Piquet: "Testlerde Alonso ile Fark Azalıyor"

yazar:

kategori:

Çaylak F1 pilotu Nelson Piquet, her geçen sezon öncesi testin ardından takım arkadaşı Fernando Alonso ile arasındaki farkı kapattığını ifade etti.

Bu sene yoğun kış testleri başlangıcında, adından Junior ifadesini silmek isteyen 22 yaşındaki pilot, Alonso’dan sık sık çok gerilerinde kalmıştı.

Autp Motor und Sport’a konuşan Nelson: "İhtiyaç duyduğum güveni özlüyordum."

Çarşamba günü birlite piste çıktıklarında Piquet, uzun sürüşlerde daha fazla olmasına rağmen hızlı turlarda farkı sadece bir kaç ondalığa düşürmüştü.

Nelson: "Daha uzun mesafelerin başlangıcından Fernando kadar hızlıydım ama sonrasında fark açılıyordu. Fernando hızlanıyor ve ben yavaşlıyordum"

Ama Jerez’de Piquet, şimdi R28’i daha iyi anladığını söyledi.

Nelson: "Alonso ile aradaki fark daralıyor."

"Fernando virajlara, benden daha çok hız taşıyor. Bazen ondan geç fren yapıyorum ama sonrasında apekse girerken bir sorun yaşıyorum."

"Bazen viraja iyi giriyorum ama sonrasında fren noktasında ona süre veriyorum"

Piquet, sezonun başlangıcında göze çarpmak, öne çıkmak için zorlamayacağını da belirtti.

Piquet: "Benim için başlangıçta herhangi bir aptalca hata yapmamanın önemli olduğunu düşünüyorum"

Brezilyalı pilot ayrıca Renault mühendislerinin, R28’i daha fazla performansa ulaştırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Piquet: "Onların şimdi Bridgestone lastiklerinin karakterini anladıklarına inanıyorum. Bu artık bizim sorunumuz değil"

"Şimdi aerodinamikler ve daha fazla tutunma bulmak için çalışmamız gerekiyor."


Yorumlar

  1. Ben Fernando'ya güweniorum,Nelson'da Gp2'den becerili bi pilot gibi gözüküo,ama tecrübe sahibi olduunda bile Fer'i geçemez bence,ayrıca Lewis gibi ukalalık yapmıcağıda belli,ayrıca WEARETHECHAMPIONS a katılıorum ii pilot dediin sadece hızlı olan deil takımına katkıda bulunan arabasını geliştiren we her açıdan tecrğbeli olan pilottur arkadaşım bu pilotların başında zaten fernando war bunu kimse inkar edemez çünkü F1'in başında ki insanlar bile bu şekil demeçler werdi !!!! ….

  2. Bu çocuk Hamiltonu 10a katlayacak :)).Şimdiden böyle konuşursa, yarış kazandığını düşünün demediğini bırakmaz.

  3. Len cünyır önce sen ebatına göre konuş,ukalalık da yapıyım deme.Bir diğer mevzu şimdi burayı okuduktan sonra bi şekilde Avrupa GP 2007 yi bulup izliyorsunuz ve fernandonun kim olduğunu taraflı tarafsız bir kez daha görüyorsunuz.Umarım o sahneleri izledikden sonra şampiyonun neler yapabileceğini görmüş olursunuz.bir ayrıntı daha fernando geçen yıl o haylazın yüzünden kaybetti.

  4. fernandodan daha iyi bi zaman yapacağını dusunmuyorum ben nelsonun.bir de fernando bu sene patlasın diye dusunuyorum.nelson ne kadar yardım eder bilemem ama bu sene reno dönmeli.ferrari bariz güçlü ama f1 bu.olumsuzluklar falan herseyi deiştirir.nelson tecrubesiz belki ama hata yapmadan örenemez.hata yapmasından yanayım.yani bi an önce yapsın ki yapcak hata kalmasın.umarım herşey olumlu geçer.

  5. NothingToSay avatarı

    :)))

  6. onune gelen kendisini alonsoyla kiyasliyor.hamilton faciasi diye birsey yok,hayal urunu.ikiside ayni puanda tamamladi sezonu ve dennis in dedigi gibi,biz kimi degil,alonsoyla yarisiyoruz..bu adamla ugrasmayi birakin,alonso her seyiyle f1in en iyi pilotu.simdi gelmis nelsonun bi yerleri kalkti.alonsoyu zorluyabilecek tek pilot,pistlerdeki diger sampiyon Raikkonendir.yeni yetmeler alonsoyla ugrasmayi birakip,ondan birseyler ogrenmeye baksinlar.lewis az cok alonsodan ogrendi biseyler,nelsonda bunu dusunmesi lazim.kim ne derse desin,herkes bunu biliyor ki,kimi ve alonso f1 de suanda en iyi iki pilottur.ve bu bi 2-3 sene en az boyle kalacak.kimse fernandoyla kendini kiyaslamasin,veya kimiyle,onlar bir baskalar.

  7. alonso nun 2. bi hamilton vakasını yaşaması imkansız. çünkü piquet fransız değil.

  8. WeAreTheChampion avatarı
    WeAreTheChampion

    YaşaNacağını sanmıyorum o yüzden heiki nin gitmesine göz yumdular çünkü ilk etaptanelsonu kontrol etmek briatore için daha kolay olacaktır.

  9. Fernando Alonso yeni bir Hamilton vakası yaşıyabilir.Ama Renault Alonsodan vazgeçmez.

  10. alonso cok teste cıkmadı neden acaba ama alonso yinede herseyiyle 1 numara

  11. Bence Nelson agresif olup,hırslı yarışmalı.Tabiki hata da yapacak kaza da.Böylece daha çabuk öğrenecek aracın ve kendisinin limitlerini.Aksi durumda 2 sezon daha harcayacak ki bu büyük kayıp.Para kaybederek (kazalar yüzünden)tecrübesini arttırması daha iyi.

  12. WeAreTheChampion avatarı
    WeAreTheChampion

    Zaten anlattığın gibi alonso şeklinde araç kullanan ve kullanabileceği şekilde aracı geliştirebilen ayrıca bu gelişim için mühendislere yardımcı olabilen pilot f1 de başarılı pilottur. Bunların hepsini yapabilen pilotların başındada Alonso geliyor o yüzden ben umutluyum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir