Alonso: "Hiç Olmadığım Kadar İyiyim"

yazar:

kategori:

Ferrari’de Kimi Raikkonen’in yerine takıma alınan İspanyol pilot 2010’da Felipe Massa’nın takım arkadaşı olacak. Ferrari takımı Alonso’dan 2009’daki performansı unutturmasını bekliyor

Alonso da Ferrari’ye katılmak için bundan daha iyi bir zamanlama olamayacağını belirtiyor

İspanya Austrias’taki bir etkinlikte konuşan Alonso, “Gelecek sezonun başlaması için gerçekten sabırsızlanıyorum. Dünyadaki en iyi takıma katılıyorum, Ferrari’ye ve bunu da kariyerimin en iyi zamanında yapıyorum. Şu anda daha önce hiç hissetmediğim kadar iyi hissediyorum kendimi. Bir pilot olarak ve bir birey olarak en iyi zamanımı yaşadığımı düşünüyorum. Umarım Ferrari’ye katılarak kazandığım kupaları İspanya ve Austrias le paylaşacağım.” dedi

 


Yorumlar

  1. yusuf göbel avatarı

    shumının yaptıgını yapıcaksın alo hersey senın ıcın hazırlandı ve 2009 aracından vazgecıldı senın ıcın sımdı sıra sende alo ıspanyol ruzgarı estırıceksın

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ama bana da hak ver,sayfalar dolusu belgelerle konuştuk,derdimizi anlattık,sonra rica ettik eğer bilgi paylaşmak değilse amacınız yazmayın lütfen diye..sustukça üzerimize çıkmaya çalıştılar,sustukça abandılar.. e insan haksızlığa dayanamıyor,bende insanım sonuçta… gülüp geçelim diyoruz ama artık o gülücüklerte sinirden gülmeye döndü:D(<- bu sinirden değildi:D)

  3. Evet espoir(Al10so) senin yazdıklarını okudum. Hatta siteye ilk yazmaya başladığında yorumlarını çok olumlu buluyordum. Ancak bu sabah gördümki sende diğerleri gibi gereksiz tartışmalara girmeye başlamışsın. Senin gibi yorumcuların da bu tarz ağız dalaşlarına girmesi iyi değil. Biz değişeceğimize onlar değişsin. Laf dalaşının kimseye bir faydası yok. Zaten hoş bir durumda değil.

    Eğer karşında ki adamın niyeti ağız dalaşıysa, söylediklerini anlamıyorsa anlamak istemiyorsa zaten o kişiyle tartışmanın bir manası yok. Gülüp geçeceksin.

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    FF umarım yazdıklarımı okumşsundur, tabi ki herkes istediğini eleştirebilir ancak daha öncede yazdığım gibi her özgürlüğünde bir sınırı vardır.. biz bilgiyle tartışma modunu geçtik çünkü bilgi vererek tartıştığımızda yok yaaa,hadi yaaa diye cevaplar aldık..e tek taraflı bilgi verilince tartışma olmuyor ağız dalaşı oluyor malesef:D

    Agresiflik olaraktansa Alonso'yu 2003-2004 sezonlarında bence baya bir agresif tutum sergiliyordu..ancak altına şampiyon olabilecek bir araç gelince gereksiz risklerden kaçınan bir tarza büründü gerektiğinde.. gerekmediğinde ise risklere girmedi genellikle. ki bence mantıklı olanda buydu.. 2007'de özellikle takımla ilşkiler koptuktan sonra baya baya agresif bir sürüş stiline geçti ki dadından yinmez bi hal aldı..:D 2005 kanada hakkında diyeceklerimi dedim zaten tekrar yazmaya gerek yok:D

    bu sırada Japonya Gp hakkındaki düşüncelere katılıyorum ama tarih kazananı hatırlıyor:D yapıcak birşey yok..

    Yaşar koçyiğit,doğru heidfeld bir tur önceden girdi, Alonso devam etmeyi tercih etti ancak yağmur ve pist yüzeyi daha da kötüleşince Alonso pite girdi.. hatta heidfeld arkada olduğu için bu avantajı kullandı çünkü Alonso o sırada zaten piti geçeli çok olmuştu..

  5. yusuf göbel avatarı

    alonso sıkıcı dıyen arkadaslarıma soyluyorum alonso grıdın hem enıyı hem en kusursuz pılotu secıldı kackere ve 2008 dıyosunuz alonsonun aracı kotuydu ayrıyetten spada 4 arac gecmesı gayet normal yagmur lastıgı taktı ve son vırajda zorla gectı ıkı kısıyı ama su bı gercekkı alonso sıngapurdan sonra geldı arac gelıstı ve ben son dort dıyorum ama padok son 6 yarısın en cok puan toplıyanı dedı ve alonsonun hızı hala yetersızdı ama sezon basından berı arac oyle olsaydı sonuc sampıyonluk olacaktı ayrı yetten alonso sıkıcı dıyenlere soyluyorum 2007 almanya massa yı hatırlatırım ve tam ısmını hatırlamadıgım ama alonso shumı yazın cıkıyo yagmurda shumıyı kovalayıp dısarıdan atak yapıyo agresıflıgın kıralını yapıyo ve alonso kolay kolay blokaj yapmaz ama yapıncva emın olun sınır ustune cıkar.

  6. yusuf göbel avatarı

    minardi bazı konuları acıklık getırdıgın ıcın oncelıkle tesekkur ederım ama 2007 de alonso karıyerının en zor sezonunu gecırmıstı kı ben ondan o sene sampıyonluk beklemıyodum kı netekım bekledıgım gıbı oldu burada eskıyı konusmak ve herkesın bıldıklerı farklı ve herkesten farklıbırsey ogrenıyoruz bu cok keyıflı ama ben 2007 yı cok fazla sevmıyorum cunku alonsop mclarende ıc savas yasıyodu alonso dedıkı ron denıse bırsey sormak ısterı
    benı nıcın dınlemedıgını yanı alonso bır sey soylemeye kalktıgında bunu kımse dınlemedı ayrıyetten alonso takım ıstedıgı ıcın sampıyon olamadı burada alonsonun aracını 20 beygır az oldugunu soylıyenlerde oldu ama emınım herkes bılıyokı hamıltona ılgılenenın yarısını alonsoyla ılgılenselerdı alo 3. sampıyon olurdu ama bunlar sonucta gecmıs yanlız bısey sormak ısterım ben 2007 sezonunu ızledım alonso 17 yarısta en fazla 3kere hamıltondan once pıte gırıyo amerıca da alonso 1 tur sonra gırse gecebılırdı kı mınardı dedıgın gıbı alonsonun kaybetmesınde tamamen takım sucludur bana gore

  7. Fatih bey teşekkür ederim.

  8. arkadaşlar ben alonsoyu 2008 spa için biraz eleştireceğim.bildiğim kadarıyla alonso zaten 4. idi heidfeld 7. veya 8. sırada idi galiba ama yarışı alonsonun önünde tamamladı.nedeni ise alonsonun heidfeld ten bir tur sonra yani son turda pite girmesi idi.eğer aynı turda pite girseler idi muhtemelen yarış birinciliğini bile alabilirdi diye düşünüyorum.yanlışım varsa düzeltin lütfen.

  9. Arkadaşlar kişisel tartışmaları lütfen bırakalım artık. Herkes istediği pilotu kurallar dahilinde eleştirebilir. Herkes herkesin görüşüne saygı duymalı. Eğer eleştiriyi beğenmiyorsanız eleştiren kişiye aşağılayıcı şeyler yazmamalısınız. Bilgiler ile aksini iddea ediniz ki işe yarar bir tartışma olsun.

    Her pilotun eleştirilecek yanları vardır. Ben herkesi eleştiririm. Schumacheride eleştiririm Alonsoyuda Kimiyide Hamiltonuda. Yeri geldiğinde de överim savurunurum.

    Birisi Alonso heyecan verici değil demiş. Heyecan verici olmamasına katılıyorum. Ancak başarılı olduğunu inkar edemeyiz. Zaten başarılı pilotlar genelde riske girmez bir şekilde kazanır. Alonso da böyle değilmiydi şampiyon olduğu senelerde. Tıpkı Schumi gibi. Evet Kanada da baskı yüzünden duvara sürttü. Ne şekilde çarptığı önemli değil. Arkasından gelen hızlı bir araç var ve bu aracı Montoya kullanıyor. Oda doğal olarak mesefayi korumak için daha hızlı gitmeye çalışıyor sonuçta duvara sürtüyor ve yarış dışı kalıyor. Alonso genelde agresif pilotlara karşı mücadele etmeden teslim oluyordu. Ama istediği zamanda agresif olabiliyor. Mesela 2005 Japonyada harika sürdü. Kimiden daha fazla geçiş yaptı Schumacheri iki kez geçti. Ancak Kiminin son tur manevrası ve yarışı kazanması Alonsoyu gölgede bıraktı. Onun dışında çok harika olduğu fazla yarış hatırlamıyorum. Alonso sağlamcı ve sıkıcı bir pilottu bunu net olarak söyleyebilirim.

    Ancak Mclaren onu çok değiştirdi ilk kez hırçın bir Alonso seyrettim. Mclarenden sonra da fazla bir numarasını göremedik. Zayıf Renoda hapsolmuş bir Alonso seyretmekte üzücüydü. Rekabetçi bir araçta olacak olması sevindirici. Massayla ve diğerleriyle mücadelesini merakla bekliyorum şahsen.

  10. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fernando alonso aracı nerde zorlayıp zorlamayacağını cok ii bilir son 2 senede cok gelişti her tur kendizi zorladı cünklü zorlamsı gerekiyordu altında gitmeyen bi aracc vardı. alonso shumidn cok şey öğrendi 2005 ve 2006da 2007 yaşanan olayları onu daha güclü yaptı ve son 2 senede bence cok iidi. alonsonun altında 2 senedir devamlılığı olan kazanan bi arac olmadı alonsonun iyi bir aracla nasıl bir performans göstereceği ????? tamamen. ferrari ile alonsonun onun için cok ii oldu şimdi artık daha rahat ve kendine cok güveniyor. UNUTMAYIN ALONSONUN ALTINA REKABETCİARACI VERİN KENDİSİ GEREKENİ YAPAR.

  11. taraftarlık konusuna nokta koyalım artık çok fazla konuşacak bırsey kalmadı.her ıkımızde düşüncelerimizi yazdık.

    Evet 2008 spada kaymağı heidfeld ve alonso yediler tıpkı hamiltonun aynı lastik avantajını kullanarak kaymağı yediği ama belli kesimin bunu kabulenmediği brezilya 2008 gibi.

    bobby fischer xhonorablex@hotmal.com arkadaşım…:)

  12. kirve sen enteresan bir adamsın senle tanışmak isterdim.:)

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    haklısın o önemli bilgiyi de vermek şart,dediğin gbi verilmezse hatırlamayanlar için yanlış anlaşılabilir(ancak yağmur bilgisini daha önceden kirve paylaştığından tekrar üzerinde durmadım ve trulli-glock 2008 brezilya örneğini verince yeterli sandım ama haklı olabilirsin daha açık yazılabilirdi)
    Heidfeld ve Alonso kendileri pite girmek istiyorlar,kendileri tercih ediyorlar ve bu yüzden kaymağıda yiyorlar:D

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    benim de demek istediğim şu kirve,bu sana göre doğal değil! o arkadaş seviyor olabilir,ama sen sevmiyorsun diye veya bu dünyada 100 Mclaren taraftarı varsa bunların 99u sevmiyorsa o arkadaşın sevmemesi gibi bir zorunluluk olamaz.. örneğin sen Alonso'nun takımı sattığını düşünüyorsun,bense tam tersini… BELKİ o arkadaşta tam tersini.. Bir şeyi sevmek ona tapmak değil ki,hatasız olacak diye birşey yok! o arkadaşta takımını çok seviyor,ama hata çok sevdiği takımının hata yaptığını düşünüyor! bilmiyorum çocuğun var mı ama, hani çocuk yaramazlık yaparda sen ona kızarsın ya ama yine de seversin.. çünkü senin çocuğundur o,senin bir parçandır,onun canı acısa seninde canın acır… ama eğer çocuğuna kollamak istiyorsan hatalarınıda söylemelisin,kızmalısın yeri geldiğinde,bağırmalısın belki.. ama sen ne yaparsan yap,o ne yaparsa yapsın, o senin çocuğundur her zaman! eğer bir takıma veya pilota yürekten bağlıysan bu tarz duygular hissedersin..eğer çocuğunun daha sağlam,ayaklarını yere basabilen bir çocuk olmasını istiyorsan hayatı toz pembe olarak gösterirken TOZlarıda unutmamalısın.. o arkadaşta bunu yapıyor ve bunu yaptığı için ne sen,ne bir başkası ne de dünyadaki diğer tüm Mclaren'i destekleyenler bir olsa dahi onu takımdan atma hakkına veya bu yüzden kötü şekilde eleştirme hakkına sahip değil! bu iş gönül meselesi!

  15. espoir, 2008 belçika yarışı konusunda benim geçişlere itirazım yok. Olayın özünü kaçırmışşın sanırım. İtiraz ettiğim konu şu ki; Alonso'nun geçişleri yaptığından bahsedilirken nasıl koşullar altında yapıldığından bahsedilmemiş olması rahatsız etti beni. şimdi bir insan düşün ki bu yorumları okuyor ancak 2008 Belçika Gp'sini hatırlamıyor/bilmiyor. O zaman şöyle düşünecek " Alonso nasıl mükemmelmiş ki son turda 4 pilot birden geçmiş" tabii yanlış ve/veya eksik bilgilendirme olursa, böyle ( bu yarış için) yanlış düşünceler oluşabiliyor. Yağmur lastiğiyle, yağmurlu bir yarışta kuru hava lastiğiyle yarışan pilotları geçmenin özel bir tarafı yok. Bu örneğin pilotu yüceltmek için verilmesinin de bir anlamı yok. İlla ki bu yarışla ilgili bir örnek verilecekse, pite girme kararı Alonso'nun idi yanlış hatırlamıyorsam (çok feci bir şekilde Heidfeld ile karıştırıyor olabilirim) o öngörüsünün ne kadar iyi olduğunu gösterir.

  16. espoir(Al10so) evet işte senınde karşılıklı hem fikir olduğumuz üzere her iki tarafında yaşadığı acılar var ve benım o gece savundugum,bu acıyı çeken birilerinin halen hem mclaren taraftarıyım hemde alonso taraftarıyım demesi duygusal anlamda doğal değil…senın verdiğin örnekte fenerbahceye her hangi bir acı vermemış olan messiye hayranlık duyulması zaten doğal olan bır sey.doğal olmayan acı verene karşı hayranlık duymak halen.

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ben sen gönlümden geçenleri yazmadığın için birşey demiyorum sana..adı üstünde GÖNLÜM niye aynı şeyi bekliyeyim ki senden? sadece tavrından dolayı eleştiriyorum ve ayıp ettiğin şeyleri daha önce de yazdım ama.. napalım anlaşamıyoruz,frekanslar ayrı..

  18. aman çarpıya girmiş yanlış bir şey anlaşılmasın alonsonun başına sadece b ekledim. örnek verme adına.

  19. ben tartışmaya her zaman açığım. ama karşımdaki gönlümden geçenleri yazmadı diye kızgınlığımı ifade eden cevap yazmam. yeterki hakaret ve kaba ifadeler içermesin. yanlış anlama örnek olsun diye yazıyorum ben alonso ya ******* desem haklısın bu ayıptır. ama kendime göre makul olduğuna inandığım yorumlar yapıyorum. vesselam.

  20. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ben negatif yorumlara kapalı olan bir insan değilim.. bir insanın negatif yönü varsa dile getirirsin eyvallah,ama durduk yere olmayan bir şeyi var gibi gösterirsin,alakasız laf söylersin o zaman Alonso'yu da savunurum, Kimi'yi de savunurum, Hamilton'u da savunurum, Massa'yı da,Button'ı da… sağolsun bizi zahmete sokmadan minardi adlı arkadaş sana yazdı yarışları ki bunlar ilk göze çarpanlar hala yok diyorsun,şimdi anladın mı niye sana tepkim! bak yorumunda bile laf atmaya çalışıyorsun, yapma işte bunu karşındakini değil kendini küçültüyorsun.yemin ediyorum ki üzülüyorum senin adına!
    ayrıca fikir tartışmasını ve karşılaştırmayı kavga olarak anlıyorsun bu apayrı üzülesi bir konu,
    gel yapma etme, yıkıcı değil yapıcı olmaya çalış!

  21. 2008 spada alonso arkalarda birşeyler yapıyordu ama öndeki heyecandan kimse birşey farketmemiştir sanırım. ama dikkat etmemişim demek yağmur lastiki takıp 4 kişiyi geçmiş. vallahi bravo…ne diyeyim. cahilliğime ve heyecanıma verin. bakın böyle güzel izah edince bizde taktir ediyoruz.

  22. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    2005 kanada da Alonso bir hata yapmıştır ancak bunun Montoyanın baskısıyla bir alakası yok ki montoya o kaza sırasında o kadar yakın bile değildi Alonsoya.. sadece virajı geniş aldı ve aracı toparlayamadı..bildiğim kadarıyla o duvara diğer senelerde de öpücük konduran bir çok pilot oldu,belalı bir duvar yani orası:)

    Merak etme kirve 2007de hem Alonso hem de Mclaren taraftarlarında acılar olması doğaldır,bunun sebebi karşılıklı hatalardır. bu farklı bir tartışma konusu. o acıdan ikimizde de var meraklanma.. yalnız önemli olan çekilen acılardan ders çıkarabilmektir..işte önemli olan bu, kendi adımıza ne kadar ders çıkarıp çıkaramadığımız!
    bu sırada bir düzeltme yağmurlu macaristan 2005 değil 2006 yılının yarışı.

    2008 spada ise; nasıl ki glock ve trulli brezilya da risk alıp pozisyon kazanmışlardır,aynı şekilde Alonso ve Heidfeld son anda pit yapıp 4 araç geçmişlerdir.. şöyle ki Alonso son turda pite girip 20 küsür saniye kaybetmeyi göze almış ancak pist üzerinde o farkı kapatmış ve fazlasına ulaşmış 4 aracı geçebilmiştir(hatta 2sini start finish düzlüğünde geçti)… bu bir başarıdır!

  23. sinan ergin bir lafımda sana. sen bildiğim kadarıyla musab berayı severdin. ben o değilim. bu siteden bildiğim kadarıyla defalarca yasaklanmış bir kişi. ona benzetmekle beni yasaklatmayamı çalışıyorsun? diyelimki oyum o zamanda yaptıkların aynı kapıya çıkacağı için sen musab berayı sevmemişsin. neyse adamın adının geçtiği yorumlar bile siliniyor.

  24. macaristan 2006 senesi olması lazım yanlışımı düzelteyım….

  25. espoir bu kadar yorma kendini. ben kurallar dahilinde yorum yaptığıma inanıyorum. siz istiyorsunuzki alonso hakında kimse en hafifinden negatif bir yorum yapmasın. en iyisi diyorsunuz bakıyorumda çok iyi yarıştığı üç tane yarış sayamıyorsunuz. birkaç yarış yazıyorsunuz hemen itiraz edenler çıkıyor. ben 2006 dan önceki yarışları izlemedim. ama 4 yıl boyunca bana heyecan veren bir yarışını hatırlamıyorum. sato çekişmesi hariç. ondada sato geçti alonsuyu. birde singapurda heyecanlandım ama sonradan ne olduğu ortaya çıktı elleriyle vak vak işareti yapmıştı yarışı kazanınca. vak vakıda nelsonmuş meğer.

  26. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah 7'yi 8'i nasip eder inşallah barakay:D bizim gözümüz var vallaha:D

    2004 monaco: o yarışta delirdim resmen.yanlış hatırlamıyorsam ralfe tur bindirecekti ama ralf baya arkasında oyalamıştı,Alonso'da öndekilerle farkın daha fazla açılmaması için çok acemice bir hata yapıp en olmayacak yerlerden birinde atak yaptı,sonuç rezalet! ama o yarışta Ralf'in kulaklarıda çınlatmıştım baya:D

    2005 kanada: iki renault içinde çok güzel başlayan bir yarış ancak Alonso virajı geniş alınca affetmeyen duvara sağ arka lastikle öpücüğü kondurdu.. güzel giden bir yarıştı( ki pitte ve aracın elektrik aksamında problem olmuştu yarış içinde) ancak bunlar o hatayı yapmasına sebep değil tabi ki! malesef güzel bir yarışı hatası yüzünden puansız kapadı!

    2007 Japonya: tamamen doğru tespitler bence ancak iki kazada da bir suçu yoktu..hele yarışa son koyan kaza "o nası bir şey öyle ya" tepkisine yol açmıştı bende:D

    2005 macaristan: yarışın başı hatta ilk virajı,yine ralf içeriye derin bir dalış,Alonsonun kurtarmak için çimlere kadar çıkması ancak son anda ralfin sağ arka lastiğinin Alonsonun ön kanadının üzerinden geçmesi, yarış ilk turdan kopmuştu..yarışın ardından Briatorenin yaptığı açıklamaya göre Alonso'nun aracında ciddi bir down force kaybı yaşanmış ve tur başına 1 saniye civarı vakit kaybetmesine sebep olmuş..

    bunların dışında bence Alonso 2007 Fransa'da kötüydü,10. başlayıp 7. bitirdi yarışı ve ayrıntıları tam hatırlamıyorum ama pek iyi bir yarış geçirmemişti,sönüktü malesef..

  27. @espoir(Al10so) (ve @djarum); yarışı çok çok iyi hatırlıyorum 2005 kanada.alonso fisichellanın arkasında yarışıyordu,pit duvarına fisichelladan daha hızlı olduğunu önu geçmesi gerektiği gibi bir bilgi aktardı.o sırada sende takdir edersinki sezonun en hızlı aracı mp4-20 ile Montoya yavaş yavaş arayı kapatmaya başlamıştı.daha sonra fisichealla yol Verdi ve Alonso geçti,sanırım fisichellada sorun yaşıyordu.daha sonra Montoya git gide arayı kapamaya başladı.bu sırada Alonso bir hata yaptı ve duvara sürttü aracın sağ tarafını ve yarış dışı kaldı.sen buna ister hata de ister baskı de ama imolada baskı yapan shumayere karşı baskıya dayanarak hata yapmamasını övüyorsan burdada hata yaptığını nitelemen doğru olandır.montoya siyah bayrakla yarış dışı kaldı yarışıda raikkönen kazandı.yarışın en hızlı turlarını her iki mclaren yapmıştır.en yüksek hızada yine mclarenler çıkmıştır djarum.benim hatırımda kalan bu,bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.

    Kıssadan alman gereken hisseyi alıp almadığını bilmiyorum ama bizde kuyruk acısı alonsoda şampiyonluk acısımı diyeyım yada tam tersı yazayım yanlış anlaşılmasın,oldukca biz mclarencıler alonsoyu sevemeyiz.acımızın ne derece büyük olduğunu sende acıyı içinde hissedersen anlarsın uzvun ne kadar büyük olduğunu.

    @djarum; macaristan 2005 için zaten alonsonun yağmur ayarlarını çok iyi yaptığından gerçekten tıpkı hamiltonun 2008 monza yarışındaki gibi yarıştı.sorun yaşamasa tabiki 1. Olurdu,şüphe yok.

    Minardi arkadaşın yazdığı gibi 2008 spada son turda Alonso yağmur lastiklerine geçtiği için normal lastikleri kullanan 4 aracı geçmiştir son turda.bunu bile anlayamayıp Alonso ne kadar hızlıydı 4 aracı geçti diyecek kadar fanatıkler var aramızda.

    2007 kanadada ise Alonso yarışın en başından itibaren 4 kez pist dışına çıkmıştır.haliyle iyi yarıştı dıyemeyız o yarış için.sonlardada sorun yaşadığı için satoya geçildi…

    2 gun once bir haber altında bir kaç kişi ile karşılıklı sohbet etmiştik.ertesi gun yani dün bu siteden herkesin ismini bildiği ama ismini söylemeyeceğim bir arkadaş beni telefonla aradı.2 sene once kendısıyle yıne böyle bır incir kabuğunu doldurmayan tartışma sonrası birbirimize kırılmıştık.benim 2 gece önceki karşılıklı yazısmalarımdan dolayı benı arayıp halimi hatırımı sordu ve aramızdakı kırgınlık her ıkımızınde birbirimizden özür dilemesıyle son buldu.bana hak verdiği için değil beni tanıdığı nasıl bir insan olduğumu bildiği için arayıp bu tartışmalara girmemem için telkinde bulundu,sağ olsun.bundan sonrada karşılıklı yazışmamaya gayret edeceğim.çünkü halen gençlik çağında olan 2-3 genç ile tartışıp anlamıyorsun,anlayışsız laflarını duymak hiç hoş değil.sonuçta bizde o yaşı yaşadık sonrada bu yaşa geldik.saygılar herkese..

  28. geçenlerde didem demişti 🙂 bobby deşifre ettin kendini 😀

  29. Kanada'da Alonso'nun aracı haddinden fazla zorladığını düşünüyorum ki bu onun kötü bir yarış geçirmesinde etken oldu. yusuf göbel o örneği şu yüzden verdim; bazen takım ayarları tamamıyla yanlış yapabiliyor ya da pistin karakteristiğine uymayan bir araçla yarışabiliyor takımlar. örneğin 2005 Türkiye de sanırım 2006 da olabilir, 2 Williams pilotunun da peş peşe aynı virajda lastik patlatması sorunun takımda olduğunu net bir şekilde gösteriyordu. Sizin görüşleriniz farklı olabilir tabii kimse aynı görüşte olmak zorunda değil. Çoğunluk tarafından kötü addedilebilecek yarışları yazdım hatta nedenlerini de yazayım.

    2003 brezilya: yağmur altında, sarı bayraklara rağmen, son hızla son viraja gelmesi ve kaza yapması.

    2004 monaco: iyi giderken tünelde ralf schumacher'i pistin kirli tarafından geçmeye çalıştı, kaza yaptı.

    2005 kanada: duvara çarptı yarış dışı kaldı.

    2007 kanada: üstte tartışıldı ama "bence" aracı fazla zorlayarak yer kaybetmesi ve takım arkadaşının performansına erişememesi.

    2007 japonya: genel olarak yağmurdaki performansından uzakta olma, takım arkadaşının temposunu yakalayamama, şampiyonluk açısından bu kadar önemli bir yarışta kaza yapma.

    2005 macaristan: ön kanadını kırdı, puan alamadı.

  30. yuh o ne bea zamanın ötesinden yorum mu yapıyorsun 2 dk oldu yazalı 😀 mesele olurdu meselesi değilse e ozamn niye hala bunlar kanıtlamış işte daha ne kanıtlayacak gözünüz doysun :)) 3 lüğünde gözümüz yok yada benim yok onuda alkışlarım diğer ikisi gibi:P

  31. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    tamamda olmasaydı,etmeseydi şampiyon olurdu demiyoruz ki.. olan olmuş,üzerine binlerce farklı senaryo yazsakta olmuş,bitmiş… yani o kaza olmasaydı Alonso 3. şampiyonluğunu alırdı tüh vah bi durum yok ortada:D

  32. kesin bir şey var evet çifte dünya şampiyonu her şampiyon gibi hak edilmiş şampiyonluklar ama hala daha 2007 suzukada böyle olmasaydı belçikada bunu yapmasaydı TALİHSİZlikler kelimesini kullanmayın kabul edin o yarışı kazanamadığını, illaki kullanacaksanız onun yeri bu sene içindir tabi sadece onun için değil diğer 2 şampiyon içinde… yoksa bende 2005-06 içn Christijan Albers ne talihsizdi ki minardi de yada spyker dayarışıyordu diyebilirim derimde dedim bile:P

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ayrıca kibarlık argo kullanmama değildir. kibarlık veya kabalık üslupla,tutumla,davranışlada ortaya çıkabilir… herkese iyi geceler diliyorum vaktiniz harcadığım için özür diliyorum!

  34. yusuf göbel avatarı

    ayrıyetten alonso kanadada ılk vıraj da dortdefa dısarı kayıyo ve alonso arac ıyı degılse asla cok zorlamaz ve gecenı asla omuzlayıp dısarı atmaz zaten satoya gecılmesıde bunun bı kanıtı

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    2007 japonya yarışını tam olarak hatırlayamıyorum bir araştırmam lazım,izlemem lazım performansı ki doğr yorum yapabileyim,ancak o yarışta hamiltonun daha iyi performans koyduğunu hatırlıyorum..dediğim gibi emin olmadığımdan dolayı dediklerim yanlış olabilir..
    ancak kanada da ilk virajda hamilton'a atak yapıyor dışarıya taşıyor ve nick heidfeld'e geçiliyor ardından yine ufak tefek hatalarla( yarış boyunca araçtan tam verim alamamıştı veya konsantre olamamıştı) bir kaç sıra daha kaybediyor…ardından güvenlik aracı piste girdiğinde mecburi olarak pite girmek zorunda kalıyor ve bu yüzden 10 saniye dur kalk cezası yiyor. bu ceza yüzünden 15.sıraya kadar düşüyor ardından bir diğer pitinde pite girmesine 2 tur kala güvenlik aracı tekrar pite giriyor ve avantajını kaybediyor.. ancak puan almak için aracı haliyle zorluyor ve 6.lığa kadar yükselmeyi başarıyor,bu zorlamanın yarış boyunca tutunma sorununa tuz biber gibi etkisi oluyor ve tutunması güçleşen araçla 3 tur kala satoya geçiliyor,zaten o 3 turda sato Alonsoya 5 saniye fark atıyor.. yani bence böyle bir yarış için kötü yarışı diyemem açıkçası..ama görüşündür saygı duyarım.
    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki demokratik ve ifade özgürlüğü diyince farklı noktalara uçuyor insanlarımız. bu iki anlamda da sınırsızlık söz konusu değildir. sosyal yaşam içerisinde özgürlüğün sınırları başkalarının haklarının sınırıdır. Yani isteyen gidip hırsızlık yapmakta özgürdür ama bu özgürlük meşruluk çerçevesi içinde ele alınamaz. özgürlük adı altında başkalarının haklarına tecavüz edilemez. Lütfen özgürlükten bahsederken onun basit bir kelime değil kavram olduğunu unutmayın.. demokrasi de veya demokratik ortamda niceliğe bakmadan en küçük birimin dahi söz hakkının,seçme hakkının olduğu bir ortamdan bahsedebiliriz.ancak bunda da sınırlar vardır her zaman. bunuda bir kavram olarak algılayın lütfen!
    Size karşı hakaret değil hiciv yaptığım tavsiyelerde bulundum.defalarca aynı hareketleri tekrarladığınız için her seferinde dozajını artırdım bu da onun örneği.. sorununuz varsa yardımcı olalım lafı da son derece samimiydi, varsa bu gereksiz hırçınlığınız sebebi söyleyin,paylaşın yardımcı olalım…
    Size hatalarınızı daha önce de söyledim..burada yazdığım yorumda da söyledim.. amacınız insanları kızdırmak sinirlendirmek.. bilgiye değer vermiyorsunuz,üstelik bilgiye ve sunanlara saygısızlık yapıyorsunuz.. kendi taraftarı olduğunuz pilota laf söyletmiyorsunuz ancak diğer taraftar olunan pilota en alakasız haberde bile aşağılayıcı yorum yapıyorsunuz;insanlara şıracı,bozacı diye lakap takabiliyorsunuz ve üstüne üstlük insanlar bu tavrınızdan hoşlanmadığını söylemesine rağmen ısrarla bunları yapıp sonrasında durmadan daha önce ne yaptım diyip duruyorsunuz. sonuca bakıyoruz iki gün sonra yeni bir haber ve yine sizden alakasız bir yorum. bu yüzden siz (ki asla holiganca bir tavır sergilemedim burada, burada size benzer yorum yapan Alonsocu arkadaşlarıda kınadığımı söylemeliyim)her biz Alonso taraftarlarına veya Alonso'ya gereksiz ve alakasız bir eleştri yaptığınızda bende sizin bizim haklarımıza tecavüz etme hakkını kendinizde gördüğünüz gibi,aynı hakkı kendimde görüyorum.. her seferinde yorumlarımda uyarılarımda sertleşecektir. daha önce de kalp kırmamak için bu davranştan uzak durmanızın gerektiğini söylemiştim.. umarım bu sefer ciddiye alırsınız!

  36. yusuf göbel avatarı

    mınardı bıraz yanlısın yokmu bırının aracı sorunluysa dıgerınınde sorunlu anlamına gelmez kı kaldıkı alonso son derece yumusak karakterlı bı pılot cok fazla bulokaj goremessın alonsodan ve ya lastıgının patladıgını ama japonyada arkadasıma katılıyorum vettel carptıktan sonra cok sacma bır sekılde arkası kopuyo aracın

  37. yusuf göbel avatarı

    mınardı arkadasım 2007 kanada fıren problemındendır hatırlatırım macerıstan suspansıyon sorunu bunları sayma japonya dıyebılırsın ama takımında sana oynaması lazımkı ıııı ıs cıkarabıl

  38. Japonya'da dediğin gibi Vettel Alonso'ya çarpıyor, Ron Dennis ve Alonso'ya göre araç hasar alıyor espoir . Sonrasında Alonso 6 tur daha devam ediyor ki kendisi de kızaklama yüzünden yarış dışı kaldığını söylüyor. ben o yarışı genel olarak yağmurdaki performansından uzak olması takım arkadaşıyla göreceli olarak baş edememesi yüzünden yazdım, genel olarak pek iyi bir yarış değil onun için.

    http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=32989

    http://www.youtube.com/watch?v=X6UjDBnYEVs

    Kanada içinse, Alonso sorun yaşıyor evet, ancak bu onun aracı yeteri kadar koruyamadığını göstermez mi? Takım arkadaşı birinci giderken ve onda sorun yokken Alonso'da sorun vardı. Aracını koruyabilse idi o atağı yemeyecekti kuşkusuz, keza ilk turda da ilk virajda dışarı taştığını hatırlıyorum, çok fazla zorlamıştı bana göre. Zaten fazla zorlamadığı yarışlarda da kazanıyor.

  39. yahu bir yorum yaptım millet birbirine girmiş. ne acıki ülkemizde demokrasi var ifade özgürlüğü var deniyor ama bakıyorum gayet kibar bir yorum yazmama rağmen yine hakaret yine hakaret. arkadaşlardan bazılarının katılmadığını örneklerle gayet güzel açıklayan yorumlar var. gerçi büyüklerimiz neki biz gençler(kendimi saymıyorum) karşıt yorumlara anlayışlı olalım.
    espoir demişsinki bunun öncesi var. öncesinde kaba bir yorum veya hakaret varmı? varsa söyle ben hatamı kabul eder bütün arkadaşlardan özür dilerim. her ne ise. son sözüm sizleri sevdiğimdir.

  40. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.*********.com/haber/8114/Bu-yaris-unutulmaz–Zaferin-adi-Hamilton
    diğer f1 sitesinden alınma bir haber,2007 kanada gp özeti.. Alonso için şanssızlıklarla dolu bir yarış olmuştu.tahminimde de yanılmışım sorun frenlerde değil lastiklerdeymiş(15.likten yükselmeye çalışırken lastikleri çok yıprattı) ve 3 tur kala da sato'dan atağı yemiş malesef… ama dediğim gibi kötü yarışlar içine sokamayız bence o yarışı,talihsiz diyelim 🙂 bu sırada beni eleştiren arkadaşların tutumu da çok hoş,bu kadar tatlı dille eleştirdiğiniz için teşekkürler!! ama dediğim gibi lütfen bilmeden yorum yapmayınız

  41. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kanada'da da frenleri bitmişti diye hatırlıyorum ama yanlışım olabilir.. Ama sato olayı koydu hakketen! 🙁 😀

  42. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    minardi yarışların hepsini tam hatırlamıyorum ancak japonya 2007'ye katılamayacağım.. yağmurlu yarışta vettel Alonso'nun aracının sağ tarafına çarpıp hasara neden olmuştu, nitekim aradan çok geçmeden Alonso'nun düz yol aracının arkası hiç birşey yokken koptu ve yarışı sona erdi malesef

  43. son yazdığım yarışta, Sato'ya geçilmesi büyük rol oynamıştır kayıtlara geçsin diye söylüyorum :). Ayrıca hakkaten ne oldu musab bera'ya yahu. bir ara gittim gidiyorum elveda diye yazıp 1 hafta sonra tekrar ortaya çıkmıştı. Bir süredir gözükmüyor ortalarda. Belki bobby onun ruhuna sahip bir arkadaştır.

  44. Alonso'nun kötü ( genellikle hata yaptığı) yarışlar:

    2005 Kanada
    2007 Japonya
    2004 Monaco
    2003 Brezilya
    2005 Macaristan
    2007 Kanada

  45. bu arada "musab bera" -> "bobby fischer" e mi evrildi bakim 🙂 doğrumu sezinledim :p

  46. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sevgili arkadaşlar olayların öncesini bilmeden konuşmayın lütfen.. sadece buradaki bir yorumu görüp,genel bir kanı olarak algılamayın.. olayların öncesi var…bilmeden müdahil olmazsanız sevinirim

  47. Sataşan arkadaşlar, problemlimisiniz? Bir insan düşüncesini söylemekte özgür değilmi? sizene, bobby fischer adlı arkadaşın görüşüdür.Yapılan yorumları görüyorumda max.13 yaş sanırım. Şunu kafanıza sokun artık bir insan illa sizin sevdiğiniz pilot'u sevecek diye birşey yok, büyüyelim artık.

  48. hımm bir değerlendirelim bakalım:

    1-Alonso'nun en genç çifte dünya şampiyonu olması, onun ortalığı dağıtacağı anlamına gelmiyor. Olaya o yönden bakarsak Schumacher'i ya da Hamilton'u nasıl değerlendiririz bilemiyorum.

    2- Alonso, gerçekten de kariyerinin en iyi döneminde geliyor Ferrari'ye. Massa ilk geldiği zaman biraz bocalamıştı. Alışıp şampiyonluğa oynaması 2 seneyi buldu.

    3-Alonso'nun iyi yarışları:
    2001 Japonya
    2003 Macaristan
    2004 Fransa
    2005 Avustralya
    2005 İmola
    2005 Suzuka
    2006 Türkiye
    2006 Macaristan
    2006 Bahreyn
    2007 Avrupa
    2008 Singapur
    2008 Japonya

    Hatırlayamadıklarım vardır mutlaka, paylaşılırsa bilgi tazeleme açısından iyi olur.

    4- 2008 Belçika da Alonso yağmur lastiği taktığı için, tıpkı Nick Heidfeld gibi, önündeki kuru hava lastiği takılı rakiplerini geçmiştir, doğal olanı da budur.

  49. yakın bir zamana kadar buradaki "bazı" raikkonen taraftarlarının kimseye söz düşürmemesinden yakınılırdı, şimdi onların yerini başka bir grup almış. meydanı boş bulan sallıyor. arkadaşın biri "kendi düşüncem" diye bir şey sözlemiş, ne yaşını başını bırakmışlar, ne hastalığını, ne kafasının iyi olmasını… bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu, yakındığınız, ayıpladığınız davranışı kendiniz sergiliyorsunuz, farkında mısınız? yoksa bu şiddet ve celal, 2 senedir yutkunmanın bir sonucu mu?

    biraz daha terbiyeye davet ediyorum bazı arkadaşları.

  50. yusuf göbel avatarı

    alonso en genc cıfte dunya sampıyonu bunu unutma

  51. kirve 12 yapma allah aşkına:)macaristanda yarış dışı kaldığında ününe button vardı sadece,oda kuru zemin lastiklerine geçtiği için alonso nun ününe geçebilmişti alonsonun aracından lastik fırlamasaydı tabiki alonso birinici olurdu

    2 kanada 2005 de arkasından gelen montoyanın baskısına dayanamayıp duvara sürtmüştü demişsin,o yarışta alonso ile yarışabilen bir pilot yoktu açık ara öndeydi,ben baskı falan görmedim hangi baskıdan bahsediyorsun acaba?

  52. R 30 seni anlamıyorum,bir bakıyorum alonsoya verip veriştiriyorsun şimdidide göklere çıkarıyorsun,tabi doğru olan bu günkü düşüncelerin:))

  53. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu sırada burak arkadaşım sanırım arkadaşın orada bahsettiği en genç ÇİFTE şampiyon olması.bir yanlış anlaşılma veya aktarılma olmuş sanırım..

  54. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    birinin baskısı yüzünden duvara aracını sürttürmesi enteresan..her neyse zaten böyle bi bilginin(ki bilgi kelimesi bunun karşılığı olamaz) bu haberin altındaki yerinide kavrayabilmiş değilim.. öncelikle paylaşım için teşekkürler bu hikayeyi biliyordum zaten.. tebrik ederim sizi kıssadan hisseyi almışsınız ama sanırım hisselerinizi sattığınız için bir türlü kullanamamışsınız.. merak etmeyin hisselerimi değerlendirmeyi iyi bilirim ve çok şükür ki sizin yardımınızla alabileceğim bir hisse olduğunu düşünmüyorum..
    bu sırada diyelim ki bizim ki kuyruk acısı,sizin acınız ne büyüktür ki hala lüzumlu lüzumsuz yazıyorsunuz.. o acınızı belirtebilecek kadar büyüklükte bir uzuvda olduğunu düşünmüyorum.. hala geçmişte kalmışsınız,merak etmeyin bir şey yersizse söylemem,söylediysem yerindedir. umarım hikayelerden aldığınız hisseleri gerçeklerden de almayı başarırsınız!

  55. burak bocek avatarı

    Arkadaşım bilmem farkında mısın ama artık Alonso değil en genç dünya şampiyonu Lewis Hamilton

  56. "bana göre" fazla yazmışım orada,pardon.

  57. 2005 Suzuka örneği çok yerinde.
    Alonso 2005 suzuka'da harika sürmesine rağmen,o yarışta daha geriden gelip yarışı kazanan Kimi'nin olması şanssızlıktı.
    Bana göre Alonso'nun en iyi sürdüğü yarışlardandır ama Alonso'nun kariyerinde en fazla göz ardı edilen yarış bana göre.

  58. yusuf göbel avatarı

    alonso en ıyı once shumıyı emeklı ettı sımdı koltuguna oturdu ve sonrasıda malum rekorunu egale edıcek cunku onda shumıde olmayan bısey var en genc cıfte dunya sampıyonlugu… FERNANDO ALONSO 2010 U BEKLEYIN

  59. alonsonun heycanlı yarışını göremeyenlere diyorum 1 2005 2006 yıllarında alonsonun renault ile kalkışı yeter startda 2 2007 yılı yağmur altında son 5 tur kala felipe massaya yaptığı atak unutulmadı 2008 belçika gp son turlar birden yağmur bastırır son turda 4 arabayı birden geçtiğini unutmadık 2008 brezilya son tarış kovayla çekişmeye girdiği ve geçtiği 2008 çin arka düzlükte mclarene yaptığı atak 2003 macaristan sumiye yaptığı atak daha bir çok şey var böyle ama yazmaya gerek yok çünkü kendini kanıtlamış bir pilot alonsoo el nano by by

  60. yusuf göbel avatarı

    renoyla 2 olan shumı varke ferrarıyle sız soyleyın ama2010da daha rahat gorucez alonsoyu o buyuk usta en genc cıfte dunya sampıyonunu sen shumı varken en genc cıfte dunya sampıyonu oldun ve bu rekoru f1 tarıhınde kımse alamıcak alonsodan ve alonso efsane ve gıtgıde buyuyecek sampıyonluguna sampıyonluk eklıyıcek adamın bırı engenc sampıyon oldu dıye heykel dıkıyolardı pekı en genc cıfte sampıyon olsaydı ama neysekı heykel yarım kaldı

  61. yusuf göbel avatarı

    bakıyorum konu alonso olunca slyeler akıyo [bobby]sen daha once hıc f1 ızlememıssın ama sana soylım 2005 suzukayı ızle ve ondan sonra konus alonsonun ne kadar ıyı oldugunu ustaya saygım buyuk ama ıkı yıl boyunca shumıyı geccebılmek ıcın nekadar cekıstıklerını gor

  62. espoir(Al10so) gecen gun senınle sohbetimiz yarım kaldı.internet bağlantım kesildi.ertesi sabahda yoruma kapatılmıştı haber.beni anlayışsızlıkla suçlaman yersız ve gereksizdi.google ekteki kelimeleri yazıp karşına çıkan hikayeyi okursan kıssadan hisse olmuş olur. "bende evlat acısı sende kuyruk acısı"

  63. bobby arkadaşım sen herhalde f1 i başka bişey sanıyorsun…çünkü alonso yaptıklarıyla bütün f1 severlere adrenalin yüklemesi yapmıştır yarışlarda…sen yenisin galiba puhahahaa…aldığı iki şampiyonlukta sana kapak olsun puhahahaha…

  64. en heyecan verici yarışlarından biri sanırım 2005 macaristan olabilir.yağmurda herkesten daha hızlıydı fakat o da yağmur ayarlarının ıyı olmasının etkisi vardı.shumayeri geçmişti ama raikkönenın henuz geçmemişti sanırım.raikkönen tur bindiriken önundeki araca çarpıp yarış dışı kalmıştı.ayrıca gecenlerde imolada çok muhteşem bir yarış çıkarıp kendınden hızlı shumayerı arkasında tuttuğu yazılmıştı.kanada 2005 de arkasından gelen montoyanın baskısına dayanamayıp duvara sürtmüştü.oluyor böyle şeyler tabi.

  65. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bobby fischer arkdaş iimisn sen neymiş alonsonun heycanlı bi yarışını görmmemiş. yaş kac acaba merak ettim cok ciddiym yaaa. biraz susda adam sansınalr oki her alonso ahberine atlama senin gibi taraftarlar yüsünden yazasım gelmio buraya yaa 🙁

  66. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    arkadaş hasta mısın? niye durup durup uğraşıyorsun,git zihinden problemler kitabı onu çöz,sonra ahlak ve kültür hakkında birşeyler oku eğer okuduğunu anlayabilme kabiliyetin varsa…
    sonra git ağlama duvarında ağla burada değil, kendinin veya desteklediğinin başarısızlıklarını, başkalarının başarısına kin duyma sebebi yapma… biraz yaşın gibi davran,olgun ol be arkadaş… amacını söyle bilelim.. boş konuşmak mı veya anlamlı konuşabileceğin birşey olmadığı için mi bunları yazıyorsun… söyle derdini yardımcı olalım, varsa bi psikolojik sıkıntın söyle gerekirse sayfadaki arkadaşlarla da hep beraber çözmeye çalışalım sıkıntını… ama huzursuzluk çıkarmak için yaptığın yorumlar ayıptır yahu! hadi biz Alonsocuyuz çirkefiz! durmadan konuşuyoruz ya sende desteklediğin pilottan biraz örnek alda bulaşma her yere!

  67. demekki daha evvel iyi değilmiş:) benim gördüğüm başarısı kadar pilotajı iyi olmayan 1.pilot…bir defa hiç heyecan veren bir yarışını görmedim. varsa söyleyin bakalım. evet bu yarışta gerçekten heyecan veren bir sürüş yapmış diyelim…bence yok. gayet ciddiyim bu yorumumda. katılmayanlar olabilir saygı duyarım.

  68. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    ben bu sporu 1996 schumi ile sevdim.ama hep ferrari yi destekledim.eskiden çok kızdım alonso ya.ama alonso 2007 de gerçekten şampiyon oldu.olgunlaştı.schumi de dönse dönmesede ben alonso ve massa yı destekleyeceğim.ama şunuda söylemek gerekirki ferrari kimi ye yanlış yaptı bazı konularda.dilerdim kimi kendine en azından red bull da bi koltuk bulup schumi ve lewis le birlikte bize karşı dikilsin.schumi dönerse belki kimi unutulur ama bu seneki grid gerçekten muhteşem olacak.

  69. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    SANA güveniyoruz alonso son 2 senedir cok gelişti her tur zorladı sonuna kadar. şimdi ise artık zirve zamanı… seni kimse durduramaz alonso

  70. alonso nun şimdilik tek sorunu araca uyum sorunun. ama kalitenle bunun en kısa sürede üstesinden gelebileceğinden eminim. inşallah ilk yarıştan itibaren tekrar zirvede olacaksın. iyi araç konusunda ferrari ye olan inancımda tam. bakalım en iyi takım ve en iyi pilotun birleşimi nasıl olacak?

  71. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Haydi inşallah dilediklerin,dilediklerimiz olacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir