Williams: Büyük Güncelleme Paketlerinin Dönemi Kapandı

yazar:

kategori:

Geleneksel olarak Avrupa sezonunun ilk yarışı İspanya’da ve yaz tatilinden sonraki ilk yarışta araçlar üzerinde büyük güncellemeler görülürdü. Ancak takımlar giderek daha küçük güncellemelere odaklanmaya başladılar. Force India’nın İngiltere’de ortaya çıkan paketi ve Williams’ın Avusturya’ya getirdikleri güncellemeler bunun dışında tutulabilir.

Williams’ın teknik patronu Pat Symonds Formula 1 takımlarının yarışlara tek seferde büyük bir güncelleme paketi getirdikleri dönemlerin artık bittiğini söyledi.

Symonds: “Avusturya bir şekilde anormal bir durumdu. Güncelleme paketleri dünyası arasında çalışmıyoruz, bu eski moda. Avusturya’da birlikte çalışan bir seri güncellememiz oldu.”

“Bu yeni arka kanadın eski zemine uymaması gibi basit sebeplerleydi. Bu şekilde ilerleyince bir paket olarak ortaya çıktı. Ancak genel trend her yarışta küçük parçalar getirme üzerine.”

Symonds Williams’ın mevcut aracı geliştirmeye devam edeceğini ve bu çalışmaların önümüzdeki yılın makinasını şekillendireceği ve doğrulayacağını söyledi.

“Daha sırada çok fazla şey var ve bunlar son küçük parçalar olacak. Daha kullanabileceğimiz rüzgar tüneli zamanımız var ve araç dinamikleri üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.”

“Çünkü 2015 ve 2016 arasında büyük bir fark yok, evrimleşen çok fazla çalışma olacak ve bugün yaptıklarımız hala geçerli olacak. Zorlamaya devam edeceğimizi düşünüyorum.”

“2016 için ilk tasarım toplantımız Ocak ayında. Sezonun sonundan bir gün sonra herkes önümüzdeki yılın aracı üzerinde çalışıyor olacak ve burada bir geçiş noktası olacak.”

“Bu şampiyonadaki durumumuza ve hedeflerimize bağlı. Artık eski araçtan ziyade yenisine odaklanıyoruz ve bu geçiş süreci başladı.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir