Ferrari, Anlaşma Öncesi Alonso'nun Takım Oyunculuğundan Endişe Duymuş

yazar:

kategori:

Noel etkinliğinde konuşan Montezemolo’ya Alonso’nun kişiliği ve öne çıkan huyları ile McLaren ile 2007’de macerası soruldu.

Montezemolo: “Bunu Domenicali ile belki de 100 defa konuşmuşumdur ve Alonso ile de konuştum”

“Ona dedim ki: ‘Eğer bizim için yarışmaya gelirsen, takım için sürersin, grup için sürersin, kendin için sürmezsin”

“Eğer bir takım istiyorsan, John Surtees gibi kendi takımını kurarsın, harika olur. Ferrari’de, galibiyet için sana en iyi şartları sunacağız. Eğer öyle olmasaydı seni asla almayacaktık”

“(Alonso’yu) 2007’den bu yana izliyoruz ve Domenicali yazın bunu benimkle görüştü”

“(Alonso) oldukça yetenekli, hızlı bir pilot ve bir takımla çalışmada iyi, kazanmaya tamamıyla yoğunlaşıyor. Ferrari’ye, kariyerinde doğru zamanda geldiğini düşünüyorum”

“İki pilotumuzun da sözleşmelerinin bittiği 2011 için zaten anlaşmaya varmıştık. Ardından, mühendislerle gerçekten ilişkide olma yetenediğine sahip bir pilota ihtiyacımız olduğunu farkettik. İnanılmaz yetenekli olmasına rağmen Kimi’nin genetiğinde bu yoktu”

Montezemolo ayrıca Alonso’nun takıma gelmesi ile Santander’in ilgisinin olmasını belirtti.

Raikkonen, son söyleşisinde bu yönde imada bulunmuştu.

Montezemolo: “Kesinlike (Santander) durumdan memnun. Ama pilotları seçen, sponsorlar değil. Hiç bir zaman bu şekilde idare edilmedik ve hiç bir zaman da böyle olmayacak”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yine aynı şeyleri yazıcam yine ne demek istediğimi anlamayacaksın,yine kendi örneklerini yazacaksın,iyi geceler sana…

  2. Lous Figo barcelonadan real madride gectı yıllar önce.barcelona alehıne herhangı bır kötü söylemide yoktu.Lois figo kötü bir futbolcu değildi dunyanın en buyuk yeteneklerınden bırıydı ama real madrid formasıyla barcelonaya geldiğinde 100 bın kişi ıslıklıyordu onu. o ıslıklayanlar hem barcelona taraftarı hemde figo hayranı olmaları mümkünmü figo real madride geçmişken.

  3. messiyi sevmeyen yada beğenmeyen 1 futbol taraftarı varmıdır aceba ülkemizde? verdiğin örnek konumuzla uzaktan yakından ılgı ve alakalı değil.o soruyu gidip ispanyada real madrid taraftarına sorsan ne cevap alırsın sence,real madrid taraftarı messininde başarılı olmasını istiyormudur aceba.göze hoş gelen futbolundan hoşlanabılırlerde kendı kalelerıne gol attıktan sonra halen severlermi sence.bir takım taraftarının bir pilotada kendı takımında olmasa bile hayranlık duyamayacağını savunmuyorum,ama pilotun adını verıyorum alonso.hem mclarenı tut hemde alonsoyu tut.nerden baksan tutarsızlık ahmet kayanında dediği gibi.hem mclaren hem kobayashıyı tutarım beğenırım ama benım takımıma zarar verecek olursa takımım daha ağır basar.

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yahu hala niye birebir eşitlemeye çalışıyorsun kirve.. messi'nin bu örnekteki yeri daha önce de dediğim gibi YETENEĞİ DÜNYADA KABUL EDİLMİŞ BİR SPORCU OLMASI,tıpkı micheal jordan veya kobe bryant gibi. dikkat edersen"karalama"(ki buna da katılmıyorum ya,ayrı bir konu bu)veya takıma yönelik birşeyden bahsetmedim hiç… bahsettiğim şuydu bir takıma bağlı olsanda senin takımınla hiç alakası olmayan birisini "BİLE" destekleyebilirsin ve o senin en sevdiğin SPORCU olabilir..senin bir takıma bağlılığın seni o takımın parçasını sevmekle zorunlu,yükümlü kılmaz,kılamaz…şimdi başka bir örnek vericem bi 3 saat daha konuşucaz,o yüzden hiç girmiyorum..

  5. tamam işte tam olarak konustuğumuz bu.ama sen örnekleme yaparken mclaren taraftarı=fenerbahçe taraftarı,alonso=messi denklemi kurmuşsun.

    senın bu denklemıne bakacak olursak ben zaten fenerbahçeliyim ve messiyede hayranım fakat messinin benim taraftarı olduğum fenerbahçe takımı alehınde yaptığını düşündüğüm herhangi bir yanlış,karalama yok.

    benim denklemim ise şu
    mclaren taraftarı=fenerbahçe, alonso=nouma.. her ne kadar nouma fenerbahçede oynamamış olsada fenerbahçeye hakaret etmiştir.

    mclaren taraftarı=bjk taraftarı,alonso=colin kazım.. çünkü kazımda bjkyi aşağılamıştı

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    vega nitro'yu Mclaren taraftarlığından men etme çabanız konusunda yazdım ve buradaki konu bir takıma bağlı bir insanın kendi takımında olmasa bile başka bir oyuncuyu sevebileceği… yüzeysel olarak konu bu, hala anlamadıysan yazdıklarımı tekrar oku,bi de üzerine düşün lütfen!

  7. tamam,senın verdiğin örneklemenın doğru olduğunu varsayarak sana bir soru soruyorum.sen bu örneği neden verdin,biz hangi konuyu tartışıyordukki sen daha açıklayıcı olması açısından bu örneği verdin lütfen yazarmısın,rica ediyorum ?

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bilmem farkında mısın ama benim verdiğim örneği bana açıklamaya çalışıyorsun! sonrada benim verdiğim örneği yanlış verdiğimi söyleyip doğrusu bu diyorsun.. benim verdiğim örneği yanlış anlayıp,temelini yanlış kurup defalarca birebir örnekleme olmadığını söylememe rağmen hala benim anlamadığımda ısrar ediyorsun? bi de bunun için yardım istiyorsun… sen nezaketi bırak kirve anlamaya çalış,bundan önce nezaket görmedik,sonra görmesekte olur,zaten nezaket bir olup bir olmayınca o da yapmacık olur..

  9. allah rızası için benım şurda anlatmak istediğim şeyi okuyup anlayan bir insan oğlu varsa o anlatsın galiba ben anlatamıyorum diyeceğim nezaketen…………

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yahu anlamamakta niye ısrar ediyorsun kirve? bu bir örnekleme yöntemi,birebir gerçekleri sunmadığım sadece pekiştirmek için kullandığım bir yöntem. takım burada senin yıllardır bağlı olduğun takımı simgeliyor,futbolcu da dünyaca yeteneği kanıtlanmış bir futbolcuyu… bunlar sadece bir örnekleme..bu haliyle bile birebir değil.ayrıca birebir eşleme yapmak istiyorsan(ki futbol la f1 arasında bu imkansız) yaptığın örnek doğru olmaz çünkü pascal nouma fenerbahçede oynamadı hiç… böyle bir örneği doğrusu olarak göstermen konuyu anlamadığını gösterir…dedim ya uzatmak istemiyorum,düşünerek yaz lütfen.biraz kafa yor..bunu hakaret niteliğinde söylemiyorum yanlış anlama,sadece birşeyi okur okumaz ilk aklında çakan ışığa doğru diye atlama,düşün biraz sadece rica ederim…

  11. "gs'li veya fb'li bir insanın dünyada en çok sevdiği futbolcu messi olamaz mı,eğer olursa bunlar gs'li veya fbli olamaz mı?"

    şimdi bu senin konuyu daha anlaşılır kılabilmek için yazdığın örnek.ben futbol ile f1 arasında bazı örnekler yapılamaz diyenlerden değilim ve futbol taraftarlarınıda yadırgamam çünkü kendimde bir futbol taraftarıyım fakat futbol ve f1 ayrı spor dalları hepimizin hem fikir olduğu gibi.

    senın bu yazdığın örneklemede tek bir takım alalım mesela fb'yi ele alalım.fb'yi mclaren olarak ele aldığın anlaşılıyor bu örnekde,yanlışmıyım? ama messiyi allonso yu örneklemen nasıl bir mantıkdır anlayamadım.ne üzerine konusuyorduk.bir mclaren taraftarının aynı zamanda fanatik alonso taraftarı olmasındaki mantıken yada duygusal anlamda gerçekliği …messinin fenerbahce takımı ıle uzaktan yakından bir bağı yoktur.senin cümlen aslında şöyle olmalıydı;

    "fb'li bir insanın dünyada en çok sevdiği futbolcu Pascal Nouma olamaz mı,eğer olursa bunlar fbli olamaz mı?"

    anladınmı??

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kirve yazdıklarımı iyi oku,örnek dedim,mesela dedim,birebir şeylerden bahsetmiyoruz,f1 ve futbol tabi ki birbirine benzemiyor,ancak bunlar örnek..
    Örnek verilmesinin sebeplerinden bazıları da ,konunun daha iyi algılanması veya pekiştirilmesi içindir.. konu örnek değildir!! yazdıklarımızı içindekiler,indeks,fihrist,önsöz,sonsöz vererek mi yazalım!ayrıca benim objektifliğime burada karar verebilecek bir kimse yok.sadece yazdıklarıma bakarsın,görürsün ki bu adam durduk yere başkasına atıp tutmuyor,çocuk gibi sen bozacısın o şıracı ehe ehe,en büyük bu banane banane, diye ilkokul 3 beyniyle yorum yapmıyor,pilotlara hakkını veriyor yorumlarında ve atıp tutmuyor,belgeli konuşuyor,söylediği şeyler belgelerle çürütülemiyor. o zaman diyeceksin ki evet bu adam objektif.Sonra dönüp kendine bakacaksın,ne dersen diyeceksin o senin bileceğin iş.
    bobby fischer sana diyecek söz yok,sabah sana bişeyler yazdım ama sen tabi yine hiçbirşeyi doğru düzgün okumadan atladığın için hee hee deyip geçiyorum… 2006da başlammışsın ama malesef o uzun vakitte fanatiklik dışında pek birşey öğrenememişsin.. daha fazla balık,daha fazla vitamin iyi gelir,haydi iyi geceler!

  13. kirvecim vegayla bir benzer tarafın var ikinizde fenerlisiniz:) ben cimbomluyum. yıllarca alisamiyende deliler gibi takımımı destekledim. 2006 da f1 le ilgilenmeye başladım. bu spor ötesi birşey. vaktimi çok alıyor kimi wrc ye geçince biraz azalır diye düşündüm fakat bu siteden dolayı maalesef çok vakit harcıyorum:) apocan gidince biraz performans düşer zannettim. şimdiki arkadaşlar daha baskın çıktı:)

  14. "Kimi Raikkönen vs. Lewis Hamilton – Magny-Cours 2007" youtube den izleyin yuh dersiniz!

  15. F1 den mi bahsediyoruz futboldan mı alakasız örnekler, yok takımımıma gol atarsa üzülürüm ama onun adına sevinirim çok saçma geliyor bana. Kim kendi takımına gol atan futbolcu için sevinir nasıl taraftarlık bu anlamadım.

    Bazı arkadaşlar F1 de pilot tutuyor bazıları takım bütün bu tartışma bundan kaynaklanıyor. Ama bişey söyliyim Ferrari cephesin de bir karışıklık hissettim daha sezon başlamadan taraftarlar ikiye bölünmüş, vay diyorum.

    Pilotlar gelir gider ben pilot tutmam F1 ilk izlediğim günden beri McLaren liyim! ama Kimi ile Lewis in sürüşüne de hastayım.

  16. hele bir sakin ol kirve sen seviyeli adamsın. karşımızdaki arkadaşlarda iyi çocuklar özünde ama kaderin cilvesi yanlış bir yola düşmüşler. Allah kurtarsın ne diyelim:)

  17. bir benzetme daha yapayım,pascal noumaya hayranlık duyan yada sempatik bulan ben dahıl herhangi bir fenerbahçe taraftarı varmıdır.adam inönüde hepimize salladı gelde oynadığı futbola hayranlık duyup savun.iyi futbolcu olabilir ama karekter yok.

  18. yaş 34 yazmıştım bobby arkadaşım 🙂 senden bir kaç yaş ufak olabilirim bılmıyorum öylemi.burda öyle insanlarla birbirimizi kırıyoruz işte ne olsun .acı ama gerçek.boş yere birbirimizi kırıyoruz ama nedense kaba davranmamaya çalıştıkca insan olmamakla,at gibi at gözlüğü takmakla itham ediliyoruz ama bundan sonra herkese verecek bir cevapım var önce lafa bakacağım sonra söyleyene bakacağım adammı diye.

  19. valla elma ile armudu karıştırmışsın.benim olaylara objektif bakmadığıma karar verıyorsun pekı senın objektif bakmadığına kim karar vericek??
    verdiğin örnekler biraz mantıklı olsa evet öyledir diyeceğimde ne yazdığını sende anlamamış olabilirsin.messinin oynadığı futbola hayran olmamak,olmak başka bir şey messinin benim takımımın kalesine gol atması başka birşey.messi benim takımımın kalesine gol attığında rahatsız olmuyorsam ben o takımın taraftarı değilimdir.yada gidip barcelonayı tutmam lazım.sen inönü stadında 1 bjk taraftarının mehmet topuz bjkya gol attıktan sonra gülümseyerek tepki verebileceğini düşünebiliyormusun.bu mehmet topuzun güzel futbolu ile alakalı bir şey değil..

  20. espoir sen bozacısın vega şıracı…iyi anlaşıyorsunuz:) istemediğiniz birşey söylendimi hemen sinirleniyorsunuz. olsun sizin gibiler güneşi balçıkla sıvayamaz.

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    son olarakta eğer messi benim takımıma gol atarsa takımım için üzülürüm ancak messi klas bir gol attıysada onun adına sevinirim..
    verdiğim örnek tabi ki birebir örnek değil,sadece benzetme!

  22. mclaren takımının taraftarlığından vazgeçeceğimi sanmıyorum yazmak istemiştim….

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kirve anlamadığın nokta şu..sen Alonso'nun birkaç harfini alıp koymuşsun kafana ve onu sadece o birkaç harften oluşuyor sanıyorsun..ama o adam bir alfabe(bunu Alonsoyu yüceleştirmek için yazmıyorum,herkes için söyleyebilirim bu sözü) diğer harfleri göstersekte biz sana,sen o harflere o kadar bağlanmışsın ki alfabeyi o harflerden ibaret sanıyorsun. Ama onu anlayabilmen için Alfabe'yi bilmen gerek. bilmediğin içinde 3,4 harfi tekrarlayıp duruyorsun.Birşeyi anlayabilmek için tümü görmen lazım,bilmen lazım..eğer tümü göremezsen bilgilerin havada boş boş uçuşan balonlara benzer,benziyor. oku,mesela takıldığın diğer siteye gir bi arşivi kurcala,ne haberler var!
    2003 yılından beri Alonsocuyum,koyu bir taraftarıyım..ama hem fikirlerimi sunarken hem de yorum yaparken ben ayrı bir şahısım,bir taraftar değil bireyim! Eğer sende bir gün Hamilton veya Mclaren taraftarlığından sıyrılıpta alfabeyi,alfabeleri görmeyi dilersen seninle seve seve tartışırım,ancak birbirimizi geliştirmeyecekse ve birşey öğretmeyecekse tartışmalar bence konuşmanın gereği yok!
    Bir diğer sözde vega nitro için..kimse yanlış anlamasın kimsenin savunuculğunu yapıyor değilim.Vega nitrodan da özür dilerim hakkında konuştuğum için,ancak uzun zamandır bu sitedeyim ve belkide yapılan yorumların %95ini okuyorumdur..her zaman katılmasamda dediklerine çoğu zaman katılırım. ancak bugün vega bu kadar sert bir çizgide konuşuyorsa bu sen ve senin gibi arkadaşlar yüzündendir.. takımını bile sorgulayabilecek,hatta onu kovabilecek hakkı kendinizde görebiliyor ve onu çok ağır eleştirebiliyorsunuz.. bu yüzden bazen hakarete varabilecek sözlerini tasvip etmesemde sert tavrına hak vermeden edemiyorum. hatta sabrınıda takdir ediyorum.. gs'li veya fb'li bir insanın dünyada en çok sevdiği futbolcu messi olamaz mı,eğer olursa bunlar gs'li veya fbli olamaz mı? veya nba'de 3 aslanımız var,buna rağmen en çok sevdiği basketbol oyuncusu kobe,jordan,magic olamaz mı; eğer olursa türk olamaz mı bu insanlar? kim belirliyor bunu veya hangi hakla kendinizde bu yetkiyi görüyorsunuz?
    Alonso değişti mi? evet değişti! daha da olgunlaştı,artık daha oturaklı.bunun en güzel örneği macaristanda(ne şans ki yine çok güzel giden bir yarışta yine pit ekibinin vidayı sıkıştıramamsından,hemde aynı pistte)yarış dışı kaldıktan sonra ki tepkisidir.. jeneriklere bile geçti o tepki. Artık tam bir kurt havası var onda.. sürünün başına geçebilecek olgunluğa bu acı ve zorlayıcı tecrübeler sonrasında ulaştığını düşünüyorum ve umarım bunu bize kanıtlayacak..
    Kendisi üzerine oynanmadığı sürece agresif bir pilotaj sergilemeyecektir.(ki 2007 de massa 2 veya 3 kez üzerine kırmıştı direksiyonu -hele ispanyada delirmiştim- ancak sonra o da sertleşeceğini söylemişti ve nitekim nurburgringte ne kadar agresif bir geçiş yaptığını-ki orada yine massa Alonsoya doğru yönelmişti- ve gözünü kararttığını görmüştük) ancak ben sanılanın aksine pistte çok sert mücadele edeceklerini ancak pist dışında hoş muhabbetlerinin olacağını düşünüyorum.. massada bu hırs ve hızlı gelişimiyle Alonso'nun başını ağrıtacaktır ama inanıyorum ki Alonso galip gelmeyi bilecektir.
    Felaket dileklerinizi kendinize saklayın lütfen diyorum. ve umarım herkesin birbirine rakip olabildiği ve pilotajın öne çıktığı bir yıl geçiririz diye rakiplerimin nasıl küçük düşeceğini hayal eden değil, herkesin nasıl onurlu mücadele edeceğini hayal eden bir dilekte bulunup iyi akşamlar diliyorum…

  24. scuderia ferrari marlboro alonsodan sonra oldu santander ferrrari alonso:)
    bu sitede bir animasyon vardı atı boğa boynuzlayıp indiriyor:) avrupalıda böyle düşünüyor…ama bu durum ferrarici arkadaşların zoruna gidiyor doğal olarak bizim gibi kimicilerin zoruna gittiği gibi…

  25. anlatmak istediklerimi anlayan arkadaşlarda varmış..bende formula 1 sporuna ilgi duymazdım sadece haberlerde duyardım pek önemsemezdim.araba kullanmayı mercedes marka bir otomobilde öğrendiğim için (280 se 1984 model) ve hep mercedes kullandığımız için mercedese karşı güçlu hislerim vardı.en beğendiğim araç her zaman mercedesin araçları olmuştur ama tabi ferrarinin yol araçlarını görüpde imrenmiyorum demekde acaip bir şey olur.f 355 kullanmıştım bir arkadaşımın galerisinde yıllar önce.mclaren takımının taraftarlığını sanmıyorum ama mercedes takımınında başarılı olması beni memnun edecektir.

  26. yahu ne döktürmüşsünüz, kirve 12-vega nitro..yoruldum okumaktan :)) evvelce defalarca yazılıp çizilen şeyler.taraftar olmanın yazılı çizili bir kuralı felan yok ama akıl-mantık diye de bir şey var..mclaren tarihi boyunca takıma en çok zarar veren pilotu desteklerken mclarenci olmak benim ne mantığıma ne vicdanıma sığar.haa, dersin ki alonso çok iyi pilot, yarış kazandığında-hile yapmadan kazandığı yarışlar için :))- tebrik de edersin..bu normal..Zaten her takımın taraftarı Alonsonun iyi pilot olduğu konusunda hakkını teslim eder..yarış kazananı da genelde tebrik eder..ama Alonso bu yarışı kazansın diye dua etmek, yarış kazanınca havalkara uçmak ve mclarenciyim demek-elbette yasak değil- çok çelişkili..Galatasaray ya da fenerbahçeli olup messiyi felan sevmek demişsin de, bunlar çok farklı..misal..hiç bir galatasaraylı ya da fenerbahçeli messinin takımına attığı gol için sevinmez..ama sen Hamilton önde alonso 2 giderken inşallah hamilton sorun yaşar da alonso onu geçer birinci olur mu dersin, ya da..böyle bir durumda ne olsun istersin? anlamadım valla..sanırım bu senin için de cevaplandırılması zor bir soru..
    kirve ,yahu bişi soracam ..mclaren ve mercedes ayrıldı..bi acaip oldum valla ben kimi destekleyecem bilmiyorum..sanki takımı değil beni ikiye ayırdılar yahu..çok zoruma gitti

  27. açıkçası, massanın Alonsoya pabuç bırakacağını sanmıyorum..öyle kolay kolay ikinci pilotluğu kabul etmez massa.dolayısıyla, önümüzdeki sezonda Ferrari-mclaren-mercedes-redbull çekişmesi haricinde bir de massa-Alonsonun pist üzerindeki çekişmesini izleyeceğiz.ama en heyecanlı çekişme,hatta iddia ediyorum,kavga-dövüş massa alonso arasında olacak,ve f1de sporun önüne geçecek.Ferrari başına ne işler açtığını bilmiyor :))

  28. açıkçası daha çok endişe duycaksınız karakter olarak Alonso egosu çok yüksek olan bir pilot zora gelemez sorun çıkarmasa bile kendi performansı düşer ve takım zarar görür yine bundan. Massa ve Alonso gerçekten ateş ve barut gibi her an patlamaya hazır iki pilot bu gibi pilotlar kasklarını kafalarına geçirdikten sonra kimseyi tanımazlar.

  29. Alonso nun Ferrari de sorun çıkarmadan durmasının yolu sadece massa nın onu geçmemesine bağlıdır. Fakat olmuştur ya (hiç sanmıyorum) Alonso değişmiştir, anlamıştır belki bu son şansı olduğunu artık Ferrari de olmassa ne yapacak, hangi takıma gidecek başka kalmadı şamp. luğu kovalayacağı takım. Ferraride de yapamazsa Alonso yu 2 şamp. olan bir pilot değilde, hep sorun çıkaran bir pilot diye anılır F1 camiasında.

  30. Vega kusura bakma ama Alonsoyu savunan biri McLaren taraftarı olmaması gerekir. Olamaz demiyorum yanlış anlamak yok sadece kendi fikrimi söylüyorum.

    Arkadaşlar karşımızda ki kişiye yapamazsın edemezsin lafları bence yanlıştır yorum yazmanın amacı bu değil!
    Ama yinede güzel muhabbet oluyor.

  31. kendıme göre sorup kendımce nasıl cevap verıyorum?alonso benım dediğim gibi takım benım 1. olmamı istemıyor demedimi,sonrada truliden ve briatoreden cevapını almadımı.ondan sonrada kendını çok yanlız hissetiği için bunları söyledığını söylemedımı?sadece kendısı için sürdüğünü kendısı için önemli olanın pilotlar şampıyonası olduğunu söylemedımı.monte şimdi öyle olmamasını umuyor ama yanılıyor.massa hele bir geçsin alonsoyu bakalım o zaman ne olacak.gerçi monte "Ferrari'de, galibiyet için sana en iyi şartları sunacağız. Eğer öyle olmasaydı seni asla almayacaktık"
    demiş.buda massanın daha şimdiden eşit şartlarda yarıştırılmayacağı anlamını çıkarabiliriz.bundan sonrası massacıların sorunu…

  32. gerçek olan sana göre nelsonun şansıyla podyuma çıkması ama hile yapan bir takımın pilotunun podyuma çıkması sana göre gerçek değil.burda irdelemek istediğim alonsonun bunu kabullenmış olmaması..bence sen vega dan daha boş mesnetsız ve kanıtsız yazıyorsun ama ondan daha ıyı anlaşabılıyorum senle,çünkü kısmen daha kibarsın.

  33. sen çizgini belirlemişsin,alonsocular tarafındasın bır taraftar gruplaşması olsa seni aramıza almayız.:) orda alonsocuların arasında bırakırız senı senı en ıyı onlar anlıyorlar.insan olamayan sensın bak cesaret etmedin görüşme isteğimide geri çevirdin kımın insan olup olmadığı ortada…

    sen biz mclarencılerı mclarenın stratejılerını sorguluyorsunda bız senı sorgulayamıyoruz.mclarencıyım ama alonso fanatıgıyım dıye buralarda nara atıyorsun.sen mclarene layık değilsin.asla olamazsın.

  34. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sen bana bir cevap vermiş değilsin kirve, kendi kendine sorduğun sorulara kendine göre cevaplar veriyorsun,benim verdiğim cevapları,Alonso'yu dinlemediğin gibi okuyorsun,sonra aha da böyle diyorsun.. hala kendi inandıklarına inanıyorsun,gerçeklere değil.. gerçeklere inandığın gün sanırım güzel bir tartışmanın içinde olabiliriz seninle,ama şu aşamada açık yakalama çabasından öteye gidemiyorsun..bulamadıkça da boş konuşuyorsun malesef..

  35. "Boş konuşuyorsun" kirve12 (veya Sedat Ahmet'ti yanlış hatırlamıyorsam), beni senin gerçekte kim olduğun, ne düşündüğün, McLaren'cilerin benim hakkımda ne düşündüğü ilgilendirmiyor. Kim olduğum ve ne düşündüğüm ve taraftarlığım da seni ilgilendirmiyor.

    Başkalarının özgürlüğüne, düşüncelerine karışmak ve onları sorgulamak ise senin insanlığını gösteriyor. Gerçek bir McLaren taraftarı olduğunu iddaa edebilirsin ama ne yazık ki 34 yaşına gelip "insan olamayanlardansın", kanımca. Bunu söylemek çok acı.

    Siz böyle insan olmamaya devam ettiğiniz sürece anlaşmamız da imkansız.

    Bu tartışmayı bitirmek gerek artık…

  36. senın yazdıklarının bir bütün olarak cevapını verdım zaten.alonso sadece kendısı kazanır kımse olmadan ama kaybederse takım yuzunden kaybetmiştir.shumıyle gırdığı mucadele sonrasında yanılmıyorsam monzamıydı,yarışı kazanamayıp takım arkadasının arkasında kalınca benım kazanmamı ıstemıyorlar,onlar için önemli olan takım şampiyonluğu.1 numarayı mclarene götürmemi istemiyorlar diye mızmızlanmıştı.benım kafamda yarattığım alonso işte bu mızmız alonso.hamıltonun takımın isteği doğrultusunda yalan söylemiş olması bizim için utanç verici bir durum hem takım hem hamiltonun adına.tatmin oldunmu?
    massa pite girdiğinde arkasında raikkönen bekliyordu.düğmeye basan adam acele ile düğmeye bastı heyecandan. o kaza olmamış olsaydı aynı şey olurmuydu,olurdu veya olmazdı dıyemem ama o kaza oldu ve yarışı baştan sona etkiledi,belkıde massanın şampiyonluğunu etkiledi,etkilemedığını savunuyorsan onuda massacı arkadaşlara karşi savunursun ben mclarencıyım 🙂

  37. McLaren casusluk skandalında da yanlış bilgi vermeyelim. Evet suçlunun 2 tane "uçmuş" mühendis olduğuna ben de katılıyorum ve savunuyorum.

    Ama tüm McLaren'a ceza verilmesi, Ferrrari'nin bilgilerinin McLaren'in çeşitli kadrolarına "sızması yüzünden verildi". Ve sızdığı kanıtlandı. Şu ana kadar araçlarda kullanıldığı ise kanıtlanmadı ve biraz zor kanıtlanması. Max Mosley 3 McLaren pilotuna da mektup yazdığını, Ron Dennis elimde sızdığı yönünde bilgiler var dediğini hatırlaman lazım. Böyle olaylar oldu ve McLaren ne yazık ki ceza aldı. Keşke 2 uçmuş mühendis'i takımlar kontrol edebilseydi. Bu olaylar yaşanmasaydı.

  38. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    dediğim gibi Alonso'yu iyi dinlememişsin şans konusunda,şansla ilgili bi konu olduğunda Alonso muhakkak şanslıydık diyor.. Öncelikle Rosbergten niye özür dilesin? Yarış sonrasında hakemlerinde verdiği kararla ceza almıştır(güvenlik aracı piste girdiğinde yasak olmasına rağmen pite girdiği için),massa dan niye ALONSO özür dilesin,takımın otomatik ışık sisteminin hatası yüzünden yarışı rezil oldu ve o büyük yanlış şampiyonlğun kaybedilmesine kadar gitti.. ama bu SUÇU işleyen ALONSO değilken niye o özür diliyor?? Ayrıca Renault ile Mclaren Mercedes takımının durumu arasında farklar var,iki olay birbirinden farklı,karıştırma lütfen. son kazanılır kaybedilir yorumunda tamamen bir pilota art niyetle bakma..dediğim gibi sen Alonso'nun yarışlardan sonraki,önceki demeçlerini dinlememişsin,kafanda bir Alonso belirlemişsin ona inanıyorsun..Ama senin kafandaki Alonso ile gerçeği arasında alaka yok!
    Ayrıca Massa ne yapacaktı,ağlayacak mıydı bana birşey söylemedi diye.. zaten massa'nın bu cevabı takımla kimi'nin ilişkisini su yüzüne çıkarmıyor mu biraz düşününce..
    kafanızda yarattığınız dünyadan farklı bu dünya ayrıdına varın artık bunun.. kusura bakma ama senin inanmak istediğin gibi Alonso bu hilenin ve yalanın içine karışmadı.. gerçi senin desteklediğin pilotun organize yalan söyleme konusunda ustalığını 2009'un başında gösterdi,doğal olarak bu olaydan sonra her şeye karşı güvenin azalmıştır ama unutma Alonso'yu kafanda yaratma,zaten yaratılmışı var onu görmeye çalış!!

  39. senden hiç bir şey olmaz ve sen mclaren taraftarı falan değilsin sen istediğin kadar bağır,yarın alonso yarış kazanınca havalara uçacaksın,hamıltonu geçince massayı geçince ben size demedimmı demek için sevinç çığlıkları atarak buraya gelıp yazacaksın.senı burda barındırmamak benım elımde değil ama diğer tarafa gelırsen senı barındırmam emın ol .ama orası benı ilgilendırmez dıceksındır ben oraya gelmem dersin.çünkü orda gerçek mclarencıler var senın nasıl bırı olduğunu bak bobby fischerda anlamış onun gıbıler çoktur burada.real hayatta ne olduğunu bılemem sonuçta senı burda yazdıklarından tanıyoruz dolayısıyla referansın önemsız.

    ama ben sana 3-4 ay önce gel beraber yarış izleyelım hemde tartışırız demıstım.burda yazılanlarla ınsanlar bırbırlerını yanlış tanıya bilirler demıstım fakat sen kabul etmedın teklıfımı ve durmadan bana saldırmaya başladın.34 yasındayım real hayatta 40-50 kişi çalısıyor yanımda istanbulda ataşehirde oturuyorum 2000 senesınden beri bende senın gibi hakkınenı izleyerek f1 seyretmeye başladım.her gelen pilotumuzu destekledim.her sene mclaren sitesinden çeşitli siparişler veririm.diğer siteden 2 bayan arkadaş ile bu sene yarışlara gittim 2 gun bırlıkte izledik onlarda mclaren taraftarıydı.dostluklar kurdum.senınlede dost olmaya çabaladım ama sen kabul etmedin.fikirlerimiz çok farklıda olabılır ama sen sadece hep senın fikirinın doğru olduğunu savunduğun için senınle anlaşabılme yolu yok.

  40. 2007'den beri "burada" aynı çizgimdeyim, demek daha doğru olur. Daha önce CNNTurk'teydim.

  41. " yaklaşık 6 senedir en az bu site kadar buyuk bir sitenın mclaren bölümünün üyesıyım ve gerçek mclaren taraftarı hiç bir zaman pilot tutmaz sadece kendı takımını ve pilotunu detstekler.sürüş anlamında başarılı pilotlarında hakkını verırler. o yuzden hem mclaren taraftarı olupda hemde alonso fanı olanları o bölumde pek barındırmayız ki zaten onlarda pek uzun süreli kalamazlar.isteyen gelir ama istenmeyende istenmediği yerde durursa o da onun duruşudur. "

    kirve12;

    1- 98’den beri McLaren’ciyim. Sevme, beğenme, ama gerçek bu. Gözüne soka soka söylerim. McLaren taraftarı olduğumu söylemek gerçek hayatımda da gurur vermiştir bana. “Alpsys” tanır beni ve bu durumu da oldukça iyi bilir gerçek hayattan, referansımdır.

    2- Diğer sitedeki McLaren’cilerin ne düşündüğü, taraftarlığının niteliği, pilot tutup tutmaması beni alakadar etmiyor. Ben kendimim sonuçta.

    3- Taraftarlığın yazılı bir kuralı yok, olsaydı McLaren sitesinde yazardı ve ona uyardık. Sözlü kurallar ile düşünce tarzı olarak pek uyuşmayız, bana göre değiller. Mesela bazı ahlak kuralları için de geçerli bu. Belli bir kitlenin belirlediği dogmatik anlayışlarla ilgilenmiyorum. Bu kitle McLaren taraftarlarının büyük bölümü de olsa. Adamlar benim kalbimdeki düşüncelerime, anılarıma karışamazlar ki. Kim veriyor o yetkiyi. Sen kimsin ve onlar kim?

    4- Kimi’nin hakkını vermediğim nereden çıkmış. Tam okumayınca yorumlarımı böyle dersiniz tabi.

    5- Kirve12, gücün yetiyorsa burada beni barındırmazsın, şikayet edersin, hatamı bulursun ve uzaklaştırtırsın. McLaren taraftarı olarak kabul etmemek senin zekana kalmış. Ama 2007’den beri aynı çizgideyim. Çizgimi değiştirmemi bekleme çünkü ben “spiraller çizmem”.

    Umarım anlamışsındır, anlamadıysan tekrar anlatırım. Sorun yok.

  42. takım arkadaşına geçmiş olsun dıye aramadığı için kimiyi eleştiriyorsun ama kendı takımı kendısı yarışı kazansın dıye (reno=briatore) hile yaptığı için (ben alonsonunda haberdar olduğunu hep düşünüyorum aksi ispat edilmiş olmasa bile) takımı adına öıkıp özür dilememiştir en azından massadan yada rosbergden..

  43. bu bir şey değiştirmıyor arkadaşım.mclarenın ceza almasına sebep olanda takım mühendisiydi bir bütün olarak takım değildi ama cezayı ve lekeyi mclaren aldı..

  44. senın ve bızlerın şanslarıyla kazandılar dıye pilotları nitelemelerı ile o şansla kazanan pilotun takım arkadaşının bunu söylemesi arasında dağlar kadar fark vardır.senı benı kımse okumaz ama onu okurlar,dinlerler.bu konuda gerçekci olduğu için eleştirmekten kaçındığın alonso singapur için söylemesı gerekenlerı söylememıştır olay budur.kiminin atkım arkadaşını sormaması nedenıyle massa zaten kimiyi bu sekılde kabul ettığini onun değişik yapıda bır ınsan oldugunu söylemıstır.benım içinde alonso böyledır,işine gelince doğruları söyleye işine gelmeyınce yorum yapmayan bır kişiliktir.

    alonsonun şans benımleydı dıye söylediği tek yarış 2008 singapurdur ondan önce böyle bir söylemı yoktur.halen suçun renoda takımında olduğunu ama bunun sonucunda alonsonun birinci olduğunu unutuyorsun.isterse alonso o gun pisttekı en hızlı araç olsaydı yıne bır şey değişmezdi,çünkü hile yapılmıştı…hamiltonunda dediği gibi takımla kazanılır,takımla kaybedılır.ama alonso kendısı kazanır takımla kaybeder………

  45. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ayrıca şu gerçek X taraftarı muhabbetini bırakın lütfen,ne siz ne de bir başka X takım taraftarı bunun ölçüsü değil!

  46. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yanlış anlamışsın, Alonso'yu takımda tutmak için bu yola başvuran takım değil Briatore ve Pat'dır! bunun için kullanılan araçta Piquet'dir. Bu suçun herhangi bir yerinde olduğu içinde Alonso'nun da özür dilemesine gerek yoktur.niye özür dilesin adam ne yapmış onu anlamadım ben?
    Senin sorduğun soruyu sormuş olabilir(ki sorsa bile cevapta birşey olmadığını 2 kere yazdım), takımın Piquet kazanınca yaptığı sevinç gösterisi hakkında bir soru sormuş olabilir,yarıştan sonra Briatore'nin yaptığı açıklamalar hakkında soru sorulmuş olabilir..bunlar sadece aklıma gelen cevaplar.. Verilen cevabın sertliği Briatore ile yaşanan tartışma olabilir,ikisinin arasındaki anlaşmalık olabilir.bunlarda cevabın etkenleri olabilir.. Bende senin kadar bilmiyorum yani soruyu…

  47. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu hileyi savunan birini gördün mü bu sitede veya iyi ki yaptılar diyen.. bu kara bir lekedir spor için..Bizim sözümüz Alonso'nun bu şikenin bir parçasıymış gibi gösterilmeye çalışılmasında.. Ayrıca Alonso'nun şanslıydık dediğini duymamışsan dinlememişsin demektir.. Şansla şampiyon oldu lafları bence saçmalık,zaten Alonso'da böyle yorumlarda esas faktörün şans olmadığından çokça bahsetmiştir. ama şanslı olduğu zamanda şanslı olduğunu dile getirdiği zamanlar oldu.(hatta içimden ah be Alonso niye böyle dedin,sakız olacaksın şimdi milletin azından bile dedim).. ayrıca Alonso'nun şans sayesinde kazandığı yarışlarıda bi söyleyebilir misin? Sinagapura benzer bir örnek var mı mesela?
    Alonso'nun o yarışta o şekilde 1.liği haketmediğini düşünüyorum,ama haftasonu boyunca sergilediği performansla birinciliği hakettiğini düşünüyorum.. o yarış için ise birinciliği şu pilot hak etti diyemem çünkü bir sürü olmaz diyebileceğimiz şey oldu. Alonso'nun takıma bir şey söylememsi normal çünkü suç RENAULT'un değil Briatore,Pat ve Piquet'nindir..malesef piquet hariç suçlular cezasını çekmiştir..

  48. senın fikrin nedir sende bir fikir yürütebılırmısın,muhabır ne sormuş olabilir ve alonso bu şekilde cevaplamıştır.?

  49. senın söylediğinden şunu anlıyorum yanlış anlıyorsam düzelt lütfen.reno alonso ile bir anlaşma maddesinden dolayı yasal olmayan bir yola başvurmuştur.bu yola başvurma sebepi alonso ıle aralarında olan yarış kazanma şartıdır.bu yuzden alonsonun bu olaydan ötürü herhangi bir özüre ihtiyacı yoktur yada doğruları senın yazdığın gibi söyleyemez,doğrumu anlamışım ?

  50. yaklaşık 6 senedir en az bu site kadar buyuk bir sitenın mclaren bölümünün üyesıyım ve gerçek mclaren taraftarı hiç bir zaman pilot tutmaz sadece kendı takımını ve pilotunu detstekler.sürüş anlamında başarılı pilotlarında hakkını verırler. o yuzden hem mclaren taraftarı olupda hemde alonso fanı olanları o bölumde pek barındırmayız ki zaten onlarda pek uzun süreli kalamazlar.isteyen gelir ama istenmeyende istenmediği yerde durursa o da onun duruşudur.

  51. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Sadece fikir yürütüyoruz,şunu sormuştur muhakkak diyoruz ama bilmiyoruz,o yüzden sadece cevapları görünce insanlar şaşırtıcı olabiliyor,vay be ne demiş diyebiliyoruz.dediğim gibi senin düşündüğün gibi bir soruya bile bu cevabı verdiyse,bence ortada olan şey gerçek.
    singapur olayını az önce yazdım yine yazayım.
    Alonso'nun Renault ile olan anlaşmasına göre eğer Alonso hiç yarış kazanamazsa anlaşmanın feshi söz konusu olabilecekti,bu sayede Alonso'nun 2009'da da takımda kalabilecekti. en büyük amaç buydu zaten ve gerçekleşti.Briatore'nin gözden kaçırdığıysa Renault'un gerçekten çok geliştiğiydi ki eminim yaptığı şeyden çok büyük pişmanlık duymuştur. son yarışlarda ne kadar büyük bir atlım gerçekleştirdiğini gördük renalt'un. Ha bu renault'ya neyi kaybettirdi 2009'u ve Alonsoyu! bilmem daha fazla konuşmak gerekir mi bu konu üzerine.. ayrıca pilotumuzu bizde eksileri ve artılarıyla seviyoruz (her ne kadar doğruları söylese de,çok konuşuyor mesela :)ama ispanyollar çoğu böyle,tecrübeyle sabit(çok konuşma olaraktan))ancak kiminin yaptığı açıklama eleştrilerden sonra gelmişti,hatta kiminin aramamsı üzerine takımdan da ve bazı çevrelerden tepki gelmişti diye hatırlıyorum.ardından kimiden bir özür geldi diye hatrlıyorum..bilmiyorum hatam mı var,hatalıysam bildir 😀

  52. anlatamamıs olabılırım dıye daha açık yazayım.alonso nelsonun 2008 podyumuna şansıyla çıktı dıye bır söylemı var kaldıki hem sen hem ben hem fikiriz bu konuda,şansı olmasa o podyuma çıkamazdı.ama alonso şansıyla kazandığı söylemını yıllar sonra 2008 singapur yarışından sonra söylemıştır.onun harıcınde ben şansımın yardımıyla yarış kazandım dememiştir.aynı şekılde kanada 2007 yarısındada hamıltonun şansıyla kazandığını söyledi.şimdi takım arkadaşlarının kazandığı 1-2 yarışı şanslarıyla kazandı dıyen ve nelsonun ıcın katılıyorum şanslıydı,kendisinin kazandığı singapur yarışında 1 yıl sonra kendı takımı tarafından hile yapılmasını eleştirmeyen adama ne diyebilirim ben..

  53. alonsonun singapur yarışını kazanmış olması renonunda her ne sebep ile olursa olsun yarışa hile karıştırdığı ve bu hilenınde alonsoya yarışı kazandırmak amacıyla yapıldığı gerçeğinini gölgelıyormu???samımı olursun inşallah ve alonsonun bu yarışa hile karıştırma mevzuunda üzgün olduğunu ve bunu hak etmediğini söylemedığınden öturu yadırgarsın.

  54. Arkadaşım Singapu olayının Alonsoyu takımda tutmak için yapıldığını ve sonraki yarışıda hakkıyla kazandığını biliyorum. Ayrıca Kimi Ferrarinin Resmi sitesinden Felipe Massaya geçmiş olsun dileklerini içeren bir yazı yazmıştı sanırım kendi sitesindede yayınlanmıştı tabiki arayıp geçmiş olsun dileklerini iletmeliydi adam soğuk bir adam ben pilotumu + ve – ile kabul ederim

  55. muhabir sence ne sormuş olabilir yanı bunu anlayamamak mumkunmu?yarışı ve nelsonun podyumunu sormuştur muhakkak :)) evet açıklamasında gerçeklık payı var ama nedense kiminın süspansıyonu kırılınca son turda yanlış hatırlamıyorsam hızlıydık gibi bir demeç vermişti,şansla alakalı bir şey dememişti.her doğruyu her zaman söylese amenna kabul edicem.peki sence singapurdakı gerçekler nedir?

  56. Neyse benim söyleyeceklerim bu kadar, anti-Alonso'cu arkadaşlarıma iyi rüyalar demekten başka çarem yok.

  57. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Röportör'ün Alonso'ya ne sorduğunu da yazarsan sevinirim..adam gerçekleri söylemiş,aşağılamamış.. gerçekler sizin moralinizi bozsa da gerçektir.. Haklılık payı yok mu sizce bu demeçte!(ki sorunun ne olduğunu bilmiyoruz?) ayrıca Sinagapur olayında kazanın yaptırılmasının en büyük sebebinin Alonso'yu takımda tutmak(renault ile anlaşmasındaki maddeyi hatırlıyorsunuzdur mutlaka,hatırlamıyorsanız araştırın lütfen,üşeniyorsanız sorun) olduğunu söyleyebiliriz,bir diğeride renault'ya tekrardan prestij kazandırmak.. ki sağolsun Alonso kazadan sonrada hızını göstermiştir.. Ardından Japonya Gp'yi de bileğinin hakkıyla kazanmayı bilmiştir..
    Alonso'ya bu kadar yüklenen arkadaşlar acaba kimi'nin massa'ya aradan haftalar geçmesine rağmen hiç aramamasına,2005'te Alonso için sorun yaşaması dileklerine hiç değinmiyor anlayamadım!!

  58. McLaren-Alonso-Hamilton ilişkisinin neden yürümediğini de kısa bir araştırma ve açıklamaları okuyarak anlayacaksındır. 2007 Macaristan hakkındaki resmi karar, yanlış bilmiyorsam Nigel Mansell'in açıklaması vb. sana iyi bir referans olabilir.

  59. vega eşeğe su içirmek sana laf anlatmaktan daha kolay.

  60. Kimmppa

    "Ya arkadaşlar fanatiklikten biraz ayrılıpta yorum yapın lütfen.Bazı arkadaşlar Alonso geri bildirimde daha iyi diyor sorarım size o zaman neden Renault 2 senedir gelişemedi"

    sorusunun cevabını, farklı konularda yaptığım bir tartışmada bulabilirsin. Araştırman yeter…

  61. Ya arkadaşlar fanatiklikten biraz ayrılıpta yorum yapın lütfen.Bazı arkadaşlar Alonso geri bildirimde daha iyi diyor sorarım size o zaman neden Renault 2 senedir gelişemedi Alonsonun Kimiye göre + ve – tarafı var aynı şey Kimi içinde öyle. Alonso konuşmayı sever; muzurdur şakacıdır bazen ateşleyici konuşmalar yapar gündemde kalmayı bilir mekaniği sever ama bunları derken Kimininde hakkını yemeyin. Bazıları Kiminin sadece arabayı sürüp gittiğini ayarlar konusunda bir fikri olmadığını söylüyor. Oysa Kiminin Israrla istediği bazı ayarlar yüzünden mekanikerlerle sorun yaşadığını da söylerim size. Ron Dennis hakkında konuşanlar var. Acaba Ron Dennis hakkında gerçekten oturup araştırıp bir fikir sahibi edindiler mi ? Anlamıyorum kendi yaptıkları zaman fanatiklik olmuyorda başkaları yaptıkları zaman mı fanatiklik oluyor.F1 Futbol değildir. Mclarende Alonsonun yaşadığı sorunun tek bir nedeni var o da çaylak olan Hamiltona da eşit davranılması. Ne yapacaklardı adamlar yetiştirmiş bugüne gelmesinde katkıda bulunmuşlar tabi ki sen kendini aileden hissetmek için biraz fazla çabalayacaksın.Singapur Gp de olanları yazmıyorum bile ama Ferrarinin lastik basıncı gibi ince detaylara önem veren Alonsonun singapurdaki hafif yakıt yüküyle arka sıralardan yarışa başlayacağı zaman haberi yok muydu yani… Massa da bu yönde söyledi. Lütfen bu yorumdan sonra Alonsoyu sevmiyorsun Kimici konuşma demeyin Alonsonun pilotluğuna son derece saygı duyarım sonuçta çüfte şampiyonluğunu müthiş çekişmeler sonucu kazandı. Neyse Kimi Alonso bunlar kendilerini kanıtlamış harika pilotlar. Umarım seneye harika bir sezon izleriz ve umarım Alonso geçmişte yaşadıklarından ders almıştır yoksa tarih tekerrür edecek.

  62. Valla kirve12, bizim Alonso'yu sevme nedenimiz belli. 2003 yılından beri Alonso'yu "favori pilotum" olarak görmemin nedeni de belli.

    Eğer açıklamalara, yapılmış hatalara, karışılan hatalara baksaydık; tüm McLaren'cilerin 2007 casusluk skandalı sonrasında, tüm Ferrari'cilerin 2001 Avusturya takım emirleri sonrasında takımlarından "nefret" etmesi gerekirdi.

    Ama hiç bir Alonso'cu arkadaşım, bu takımlar bunları yaptı; neden hala seviyorlar bu takımları dedi mi? Hayır. Sadece espoir(Al10so) arkadaşım yanlış bir yöntemle Ron Dennis hakkındaki düşüncesini söyledi, yine de taraftarlık konusunda bir eleştiride bulunmadı.

    Şimdi milletin taraftarlığına, tuttuğuna, nasıl tuttuğuna karışmayın da biraz işinize; kendi takımınıza, kendi pilotunuza bakın. Yanlış mıyım? Sonra kaba oldun vıdı vıdı diyorsunuz…

  63. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kimi Ferrari'ye çok büyük ümitlerle getirildi.. Ancak istediklerini bulamadılar.. her birliktelik mutlu bitecek diye birşey yok. Alonso için Mclaren'de çok mutlu olacak diyorduk,olmadı; nitekim kimi içinde aynı beklentiler vardı ama istenilen ilişkiler gerçekleştirilemedi.. Keşke Kimi birazcık daha umursasaydı da Ferrari'de ikisini beraber izleyebilseydik ama can çıkar huy çıkmaz diye bir laf var ya,o durum işte..
    2005teki araç hızlarını tartışmaya gerek bile yok (ki o yarışta Alonso da 16. başladı)
    "http://www.*********.com/haber/4051/Raikkonen-son-turda-kazandi" buyrun burada da o yarışın ara ara nasıl devam ettiğini anlatan link var,bir okuyun isterseniz..Yeterli bilgiyi o yazıda öğrenebileceğinizi düşünüyorum( ki sondan bir önceki yarıştı o yarış)
    Önünüzdeki araçta öndekilerden baya bir yavaşsa sizin de PUAN kazanmanız için muhakkak öndekilerde kusur olması gerekir,ki buna göre strateji belirlendiğinide ilk defa duydum.. yani strateji kavramının esas değişkenini öndekilerin hatasına dayandırmak enteresan.. ayrıca virajlarda farklı çizgi izleyip önündeki aracı geçip fark açman için yine önündekinden hızlı bir araca ihtiyacın var,eğer önündekinden hızlı değilsen geçersin,sonra adam peşinden gelmeye devam eder fark açamazsın..
    Şunu da anlayamıyorsunuz ki herhalde f1 araçlarının hızı ve durumu her tur değişir.. Benzin yükü,lastikler,yapılan savunma,yapılan ataklar,pist+araç uyumu tur tur aracın temposunu değiştirir,.. bu yüzden antremanlarda en hızlı turları atan rosberg f1'in en hızlı pilotu değildir, bu yüzden 1 yarış öncesinde topallayan fisi ve sutil f1'in en hızlı toparlanan ikilisi değildir… umarım anlamışsınızdır ne demek istediğimi!
    Ayrıca Kimi tabi ki son yarışlarda yarışmaya devam edecek ve puanlar toplayacak.bu profesyonelliktir.Ona yakışan budur.. Ancak son yarışlarda takımı için yarıştığını sanmıyorum,kendini tekrar kanıtlamak için,ben kimiyim demek için bu başarıları sergilediğini düşünüyorum..ki yaptıkları için takdir edilmemesi imkansız..verilere göre kazanması imkansız olan abu dab'de yarıştı ancak kazanamadı,niye çünkü değişkenler,değişkenler…

  64. o gözluk lafını geri alsan iyi olur,hoş olmadı..kimse at değil burda.

  65. bu singapure yarışı ile alakalı bir sey yazayım.2008 almanya sonrasında alonsonun takım arkadaşının podyuma çıkmasından sonra demeci;

    Fernando Alonso, Almanya Grand Prix’de alınan hayal kırıcı sonuçtan dolayı şansızlığını suçladı. Yarışa beşinci cepten başlayan Renault pilotu, mücadelenin ilk dakikalarında arka sıralara doğru geriledi.Pozisyonunu geri kazanamayan İspanyol pilota, güvenlik aracının piste girmesi de yardım etmeyince mücadeleyi 11. sırada tamamladı.

    Takım arkadaşı Nelson Piquet’nin podyumun ikinci basamağına çıktığı yarışın ardından İspanyol televizyonuna konuşan Alonso, “Hayır, bir problemimiz yoktu. Yine şansla alakalı birşey” dedi.

    Alonso, “İnsanlar, hafta sonu boyunca problemler yaşayan, yeterli hıza sahip olamayan ancak güvenlik aracı periyodunda aniden kendini podyumda bulan takım arkadaşımı seviyor. Genel olarak olan buydu” ifadelerini kullandı.

    şimdi kendi takım arkadaşı yarışda podyuma çıktıktan sonra aşağılayan adam nedense renonun yarışa hile karıştırması sonucunda o yarışı kazanmış olduğu ortaya çıktıktan sonra derin bir seesizlik içinde olması ilginç.
    bende alonso gibi yapayım; insanlar haftasonu boyunca sorun yaşayan ama takımının yarışa hile karıştırması sonucunda yarışı kazanan alonsoyu seviyorlar..

  66. "kimi geri bildirim veremiyorda ondanmı ferrari bu sene başarısız oldu.massada o takımda yarışmıyormuydu..massada geri bildirim verememiş demekki ama massa kaldı.."

    Artık ne diyebilirim ki kirve12 sana. Bahsettiğin Massa sezonun yarısında yarışmadı bile. 2009 sezonu, bu yüzden 2 pilotu karşılaştırmak için yeterli olmayacak. O yüzden diyorum ki “Massa; 2007’de Kimi şampiyon olmasına rağmen Kimi’den daha fazla puan toplamıştır 2009 Macaristan’a kadar”

    Alonso'nun geri bildirim verdiğini söyleyenlerin açıklamalarını yazdım buraya. Lewis’in de çok iyi geri bildirim verebildiğini ve tecrübesini arttırdığını da savunmaktayım.

    Daha düne kadar bazı arkadaşlarımın geri bildirim konusuna inanmadıklarını da biliyorum. Ne kadar çabuk fikir değiştirdi bunlar. Nedir bu fikirlerde esnemeler, dönmeler…

    Ron Dennis’in konuşmamasına saygı duyuyorum. Çünkü McLaren’in Formula 1 ayağına müdahale etmeyeceğini de söylemişti. Kendisinin McLaren’i prestijli bir spor otomobil üreticisi yapma misyonu devam ediyor ve gücünü buna ayırması gerçekten en mantıklısı. Diğer konular, bu misyonu etkileyebilir. Martin Whitmarsh’ın açıklamaları referans kabul edilmeli.

    Kirve12, "aslında alonso herkesin düşündüğü gibi o kadar da iyi bir pilot değil" sözünü sana adam gibi açıkladım. Uzun uzun. Sanırım tatmin olmadın veya unuttun ne dediklerimi. O açıklama Alonso’nun McLaren’a habersiz geçişinden duyulan kızgınlıktan sonra yapılmış klasik bir Flavio Briatore açıklamasıdır. Eğer Flavio o açıklamaya kendisi inansaydı, 2008’de Alonso Renault’ta tekrar yarışmazdı. Derin düşünelim biraz, sığ ve düz mantık değil.

    2005 sezonunu tekrar izleyip, ayrıntılara inmeye gerek yok. Sonuç belli. Schumacher’in tebriği belli, Ron Dennis’in düşünceleri belli. Ne farkeder Kimi’nin kendisini ispat etmesine. Ne değişir kirve12…

    Neyse gençlik… Siz anti-Alonso’culuk yapmaya, hayal dünyasında yaşamaya, birbirinize taraftarlık öğretmeye devam edin. Schumahcer, Alonso, Hamilton, Massa, Vettel gibi yıldızlar birbiri ile mücadele ederken; Kimi F1’deki istatistiklerini geride bırakıp WRC’de yarışacak. Biz de rahat rahat F1’imizi seyrederiz artık.

    espoir(Al10so) bırakalım bunları kendi hallerine. Farklı frekans’ta anlaşıyor bunlar, dediklerimizi anlamazlar. Gözlükleri var, ne gözlüğü olduğu belli…

  67. ben öndeki sürücünün hatasını bekler demedim sorun yaşamasını bekler bir yarış stratejisi var.evet bir bakıma siz bu beklenen sorunlardan dolayı alonsonun ön sıralarda yer almasından haz alabilirisiniz ama mclarenciler her zaman senınde tabir ettiğin gibi avcı pilotu severler.bunlare en buyuk örnek michael shumayerdır.yıllarca kendısınden hoşlanmasamda eğer o bir aracın arkasındaysa viraja girerken içe doğru kendini bir gösterir sonra yarış çızgisine geçer,önündekıne korkuç bir baskı kurardı.bu beni her zaman heyecanlandırmıştır.

  68. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso önündeki pilotların hata yapmasını bekliyor! bu lafı bir düşüklük olarak göstermen garip.
    Alonso Nurburgring'te Massa'nın hata yapmasını mı bekledi, Brezilya'da Hamilton'un, Japonya'da Schumacher'in vs…
    Öncelikle ilk olarak belirttiğim lafa gelirsek birazcık açıklayalım.. örneğin go kart gibi aynı güçteki araçların yarışında en önemli belirleyici faktörlerden biri nedir biliyor musun? HATA! eğer aracınız veya aracınız ve sizin performansınız; karşınızdaki araçtan veya araç ve rakip pilot performansından azsa hata yapmasını beklersiniz, en uygun anı kollarsınız geçiş için.. ve eğer yetenekliyseniz bu konuda usta bir avcı olursunuz!
    Buna en yakın örnek Kimi ve Fisi'nin Spa'daki takibidir.. Kers'li Kimiyi Fisichella geçecek gücü olmamasına rağmen uzun bir süre geçmek için adeta arkasına yapışmıştır,Kimi hatasız sürüşüyle buna fırsat tanımamıştır. Bu durumda Fisi'nin eli mecbur olduğu için Fisi tabir i caizse pusuya yatmıştır.. Umarım anlayabilmişsinizdir.
    Briatore konusuna gelince; Takım değişikliğinin ardından Briatore hem Alonso'ya hemde Mclaren-Mercedes'e sözlü saldırılarda bulunmuştur. Elinden kaçan balık büyük olduğu için bir çok söz söylemiştir. Eski haberleri kurcalarsanız bulursunuz..
    Ayrıca Alonso Martin Whitmarsh-Norbert Haug'la da bir arada çalışmıştır ve onların da yorumlarını sağolsun "vega nitro" zaman zaman paylaştı.. Ross Brawn'ın Alonso'yu takımına katmak için çok çabalaması,Ferrari'nin Alonso'yu tercih etmesi, Mclaren içindeki bazı kimselerin (ki bu kimseler takım içindeki önemli kimseler) hala övgüyle bahsetmesi, onunla çalışmasada en azından aynı ortamda buluşmuş f1e dahil kişilerin yorumları sanki Alonso da yetenek olduğunu gösteriyor ne dersiniz?
    Artık anladıklarımı bıraktım,keşke sizde benim anlamadıklarımı anlayabilseydiniz!

  69. ya hepsi bır düzen be kardeşim.ferrarı takım muhendisleri değilmiki spadaki telemetri verilerine göre raikkönenın yarışı kazanması imkansızdı gibilerinden demeç verenler.ne oldu ne değişti.zaten gelişimi durdurmuşsun ama buna rağmen son yarışlarda kimi iyi yarıştı ve puanları topladı.ferrari ancak kendını kandırır.santander desteği ile alonsoyu almak zorunda kaldılar.alonsonun massayı geride bırakma ıhtimalı var ama kimi kalsaydı işler değişebilirdi.monte zaten demişti bu 2 pilotu yanyana yarıştırmak sonumuzu hazırlar diye..

  70. F1 de aracı sadece hızlı kulanmak değil diyosunuz daha karmaşık diyorsunuz daha sıtratejik işler var diyorsunuz ya size bir örnek 2005 Suzuka Alonso aracı muteşem hızlı kullandı ama 3. Kimi aracı nasıl kulandı peki? Bana çok yanlış geliyor düşünceleriniz.

  71. Dikkat ediyorum herkes Kimi nin Ferrari den takımla iyi çalışamadığı için, içine kapanık mühendisleriyle iyi geçinemediği için gönderildi diyor ve bunu tam anlamıyla söyleyen Luca di Montezemolo du. Yaw arkadaşım bu adamı alırken aklınız nerdeydi bu adam hep böyleydi zaten üstüne para veripte göndermeye değicek bir pilot mu Kimi ayıp bence.

  72. konuyla alakası şu.bır çok takım patronu alonsoyu övmuşya.takımda çalıştıktan sonra,beraber 1 sezon geçirdikten sonra o takım patronlarının görüşleri pek konuşulmuyor genelde onunla aynı takımda olmamayanların övgüleri yazılıyor.2007 yılında renodan ayrıldıktan sonra briatorenın "aslında alonso herkesin düşündüğü gibi o kadar da iyi bir pilot değil" söylemi hiç konuşulmuyor.

  73. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Haberlerde Mercedesin sadece 2015'e kadar motor sağlamaya devam edeceğini sağlıyor ama ayrıntısı yok.. Yani bunu ücretli mi yapacak ücretsiz mi? Veya kazanılan yarışlardan kar alacak mı vs..

  74. kimi için sadece hız ve köklemekmi f1??sen git 2005 japonyayı bir izle bak bakalım son turda ne yapıyor.onun o yaptığını yapacak bir diğer pilot hamilton var son turda.alonso ancak önundekı araçların sorun yaşamasını bekler başkada bır şey düşünmez.kimi geri bildirim veremiyorda ondanmı ferrari bu sene başarısız oldu.massada o takımda yarışmıyormuydu..massada geri bildirim verememiş demekki ama massa kaldı..görüze bakalım bu sene alonsomu geri bildirim verecek yoksa hamiltonmu.gerçi 2 senedir görüyoruz ama yınede anlamak istemeyen anlamıyor.:)

  75. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    konuyla alakasını anlayamadım kirve? biraz daha açar mısın?

  76. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kimi'nin malesef f1'deki en büyük hatalarından biri de bu. F1'i sadece hız sanıyor..yani binersin arabana,köklersin gazı,sökersin asfaltı… ama f1 tek yarışlı bir seri veya tur atmaca değil..çok daha komplike bir spor,çok karmaşık stratejilerin olduğu,çok fazla değişkeni içinde bulunduran bir spor.
    O hala gönderilmesinin sebebini içine kağanıklığında değilde,para da arıyor! bu yüzden böyle düşünmesinin sebebi normal.çünkü şu anda kendi gözünde mağdur olan o.
    Ferrari ve f1 simaları diyor ki: bu adam çok iyi ama takımla ilişkisi zayıf,geri bildirimlerde zayıf ve gelişim için istenileni veremiyor… Kimi de diyor ki mesele para…
    Yıllar ortada,veriler ortada,bilgiler ve bilgililer ortada…
    Kimseyi birşeye zorla inandıramam ancak,bu kadar açık durum varken ortada bence sebebin hala sponsorda olduğunu düşünmek çok yüzeysel ve art niyetli bir bakış.. Ayrıca kimse kimseye durup dururken sponsor olmuyor. arkanızda devler varsa,devlere layık olmalısınız ki bence Alonso'nun bu konuda hiçbir sıkıntısı yok çünkü kendini zten kanıtlamış bir insan,ve durmadan gelişmeye devam ediyor. Kimi'nin Mclaren ve Mercedesle ne görüştüğünü neden olmadığınıda bilmediğimiz içinde,f1 de olmamasının sebebini tam olarak bilemiyoruz.. umarım bir açıklama olur ileride öğreniriz!

  77. Alonso'nun, geçtiğimiz yıl McLaren ve eski takım arkadaşı Lewis Hamilton'la geriliminin doruk noktaya ulaştığı Macaristan GP'nin yıldönümünde yaptığı bu açıklamaya Dennis'den tepki geldi.
    Dennis açıklamasında, "Öncelikle Fernando ile sözleşmemizi sona erdirdiğimizde, daha sonra her iki tarafın da nasıl hareket edeceğini belirleyen bazı şartlar koymuştuk. Bizim bu şartları ihlal etmek gibi bir niyetimiz yok. Alonso'nun düşüncesi kendisine aittir. Fernando'nun yaptığı veya söylediği şeyler hakkında fikir beyan etmeyeceğim" dedi.

    ron dennisin konuşmaması normal.alonso çok konuştu ve boş konuştu her zaman

    Bobby fischer bosver kaile alma sen herkesi,senın ne demek istediğini anlayan anlıyor.

  78. Mercedes motorları parasız vericek diye biliyorum 2015 e kadar öbür türlü hiç bir artısı olmaz McLaren için.

  79. McLaren la Santander in 2009 da uzattıkları ant. yorum yapmak zor ama ben yine de McLaren için gerekli bir sponsor olduğunu düşündüğü için Ron Dennis antlaştığını düşünüyorum. Elimde fazla bir bilgi yok sadece benim kişisel kanım.

  80. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bunlar zaten basına yansıyan şeyler ama burada devam eden bir anlaşmanın iptali söz konusu yani tazminat gerektiren bir durum var.ancak taraflar karşılıklı anlaşma yoluna varmışlar ve iki tarafta kendi için karlı yollar seçmiş. (Mercedes'in motor vermesinin bir kayıp olduğunu düşünmüyorum, sonuçta buradan para kazanacaklar, hisselerinde satılması garanti,sonuçta mclaren alacak,elinde kalma gibi bi durum olmayacak yani)
    bu durumda Mercedes baskı altında bu kararları almış görünmüyor,iki taraf kendi isteğiyle ortak bir noktada buluşmuşlar.ancak santander olayında,anlaşma zaten sona ermişti,yani santander'i Mclaren'e sponsorluk yapmaya devam ettirecek hiç bir bağlayıcı güç yoktu,ama devam etmeyi seçtiler.. umarım anlatabilmişimdir.

  81. Bu arada "Santander o kadar güçlü bi sponsor ki, Alonso'dan yetenekli Kimi'yi! takımdan 25€'yu kendi cebinden ödeyerek yolluyor,üzerine Ferrariye sesini çıkarttırmayıp Alonso'yu aldırıyor" bunu ben demiyorum Kimi Raikkonen dolaylı yoldan demiştir. bende katılıyorum. Çok güçlü bir takımda olsan sponsor desteksiz hiç bişey yapamazsın.

  82. McLaren – Mercedes ayrılığının resmi olmasa da şartları basında çıkmıştı.
    1. Mercedes, McLaren a 2015 e kadar motor tedarik etmek zorunda
    2. Mercedes de bulunan yüzde 60 lık hissesini McLaren dan başka kimseye satamıyacaktı.
    Mercedes böylece yüklü bir tazminat ödemekten kurtuldu. Bunlar önemlidir bir firma açısından ama resmi değil diye biliyorum.

  83. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bobby senin sorduğun soruya cevap verdik senin bugüne kadar sorduğumuz sorulara bir tane bile mantıklı cevap verememene rağmen…hatta fazlasını da ekledik… senin anlayamadığın şu: insanlar objektif olabiliyor.. ama sana taraf lazım,birşey değil birşeyin parçası olman lazım.. yiğidin hakkını vermek senin için bir yenilgi! ferrari'nin f1 takımını desteklemem(ferrari yol araçlarına bayılırım,ama benim için 1 numara lamborghini) ama benim destekleyip desteklememem sevip sevmemem(veya başkasının) başarıları yok etmez gerçekleri silmez.. yazdığın 100 yorumdan 95'i başkalarını iğnelemek,sinirlendirmeye çalışmak… başarıyorsunda sinirlendirmeyi..ha aklı selim biri olsan sinirlenmem,tartışılabilecek biri olsan sinirlenmem; ama bu da yok… zorla kendine kötü laf söyleteceksin, hakaret ettireceksin..ha aşağılanmak hoşuna gidiyorsa,söyle edelim..ne sen boşu boşuna birşeyler yazıcam diye uğraş ne de biz… haydi hayırlı günler.. ha bugüne kadar dediklerime bir cevap verdiğine tanık olamadım (çünkü cevap verebilecek bilgin yok) sanırım buna da cevap yazmazsın ama oku en azından,bari bunu anla…
    Ayrıca git bak bakalım kiminin haberinin altında kaç tane Alonsocu çıkıp hakaret etmeye çalışmış,git bak son haberlere..sonra eleştirdiğin insanlarla arandaki farkı algıla öyle konuş lütfen!

    Bu yazdıklarım için diğer arkadaşlardan özür dilerim,kusura bakmayın artık tahammül noktasını aşıyor!

  84. vega
    yazdıklarımı iyi oku. senin alonsocu ve hesapta mclarenci olduğunu biliyorum. fakat son yorumlarında sürekli ferrariyi övdüğünü yaptıklarını tasvip eden yorumlarını okuyorum. ama halen mclarenciyim diyorsun. ama senin ferrariyi desteklemende hikaye tamamen alonsoyla alakalı…eskinden hasbel kader mclareni tutmuşsun hakkinen vs. sonra bırakınca kimiyide sevmemişsin alonso gelince tamam işte aradığım adam deyim evrim geçirmişsin ve şu andan sadece alosnsoyu tutuyorsun. bunlar benim şahsi kanaatim. ben sadece kimiciyim. bununlada gurur duyuyorum. bunuda açıkça söylüyorum.

  85. tanzer gültaş avatarı
    tanzer gültaş

    alonso'nun singapur galibiyeti şaibeli olabilir ama o yavaş araçla bir yarış sonra japonya(fuji)yıda kazanmıştı. bu nedense unutuluyor.

  86. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu sırada Mclaren ile Mercedes ayrılığının şartları hakkında kesin bilgiler yayınlanmadı diye biliyoru, öğrenmem için yardımcı olursan sevinirim.(amacım laf atmak değil,ciddi söylüyorum)

  87. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Şimdi diyorsunuz ki Santander o kadar güçlü bi sponsor ki, Alonso'dan yetenekli Kimi'yi! takımdan 25€'yu kendi cebinden ödeyerek yolluyor,üzerine Ferrariye sesini çıkarttırmayıp Alonso'yu aldırıyor ( hatta bir ara bazıları demişti ki; Mclaren'e de Kimi transferi için para verecek, bak bak babacanlığa bak adam dışarda kalmasın diye ona da yardım ediyorlar!), buna rağmen araç satışlarının amacı F1'de yer almak olan Ferrari takımı paraya muhtaç olduğundan! Santander'in EMİRLERİNE boyun eğiyor ve her konuda çooook memnun oldukları pilotu yolluyor!
    bu kadar güçlü olan Santander'e Mc-Merc izin vermiyor! işin garibi Santander biten anlaşmayı 2009 senesi içerisinde uzatıyor! yani bitmiş bi anlaşmayı (bu sayede tazminat ödeme zorunluluğuda ortadan kalkıyor) Mc-Merc izin vermediği için uzatıyor bi de! bi yanık kokusu var ortada ama :))

  88. "espoir(Al10so)" "Ayrıca madem Santander Alonso'yu bu kadar kayırıyor niye hala Mc-Merc'in sponsoru???" demişsin McLaren bukadar büyük bir sponsoru en büyük rakibine kaptırırmı zannediyosun Alonsoy la bir alakası yok yani. Mercedesin bile çekip gitmesine izin vermedi sonradan verdi ama ne biçim şartlarla.

  89. benimkisi sadece tavsiye saygı duyarım tabiki.

  90. Ben halimden memnunum yaşar, McLaren-Mercedes "aşkımdan" da. Dediğim gibi çocukluğum McLaren ile geçti. Çizdiğim resimlerde, oynadığım F1-99, F1-2000 gibi oyunlarda, Mika Hakkinen'de
    98 yılına ait bir McLaren-Mercedes resmi ürününde taraftarlığımın iz düşümü var.

  91. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yahu arkadaş bu ne acıdır ne kindir! Kimi,Alonso; Mclaren,ferrari hakkında sAyfalar dolusu belgeli konuşuldu ama arkadaşlar daha okuduğunu bile idrak edemediği için aynı tas,aynı hamam gidiyorlar..

    Öncelikle Jean Todt meselesi; siz yılların şampiyonusunuz,Efsane haline gelmişsiniz,sonra biri çıkıyor hem sizi hemde efsane şampiyonunuzu iki sefer alt ediyor.. Siz de çıkıp vay bu adam bizi alt etti Schumi emekli olursa bu adamı ferrariye alalım mı diyecek???? Doğal olarak Schumiden sonraki rakibi ve takıma gelme ihtimali olan tek kişi KİMİ'yi övecek! Mantığınıza bırakıyorum dicem ama kısa devre yapmasından korkuyorum..o yüzden okuyun,her zaman ki gibi anlamayın!
    Hala santander diyen arkadaşlara araba dolusu laf söyledim ama hala aynı kafa devam ediyor..o yüzden parmaklarımı yormayacağım..zaten yorsamda kafa yormuyorsunuz..
    Vega'nın takımıyla ilgili yorum yapan arkadaşlara şunu söylicem herhalde üstüne laf söylemezler; aranızda 1. takım olarak Barcelonayı tutan var mı? Messi'yi sevmeyen var mı??
    Montezemelo'ya laf atanlar kiminin 2006'daki takım değişikliği sürecini bir incelesinler ondan sonra laf atsınlar lütfen!
    Ayrıca Domi.'nin Alonso için ısrar ettiğini düşünüyorum.. Ve siz daha herşey çözülmemişken,hala iki tarafla da konuşurken,Alonso seneye bizde diyecek hali yok,ki söylüyorum bence Monte'nin kalbinin bir köşesinde hala Kimi var!
    Kimi'nin mühendislerle ilişkisizliğini ferrari demiyor bir tek.Buna katılmayan birini görürseniz haber verin bana.. İstekler,arzular,gelecek planları,yetenekler bir masaya konuldu, ağır basan taraf Alonso oldu.. Ayrıca madem Santander Alonso'yu bu kadar kayırıyor niye hala Mc-Merc'in sponsoru??? neyse umarım kısa devre olmaz iyi günler diliyorum sizlere,ayrıca sırf karalamak için bir şey yazmayın fikir yazın fikir (ama bilgiye dayalı olsun lütfen) ha yoksa bi fikir karalama çabasından başka,sitemizin WRC sayfasıda mevcuttur,davetlisiniz!

  92. birde vega_nitro dostum insanın sevdiği bir şeyden ayrılması hakikaen çok zordur.ama sana tavsiyem desteklediğin takıma dikkat et. gördüğüm kadarıyla sana taraftarları bile tahammül edemiyorlar.neden biliyormusun alonso taraftarı olduğun için veya genelde objektif yorumlar yaptığın için.dikkat ediyorum her seferinde ya mclarencilerle yada kimcilerle karşı karşıya geliyorsun.bir tane ferrari, renault, redbul, toyota,bmw veya diğer takım taraftarlarıyla kapıştığını görmedim.ama yinede sen bilirsin.

  93. haniderler ya dinime söven müslüman olsa bari diye yorumları tek tek okudum her muhalefet edenin mclaren (at gözlüğü ile bakanlardan bahsediyorum)veya kimici olması habere ayrı bir boyut katmış.gerçi unutmuşum alonsonun ismi geçyi ya ondandır herhalde.hadi mclaren taraftarlarını anlarımda şu kimicilere ne oluyor onu çözemedim.

  94. "bobby fischer"

    Birincisi Fenerbahçeliyim. Galatasaray'ı da tutmam da imkansız. Hadi aynı anda tuttum diyelim. Hem Alonso'cu hem McLaren'ci olmamın bu konu ile alakası yok. Bildiğin üzere Alonso bir "pilot" (oyuncu gibi), McLaren, Fenerbahçe ve Galatasaray bir "takım".

    Bir anti-Kimici değilim, ama eğer her konuyu Alonso'ya bağlayıp; haksız yere eleştirecekseniz fanatik bir Alonso'cu olduğumu hatırlatacağım.

    Sadece "mantıklı" ol bobby fischer, başka ne diyebilirim sana.

    Ayrıca kirve12, açıklamalar için teşekkürler. Ama Montezemolo değindiğin gibi "Kimi-Alonso" kadrosuna sıcak bakmadığı için öyle cümleler kurmuş. 23.04.2008 tarihi açıklamasında.

    Ron Dennis'in ise Alonso hakkında 2007 yılından sonra önemli bir açıklamasını hatırlamıyorum. Ama Martin Whitmarsh'ın düşüncelerini 2009 Aralık F1 Racing'de okuyabilir merak edenler.

  95. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    bu da bir ilerleme dur Luca daha neler bekliyor seni.

  96. singapur kahramanı ile alakalı olanları yazıyoruz. terörde itirafçılar vardır verdikleri bilgilerle örgütlerini çökertirler. ondan sonra estetik ameliyatla yüzleri değişir farklı bir kimlikle yeniden doğup devletten maaşlarını alıp yeni bir hayata devam ederler.bana göre alonsoda öyle hem mclareni hem briatoreyi ve renoyu yaptığı itiraflarla mahvedip kendi zeytinyağı gibi su üstüne çıkmıştır.

  97. kirve yorumuna katılıyorum tebrikler…
    vega bir insan hem galatasarayı hem feneri nasıl tutabilir rahmetli babaannem tutardı önüne gelen takımı o da kimse üzülmesin diye yoksa konuyla hiç alakası olmamış top göstersen karakola götürür bomba diye:) sen öyle biri değilsin. buradan şu çıkıyor sen fanatik bir alonsocu ve antikimicisin. takım filan hikaye alonso nereye geçse sen başlarsın onu öven yazılara…o sorumun cevabını verecek bir adamda yok(luca nın ağız değiştirmesi tükürdüğünü yalaması)…olduğun gibi görün göründüğün gibi ol vega…

  98. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gürcan hezer kuyruk acınızdan alonsoyu neyl eleştiriyim diye düşünüyosunuz. alonsonun kaza skandalıyla alakası yok bunu fıa mahkemneside onayladı. ama siz inanmak istemiyosunuz. alonso öle büyük bi pilotki bi takım nerdeyse onu takımda tutmak için bi risk aldı biatore ve pat amca. ve bu yüsdn renault f1den cekilebilrdi. alonsyu takımda tutmak için herşeyi yaptılar. f1de herzzaman böle olaylar oldu olmayada devam edecek bu f1 içidne var kesnlikle. f1deki hırs takımalrın birbirini gecme arzusu bunu yaptırıyor. siz her olayı alonsya bağlayın.alonsoyla alaksı olmayan haberlerde bile alonsoya laf atıyosunuz. gürcan hezer buarada nedense bi anda toyota sever.siz nekadar alosnyu eleştirirseniz sacma sapan karşınızda beni ve arkdşlarımı bulacaksnz emin olun. fernanyo eleştirin ama sacmasapan nedenlerle deil.

  99. 23.04.2008

    Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Fernando Alonso'nun İtalyan ekibine gelmesine sıcak bakmadıklarını ifade etti. Alonso bu ay yaptığı açıklamada, Renault ile olan sözleşmesinde, sezon sonunda Ferrari'ye geçmesnie imkan verecek bir maddenin olduğunu yalanlamıştı.

    Çifte dünya şampiyonu İspanyol pilot, bununla birlikte, sözleşmenin "çok esnek" olduğunu belirtmişti.
    Felipe Massa'nın sezona puansız başlaması da, Ferrari'nin iki dünya şampiyonu pilotu buluşturacağı yönünde spekülasyonların çıkmasına neden olmuştu.

    Ancak bugün bir açıklama yapan Montezemolo, Alonso'nun kendileri için ideal bir pilot olmayacağını söyledi.

    Gazzetta dello Sport'a konuşan Montezemolo, "Raikkonen-Alonso'yu bir araya getirmek, kendinize zarar vermeyi istemek manasına geliyor. Ben, birlikte çalışabilecek iki eşit pilot istiyorum" dedi.

    Sanırım bu açıklamadaki son cümlede birlikte çalışabilecek nitelemesi alonsoya söyleniyor.zira kimi herkesle çalıştı,sorun çıkarmadı,çok konuşmadı.

    İnsanların düşünceleri zamanla değişiyor.Jean todtunda yıllar önce ben bu takımın başında olduğum sürece alonso ferrari takımın kapısından içeri giremez diye bir söylemi vardı yanlış anımsamıyorsam.ron dennisde takıma alonsoyu almadan önceki açıklamaları ile şimdiki düşünceleri arasında dağlar kadar fark vardır.alonso 2006 senesinde kendisinin takım için değil kendisi için yarıştığını zaten açıklamıştı,bundan sonra öyle olmayacağını umuyor ferrari.bekleyelim görelim.

  100. "Abuzer Kadayıf" hangi takımı desteklediğim, kimseyi ilgilendirmiyor. Ama 98'den beri McLaren-Mercedes ile bağım var.

    Milletin taraftarlığını eleştiren kişilere "bu sitede" gerek yok diyerek de sözü bitiriyorum.

    Adamlar "McLaren taraftarı belirleme komisyonu" kurmuş resmen. Gel çocukluğumu sil, gücün yetiyorsa. Konuşmak kolay tabi…

  101. Luca di Montezemolo’nun ve Stefano Dominicalli’nin açıklamalarına inanmaktayım. Aynen Ron Dennis, Norbert Haug ve Martin Whitmarsh’ın açıklamalarına inandığım gibi. Luca’nın açıklamalarının gerçeği yansıtıp, yansıtmadığını ise öğreneceğiz zamanla.

    Pist üzerindeki performansınız, sizin takımdaki koltuğunuzu “garantilemiyor.” Bunun en acımasız örneği Eddie Irvine’dı. Gerçi Kimi Raikkonen 2007 şampiyonu olmasına rağmen, Macaristan 2009’a kadar alınan toplam puana baktığımızda Massa önde Kimi’den.

    Takımlar pist performansından başka şeyler de bekliyorlar pilottan. Dominicalli bu konuya değinmişti. Ben de Mercedes’çilerin sözlerine değineceğim…

    http://www.padokf1.com/haber/12539 01 Şubat 2006 Çarşamba "Norbert Haug'un açıklaması"

    Kimi de, Juan Pablo da bana 2006'nın hem kendileri, hem de takım için çok önemli olduğunu ve sezona konsantre olduklarını, 2007'nin şu anki gündemlerinde olmadığını söylediler. Kimi'nin V8 motorundan rahatsız olduğunu söylemesi, hele şu aşamada ve daha ilk piste çıkışından sonra bunu açıklaması bence çok yanlış ve amaçsız. Bu talihsiz açıklamayı önyargılı veya kasıtlı yapmış olabileceğine inanmak istemiyorum. Formula 1'de her zaman spekülasyon ve eleştiri vardır. Ama işin gerçeği, Kimi ve Juan Pablo'nun sadece pistte konuşmaları gerektiğidir"

    http://www.padokf1.com/haber/12455 Bu link’i de ezberlemişsinizdir artık. 2005 yılında McLaren pilotlarını eleştirmekte, Ron Dennis'in açıklaması.

  102. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    vega nitro sen ferrariyi destekle arkadaşım,senin için en iyisi. mclaren i destekliyorum, alonsoyuda destekliyorum,seviyorum diyorsun. gönlünde hangisi ağır basyorsa odur. demekki sende alonso ağır basıyor, onu ve yeni takımını destekle senin için en hayırlısı. ferrari ve alonso işte ne güzel relaxxx. bir mclaren taraftarı alonsoyu seviyorum diyorsa öyle taraftar olmasın hiç lazım değil.

  103. Sadece birşey sorucam "vega" gerçekten inanıyormusun Luca di Montezemolo dediğine?

    Ferrarinin paraya ihtiyaç duyulmadığı yazılmış, dünya çapında bir kriz var ve sadece spor otomobil üreten bir firmanın etkilenmediğini düşünmek çok saçma.

    Santander büyük bir sponsor ve sponsor olucağı takıma istediği sürücünün olmasını istemesi gayet normal ama Ferrari nin bu koşulla(her nekadar da inkar edilmiş olsada) Kimi yi gönderip Alonso yu takıma alması normal değildir.
    Üstelik takımın kazanmış olduğu şamp. luklarda bu kadar emeği olan bir pilotsa. Hadi onuda geçtik Kimi den bahsediyoruz F1 i takip etmeyen bile tanır bu adamı.
    Kimi nin gönderilmesinde "takıma hiç yardım etmiyor sadece yarışa çıkıp aracı sürüyor" lafları var çok şaçma Ron Dennis bunun böyle olmadığını çok iyi bilen bir insandır, ayrı yetten böyle bile olsa Ferrari ye gelince deiğişmediki bu adam hep böyleydi transfer ederken aklınız nerdeydi?

  104. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Olayları görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz ve emin olun bunu yapabilmeyi çok isterdim.Fakat ortada duran açıklamalar net.

    "Alonso birgün Ferrari ye gelecek ama önümüzdeki yıl değil."

    "pilotlarımıza biz karar veririz,sponsorlar değil."

    Bir hafta içinde Santander le imzalanan anlaşma ve Alonso Ferraride!…

    Malesef benim uydurduğum birşey yok.1991 den beri Ferrari taraftarıyım ve Schumi nin ilk yıllarında kendisine sinir olanlardanım.Ortadaki kepazeliğe tahammül edemiyorum.Buyüzden biraz sert yorumlar yapabiliyorum takımımla ilgili,kusura bakmayın…

  105. Realist düşünelim arkadaşım. Ferrari'nin spor otomobil üretme konusunda prestiji en büyük firmalardan biri olduğunu söylemek için "Ferrari taraftarı" olmaya gerek yok. "Hangimiz yolda bir Ferrari gördüğümüz an dönüp bakmıyoruz?" Gerçi yol arabalarını da oldukça severim F355'lere de bir hayranlığım var.

    Aynı yüksek prestij konusu Formula 1'de de geçerli Ferrari için. Kaç yıldır pistlerde olan bir takımdan söz ediyoruz.

    Singapur 2008'de Briatore kendini, Pat Symonds'u, Nelson Piquet'i ve Renault'u harcamıştır. Evet Alonso'nun da prestiji bu durumda zarar görmüştür kesinlikle. Ama senin dediklerinin tam tersi geçerli, "galibiyet için yıllardır onu sırtında taşıyan briatoreyi harcamıştır" demek çok komikçe.

    Sorunun yanıtı yakında belli olur, ama sandığın yanıt gelmeyecek.

  106. vega
    bakıyorum şimdide ferrariyi desteklemeye başladın. mclarenden öylesine bir takım gibi bahsetmeye başladın. aslından tam gönlündekini yazmaya başladın. belli konularda da türünün tek örneğisin. singapur kahramanı hem singapurda hemde mclaren causuluk olayında fiaya bülbül gibi şakımıştır. mclarenden intikamını almıştır. 10 puan ve bir galibiyet için yıllardır onu sırtında taşıyan briatoreyi harcamıştır.
    ferrari sponsor ilişkisinde santanderin çok etkili olmadığını ima eden yorumlar yapıyorsun. fakat halen kaç kişiye sorduğum cevabını bulamadığım bir soruyu tekrar soruyorum. luca neden fernando bir gün bize mutlaka gelecek ama önümüzdeki sene değil açıklamasından kısa bir süre sonra ne değiştide döndü?

  107. ya kardeşim kimi ne istediğini bilen adam işine geldiğini yapar yoksa ne yaparsan yap boş görürüz alonzo yu bu sene massay la birbirlerini yerler ve takım bi iş çıkaramaz alonzo f1 de son adam dır kimi uyanık hem yarışmadan istediği parayı alacak hemde çok istediği ralliyi denicek redbull da bu sene iyi giderse seneye kimi redbul la f1 e dönecek bu kadar basit ha işler yolunda gitmezse kimi nin hiçte umrunda olmayacaktır bence şurdaki yorumların yüzde biri kadar kimi düşünmüyodur bu işleri bırakın kendi işinize bakın biraz da

  108. Yavuz Balcı avatarı

    son zamanlarda sıkıcı olan F1 schuminin dönmesiyle canlanacaktır.benim üzüldüğüm nokta kiminin bu yarış içinde olamayacak olması.son 10 yılın tüm şampiyonları gridde olabilirdi.yalnız şu var bir McLarenci olarak şunu diyim.aynı araçlarla ve formda bir schumi ile yarışmak çok zor olur.ve schumi gerçekten formda dönerse şampiyonluğun en büyük favorisidir.

  109. tartışmaya dahil olmak istemiyorum fakat, sanırım vega_nitro yazmış, bende söylemeden edemeyeceğim, gerçekten Ferrari'yi F1'e yeni girmiş maddi yükümlülükleri zorlukla yerine getiren bir takımmış gibi lanse edenlere inanamıyorum, şu Dünya'da heralde en son sponsor sıkıntısı çekecek takım Ferrari'dir… İmajı bu kadar büyük bir markayı "santander istedi böyle oldu" gibilerinden karalamak ne kadar rasyonel tartışılır, hatta tartışmaya gerek yok, mantıklı değil… Başka insanlar bu olayı eksiklerini kapatmak için bahane olarak kullanarak açıklamalar yapıyor, bazı F1 taraftarları ise körü körüne Ferrari takımına kukla muamelesi yapıyor… Bahsettiğimiz takım bir Manor falan değil, hatta Renault, Williams bile değil, Ferrari!… Eğer şu gridte Ferrari para sıkıntısı çekiyorsa, diğerleri ne yapıyordur bilemiyorum…

    uzun lafın kısası; size göre santander'dir, bize göre söke söke, siz ister beğenin ister beğenmeyin,
    Alonso Ferrari'de 😉

  110. MagicAlonso avatarı

    gürcan arkadaş vega nitronun verdiği tarih ve bilgi tamamen doğrudur çünkü daha Alonso mclaren ile anlaşma imzalamamışken shumi aynen şöyle bir açıklama yapmıştı daha dün gibi aklımda eğer ben birgün emekli olursam ferrari nin benim yerime alması gereken pilot Alonso dur.aynen bu şekilde beyan etmişti fakat Alonso için çocukluk hayali olan takım herşeyden önce geliyordu kaldı ki o zamanlar kötü olan hatta sürünene ve sorun yaşayan mclaren le anlaşma imzalamasını delilik olarak görenler bol bol motor patlatacağını söyleyenlerin sayısı oldukça fazlaydı.bütün bu olanlardan sonra ferrari de Alonso dan sonra alabileceği en iyi pilot olan kimi yi kadrosuna kattı.ben sürekli kimiyi takdir ettim ve izlemekten haz alıyorum harika bir pilot ama taraftar olmak sürekli fanatikçe,at gözlüğü takmışçasına ve kin kusarcasına yorum yapmakla olmuyor malesef.kimi artık yok keşke oda bu sezon yarışsaydı olmadı malesef ama şu 2005 yılından itibaren kimi taraftarlarının içindeki kin'ianlamak çok güç

  111. Gürcan Hezer, düz mantık düşününce bir çelişki vardır. Ama “düz mantık” bizi yanlış düşüncelere götürür

    Ron Dennis’in Alonso transferi konusundaki şu açıklamasını okumanı tavsiye ediyorum.

    http://www.padokf1.com/haber/13287

    "Fernando ile görüşmemiz, Brezilya'daki yarış bittikten ve kariyerinin ilk Dünya Şampiyonluğunu resmen ilan ettikten hemen sonraydı. Hatırlarsınız, bizim iki pilotumuz, Juan Pablo Montoya ve Kimi Raikkonen birinci ve ikinci olarak olarak kendisiyle podyuma çıkmışlardı. Alonso ise yarışı üçüncü sırada bitirmişti. Padok'ta sevinç içinde yanımdan geçerken bir an göz göze geldik ve ben kendisini içtenlikle kutladım. O da bana; 'Senin farkın, otomobillerini sürekli geliştirmen' dedi. Ben de kendisine; 'İstersen sen de bunun bir parçası olabilirsin' dedim. Fernando aniden bana 'Neden olmasın ki, çok sevinirim' dedi ve ben resmen şaşkınlıktan dondum kaldım. Bu kısa görüşmeden tam bir hafta sonra Fernando ile bu kez Suzuka'da bir görüşme daha yaptık ve üç hafta sonra da kontratı imzaladık."

    Alonso bu duygular ile McLaren’i tercih etmişti. Ferrari ise bu olaydan once aceleci davranmaya gerek duymamıştı; çünkü padok Alonso’nun 2006 yılına-sözleşmesi bitene kadar, Renault ile kalacağını ve başka takımla sözleşme imzalamayacağını sanıyordu (Ferrari de öyle). Gerçekten bir süpriz oldu bu hamle Ferrari için de, Renault için de…Bu yüzden Alonso Ferrari’ye değil McLaren’a gitti. Belki de Ron Dennis’in açıklamasını göz önüne alırsak Ferrari’nin Alonso’yu “ikna edemediğini” de söyleyebilirim. Bildiğin üzere Ferrari 2005 yılında pek iyi değildi.

    McLaren yönetimi ise Kimi’nin McLaren’da kalacağını düşünüyordu. Ama ne yazık ki Ferrari onu aldı. Zaten Luca di Montezemolo’nun açıklamalarını okursan, 2004 yılındakileri mesela; Ferrari koltuğuna mutlaka Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso ikilisinden birini oturtmaya çalışacağını göreceksin.

    Özür olayına gelince, bu olay ortaya çıktığında "Renault'un özür dilemesi gerektiğini" de yazmıştım. Yazın burada olanlar hatırlayacaktır.

    Casusluk olayında ise McLaren'in çeşitli kadrolarına bilgilerin sızdığını, araçta kullanıldığının saptanamadığını, cezanın da bunlar göz önünde bulundurularak verildiğini hatırlaman gerekecek.

    Ayrıca yine Singapur olayı belli olduğunda yaptığım yorumlarda McLaren'in cezasının gereğinden fazla olduğunu veya Renault'a daha ağır ceza verilmesi gerektiğini söylediğimi hatırlatmak da gerekecek.

  112. elif çivici avatarı

    Sevdiğim ve desteklediğim bir pilot olan Alonso ya karşı ben bile bu endişeyi duyuyordum,işin içinde olan birinin duyması da oldukça olağan,fakat koşullar değişti ve bununla birlikte Alonso da değişti.Raikkonen in gönderilme nedeni olarak görülen Alonso üzerinde büyük baskı var.Tabi kendini yeniden kanıtlama çabası da olacak.Umarım bu sezon fazla hata yapmaz ve Ferrari ile zirveye otururlar.

  113. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Mp4-22 de Ferrari aracına dair hiç bir şey bulunamadığı , FİA resmi raporunda yazıyor yani kanıt yok ama alınan ceza ortada ,galibiyetler silindi ama Alonso ve Reneault o utanç belgesi galibiyeti duruyor nasıl adalet , nasıl hukuk ?
    Malesef takınlarla kimlikler özdeşleşince , yapılan yorumlardaki anlam bütünlüğü ve gerçeklik paylarında azalmalar başlıyor ve farklı dünya diye addettiin o başlıklar aslın senin kabul dahi etmek istemediğin gerçek dünya haline geliyor ..
    Çok net soroyorum , Ferrari başkanı 2004 te açıklama yapmışken , menejeri italyan olan Alonso neden Ferrariye alınmadı , mantıklı ve makul bir cevap gelmedi , ben veriyim istersen 2006 monza yarış sonu ..
    "F1 izleme derim" ifademde öneri sunuyorum , kabul eder yada etmez yani görececi …
    "f1 izlemeyeceksin" dersem kısıtlama getirmiş olurum , kesin yargı ve emir cümlesi yani yargı bildirir ..
    Anlam karmaşasına gerek yok , umarım anlatabildim….

  114. bu arada alonso değil renault özür borçlu.

  115. renaultun yaptığı kesinlikle kabul edilemez savunulacak bir tarafı da yok. senin orda verdiğin isim rosberg.yarışa bakarsak kazadan en karlı çıkan isim alonso ve rosberg dir.bu yarış belki o seneki şampiyonluk yarışını etkilemiştir belki puanı hakeden bir pilot puan alamamıştır tabiki onlara özür borçlular.ama verdiğin ilk örnek sadece rosberg olduğu için bu yorumu yaptım çünkü rosberg gibi konuştun.

  116. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    vega_nitro arkadaşım , üzgünüm ama umutsuz bi şaşkınlıkla okudun yazdılarını çünkü ÇELİŞMİŞSİN çok net bit kronoloji hatası yapmışın şimdi Alonsoyu Mclaren daha önde aldı diyorsun ve 19 Aralık 2005 tarihini veriyorsun ..Hemen altındaki paragrafta 4Mart 2004 tarihinde Ferrari başkanı Alonso için doğal hedefimiz diyor ..
    Ferrari 1 sene önceden Alonsoyu listesine alacak , başkanı hedef belirleyecek , fakat Kimi tercih edilecek , kaldı ki 2004 Ferarinin en iyi olduğu zamanlar yani herkesin hayalindeki takım ama Alonsoyu alamıyor…
    BAna komik geldi tarihlerle , ilişkilendirdiğin açıklamalar , hala diyorum ki bi basın toplantısını izle sonra kaldığın yerden devam et ama başka ifadelerde durumu tasvirlendir , ,işin şike boyutu da ERDEM meselesidir , aynı durumda SENNA YADA MİCHEAL olsa özür dilerdi , 2001 İSPANYA da HAkkinenin 400 mt kala yarış dışı kalmasının ardındam Micheal yarış senin MİKANIN hakkıydı o çok hızlıydı ve hak etmşti şeklinde konuşmuştu…
    Ama bunların önemi yok hala Alonso = Mcheal dimi , tarih yeniden yazılmasın ama yazılmış olanlar da saptırılmasın ….

  117. "üzülür gittiğine takım patrununun ama ÖZÜR DİLEMEZ Rosbergten , İLK yarış galibiyetini , gayrı ahlaki olarak elinden aldığı için…"

    Rosberg'den özür dilemesine gerek yok, çünkü Rosberg galibiyeti hak eden biri değil. Massa'dan özür dilemesine gerek yok, çünkü kendisini bitiren sanal lolipop olmuştu…

    En önemlisi Alonso'nun özür dilemesine gerek yok, çünkü kendisinin olaylar içinde ne rolde bulunduğu kanıtlanamadı. FIA Alonso suçsuzdur dedi ve suçlu olanlara cezalarını verdi.

    "F1 fazla izlememişsin , şimdi de izleme derim…"

    Kişilerin özgürlüklerine de saldırmaya başlamışız bakıyorum. Biri tuttuğun takıma karışır, biri Formula 1 izlemene…

  118. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    belki Rosberg kazanamayacaktı , Massa kazanıp şampiyon olucaktı ,belki Toyota ilk galibiyetini alıp spordan ayrılmayacaktı , belki çaylaklardan biri kazanıp , koltuğunu garanti altına alıcaktı …..
    Anlatmak istediğim yapılan davranışın ulaştığı nokta değil , çirkinliği ve genele etkisi ama sen bunda özürlük bi durum yok diyorsan, F1 fazla izlememişsin , şimdi de izleme derim…

  119. “Herkesin kendine ait bir argümanı vardır fakat gerçekleerle bağdaşmazsa ifadeler , konuyu tahlilden ziyade , hayallerndirmekten öteye taşıyamaz…”

    Gürcan Hezer, senin yorumların konuyu tahlil etmekten ve gerçeklerle bağdaşmaktan çok “kendi dünyanı” yaratmaya kaçıyor.

    Ferrari gibi bir takım neden 2005-2006 dünya şampiyonu yerine Raikkonen’i almış?

    Bunun cevabını bilmen lazım. Acaba McLaren erken davranıp, Ferrari’den önce Alonso ile anlaşma imlazadığı için olmasın. Sonuçta pistteki en iyi pilotlardan biri Ferrari’deydi (Schumacher), şampiyon olanı (Alonso) McLaren aldı. Geriye doğal olarak Kimi kalıyor..

    Tarihlere bakalım istersen.

    “19 Aralık 2005 Pazartesi” günü sitelerde “flaş haber” olarak yayımlanıyor. Alonso McLaren transferi http://www.padokf1.com/haber/12424

    Kimi Raikkonen-Ferrari transferi ise “10 Eylül 2006 Pazar” günü açıklanmakta. Monza’da basın toplantısında.

    Ferrari’nin Alonso hakkındaki düşüncelerinin örneği aşağıda okunabilir

    http://www.padokf1.com/haber/10614 “04 Mart 2004 Perşembe”

    Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Michael Schumacher'in kariyerine son vereceği kararını açıkladığı gün, Renault Pilotu Fernando Alonso'nun, kendisinin "doğal halefi" olacağını söyledi.

    Schumacher, sizin gibi fanatik anti-Alonso’cular gibi konuşmamış 2005 yılında. Tebrik etmiş hatta.

    http://www.padokf1.com/haber/12132 “06 Eylül 2005 Salı”

    "Sezonun ve şampiyonanın bittiğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. Kimi için belki teorik olarak ufak bir şans hala var. Ama Alonso'nun kaybetmesi için çok şeyin olması gerek. Birşey olmayacağını öngörmediğim için de konu bence kapanmıştır. Fernando'yu 2005 yılı başarısından dolayı kutluyorum"

    İsteyen arkadaşlarıma daha fazlasını da verebilirim. Hayallerinden kurtulmaları için. Hatta derin uykudakiler ki, verdiğim linki tam anlamı ile okumamışlar ve hala Schumacher katılmamışki diyorlar.

    “Ankete istatiksel olarak en çok kazanan F1 pilotu olan Schumacher, yaşayan sürücüler içerisinde en erken galbiiyet kazanmış isim Jose Froilan Gonzales, 98 yaşındaki en yaşlı sürücü Paul Pietsch ve son şampiyon Jenson Button gibi isimler de katıldılar.”

    Jean Todt’un düşüncesine de saygı duymak gerekir. Bir fikir öne sürülür ve o fikre katılan, katılmayanlar düşüncesini belli eder. Jean Todt “Alonso’nun Kimi’den iyi olduğuna” katılmayabilir. Ama 4 kişi iyi diyor, 1 kişi iyi değil diyorsa; bir önemi kalmayacaktır Jean Todt’un.

    Singapur 2008’de de FIA sonucu değiştirmemekle en iyisini yaptı. Alonso’nun sonucu iptal edilseydi, kim kazanacaktı? Rosberg mi? Massa mı? Belli bir cevap verilemiyor. Bu yüzden FIA “tarihi yeniden yazmayı” göze almadı.

    Santender konusuna gelirsek de, Ferrari’yi ekonomik güç olarak herhangi bir “orta ve alt sınıf” takım zannedenler var. Ferrari bir sponsorun pilot gibi bir kritik konuda karar vermesine izin veremez. Aksini savunmak Ferrari’yi “küçültmektir” ki bunu avatarında Schumacher taşıyan kişilerin yapması düşündürücü.

    serkan akgül Tarih: 19.12.2009 20:56:53 yorumuna da katılmaktayım. Başka söz söylemeye gerek yok.

  120. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Bu arada arkadaşlar;Lewis,Fernando,Kimi,benzer sürüş stiline sahip,hızlı ve agresif üç pilot.Şu kıyaslama olayını bırakalım artık.Motor sporlarında doğru zamanda doğru yerde olmak ve şans faktörü kesinlikle belirleyicidir.Birini övüp diğerini itin g…ne sokmaya gerek yok..

    Bırakalım bunlarıda keyif almaya çalışalım yarışlardan..

  121. gürcan hezer o kaza olmasaydı rosberg de birşey yapamazdı.özür dilemeyi gerektirecek bir olay.

  122. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Farkındayım Vega;Fakat "santander" yoktu ozamanlar!..Ayrıca Todd u unutma,takımla ilgili kararları o alırdı ozamanlar,Domenicali gibi "fasülyeden" figüranlar yoktu takımın başında!……

    neyse selamlar bu arada,

  123. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    fernando ulas "alonsonun ii bir aracla neler yapabileğini bilmioruz. 2007den bu yana bilmioruz " demişsin ben biliyorum , ŞİKE YAPAR kazanır sonrada haberim yoktu der çıkar işin içinden ,üzülür gittiğine takım patrununun ama ÖZÜR DİLEMEZ Rosbergten , İLK yarış galibiyetini , gayrı ahlaki olarak elinden aldığı için…

  124. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Sen sporun içindeki adamların güncel değerlendirmesini vermişsin ama bunların içerisinde , Micheal ve Jean Todt YOK..Kaldı ki zaten menejerliğini Flavia nin yaptığı(artık yapmıyor) o kadar pilot varken tabi Alonso yukarlarda olur …
    Zahmet aedip araştırmayın , ben söyliyeyim 2006 yılı Monza yarışının basın toplantısını bi izleyin , Michealin açıklamalrını , Jean Todt 'un F1 racinge verdiği röportajı bi okuyun sonra devam edersiniz kaldığınız yerden …
    Herkesin kendine ait bir argümanı vardır fakat gerçekleerle bağdaşmazsa ifadeler , konuyu tahlilden ziyade , hayallerndirmekten öteye taşıyamaz…
    Hepsini bir kenara bıraktım , Ferrari gibi bir takım neden 2005 ve 2006 dünya şampiyonu yerine , RAİKKONENni aldı , Alonsonun da sözleşmesi bitiyordu ama tercih edilen neden Kimi oldu , bunları açıklayabilecek bir linkin var mı !!! yada sporun içndeki adamların oyları…Alonsunun Ferrari hayranlığını bilmeyen yok 2002 den beri şarkılarını söylüyor Marenellonun , menejeri de İTALYAN Alonsonun ama nasıl oluyorda Kimi , FİNLİ kimi dünya şampiyonluğu olmayan Kimi Ferrariye geçiyor…

  125. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    shumi=alonso ve ferraride bunu bilerek şampıyonu kadrosuna kattı. bu kadar basit

  126. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso 4,5 hatta shuminin rekorunu kırsa bile bazı arkdşlar için kimi alonsodan daha. biz alonsyu savunuyoruz cünkü alonsonun yaptıkalrı ortada şampıyonumuz 3 senedir kazanan bi araca oturmadı ve alonsonun ii bir aracla neler yapabileğini bilmioruz. 2007den bu yana bilmioruz ve bazı arkdşlar buna dikkat etsin FERNANDO ALONSONUN İİ BİR ARACLA NELER YAPALİCEĞİNİ BİLMİORUZ. AMA KESİB Bİ ŞEY VAR ALONSO COK DAHA GÜCLENDİ. tek istediğim şu testlern baslması ve sorna bahreynde start ve shumi alonso şovu :). merak etmeyin arkdşlar özledğimz kapışma geri dönüyor. BAZI PİLOTLAR SHUMİ VE ALONSOYU OTURUP İZLİCEKLER emin olun

  127. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso 2010da massaya yardım etmek zorunda kalmıcaktır. massa alonsoya yardm edecektir. alonso griddeki en ii pilotlardan biri ve 1. pilot muamelesi görmeyi hak edio. eğer alonsoya 1. pilot muamelesi gösterip yanınada ii bir pilot alarısanz alonsoyu ve otakımı kimse durduramaz.alonso_shumi kesnlikle ferraride bunu biliği için aldı.

  128. "fakat sporun içindeki kendi alanlarındaki en iyi adamlar MİCHEAL VE JEAN TOTH bilmiyor valla bravo ozaman"

    Sporun içindeki adamların "güncel" değerlendirmesi de aşağıdaki linkte:

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/11639-pilotlar-sennayi-en-iyi-formula-1-pilotu-sectiler-haberi.html

  129. tanzer gültaş avatarı
    tanzer gültaş

    büyük pilotlar takım için yarışır ama sadece şekil itibariyle. senna, prost,şumi,alonso gibi pilotlar kendileri için yarışır. bu pilotların takım arkadaşlarına yardım ettiği görülmemiştir.senna prost'ta prost'ta senna'ya, şumi ve alonso'da hiçbir takım arkadaşına yardım etmemiştir. bu onların DNA'larında yok. tanıdığımız alonso takım arkadaşına asla yardım etmeeez. helede massaya hiç..!

  130. “Jean toth ve Micheal'ın 2005 te Kimi ve Alonsoyu kıyaslayan açıklamalarını , arayın , bulun , okuyun sonra bu ilişkilendirme aşamasında farklılıkları görebilirsiniz”

    Gürcan Hezer, ilk once bahsettiğin açıklamaları; linkleri ile görmek isteriz. Sonuçta burada aramak için zaman harcamak istemeyenler var. “Böyle açıklamalar var” diyerek inandırıcılık katsayınız pek yüksek olmuyor.

    Şahsen ben Alonso'nun Kimi'den iyi olduğunu linklerle açıklıyorum.

    Varsayalım ki doğru çıktı, "Kimi Alonso'dan iyi". (Araştırmalarıma göre Stewart böyle düşünüyor mesela 2005 yılı için.) Ama bu doğruluk bize ve size ne kazandırır? Kimi artık Formula 1'de değil ve Alonso'nun "rakibi" değil.

    "serkan akgül" Montezemolo'yu inandırıcı bulmuyorsan, Ferrari'nin 1991'den beri yaptığı çalışmalara da inanmamışsın demektir (çünkü Luca 1991 yılından beri Ferrari başkanıymış).

  131. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    abartı bir mizansen içeriyor , malesef yazdıkların , yani bütün dünta +finliler biliyor , fakat sporun içindeki kendi alanlarındaki en iyi adamlar MİCHEAL VE JEAN TOTH bilmiyor valla bravo ozaman sen nereden biliyorsun yada kıyaslama yapmanı sağlayan kaynak nedir diye sormak gerekiyor yada KİŞİSEL SEMPATİ ve TERCİHLERİMİZİN yarattığı sanıları , önce kendine sonra başkalarına kabullendirme tavrı olarak da nitelendirebiliriz belki de…

  132. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gürcan alonso kimiden daha ii merak etme bunu bütün dünya bilio finliler bile ama bi siz anlamk istiyosunuz biliosunz ama doğrualrı söylemiyosunuz . fernando alonso ferrari :))) hem artık kimi ile alonsyu kıyaslayn artık kıimi f1de yok ::)))))))) wrcde sebaistianm loeble kıyaslynama onla kıyaslamnz için en az 3 sene kimi wrcde yarsması lazn. ya herkes ii akşamlar

  133. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Monte yi inandırıcı bulupta ,konuştuklarını ciddiye alan olurmu birdaha diye düşünüyordum:Hala varmış hakkatten.. Birde tartışıyor insanlar ilginç…

    "Allah bir" dese,onu bile bir düşünürüm;aceba??? yani.. :))))

  134. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Alonsonun takım içerisindeki uyumsuzluğuna atıfta bulunarak , Raikkonenin ayrılışına üzüldüğümü yada bunu hazmedemediğimi ifade atmedim ,malesef Alonsonun iyi bir pilot olduğunu başta kendilerine , sonrada başkalarına kabul ettirmeye çalışan fakat RAikkonenle kıyaslama yoluyla bunun yapılamayacağını anlayamayan bi zümre mevcut , Jean toth ve Micheal'ın 2005 te Kimi ve Alonsoyu kıyaslayan açıklamalarını , arayın , bulun , okuyun sonra bu ilişkilendirme aşamasında farklılıkları görebilirsiniz .
    Nihayetinde onlar Ferrari takım üyeleri , hem de en koyularından , yani bir Mclaren taraftarı yapınca bu açıklamaları devreye giren , "Alonso çok iyi ……" laflandırmalarınızın yerşne yeni cümle kalıpları bulmanız gerekebilir…

  135. ulaşcım anlatamazsın kardeşim boşuna uğraşma.neden biiyormusun nefret ettikleri pilot gridin en iyi takımına transfer olduda onun için.yani sezon içinde iyi bir araçla durdurulmasının zor olduğunu onlar bizden daha iyi biliyorlar.onun için şimdiden başladı bunların korkuları.korku alametleri göstermeye başladılar normaldir.

  136. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    raikkonen_the_best_of_f1 adlı arkdşm sen kimi fanı olduğun için gürcan arkdşıma kaıtlıyorsun cünkü hala aynı kafayla devam ediyorsunuz kiminin d1den ayrılamsı hala cok koydu size ve acısını bislerden cıakrıyosunuz alonsonun ferrarini üstüne atarak. ama emin olun kimi sizinkadar bu konuyu önemsemiyordur :))

  137. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    arkadaşlar yapmayın ya tabiki pilotlarımızı biz belirleriz diyecekler tabiki bütün dedikoduları inkar edicekler adam çıkıp "evet santander sebebiyle Alonso'yu aldık" mı dicekti???…fernando ulas arkadaşım Gürcan Hezer arkadaşımız ileri görüşlü biriymiş demekki bende onun yorumuna katılıyorum

  138. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gürcan sezon basladıdamı sen böle yorumlar yapıyosun he dur bakım bi sezon baslasın.:))) sakin olun alonso ne yapmıs size böle yaww :)))

  139. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Alonso Renault'da yarışırken de iyi bir takım oyuncusu değildi , neden bütün yorumlar, Alonso'nun sadece Mclarendeyken sorun yaşadığı varsayımına dayandırılarak yapılıyor , anlamak zor , 2006 da takımı destek olmuyor diye aleni olarak suçlamıştı , Mclaren de farklı bi tarzı yoktu , neden Ferraride olsun!! Kimi gibi bir pilota sahipken Alonsoyu alırsan , ceremesine katlanırsın …

  140. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Alonso Renault'da yarışırken de iyi bir takım oyuncusu değildi , neden bütün yorumlar, Alonso'nun sadece Mclarendeyken sorun yaşadığı varsayımına dayandırılarak yapılıyor , anlamak zor , 2006 da takımı destek olmuyor diye aleni olarak suçlamıştı , Mclaren de farklı bi tarzı yoktu , neden Ferraride olsun!! Kimi gibi bir pilota sahipken Alonsoyu alırsan , ceremesine katlanırsın …

  141. Bu açıklama, alonsonun santander sayesinde ferrariyr gittiğini savunan raici arkadaşlar için yapılmış sanki,üzellikle musab bera arkadaş için.

  142. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bizde lewise bi laf etmiyoruz didem. sizde alonsoya etmeyin oki.

  143. F1 de mevcut aracı hangi pilot daha iyi kullanıyorsa (takım arkadaşlar) o pilota daha fazla ilgi gösterilmesi normal dir. Ferrari bile yapmadımı 2007 de Kimi ye 2008 de Massa ya. Alonso her zaman ben diyen bir pilot Renault da da, böyeleydi McLaren da da,Ferrari de de olucak. Adamı bu yaştan sonra değiştiremezsiniz. Ayrıyetten McLaren da olduğu gibi olmuyacaktır Ferrari de çünkü takım arkadaşı bir çaylak değil ve ondan hızlı değil!

  144. Formula Bir avatarı

    arkadaşlar benim fikrim şu . alonso mclaren da yarıştığı sezon haricinde takımında sürekli birinci pilot olmuştur. sanırım hamilton la eşit koşullarda yarışması veya hamiltona daha onem verilmesi bu sorunlara yol açtı. eğer bu yıl massa ondan daha iyi bir performans gosterirse ve şampiyonluğa daha yakın olursa takım massa için alonsonun yardımını isteyecektir. ve alonso da bunu istemeyecektir. dolayısıyla aynı sorunlar oluşabilir gibi geliyor bana….

  145. Madem bu tarz sıkıntıların var adamı alma hadi aldın bari açıklama yapma yahu. Hadi diyelim Alonso takım oyuncusu olsun biraz da kulağı çekilsin diye böyle bir açıklama yaptın ama ya geri teperse ? sorumsuzca bir açıklama olmuş kanımca

  146. didem sakın yanlış anlaşılmasın bugün ben levise de hiç hakaret etmedim.mclaren çalışanlarına ve özellikle taraftarlarına da hiç hakaret etmedim.ron dennis zamanında hata yapmıştır.yaptığı hatanın farkında olmasına rağmen hala çıkıpta biz alonsoya karşı yarışıyoruz demesi yokmu işte sadece bu bile ona karşı bu kelimeyi kullanmama bir nedendir.yani kişisel bir durum.aslında yinede yazmayacaktım ama şu aşağıdaki bir şahsın yarumuna istinaden yazdım.yineden sizleri incittiysem özür dilerim.

  147. Seviyesiz yorumlar yapmayın şurada,umumi ortamdasınız iki kişi karşılıklı konuşmuyorsunuz..Ayıp..

  148. Alonsoyu çok çok sevdiğimi söyleyemem şuana kadar hiç bir yorumumda Alonsoya hakaret içeren yorum dahi yazmadım ama ulu orta yerde Ron Amcamıza ş…..siz denmesine'de göz yumamam kusura bakmayın kınıyorum sizi ve bunu söyleyeninde yaşar olması beni gerçekten hayal kırıklıgna ugrattı.

  149. bende 2007 dennis diye bir ş……siz tanımıştım galiba.

  150. "Ona dedim ki: 'Eğer bizim için yarışmaya gelirsen, takım için sürersin, grup için sürersin, kendin için sürmezsin" Bak bu sözde çok önemli sanki çoca tehbehlerlerya rahat dur ne gibisinden buda sanki alonsoya demiş.

  151. "Ardından, mühendislerle gerçekten ilişkide olma yetenediğine sahip bir pilota ihtiyacımız olduğunu farkettik. İnanılmaz yetenekli olmasına rağmen Kimi'nin genetiğinde bu yoktu"

    "Ama pilotları seçen, sponsorlar değil. Hiç bir zaman bu şekilde idare edilmedik ve hiç bir zaman da böyle olmayacak"

    Bu 2 söz çok önemli işte. Hatta bu sitede bulunan bazı Kimi'cilerin ezberlemesi gerek belki de…

    Ayrıca 2007 senesinde Alonso hakkında şüphe duyulması oldukça doğal. Ama "hızlı bir pilot ve bir takımla çalışmada iyi" açıklamanın bu bölümü, şühpelerin silindiğini göstermekte bana kalırsa.

  152. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    2007den tanıdım arkdş merak etme. formula 1 için büyük adam buna saygımsonsuz ama sevmiorm napım buda benm kendi düşüncem 🙂

  153. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yaw alonso nerelerde sesi soloğu cıkmıo :))) garanti biatorenin tatil köyündedir :))

  154. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Ron Dennis gibi bir adam tanıdın mı hiç hayatında acaba..

  155. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Günaydın..Bak bir sezon başlasın sen daha nelerden endişe duyacaksın.Ferrari iyi bir rakip olmaktan öte aynı zamanda iyi bir takımdır.Ama bence çok büyük bir hata yaptılar Alonso' yu almakla..Alonso Ferrari' ye çok başarılar kazandırabilir belki, ama çok da zarar verecek..

  156. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fernando alonso cok ii pilot ama yönetilmesi zor bir pilotta cünkü o bir ispanyol. kanında varabi naparsın inş herşeydaha güzel olcak. ben tekrar diorm ferraride RON dennis yokkkk allaha sükür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir