Formula 1’in 2017 Kurallarını Netleştirmesi İsteniyor

 

Formula 1 takımları, 2017 Formula 1 sezonuna zamanında hazırlanabilmeleri için 2017 F1 kurallarının netleşmesi konusunda zorluyorlar.

Mayıs ayındaki Strateji Grubu toplantısında, 2017 Formula 1 sezonunda araçların 5-6 sn daha hızlı olması için gerekli değişikliklerin yapılması kararlaştırıldı. Aradan geçen zamana rağmen henüz bu konuda somut bir adım atılmadı.

Force India’dan Otmar Szafnauer “Bana göre en büyük sıkıntı kuralların henüz belirlenmemiş olması. Bunu ne kadar geciktirirseniz, o kadar kötü olur.”

“Biz büyük bir takım değiliz bu yüzden diğer takımlar gibi iki işi aynı anda yapabilecek kaynaklarımı yok.”

“Biz paralel olarak değil, bir seri şeklinde gelişim kaydediyoruz. Bu yüzden büyük kural değişikliği olacaksa artık kurallar olmalı ve değişiklik büyük olacak gibi görünüyor.” dedi.

Yine Force India’dan Andrew Green “Size şunu söyleyebilirim ki bir toplantı yapıp FIA’nın hangi yönde ilerleyeceğimiz, nasıl olmasını istedikleri konusunda öğrenene kadar kağıt beyaz halde duracak.”

“Bu gerçekten endişe verici çünkü bu kuralların 2016 Mart ayında yazılmış olması gerekiyor.”

“Teknik kurallarda bir açıklık olmadan her şeyi tamamen anlayalım diye, her bir satır değerlendirmek için aylarca zaman harcıyoruz.” dedi.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir