Tost “Motor Gelişimi Serbestliği F1’i Düzeltir”

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun Takım Patronu Franz Tost, motor gelişimine izin verilmesinin Formula 1’deki mücadeleyi arttıracağını düşünüyor.

Bu sene motorların gelişimine izin verildi ancak bu gelişim, daha önceden belirlenen haklarla kısıtlı seviyede

Tost “İnsanlar ne görmek istiyorlar? Savaş, geçiş ve farklı takımların şampiyonluk mücadelesi vermelerini istiyorlar.”

“Bu nasıl başarılabilir? Motorlar arasında denge olursa olur.”

“Şu anda bir güç ünitesi diğerlerinin önünde ve kurallara göre motor gelişimi belirlenen haklarla sağlanıyor. Diğer üreticilerin motorlarını istedikleri gibi geliştirmelerine izin yok.”

“Birisi diğerlerinin çok önündeyse, diğerlerinin yakalamasına ve istediği gibi gelişmesine izin verilmiyor. Öyle olunca da asla denklik olmuyor.”

“Bana göre eşitlik olursa ilginç yarışlar garanti olur çünkü Mercedes, Ferrari, Red Bull, McLaren ya da hangi takımlar varsa, son 2-3 yarışa kadar şampiyonluk mücadelelerini sürdürürlerse insanlar spora ilgi duyarlar.”

“Ancak şu anda insanlar ilgi duymuyorlar çünkü sonucu önceden biliyorlar. Bu yüzden bana göre motor gelişimi açık bir şekilde serbest olmalı.”  dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Tost “Motor Gelişimi Serbestliği F1’i Düzeltir”” için bir yanıt

  1. Bu zaten çok açık ama nedense bunu kabul etmek istemiyor yönetenler. Olay arabada değil rekabette mesela son 2-3 yarışta kazananın kim olacağı muamma olduğu için F1’e ilgi birden arttı peki bu araçlar daha hızlı diye mi oldu? Hayır, sonuçta araçlar 2017’de değil 5-6 saniye isterse 50 saniye hızlansın yine her yarışı iki pilottan biri kazanır bir takım da domine ederse hiçbir şey değişmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir