McLaren Tekrar Başarılı Olma Konusunda “Sabırsız”

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Honda’nın tekrar başarılı olma konusunda zamana ihtiyaçları olduğu söylemleri karşısında sabırsız olduklarını söyledi.

Geçmişte Formula 1’i domine eden McLaren-Honda bu sene büyük umutlarla tekrar bir araya geldi. Ancak bu seferki birliktelik beklenenden çok kötü başladı. Honda motoru hem dayanıklılık hem de performans anlamında rakiplerinden çok geride başladı.

Honda başarısızlıklarına rağmen kendi gelişim metodunun dışına çıkmıyor ve rakip üreticilerden ya da takımlardan F1 motoru konusunda deneyimli mühendisler almaya karşı çıkıyor.

Boullier “Renault, Mercedes ve Ferrari kaynaklarını yeni hibrit teknolojisine aktardılar ancak onların çalışanları mevcut F1 teknolojisi konusunda bilgililer.”

“Honda uzun vadeli bir Formula 1 programı hazırlamaya karar verdi ancak sıfırdan başladı.”

“Sakura’daki çalışanların çoğunun mevcut F1 teknolojisi deneyimi ve hatta bilgisi yok.”

“Uzun bir süreç oluyor. Öncelikle gerekli bilgi ve deneyimi kazanıyorlar. Organizasyon ve operasyonları oluşturuyorlar çünkü tamamen sıfırdan başladılar.”

“Bazen baskı kurmamız gerekiyor. Bazen hayal kırıklığı yaşıyoruz ancak sonuç olarak her iki taraf birlikte olmak istedi.”

“Sabırsızız ve bugün bu pozisyonda olmaktan nefret ediyoruz.”

“Ancak Mercedes ve Ferrari dışında diğer Formula 1 takımlarının hepsi Honda’nın Formula 1’e olan adanmışlığını görünce böyle ortaklık olmasını ister.”

“Bugün tartıştığımız tek şey zamanlama.”

“Biz yarın kazanmak istiyoruz, onlar ise bir ara kazanmak istiyorlar.” dedi.

Boullier, orta ya da arka sıralarda uzun süre kalmalarının McLaren’i ticari anlamda etkileyeceği konusunda uyarıyor.

Boullier “Sonuç olarak Honda’nın yol haritasına saygı duymamız lazım. Ancak açıkçası Honda da bizim ihtiyaçlarımıza saygı duymalı.”

“Biz Formula 1 takımıyız ve bizim iş modelimiz başarıya bağlı.”

“Başarılı olmalıyız ve çok uzun süre başarı olmadan duramayız. Honda bunu biliyor.”

“Onların da kendi sebepleri ve yol haritaları var. Bunu kabullenmemiz gerekiyor.”

“Yapmamız gereken tek şey iletişim kanallarını yeteri kadar açmak. Böylece herkes diğerlerini dinleyebilir ve birbirlerinin stratejilerine yardımcı olmak ya da uymak için bir şeyler yapabilir.” dedi.

 


Yorumlar

“McLaren Tekrar Başarılı Olma Konusunda “Sabırsız”” için 6 yanıt

  1. Şaka gibi milyon hatta milyarlarca dolarlık cirolara sahip şirketlerin kurdukları iş ortaklığı bu mu yani? Siz çalışma prensiplerinizi, hedeflerinizi ve bu hedeflere ne şekilde ulaşacağınızı ortaklık kurmadan önce hiç mi oturup tartışmadınız?

    Evet Honda sen bize motor yap ver, biz de kazanalım. Biraz da para ver. Bu muydu yani anlaşmanız? McLaren son 10 yıldır çok amatörce spora yaklaşmaya başladı. Ron’un iş modelini değiştirmeye ihtiyacı var sanırım ya da F1’den artık onlarda çok umutlu değiller bu açıklamadan ben başka bir şey çıkartamıyorum.

  2. Adamların üstüne fazla gitmeye gerek yok. Hata Mclaren’da. Sen adamları 1-2 sene geç sokuyorsun bu spora bir de domine etmesini istiyorsun. Mercedes bu konuda aşmış artık ona kimse kolay kolay yetişemez Honda dışında. FIA ile araları da hala çok iyi bakalım nasıl olacak.

  3. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Bizim Eric bariz şekilde Honda yı tehdit ediyor.
    Eric’in bu gücü kimden aldığı tahmin edilince daha da fazlasının o kişi tarafından Honda ya söylendiği tahmin edilebilinir.

    1. Dostum moto gp indianapolis hangi kanalda biliyormusun 🙂 bari onu izleyelim. Ayrica bahsi gecen pist gecmisteki f1 pistiyle ayni mi…

      1. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
        Aytunç Altındal (spä2000)

        – Bilmiyorum.
        – Pist şayet, diaz, Hamilton kendisine yol vermiyor (geçemiyor) diye pit duvarına McLaren ini sürdüğü yerse evet eski f1 pisti. 🙂

        1. bende o zamanlar pit duvarına neden aracı sürdüğünü anlayamamıştım..:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir