Raikkonen: "Belki WRC'de Sürekli Kalırım"

yazar:

kategori:

Fin pilot, Formula 1’de gelecek sene için uygun bir koltuk bulamamasının ardındna Red Bull destekli Citroen Junior takımı ile anlaşmıştı.

Bir çoğunun, Raikkonen’in bu döneminin geçici olacağına ve F1’e geri döneceğine inanmasına rağmen Fin sürücü, WRC’nin kalıcı olabileceğini, uzun vadeli geleceğinin açık olduğunu belirtti.

Raikkonen: “Formula 1 veya başka birileriyle herhangib ir anlaşmam yok, bu yüzden neler olacağı konusunda bir fikrim de yok. İki seçeneğe de sahibim: ralli de kalmak veya F1’e geri dönemey çalışmak. İşlerin nasıl gelişeceğini görmek istiyorum, sonrasında karar vereceğim. Karar vermek için de acele etmyiorum”

“Eğer işler yoluna giderse (ralli) yapmaya devam ederim. Bir çok farklı senaryo var. Şu anda (WRC) bir senelik, hem Red Bull ile hem de Citroen ile”

Raikkonen ayrıca Ferrari’nin kendisini gönderme kararının ardında, takımdaki performansından daha fazlası olduğunu açıkladı.

Raikkonen: “Onlara sormalısınız, bilmyiorum. Bu kararı veren insanlara sormalısınız. Sonuçta ne zaman veya neden olduğuyla ilgilenmiyorum. Cevabı bildiğimden eminim ve bu, yarışma veya orada yaptıklarımla ilgili değil”

“İşin içinde yeteri kadar para olduğunda herşeyi değiştirebileceğinizi düşünüyorum. Bana göre iş, Santander’in gelişi ile ilgiliydi. Muhtemelen bazı anlaşmalar yaptılar, bilmiyorum”

Fin pilot, McLaren ile anlaşma imzalamaya yaklaştıklarını, Brawn ile görüştüklerini kabul etti ama sonunda istediği şartları bulamadığını söyledi.

Raikkonen: “İsteseydim (McLaren ile) onlarla anlaşma imzalayabilirdim ama sonuçta %100 istediğim değildi. İş gerçkten parayla çok alâkalı değildi, diğer şeylerle ilgiliydi. Tamamıyla memenun olmayacağım bir anlaşma imzalamak istemiyordum”

Bununla birlikte Raikkonen, Ferrari’den ayrılış şartlarının, Formula 1’de başka koltuk bulması durumunda daha az para alacağı anlamına gelmesine rağmen F1’de anlaşma yapmamasında kilit unsurun para olmadığını söyledi.

Raikkonen: “Evet, şüphesiz bir başka takımla yarışsaydım bir şeyler olacaktı, biraz daha az alacaktım. Ve biriyle yarışırsam, daha az para almanın da bir anlamı yoktu. Karmaşık bir durumdu ama sonunda mesele bu değildi, herkes öyle üdüşünse de konu para değildi. Sadece istediğim olmadı”

Brawn ile ilgili durumun sorulması üzerine Raikkonen: “Oraya gidebilirdim. Uzun süre beklemek istemedim. Şüphesiz sonunda anlaşma imzalayabilirdik ama McLaren işi olmadığında zaten Red Bull ile görüşmeye başlamıştım. Bu yüzden oraya gidip, rallide neler olacağını görmek istedim. Belki gelecek sene veya sonraki sene (F1’e) geri dönerim veya belki de dönmem”


Yorumlar

  1. mert arkadaş…belli bir paraya sahip olduktan sonra mutevazi kalabilmek gerçekten zor bir iş…kiminin(f1 e başladığında gayet gariban bir dişinin ucu kırık yani onu dahi yaptıramamış aldığı ilk parayı anasına babasına evlerinin banyosunu yaptırmaları için vermiş fakir bir insan)servetinin 10 da 1 ine sahip olsak inanıyorumki buradaki çoğu arkadaş anasını babasını tanımaz eski arkadaşlarıyla ilişkiyi keser…kolay bir iş değil zor bir imtihandır hem bir anda para sahibi olmak hemde fakir parasız bir hayat yaşamak…milli piyangodan büyük ikramiye kazanan insanların neredeyse tamamı eski halinden daha da kötü bir hale düşüyor. biraz uzun oldu…

    bu arada kiminin nerede ne zaman ukalaca ve burnu büyük tavırları oldu? kendini beğenmiş izlenimine nereden kapıldın? anlatırsan sevinirim.

  2. mert merter avatarı

    Kimmi nin ukala ve Burnu Büyük Tavirlarindan dolayi takim bulmasi cok cok zor malesef bu böyle kimiciler kizmasin ama kendini cok begenmis bir tip …sana bol sans WRC de kimi

  3. son wrc haberinin üzerinden yıl geçmiş:) yokmu haber:) bari sağ taraftaki yarış puan neticeleri değiştirin…

  4. alptuğ bektaş avatarı
    alptuğ bektaş

    Adam zirveyi gördü. Oralarda takıldı bir ara. Aşağıya inmek işine gelmedi, istemedi. Şimdi ise başka biryerlerde zirve peşinde.

  5. oggus lllts avatarı

    off salak bu adam giit orda kal bidaa dönme !!!

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Onlara sormalısınız, bilmyiorum. Bu kararı veren insanlara sormalısınız. Sonuçta ne zaman veya neden olduğuyla ilgilenmiyorum. Cevabı bildiğimden eminim ve bu, yarışma veya orada yaptıklarımla ilgili değil"
    "İşin içinde yeteri kadar para olduğunda herşeyi değiştirebileceğinizi düşünüyorum. Bana göre iş, Santander'in gelişi ile ilgiliydi. Muhtemelen bazı anlaşmalar yaptılar, bilmiyorum"
    "İsteseydim (McLaren ile) onlarla anlaşma imzalayabilirdim ama sonuçta %100 istediğim değildi. İş gerçkten parayla çok alâkalı değildi, diğer şeylerle ilgiliydi. Tamamıyla memenun olmayacağım bir anlaşma imzalamak istemiyordum"
    "Oraya gidebilirdim. Uzun süre beklemek istemedim. Şüphesiz sonunda anlaşma imzalayabilirdik ama McLaren işi olmadığında zaten Red Bull ile görüşmeye başlamıştım. Bu yüzden oraya gidip, rallide neler olacağını görmek istedim."
    bilinen şeyleri doğrulamış ve biz onun kendi isteğiyle F1'den ayrıldığını da biliyoruz yani bazılarının dediği gibi takımların onu istememesi gibi bir durum yok eğer isteseydi şu an Mclaren yada Mercedes'in koltuklarının birinde o oturuyodu.istediği yerde ve mutlu bizim istediğimizde onu kendini en iyi ifade edebileceği seride yarışmasıydı.seneyede F1'e döneceğini düşünüyorum henüz bi anlaşması olmadığı için kesin bişey söylememiş "2011'de F1'e döneceğim" diye bi açıklama yapması ona yakışmazdı zaten anlaşması olmadan neye güvenerek söylicektiki bunu.sonuç olarak "Belki WRC'de sürekli kalırım" sözü seneye F1'de olmayacağı anlamına gelmez.

  7. Bidiğimiz Kimi İşte 🙂 O bu açıklamayı yapmadan çok önce biz fanları böyle bir ihtimalden bahsediyorduk zaten bu da pilotumuzu ne kadar iyi tanıdığımızı gösteriyor 😀 Umarım WRC deki ilk sezonunda iyi bir çıkış yapar ikinci sezonunda şampiyonluğa oynar. WRc de şampiyonluğa ulaştıktan sonra F1 e dönmeli bence ( kaç sene gerekirse WRC kalmalı)

  8. f1 e dönmek istesen bile seni isteyen takım zor bulun

  9. f1 e dönmen için hangisi hayırlı ise o olsun inş.

  10. santander istedi böyle oldu. kimi sende çok ayıp ediyorsun ama…bu kadar sevenini yüz üstü bıraktın gittin şimdide bu laflarla iyice moral bozuyorsun dilerim orada şampiyon olduğun için kalırsın. ama daha büyük dileğim wrc de şampiyon olup f1 de istediğin takıma gelmen…

  11. git iceman sende git gelme.zaten bır f1 zevkımız vardı oda senın sayende ızlıyoduk.sımdı sen gıttın f1 anlamı kalmadı.

  12. düzeltme: vermeyeceğini bilmeliydi

  13. geri döneceğini sanmıyorum, mclarenle anlamamasının sebebi öyle gözüküyorki raikkonenin daha özgür ve daha az bağlayıcı bir anlaşma isteğiymiş, mclarenin bunu ona vermeyeceğini bilmeydi, 5 yıl orada yarıştı hiç mi bişiy öğrenememiş, bana sorsa böyle olacağını söylerdim ona

  14. ecrin deniz avatarı

    kimice bir yorumla " neler olacağını bekleyip göreceğiz…" 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir