Ferrari İle Dönememek Schumacher'i Kamçıladı

yazar:

kategori:

7 dünya şampiyonluğu bulunan pilot, Massa’nın geçen sene Macaristan’daki kazasından sonra spora dönme planları yapmış ama boyun ağrıları nedeniyle bunu başaramamaıştı.

Bununla birlikte Alman pilot, o dönememesi sonrasındaki duyguların, geleceği ile ilgili planları tekrar düşünmesine neden olduğunu söyledi.

Resmi sitesinde yazan Schumacher: “Son döneme kadar kariyerimi Ferrari’de bir yarış pilotu olarak bitirdiğimden emindim.”

“Ama bazen işler birden bire ve beklenmedik bir şekilde değişir. Aniden şartlar eskisine göre değişti. O noktada, vermiş olduğunuz kararları tekrar gözden geçirmeniz gerekir. Ve, doğruyu söylemek gerekirse, geçen yazki geri dönememe, durumumu tekrar düşünmemi sağladı”

“Kendimi bu konuya kendimi tekrar ne kadar hızlı ve güçlü bir şekilde adamama şaşırdım. Anlaşılan, son 3 sene boyunca bataryalarım şarj olmuş. Ve Roos sayesinde Mercedes GP için sürme şansı ortaya çıktığında eski motivasyonumun geri geldiğini anladım; taze enerji  ve büyük bir güçle dolu”

“Fiziksel olarak kendimi kesinlikle zinde hissediyorum. Eski performans değerlerimi ortaya koyabildiğimi zaten yazın görmüştüm. O zamandan beri egzersizleri sürdürdüm. Boyunu kesinlikle ağrıdan arındı. Şimdi, yarıştığımı zamanda yaptığım gibi boyun çalışmalarını gerçekleştirebiliyrum”

“Bu yazın mümkün değildi. Çünkü, kaza üzerinden sadece 5 ay geçmişti ve bu yüzden boynum tamamıyla tedavi edilemedi. Artık sorun olmaktan çıktı”

Schumacher, Ross Brawn’ın ilk olarak geçen senenin sonu Abu Dhabi’de kendisine yaklaştığını ama geçen ayki telefon görüşmesine kadar herhangi bir durumun ortada bulunmadığını ekledi.

Schumacher: “Şüphesiz, Mercedes GP’de tekrar Ross Brawn ile çalışacak olmam büyük rol oynadı. Herşeyin ötesinde yarış için eski açlığım geri geldi.”

“Abu Dhabi’de, Ross bana F1’e dönüşü düşünüp düşünmediğimi sorduğunda, bunun hazır olmadığımı hissetmiştim. Ama sadece 2 hafta sonra, beni tekrar aradığında, eski tutkumun geri geldiğini farkettim. Birden bire tekrar tutuşmuştum. Benim için bir F1 aracına geri dönme ve dünya şampiyonasında rekabet etme hayali, heyecan verici ve oldukça teşvik edici”

Schumacher ayrıca, Ferrari’den ayrıldığı için içindeki üzüntüyü de paylaştı.

Schumacher: “Ferrari ve ben, 14 senedir çalışıyoruz ve bu zaman süresince takımla birlikte bir çok harika anlar yaşadık.”

“Bir Formula 1 pilotu olarak hayatımın çoğu kırmızıdır ve bu yüzden yanımda olan ve bana daima harika araçlar üreten bu çocuklara bir birlikteliğim ve bağlılığım var. Takımlarımız pistte rakip olsa da birlikteliği devam edecek.”


Yorumlar

  1. çok ilginç.Massanın kafasına isabet eden bir yay parçası iyi şeylere vesile oldu.ÇOK enrtresan gerçekten

  2. rosberg cok hizli fakat schumi tecrubesiyle bu isi goturecektir muhakkak , ve ben schumin daha iyi bir donus yapacagina inaniyorum

  3. ben cok koyu bir bmw taraftari idim ama simdi hem arabami satib mercedes alicam hemde bir mercedes markasinin tadini cikarticam umarim schumi bizi hayal kirikligina ugratmaz , ama suna eminim ki bu takim sezon sonunda start cizgisinin en sonundan da kalksa butum gozler uzerimizde olucak , 2010 sezonu cok manyak olacak ,,, herkese almanyadan selamlar

  4. faruk sapmaz avatarı

    DÖNMEK YA DA DÖNMEMEK…işte bütün mesele bu…şampiyonluk mu?…zor…rövanş mı?…belki…heyecan mı?…KESİNLİKLE…
    işte schumiyi sadece youtube dan izleyebilmiş gençlere yapabileceği en büyük iyilik…tek handikap…YAŞ…tecrübe bunu kapatırmı?…sanmam…belki yanılıyorum,esas soru schumin dönmesi efsane Jordan'un 2. mi yoksa 3.dönüşüne mi benzeyecek…jordan,kariyerinin zirvesinde iken bırakmıştı,döndüğünde kaldığı yerden devam etmişti…2 şampiyonluk…schumi ise kariyerinin zirvesinde değil kariyeri düşüşe geçtiğinde bırakmıştı…en büyük fark bu olsa gerek…güzel şeyler yapacaktır…ama schumi taraftarları çok fazla ümitlenmesin…alonsonun elinde schuminin eski silahı var…massa eski massa değil…hamilton tam bir bilmece…bakalım zaman bize neler gösterecek..hoş geldin efsane,bir alonso taraftarı olarak seni saygıyla selamlıyorum…"varlığın bile insanda hipertansiyon yapar…"

  5. 2 farklı marka ve 2 farklı motor ile şampiyonluklar şimdi sıra 3 ncüsünde Alman Panzeri bunların fevkinde ve şimdi daha çok çalışma zamanı…
    Müthiş bir sezon geliyor. 7 madalyalı büyük kral ile yeni araçlar, takımlar ve daha fazlası…… Are you Ready?

  6. Schumii Kimi avatarı

    yusuf arkadaşım ne biz ne de schumi şampiyonluğu şimdiden ilan etmedik. bırakmadan öncede hiçbişey tozpembe değildi şimdi de değil. bizim sevincimiz onu tekrar izleyebileceğimiz ve keyif alacağığmız içindir. rosberg mi hiç dert etmiyorum bile.

    Schumiyi çok iyi anlıyorum. birşeyi yapmayı çok istediğiniz ve hazırlandığınız halde (örneğin tatile çıkacağınız zaman) son anda bi engel çıktığında neler hissederseniz bu da öyle bir durum. ilk fırsatta gerçekleştirmek istersiniz.

    herşeyde bir hayır vardır derler ya massanın kazası gibi üzücü bir olayın böyle birşeye neden olması ilginç.

  7. yusuf göbel avatarı

    bır kere ıpın ucunu kacırdınmı neyapsan gerı gelmez yegen bunu hep bırlıkte gorucez hersey oyle tos pembe olmıcak dıyelım aracı cok ıyı ve herkesı gerıde bıraktı pekı ya€ rosbergi…?

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Schumi'nin dönüşüyle aslında Ross Brawn ve Schumi ikilisi geri dönmüş oldu tekrar harikalar yaratıcaklar Schumacher'in bu açıklamalarından dolayı hissedilebilir birşey bu
    o kadar heyecanlı tutkulu ve ateşli bi konuşma yapmış ki heyecanlandırıyor

  9. shumi ye saygım sonsuz ama bu kararı beni üzdü ferrariyle anılması daha iyiydi bence ama f1 için iyi napalım katlanırız:(başarılı olmasını isterim ama ilk 3 ten aşağıda olacak gibi gözüküyor

  10. Burak Soylu avatarı

    Alman pilotlar Alman Takım çok heyecanlandırıcı olucak.. Montoya cı olmama rağmen şunu söleyebilriim ki dönmesine çok sevindim.. ve şu anda grdiin en acımasız en hızlı 2'lisi olucak gibi duruolar..

  11. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    schumi.ferrari seni unutmayacak.birde rakibimizken izleyelim seni….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir