Wolff “Formula 1’deki Olumsuzluk İyi Bir Şey”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Formula 1’in genel olarak olumsuz bir şekilde manşetlere çıkmasının reklam açısından olumlu olduğunu söyledi.

Mercedes’in büyük ölçüde domine etmesinin ardından Formula 1 çok fazla eleştiriye maruz kalıyor. Bu kapsamda 2017 için ciddi değişiklikler planlanıyor.

Wolff “Bernie’nin düşüncesi geçerli: sporu haberlerde tutmanız lazım.”

“Bazen pozitif oluyor, bazen negatif. Genelde tartışma oluyor bu yüzden heyecanlı oluyor.” dedi.

Bu sene yarışlar eleştirilse de izlenme oranlarının geçen seneye göre arttığı, bu yüzden eleştirilerin işe yaradığı görülüyor.

Wolff “F1 iyi durumda çünkü önemli pazarlarda televizyon izlenme oranlarını arttırabiliyoruz.”

“Oranların artmadığı yerlerde sebepler var: İyi bir örneği İspanya çünkü yerel kahramanları rekabetçi değil.”

“Daha önce azalan pazarlarda izlenme sayıları artıyor. Geleneksel televizyon, dijital dünya karşısında değer kaybediyor ancak yine de izlenme oranlarını stabil bir şekilde koruyor ve hatta hafif bir şekilde arttırabiliyoruz. Bu cesaret verici.”

“Bu yüzden F1 tamamen kötüye gitmedi. Yaptığımız şey tamamen yanlış görünmüyor ancak gelişmek için her zaman kendinizi ve sporu sorgulamanız gerekiyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Wolff “Formula 1’deki Olumsuzluk İyi Bir Şey”” için 10 yanıt

  1. Bunun Totosuna Totosuna vurmak lazım…

  2. Almanya takvim den düşmüş hangi izlenme oranı artmış Allah aşkına. Senin tek derdin paramı kazanayım reklamımı yapayım o .Zerre umrunda değildir yarışların rekabetçi olması,Sesler yada taraftarlar.

  3. Geçen sene zaten iyice düşmüştü seyirci sayısı önceki senelerle kıyasla totoş efendi. Gözümüzün içine baka baka enayi yerine koyuyor yahu…

  4. Bu Toto ve saz arkadaşlarını Türkiye’deki kaçak avlanma yapan adamlara benzetiyorum. Kaçak avlanma yapan insanlar geleceği hiç düşünmez o gün yiyeceği ete bakar. Bu Totto denen herif de öyle aynı şekilde maalesef Lauda’da öyle. Sadece bugünü düşünüp kazançlarının peşinden koşuyorlar. Adam düşünmüyor ki bu şekilde daha fazla ne kadar gidebiliriz. Şu anda F1 geçmişte elde ettiği ciddi bir primin neticesinden dolayı izleniyor. İşte bu prim daha ne kadar cepten yenir zaman gösterecek. Ama o primde sonsuz değil işte. Elbet bir gün biter. Bir de bakmışsın milyarlar dolarlık organizasyonu çocuklar bile izlemez olmuş. B

  5. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    F1 bence 2005 te motorların v8 gecmesinden bu yana başlayan kural değişiklikleri karmaşasında sürekli ayağına sıkıyor kurallar cok krmasık bile hale geldi eskiden insanlar Schumıcıler Mikacılar olarak ayrılırdı daha sonra Alonsocu Kimiciler oldu her yarış ne olacak diye dört gözle beklenirdi bu sporun ruhunu diri tutan bişeyydi ne yazıkki Alo ve Kimi sporu bıraktığında cani gönülden F1 izleyecek kitle önemli ölçüde azalacaktır

    Şimdi Mgp alıp gidiyo arada bı sıkıntı olmazsa ilk iki garanti karşısında dişe diş mücadele edecekleri bi rakip yok Ferrarinin daha cok gelişmesi lazım hatta Mgpden bileki şuan için ve gelecek sene için böyle bişey mümkün görünmüyor Williams desek Mgpnin saldığı kadar görünürler piyasada zaten Totonun aile takımı gibi e böyle olunca bi heyecanda kalmıyor haliyle bu saatten sonrada toparlayamz F1 böyle gider bence..

  6. çok değil 1 yarış f1 boyket edilip izlenmese 2016 da kural değişiklikleri gelecektir.

  7. Böyle bir şeyi daha önce de söylemişti. Sporla filan ilgilenen bir adam değil Toto. İşi gücü reklam ve para.

  8. Özet: Wolf, F1 böyle iyi, değiştirmeye gerek yok diyor.

  9. Bize dokunmasın da ne olursa olsun demiş kısaca.

  10. Hayatımda duyduğum en gereksiz en saçma demeçlerden bir tanesi. Olumsuzda olsa haberlerde olmaktan mutluymuş ulan utanır insan azıcık sporun halinden.
    İzlenme oranlarının öyle çok büyük oranda arttığını sanmıyorum. Arttıysa bana göre Ferrari’nin biraz hareketlenmesi yüzünden artmıştır ki Toto’nun üstü kapalı olarak arttı demesi de sporu güzel göstermeye çalışmaktan başka bir şey değil. Yüzde kaç arttı acaba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir