Schumacher, Montezemolo'yu Sonunda Aradı

yazar:

kategori:

Schumacher ve Mercedes tarafından görüşmelerle ilgili Nick Fry’ın ipuçları haricinde herhangi bir resmi açıklama olmamasına rağmen Montezemolo, görüşmelerin ileri safhada olduğunu belirtti.

Perşembe günü Fiorano’da Ferrari’nin Noel etkinliğinde konuşan Montezemolo, Schumacher’in geri dönme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Montezemolo: “Abu Dhabi’den bu yana onunla konuşmamıştım ama dün (Çarşamba) konuştum”

“Telefon etti ve (Mercedes için yarışma) ihtimalinin çok ama çok yüksek olduğunu söyledi. Bunu söylüyorum ama %100 karar verilmiş değil. Dün sabah söylediği buydu”

Di Montezemolo, Schumacher’in spora sönmek istemesi durumunda Ferrari ile olan anlaşmasını iptal edebileceklerini yineledi.

Kaynaklardan alınan bilgilere göre Schumacher ile Mercedes arasında prensipte anlaşma tamamlandı ama doktorların, Schumacher’in boyununun Formula 1’e dönüş için %100 iyileştiğini söylenene kadar durum daha ileri gidemiyor.

Schumacher, geçirdiği motosiklet kazası nedeniyle boynunu incitmiş; ağrılar nedeniyle de sene ortasında Massa’nın yerine geçememişti.

Doktorların onay vermesi durumunda anlaşma imzalanacak ve resmi açıklama yapılacak.

Di Montezemolo, Mercedes ile bir geleceğe adım atma yolundaki kişinin ‘yeni Schumacher’ olduğuna inanıyor.

Montezemolo: “Gerçek Michael Schumacher daima kariyerini Ferrari’de bitireceğini söylerdi.”

Telefon görüşmesinde Schumacher’e ne dediği sorularn Montezemolo: “Şunu unutmayın ki 1995’te, 14 sene önce bir pilotla o kadar uzun süre önce çalışmaya başlardığınızda arkadaş da olursunuz”

“Ortak görüşleriniz olur, birbirinize katılmayabilirsiniz de ama arkadaş kalırsınız. Onun Ferrari için neler yaptığını unutmayacağım ve o da bizim onun için neler yaptığımızı unutmayacak”

Di Montezemolo ayrıca 2009’da Ferrari’nin yaşadığı sıkıntının uzun sürmesi hakkında da konuştu.

Montezemolo: “Aracımızın bütün mimarisi, vites kutusu ölçüleri, herşey, kuralların farklı yorumu üzerine hazırlanmıştı ve 2008’de son yarışın son virajına kadar zorluyorduk”

Di Montezemolo, Ferrari’nin F1’den ayrılmaya ilk kez bu kadar yakın olduğunu da ekledi.

Montezemolo: “1991’de başkan olduğumdan bu yana bu sene ilk kez F1’den ayrılmayı gerçekten düşündüm. Çok kredi kaybettiğimiz, kurallarla ilgili çok polemiğin olduğu ve yeteri kadar araçtırma olmadığı, yönetim kurulunun ortak fikriydi.”

“Şimsi ise tanrıya şükür herşey geçti ama büyük bir beden ödedik. Çünkü sadece Toyota ve BMW değil, Renault da farklı bir duruma geldi ve bu da F1 için iyi değil”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Montezemolo: "Gerçek Michael Schumacher daima kariyerini Ferrari'de bitireceğini söylerdi."

    duygu sömürüsüne başvuruyorsa baya içerlemiş.

  2. Ekleme yapmak istiyorum
    Dubai de veya abu dhabide olabilirmiş kış aylarında test yasak olduğu içinde GP2 aracıyla olabilirmiş.

  3. Facebookta gördüğüm bi habere göre mercedes GP ye dönemesi duyurulmadan önce gizli bir test planlanmış olabileceği üzerine söylenti var..

  4. Ya arkadaşlar fanatiklikten biraz ayrılıpta yorum yapın lütfen.Bazı arkadaşlar Alonso geri bildirimde daha iyi diyor sorarım size o zaman neden Renault 2 senedir gelişemedi Alonsonun Kimiye göre + ve – tarafı var aynı şey Kimi içinde öyle. Alonso konuşmayı sever; muzurdur şakacıdır bazen ateşleyici konuşmalar yapar gündemde kalmayı bilir mekaniği sever ama bunları derken Kimininde hakkını yemeyin. Bazıları Kiminin sadece arabayı sürüp gittiğini ayarlar konusunda bir fikri olmadığını söylüyor. Oysa Kiminin Israrla istediği bazı ayarlar yüzünden mekanikerlerle sorun yaşadığını da söylerim size. Ron Dennis hakkında konuşanlar var. Acaba Ron Dennis hakkında gerçekten oturup araştırıp bir fikir sahibi edindiler mi ? Anlamıyorum kendi yaptıkları zaman fanatiklik olmuyorda başkaları yaptıkları zaman mı fanatiklik oluyor.F1 Futbol değildir. Mclarende Alonsonun yaşadığı sorunun tek bir nedeni var o da çaylak olan Hamiltona da eşit davranılması. Ne yapacaklardı adamlar yetiştirmiş bugüne gelmesinde katkıda bulunmuşlar tabi ki sen kendini aileden hissetmek için biraz fazla çabalayacaksın.Singapur Gp de olanları yazmıyorum bile ama Ferrarinin lastik basıncı gibi ince detaylara önem veren Alonsonun singapurdaki hafif yakıt yüküyle arka sıralardan yarışa başlayacağı zaman haberi yok muydu yani… Massa da bu yönde söyledi. Lütfen bu yorumdan sonra Alonsoyu sevmiyorsun Kimici konuşma demeyin Alonsonun pilotluğuna son derece saygı duyarım sonuçta çüfte şampiyonluğunu müthiş çekişmeler sonucu kazandı. Neyse Kimi Alonso bunlar kendilerini kanıtlamış harika pilotlar. Umarım seneye harika bir sezon izleriz ve umarım Alonso geçmişte yaşadıklarından ders almıştır yoksa tarih tekerrür edecek.

  5. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    shumi alonso hazır olun :)) 2006nın rövanşı ikisinde altındaki arac farklı. sezon basında alonso daha şanslı olabilr ama kral(shumi) mutalak geri dönecektir aracaalıştımı. seviyoruz sizi alonso shumi :)))

  6. tanzer gültaş avatarı
    tanzer gültaş

    luca mercedese gidiyor diye ona kızacağına gelecek vadetmeyen massa yerine şumi'yi getirseydi güzel olurdu. mercedes hızlı araç yaparsa, şumi ve alonso 2006 nın rövanşı müthiş olur. kimse bana vettel, batton, barichello, webber, hamilton, birazda kovalailen çekişmesinden zevk aldığını söylemesin. gerçek çekişme alo-kimi ve Şumi-alo çekişmeleriydi.

  7. bu is oldu bu dogru tek sorun doktorlardan gelecek rapor her sey bu rapora gore sekillenecek ve ayrica son duyumlarima gore schumi mercedes te once yaris koltuguna ardindan da yonetim koltuguna gecis yapacak oyleki roos brawn in yardimciligi bile daha simdiden dusunuluyor bakarsiniz gelecekte schumi roos brawdan sonra mercedes f1 in basina bile gecebilir HoHaG vega nin kastettidi nc laren ve mercedesin 4 surucusu ayrica birde alonsocudur kendisi

  8. Geliyooooooorrrrrrrrrrrrrr o geliyooooooooooooorrrrrrrr hazir olun

  9. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    raikkonen_the_best_of_f1 alonso okultuğu hakettiği için ferrariye alındı. demekki kimi haketmiyomuş. ferranin yeni bir şhumisi var fernando :))

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Şumi büyük bir ihtimalle yanlızca bir yıl yarışıp önümüzdeki yıl Ross Brawn un yerine Takım patronu olacaktır."
    boris ben ömrünü Ferrari'ye adamış Schumi'nin 1 yıl için hayatını değiştirebileceğini düşünmüyorum

    Di Montezemolo, Mercedes ile bir geleceğe adım atma yolundaki kişinin 'yeni Schumacher' olduğuna inanıyor.
    Montezemolo: "Gerçek Michael Schumacher daima kariyerini Ferrari'de bitireceğini söylerdi."
    Schumacher'in yarış aşkı ve tutkusu Ferrari'ye olan aşk ve tutkusunu geçti eğer Ferrari'de ona bir koltuk verseydi Kimi'yi gönderip Alonso'yu almak yerine onu Kimi'nin koltuğuna oturtsaydı Schumi'yi kaybetmezdi

  11. lütfen f1 i futbolla karıştırmayalım!!

  12. HoHaG, McLaren ve Mercedes'in ayrılmamasını destekleyenlerdendim. Formula 1'i izlemeye de bu 2li sayesinde başladım. "Kalbimde" her zaman bu ikili birleşik olacak.

    Şampiyonluk çekişmesinde 8'den daha az pilotun rekabet edeceğini düşünüyorum. 4+1 pilot'un başarısına (yarış kazanma gibi) sevinerek çok güzel bir pilot tutma yöntemi geliştirilebilir, bu sene bunu yapacağım.

    Sevinç katsayısının fazla olacağı bir sezon seyredeceğimizi daha önce 4+1 pilot konusunu açtığımda dile getirmiştim.

  13. enzo ferrari avatarı

    evet schumi ferrari içn herseyinden vazgecerdi hatta yarıstığı dönemlerde ferrariyi geliştirmke için testler yapar ailesinden çok mühendisleri görürdü ama sen sırf egolarını tahmin etmek için schjumi zorla takımdan ayrılmaya mecbur bıraktın luca şimdi hiç deme gercek schumacher kariyerini ferraride bitirirdi diye

  14. vega_nitro oldumu şimdi hem Mc Laren hem Mercedes 🙂 ikisi farklı takımlar artık birini seçmen lazım 🙂 birde 4+1 pilot demişsin zaten şampiyonluk için 8 pilot çekişicek sen 5'ini tutuyosun nasıl olucak bu iş 😀

  15. ecrin deniz avatarı

    f1 seyir zevki açısından çok güzel bir haber,sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum…

  16. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Nick in gelemeyecek olmasına üzülüyorum. Keşke çok konuşan rosberg in yerine gelseydi.olgun ağırbaşlı bir takımımız olsaydı:/ keşke

  17. çoğu arkadaşımızın dediği gibi, artık şumi mercedes te.şumi ve mercedes tarftarı arkadaşlara hayırlı olmasını temenni ederim.inşllah güzel bir sezon olacak.

  18. Bir Schumacher taraftarı olmadım, hatta genelde Schumacher taraftarlarının karşısında bile olmuştum. Ama ismi, başarısı, yeteneği, yaptıkları ortada. Şimdi bir Mercedes taraftarı olarak kendisini zevkle izlemeye ve "desteklemeye" hazırım (zaten pistte 2 takımım 4+1 pilotum olacak).

    Formula 1'in dinamikliğini kanıtlayan durumlardan biri de eskiden karşısında olduğunuz kişiyi, şimdi desteklemeniz gerekebiliyor. Gerçek hayat da böyle değil mi?

  19. Di Montezemolo, Mercedes ile bir geleceğe adım atma yolundaki kişinin 'yeni Schumacher' olduğuna inanıyor.

    Montezemolo: "Gerçek Michael Schumacher daima kariyerini Ferrari'de bitireceğini söylerdi."

    Daha sonradan size yarışmak istedigini de söyledi fakat siz onu yarıştırmak yerine Alonso'yu getirdiniz bu durumda sizinde pek bişey söylemye yakkınız kalmıyor

  20. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    "Gerçek Michael Schumacher daima kariyerini Ferrari'de bitireceğini söylerdi." Bu durum gerçekten ilginç.Ama görüyorum ki hala Schumi=Ferrari gibi saçma, akıl yoksunu yorumlar var.Ne diyeyim Allah akıl fikir versin.Bence bu iş tamamdır.Ve Schumi' de en sonunda ait olduğu yere Mercedes' e ve bir ALMAN takımına dönüyor.Gelmese bile bence görüşmesi dahi yeterlidir.

  21. sumi mercedes ile yarışırsa hiç yakışmaz çünkü o ferrari ile sumi oldu yaptığı çok yanlış ama iş bitmiş bakalım rosberg 1.pilot olabilecekmi???

  22. MagicAlonso avatarı

    harika bir sezon olacak keşke bu şampiyonada kimi de olsaydı artık yapacak bişey yok umarım 2006 sezonu gibi bir sezon olur ve şampiyonluk özellikle Alonso ve shumi arasında geçer

  23. Ferrari keşke Massa yı bir yıl dinlendirip Alonso & Şumi ikilisi ile gride çıksaydı.
    Şumi büyük bir ihtimalle yanlızca bir yıl yarışıp önümüzdeki yıl Ross Brawn un yerine Takım patronu olacaktır.

  24. montezomoladan duygusal bir açıklama gelmiş bu iş olmuştur kesin. suminin dönmesi şimdiden heycan yaratıyor süper kısacası.Mercedes redbull bunlar şimdiden şampiyonluğun en büyük adayı

  25. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    şimdiden.h.geldn shumi.alonso ferrariye sen mercedese.senin dönmen alonso iç.in kesnlikle daha ii matovasyona neden olacaktır. inş 2010 senin ve alonsonun yılı olur ve görürler bazı şampıonlar gercekşampıyonlar nasıl yarışırmış. (button)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir