Alonso, Ekstra Lastik Fikrini Destekliyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, gelecekte yarışların daha heyecanlı olması için ekstra lastik seçimine izin verilmesi yönündeki fikri desteklediğini söyledi.

Son yarış Macaristan’da 5. olan Alonso, sene içerisinde pilotlara belli yarışlarda istedikleri lastikleri kullanma hakkının verilmesi fikrini desteklediğini dile getirdi.

Alonso “Tüm sezon boyunca kısıtlı sayıda lastik verilse; 20 sert, 20 orta, 20 yumuşak ve 20 süper yumuşak lastik verilse ve pilotlar istedikleri yarışta istediği lastiği seçse iyi olur.”

“Rakiplerinizle aynı seviyede olmadığınız bazı pistlerde daha fazla ya da daha az riske girebilirsiniz. Bu işe yarayabilir.” dedi.

Alonso, daha önceki lastik savaşı döneminde üreticilerin şasiye göre farklı lastikler vermelerine dikkat çekti.

Alonso “Bu yeni bir şey değik. Michelin lastikleriyle tüm farklı türlere sahiptik. McLaren başka, Renault başka lastiklere sahip oluyordu. Önde daha sert ya da yumuşak olabiliyordu. Farklı ağırlık dağılımları oluyordu.”

“Şimdi ise kamber kısıtlamaları aynı, ağırlık dağılımı kısıtlamaları aynı, lastik kısıtlamaları aynı. Şu anda durum böyle.” dedi.

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene “Lastikler hakkında konuşursak, bir gün kendi seçimimizi yapabildiğimizi hayal ediyorum. O zaman F1 daha ilginç olur.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir