Lotus Baskıdan Kaçınmıyor

yazar:

kategori:

Lotus, 2010 sezonunda F1’e girecek 4 takımdan biri ve 1994’ten bu yana bu tarihi isim ilk defa sporda boy gösterecek.

Gascoyne, Lotus ismini taşımanın baskısını hissedeklerini kabul ediyor.

Gascoyne: “Lotus ismini Formula 1’e, Grup Lotus ve taraftarların yaratacağı baskı olmadan getiremezsiniz”

“Ve olması gereken de öyle zaten. Bundan da kaçınmıyoruz. Kişisel olarak, Lotus fabrikasından bir kaç mil uzaklıktaki okuluma yürüyerek giden biri olarak, o ismi geri getirmek benim için çok kişisel bir his.”

“Formula 1’in değişmesi ve harcama rekabetinin azalması ile umarım şimdi daha fazla yenilikçi mühendislik önde olur. Ve (asıl Lotus’un kurucusu) Colin Chapman’ın felsefesi de buydu. Bu yüzden eğer bazı başarılara imza atarsak, bu harika bir sonuç olacaktır”

“Ne kadar çabuk rekabetçi olabiliriz? Küçük ve etkili bir operasyonlar 3-5 senede, amacımız bu”

İngiliz teknik adam, sıfırdan bir takım yaratmanın göz korkutucu olduğunu söyledi ama bunun net faydaların olduğunu ekledi.

Gascoyne: “Son iki işimden sonra kimsenin beni göreve getirmek istemeyeceğini düşünmüştüm. Bu yüzden kendi takımımı kurmanın daha iyi olacğaını düşündüm. Bu kesinlikle büyük bir meydan okuma. Çünkü sıfırdan bir takım kuruyorsunuz, sadece aracı değil. Ayrıca bu takım, Ltus ismine sahip. Gözü korkutan bir görev ama vantajları net”

“Anlaşmamız gereken herhangi bir yükümüz yoktu ve takımı etkili bir tutumla kurabilirdik. Lotus tarafında, orada yetişen ve etrafında okulda okuyan bir Norfolk çocuğu olarak, Lotus ismini geri getirmek muazzam bir fırsat”

2006’da Toyota’dan ayrılan Gascoyne, adının tartışmalı lider olarak anılmasına rağmen takıma olan ilgiden keyif aldığını söyledi.

Gascoyne: “Dobrayım ve inandığımı söylerim. Toyota’da, teknik açıdan gitmek istediğim yol, idarenin istemediği yoldu. Sorun değildi, onların seçimi buydu, bu yüzden ayrı yollarrdan gittik”

“Onların kararlarının sonucunun harika olmadığını söyleyebilirsiniz. Burada en büyük şeylerden biri, gelip de benimle çalışmak istediklerini söyleyen bir takım insanlar”

“Jordan’da, Renault’ta ve hatta Toyota’da bazı çok güçlü takımlar kurdum. Ve Toyota’da içerlediğim durum da bu. Çünkü idari bölüm, bunu gidilecek yol olarak görmedi.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir