Williams FW19

Williams tarihinde üretilen 27. araç olan FW19, 1997 yılında Adrian Newey tarafından tasarlandı. Aracın teknik direktörü Patrick Head, aerodinamik sorumlusu ise Geof Wills’di.

Yakıt olarak Elf, yağ olarak Castrol’ü tercih eden İngiliz takım, Renault’nun RS9 model ve V10 motora sahipti.

Jacques Villeneuve ve Heinz-Harald Frentzen’in kullandığı araç sezon içerisinde 12 kez yarış dışı kaldı. Bunlardan 7’si kaza, 1’i fren, 1’i debriyaj, 1’i vites kutusu, 1’i diskalifiyet ve 1 tanesi ise tank valfi problemiydi.

FW19, 17 yarışlık macerasında Jacques Villeneuve’ün dünya şampiyonu olmasını sağlarken, 11 pole pozisyonu, 8 galibiyet ve 15 podyum elde etti.


Yorumlar

“Williams FW19” için 7 yanıt

  1. Renault’u yerin dibine sokanlar umarım arcın üzerindeki Renault yazısına dikkat ederler. Yok canım, Williams da şasisi sayesinde 1992-1997 arasında şampiyon oldu, Renault motoruna rağmen şampiyon oldu (!). Motor Renault ise vardır bir bahanesi.

    1. Ne Anlar Renault motor yapmasından. Orda sadece sponsor. bu araçta Mercedes motoru var 🙂

    2. FW19, 1997 yılında Adrian Newey tarafından tasarlandı.

      Renault’nun en sevmediği adam Newey olsa gerek. Adam seneye Mclaren’e geçti şampiyon yaptı.

      1. Renault newey’i niye sevmesin Mclaren şampiyon olduğunda Renault diye motor yoktu önceden açıkladığı üzere zaten çekilmişti( 6 sene üst üste şampiyon(motor) olarak)

  2. schumacher’in villeneuve’e kasten çarparak yarış dışı bırakıp şampiyon olmaya çalıştığı yarıştı jerez neyse ki yarış dışı kalan ve tüm puanları silinerek diskalifiye olan Schumacher oldu da 2. Adelaide vakası yaşanmadı

  3. Aynen öyle ya yine bu villeneuve mi ya derdim aynen yazıldığı gibi söyleyerek isyan ederdim ama kıskanmıyor da değildim koyu bir hakkinen taraftarı olarak

  4. Çocuk aklımla schumacher’i desteklediğim için bu arabadan nefret ederdim çünkü çok hızlıydı. 🙂
    görüntüsü ve performansı son derece iyi harika bir araç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir