Mosley, Briatore'nin İntikam İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Briatore, Fernando Alonso’nun kazandığı 2008 Singapur GP’deki kazayı kurguladıkları için ömür boyu ihraç cezası almıştı.

Bu ceza, Fransız mahkemelerinde süren davaya konu oluyor ve Guardian gazetesi, Briatore’nin sunduğu mahkeme evraklarının ayrıntılarını açıkladı.

Evrakların içinde Briatore, Mosley’i ve FIA’yı suçluyordu: Mosley’in, ihtikam hırsıyla kör olduğunu; FIA’nın, adil bir yargılama konusundaki hakları ve prosedürü ihlal ettiğini iddia ediyordu.

Bu özel evrakların sızması, Mosley’i çılgına çevirdi ve kendini savunmak için bir basın bildirisi yayımladı. Bildiride eski başkan, FIA’nın yaptığı şeyin arkasında herhangi saklı şeyin olmadığını belirtti.

Mosley’in bildirisi: “Briatore, FIA’nın kendisini adil bir şekilde yargılamadığını söyleyecek son insandır. FIA onun hakkında tekrar tekrar, delil yetersizliğinden lehinde karar ver”

“Onun kontrolü altındaki bir araçta yasak yazılım bulunduğunda da aynısını yaptım, takımının yakıt ikmâli donanımından bir parça çıkarıldığında da ve yine takımının, belli bir süspansiyon parçasının amacını doğru şekilde beyan edemediğinde de ona bu hakkı tanıdım. Son olarak da başka takımdan yasadışı elde ettiği bilgiler için”

Mosley, SingapurGP’deki olay hakkında FIA’nın elinde kanıtlarla başka bir karar alma şansının olmadığını ekledi.

Mosley: “FIA, Nelson Piquet JR’nin kendisine kaza yapma emri verildiğini belirten yeminli bildirisine sahip olduğunda harici avukatlar tarafından değerlendirilen tamamıyla profesyonel bir soruşturma kaçınılmaz olmuştu”

“Renault’un kendi incelemesindeki gibi bu soruşturma da, olayın arkasında Briatore’nin sorumluluğu olduğu onayladı. Bütün olanların kişisel intikam duygusundan kaynaklandığını söyleyen iddialar, umutsuz ve savunulamayacak argümanlardır”

“The Guardian’ı, kendisinin başvurusunun içeriğini yayınlamaya ikna ederek, hikayenin diğer tarafından bahsetmeden, Briatore, gazeteyi kullanarak tarihinin en kötü ve en tehlikeli ‘bilinçli aldatma’ örneklerinden birindeki kilit rolünde ilgiyi başka yerlere çekmiştir.”


Yorumlar

  1. santander bernie ye bernie mosleye mosley briatoreye briatore alonsoya…sonra hepsi alonsoya:))

  2. Mosley, geçmişte briatoreyi kayırdığını resmen itiraf ediyor..al birini vur ötekini..ikisi de aynı iğrenç kumaş

  3. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Briatore ye F1 in en iyi taktik , teknik, illegal dehası ünvanı verilip ,spora geri döndürülmesi konusunda baskı yapılması gerektiği düşünüyorun , nihayetinde Formula1 tarihinde bu kadar zeki 2. bir adam yok bi daha da gelmez , fanusa filan koysunlar , böyle saçıklamakarı (açıklamayla , saçmalamanın karışımı) boşa gitmesin , F1 kazansın , FAhri Doktor ünvanı filan versinler F1 le ilgili , takdire şayan bu davranışından sonra , beyanları sonrasında hayranlığın bir kat daha arttı , teşekkür etmeyi bir borç biliyorum kendisine ……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir