull"

yazar:

kategori:

McLaren’in, son iki senenin dünya şampiyonu takımında bulundurması; Red Bull’un ise geçen sene her iki şampiyonluğa da aday olması ile Massa, Brawn-Mercedes GP’yi göz önünde bulunduruyor.

Honda, sonrasında Brawn ve şimdi de Mercedes GP olarak pistlerde yer alacak Brackley kökenli takım için Massa, gelecek sezon zor bir sene geçirebileceklerine, McLaren ve Red Bull’un momentumunu koruyacağına inanıyor.

La Republica’ya konuşan Massa: “En büyük beklentim McLaren ve Red Bull’dan. Ama eski Brawn takımı da iyi iş çıkarabilir; şampiyonluğu kazanan takım onlar, şimdi de Mercedes tarafından alındılar. Yine üst düzey bir takım olabilir, otorite kurabilirler”

7 dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher’in spora Mercedes GP ile dönme ihtimaline rağmen Massa’nın görüşleri değişmiyor

Massa: “Britanyalı takımlar çok güçlü. (McLaren’de) Button ve Hamilton ile gerçekten rekabetçi bir takım oldular. Red Bull ise son şampiyonanın ikinci yarısının en iyisiydi.”

Massa ayrıca 2009’da Schumacher’in geri dönemesine engel olan boyun ağrılarının artık yaşanmadığından bahsetti

Massa: “Michael ciddi bir kaza geçirmişti. Burada Fiorano’da test yaptı ama iyi geçmedi. Beni arayıp boynunu incittiğini söylediğini hatırlıyorum. ‘Bazı virajlarda görüş sorunları yaşıyorum’ demişti. Ardından tetkiklerden geçti ve ona, hâlâ yolunda gitmeyen bazı şeylerin olduğunu söylediler. 5 ay sonra ise işler yoluna girdi”


Yorumlar

  1. ama bir gerçek varki mr brawn kısıtlı bir bütçeyle brawn gp yi şampiyon yaptıysa şimdi mercedes gp altında daha iyi bir bütçe ile neler yapar bilemiyorum. ayrıca mercedes gp pilotları (rosberg shumi olmazsa nick)hakkında kötümser konuşanlar büyük ihtimalle jenson içinde konuşuyorlardı ama şampiyon olmak için ağam şağam bir pilot olmaya gerek olmadığını anlamak çok zor olmasa gerek..

  2. Massa'nın tespiti doğruluk niteliği bakımından başarılı olmuş. Pilot faktöründen bağımsız düşünüp, araçların iyi geliştirilme olasılığına bakarsak da Massa'nın tespiti doğru.

    Yıllardır artan başarı grafiği ile Red Bull, kendini hızla yeniliyebilen ve dinamik McLaren, erkenden çalışmaya başlayan ve başarıya aç Ferrari, yönetim işini Formula 1'in uzmanlarına bırakarak doğru karar vermiş Mercedes…

  3. bence yetenekli olduğu kadar zekide her zamanki gibi ufku görmeden konuşmuyo eğer şu anda ferrari üstünlüğünü vurgulasa yani sezon başlamadan çok boş bir konuşma olurdu

  4. pilot kadroları olarak luris'e kısmen katılıyorum. ama RB'de sezonun 2.yarısında dayanıklılık problemleri de yaşanmıştı ve vettel için bu sene tecrübe oldu. rosberg hakkında konuşmak erken bence. bekleyip görecez.
    bunun dışında mercedes daha güçlü olacak diye düşünüyorum. 2009 aracında honda motorundan son anda mercedes motoruna geçmeleri, aracın tam performansını alamamalarına neden olmuştu. bunu Ross Brawn da söyledi.
    ferrari'de ise yeni araç soru işareti. bence güçlü bir araç olacak.

  5. redbull ve mercedes bence pilot kadrolarından kaybediyolar, redbull'da vettel ve webber geçen seneki aracın hakkını veremediler, mesela vettel button kadar kusursuz bir sezon geçirebilseydi, sezonun ikinci yarısındaki performans farkı sayesinde şampiyon olabilirdi, bunu webber de yapamadı, yetersizdiler açıkçası.. mercedes'e giden rosberg'in de çok üstün bir pilot olmadığını düşünüyorum, son iki yıldır williams aracı iyiydi ve en azından bir galibayet bile alamadı, sadece bir üçüncülüğü var o kadar, araçtan yüzde 100 performas çıkaramıyor bana göre, mercedesin ikinci pilotu belli değil ama schumi onların en iyi seçeneği olmasına rağmen bence schumi de bu saatten sonra harikalar yaratacak durumda olmayacak, olur da heildfeld'i fln alırlarsa çok daha kötü olur mercedes için.. ferrari ve mclarenin pilotlarını kıyaslamakta zorlanıyorum açıkçası, hangi ikili daha ii olur diye bir soruyu cevaplaması gerçekten zor, 4 pilot da kendisini kanıtlamış ve performaslarının zirvesinde olan sürücüler, bence burda ikililerin uyumu fark yaratacak, bu durumda felipe-fernando ikilisi dezavantajlı gibi duruyo, her an kavga çıkacakmış gibi bi hava var en baştan beri, massanın açıklamalarını fln hatırlarsanız gerçekten uyumlu çalışabilecekleri mümkün görünmüyor, öte yandan, lewis ve button da yönetilmesi zor bir ikili olacaktır, ne olursa olsun ikisi de dünya şampiyonu ve ikisi de ingilizlerin kahramanı olmak isteyeceklerdir, bu soruların hepsi gelecekte cevaplanacak ve umarım izlerken zevk alacağımız bir sezon olur

  6. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Mızmızlanmaya başladın. Başarısız olacağını baştan kabul ettirmeye mi çalışıyor güçlüyüz kazanacağız en iyi biziz demesi gerekirdi bence.

  7. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    sana katılıyorum massa ama bisde cok güçlüyüz. sen ve alonso + yeni arac.

  8. geriye kim kaldıki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir