Richards: "Teknolojik Değişiklikler Gerekiyor"

yazar:

kategori:

Son dönemde Renault’un hisselerindeki satışla ilişkilendirilen Richards, sporda ciddi bir teknoloji değişiminin gerekli olduğunu düşünüyor.

Prodrive’nin Formula 1 girişi, bu sene başlarında reddedilmişti ve Richards, Renault’un satışında da seçilen taraf olamamıştı. 

Benetton ve B.A.R. takımlarının eski patronu şimdi ise motor sporlarının geleceğini gözden geçiriyor.

David Richards: “Geçen sene, işimizle ilgili çok dikkatli bir şekilde düşünmemi sağladı ve bu 12 ay süresince motor sporlarının rolü ile ilgili çok ciddi sorular oluştu. Son bir kaç hafta, BMW ve Toyota’nın F1’den ayrılmasıyla bunu çok keskin bir hale taşıdı “

“Ama organizasyonumuza ve kendimizi yapılandırmamıza baktığımda, gelecekte sadece motor sporları gereçli bir rol olmayacağını, ayrıca değişmesi gerektiğini ve motor sporları çevresinin tamamıyla değişmesi gereken bir zaman girdiğimizi gördüm”

“Ayrıca motor sporları dünyası içinde birlikte çalıştığımız teknolojilerden bazıları birbiriyle ilgili değil. Buna en iyi örnek de aerodinamikler.  Motor sporları teknolojilerinin birbiri ile olan ilgileri konuşuyoruz ama bugünlerde aerodinamiklerin, genel otomotiv endüstrisi ile olan alâkasından daha az ilgili bir şey düşünemiyorum”

“Motor sporlarının kendine ciddi bir şekilde bakması gerekiyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir