Bayan Schumacher: "Michael Yanıp Tutuşuyor"

yazar:

kategori:

3 senelik ayrılığın ardından Schumacher, Mercedes GP ile 2010 senesinde spora geri dönüyor. Alman pilot, motivasyonunun ve enerjisinin hat saftada olduğunu belirtmişti.

Michael Schumacher’in kararı ile ilgili pilotun resmi internet sitesine konuşan Corinna, son zamanlara kadar dönüş gibi bir durumun olmadığını ama Ross Brawn ile görüşmelerinin ardından içindeki motor sporları tutkusunun alevlendiğini ifade etti.

Corinna: “Micael’in tekrar Formula 1’de rekabet etme kararının, ailemizin yaşantısını beklenmedik bir şekilde alt üst ettiği doğru”

“Ross Brawn’ın onu aradığını söyledğinde hemen içinin alevlendiğini gissettim. Michael’in motor sporlarına olan tutkusu kocaman ve bu derin tutku olmasaydı bu gerçekleşmezdi. Bu tutku, bugün olan Michael’i yarattı”

Corinna, kocasının doğru kararı verdiğine inanıyor.

Corinna: “Onu bir yarış pilotu olarak tanımam gerekti ve buna rağmen her zaman ona bütün güvenimi verdim.”

“Ne yaptığını biliyor, ayrıca onu her zaman desteklediğimi de biliyor. Michael’in mücadelelere ihtiyacı var. Onun hayat tarzı bu. Kararını anlayabiliyorum, dürüst olmak gerekirse harika olduğunu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    özele girme sinan +18 giydirecekler sonra habere:P

  2. ya bu arada o nasıl bir müstehcen başlıktır :))))
    " Bayan Schumacher: 'Michael Yanıp Tutuşuyor' "

  3. Valla yalan yok, Fatih'ler haklı. O senelerde bir yandan yanan motorlar canımı sıkardı diğer yandan FIA'nın kollamaları. Ayrıca aradan geçen zamanda o kadar çok olay oldu ki "Ferrari'yi satın aldık" sözünü unutmuştum.

  4. Öyle atar yapmana gerek yok fatih küskü arkadaşım.

    Haber'de geçen "Bu faktörler, Williams'ın yanlış lastik stratejisi uygulamasıyla birleşince, Kolombiyalı'nın şampiyonluk umutları Amerika'da bitti." cümlesine dikkat etmeni öneriyorum.

    Bir şampiyonluğu kaybetmek tabi ki o pilotun taraftarlarında ağır bir etki bırakacaktır. Ama o şampiyonluk sadece bir ceza ile de kaybedilmiyormuş, gördüğün gibi.

    Ayrıca FIA'nın 'benzer suçlarda benzer ceza' uygulamasını sağlaması da ayrı bir gereklilik. Yarış içi çekişmelerde, cezanın doğru olup olmadığını anlamak için verilmesi gereken bir karar. Yoksa şampiyonluklar daha uzun süre tartışılır. 6 sene önceki bir olayı tartışmak mesela…

  5. Orada öyle söylememin nedeni insanları uyarmak fatih küskü arkadaşım. Video paylaşımı yaptığım ve içinde her ne kadar ağır olmasa da kötü söz geçtiği için, insanları bilgilendirme ihtiyacı hissettim. İnsanlar verdiğim linki açmadan içerik hakkında bilgi sahibi olamıyorlar maalesef. Kimse küfür dinlemek zorunda değil, ki biri içeriğinde küfür olduğunu belirtmeden video paylaşsa idi o arkadaşa kızardım şahsen. Uyarı amaçlı yazdım onu yani.

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    1. si tartışmıyoruz,2. si her diyaloga ya da sana göre tartışmaya müdahil olmak zorunda değilsin,kendine burada böyle bir misyonu neden yükledin onu anlamıyorum,yazmıs oldugun haberde de herhangi bir şey yok,gereksiz sıradan bir haber işte yarışla ilgili..
    ayrıca sevgili minardi,küfür yağdırmış demişsin de sanki kötü birşey yapmış gibi;ben olsam o yarış bitene kadar küfrederdim,az bile küfretmiş..
    kısacası gereksiz ve haksız bir şampiyonluktu,anlatmak istediğimiz şey bu..
    hee schumi büyük pilottur o yıl kötü zaamnlarda iyi yarışlar da çıkarmıştır,örnegin bir avusturya yarısı,pitte yanan aracında panik yapmadan beklemiş ve sonucunda montoyanın da liderken motorunun patlamasıyla galibiyeti almıştır,bana göre oldukca önemli bir başarıydı o,çünkü kim olsa aracı terkederdi..
    keşke daha yardımsız ve hakkineyet çerçevesinde alınmış bir şampiyonluk olsaydı..

  7. Tartışmaya müdahil olmak istemiyorum, çünkü hatırlayamadığım bir yarış. Ama bir haberleri kurcalıyım dedim. Belki yardımcı olur. 2003 yılının Amerika GP'sinden bir bölüm…

    "Daha önce yağan yağmur nedeniyle zaten yer yer ıslak olan Indianapolis Pisti'nde startla birlikte Pole Pozisyonundaki Raikkonen pozisyonunu korurken, başarılı çıkış yapan pilotlardan Ralf Schumacher 2'inciliğe, Michael Schumacher ise 4'üncülüğe yerleşti. Startta geriye düşen Montoya ise 3 turda Barrichello ile girdiği mücadelede Brezilyalıya arkadan yaptığı temas sonucu hem 2 numaralı Ferrari'nin yarış dışı kalmasına neden oldu, hem de pitten geçiş cezası aldı. Bu faktörler, Williams'ın yanlış lastik stratejisi uygulamasıyla birleşince, Kolombiyalı'nın şampiyonluk umutları Amerika'da bitti."

    http://www.padokf1.com/haber/10369 28 Eylül 2003 Pazar

  8. Montoya'nın amacının çarpmak olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum, Rubens yeterince boşluk bırakmamış, tamam bence de tamamen temiz bir atak değil, ama böyle kritik bir yarışta ceza verilcek kadar bariz bir kural ihlali yok ortada… tartışılacak bir karar diyeceğim fakat boş bir laf olcak, malum o zamanda tartışıldı hala da tartışıyoruz 😀

  9. Minardi arkadaşım orayı tek viraj olarak görürsen yanlış yorum yaparsın. Orası bir şikan ve mücadele daha önce başlıyor. Onboard kameranın tamamını seyredersen şikana yanyana girdiklerini görebilirsin. Sağa dönüşte Rubens yarım boy avantaj elde ediyor sola dönüştede montoyanın avantaj elde etmesi gerekir. Ancak Rubens yanında ki adama sadece çimleri bırakıyor ve temas kaçınılmaz oluyor. Zaten Rubensin amacıda Montoyayı saf dışı bırakmak. Yanlış hatırlamıyorsam çok daha sonraları Rubens bunun bir yarış kazası olduğunu söylemişti.

    Malezyayı tartışmaya bile gerek yok. Schumacher arkayı hafif kaydırıyor kontra verince montoyanın aracına vuruyor. Oradan Montayaya nasıl bir ceza çıktı anlamak mümkün değil.

  10. Bilmiyorum bana Montoya çok iyimser bir atak yapmış gibi geldi. 2002 Malezya'da ise Montoya haklıdır, dışardan düzlükte geçtiği Schumacher, viraja girerken bilerek ya da bilmeyerek ona çarpmış, bunun üzerine Montoya'ya ceza verilmiş kendisi de buna tepki olarak telsizden küfürler yağdırmıştır.

    http://www.youtube.com/watch?v=IJJXIgnjug0

    bu da 2003 indianapolis:

    http://www.youtube.com/watch?v=LI7WnBP0h0Y

  11. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bakmama gerek yok çok net hatırlıyorum,ilk virajda içeri kapatan rubens dışardan yarım boy kadar yanına giren montoyaya sola kıvrılan 2. virajda yer bırakmamıştı..sana göre öyle olsun sevgili arkadasım,benim yarış anlayışımda yarış kazasıydı..
    ki zaten o sadece tek bir konu,daha başka şeyler de vardı aşağıda yazıldığı üzere..
    onun dışında da michael-montoya kazalarında neler oldugunu bilmek istiyorsan da bakabilirsin,örneğin bir malezya 2002 startına da izleyebilirsin,haksızlığın diz boyu olduğu yıllardı..gerçi o kadar da uzağa gitmeye gerek yok bu tip meseleler için,2008 senesi de yeterince tatmin edici bu konuda,tabii onların schumi ile alakası yok,genel olarak ferrari ile alakalı..

  12. fatih küskü, 2003 indianapolis'e baktım, Montoya içeri dalıp çarpıyor Barrichello'ya ve doğru çizgideki isim Barrichello, yani ceza vermeleri normal gibi gözüküyor.

  13. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bana göre 2003 de ferrari oldukça hızlıydı sezonun ilk bolumunde,ilk birkac yarıstan sonra üst üste galibiyetler gelmişti michael den ve her ne hikmetse macaristanda alonso dan tur yiyince çok sevgili ross brawn ve saz arkadaşları itiraz etmişti tur yemeyi gururlarına yediremeyerek ve ferrarinin taleplerini emir telakki eden fia da o yıl resmen ferrariyi ve schumiyi şampiyon yapmıstı,bana gömre olayın özeti bu,ki ona rağmen 3-5 günde hazılanmıs lastiklerle schumi monzada montoya nın sadece 4 saniye önünde galibiyet almıştı,daha sonra indianapoliste startta montoyayı yavaslatan(ya da boyle bir emir alan) rubensle 2 ya da 3. turda gayet de yarış kazası olan bir hadise sebebiyle montoyaya çat diye cezayı verdiler,japonya da da olanlar bellidir,rahat bir galibiyet alıcekken montoya;ve williamsı takımlar şampiyonluguna tasıycakken arac durdu..
    yani demem o ki,bana göre hepten bedavaya alınmıs bir şampiyonluk,her açıdan..bana göre önce montoya sonra da kimi o yıl haketmişti şampiyon olmayı..
    evet belki genel olarak williams daha hızlıydı ama 3-5 yarısta motor arızası bilmem ne arızası yasayan bir arac istedigi kadar hızlı olsun;bkz 2005 mclaren..
    ne anlatırsınız anlatın 2003 ün özeti budur..
    bu kadar yazdım çünkü o yıl gercekten de kimi nin ya da montoya nın şampiyon olamaması bana göre büyük haksızlıktı..

  14. Olayları çarpıtmayalım arkadaşlar. Williams 2003'de sadece sezonun ikinci yarısı en hızlı araca sahipti. Hatta ilk yarıda Williams aracıyla dalga bile geçiliyordu. Lastik kuralında da bir ihlal yoktu. Kural boşluğu vardı. Bu sezon difüzörlerde olduğu gibi. Ayrıca lastikler 2001 san marinodan beri kullanıyordu. Çok kritik bir dönemde şampiyonluğun kaderini değiştiren bir karar alındı. FIA nın yorumu Ferrariden yana oldu. Çünkü FIA FOM ve Ferrari bir anlaşmaya varmıştı. Ozaman ki üreticiler birliği FOM dan daha fazla para istiyordu ve ayrı bir seri kurma tehtidinde bulunuyorlardı. Yönetim sadece Ferrariyi yanına alarak onlara 100M$ artı imtiyazlar tanıdı. Berninin Ferrariyi satın aldık lafı bu anlaşmaya dayanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi Ferrarinin zor zamanlarında (Tur yediği) şampiyonluğa giden yolda ki engellerin kaldırılmasıda anlaşmanın bir parçasıydı. Lastik kuralının değişmesi bunlardan biriydi. Amerikada Montoya'ya verilen penaltı cezasını buna ekleyebiliriz. Bunları da göz önünde bulundurursak ne kadar hakedilmiş bir şampiyonluk olduğunu tekrar düşünmek gerek.

  15. Ben en hızlı araçlar şampiyon oldu dedim ama gerçekten de öyle oldu Ferrari zaten ilk 3 yarışa 2002 modifiyeli araç ile çıktı ve gerilerde kaldı heleki sezon ortasında macaristanda michelin lastikli pilotlardan 1 tur yiyince lastik konusu meydana geldi ve bir ihlal olduğu ortaya çıktı 2004ten bahsetmiyorum bile 2005 te alonso sezon başı en iyi aracıyla puan farkını açtı ve McLarenin dayanıksızlığıyla şampiyonluğu aldı 2006 keza öyle 2007 de kimi sezonun ikinci yarısında hızlanan araçla oldu 2008 de Lewis keza aynı şekilde şampiyon oldu bu senede aynı olay oldu Button sene başında en hızlı araç ile farkı açtı ve rutin yarışlarla şampiyon oldu.Serhan Acar bile makalesinde Button hakkında yazarken Schumi de Alonsoda altlarında en iyi araç varken şampiyon olmadılar mı derken yanına da parantez için 2003 hariç yazıyorsa demek ki bir şeyler başarmış.Tamam ben öbür şampiyonlukları küçümsemiyorum ama 2003ten sonra altlarında en hızlı araç olan pilotlar şampiyon oldu diyebiliriz.Schumi de altında en hızlı araç varken 2002 ve 2004 ortalığı dağıttı ve çok sıkıcı sezonlar geçti daha sonraki sezonlarda da iki araç arasında geçti mücadele

  16. başlık harika, haber de harika 😀 evet bu harika bir şey. bayan schumacher'in böyle bi açıklama yapması çok güzel olmuş. tam zamanında geldiniz maykıl, mercedes ve sen, bu yeterince heyecan verici..

  17. Williams'ın motorları da az patlamamıştı 🙂 kimi 2002 aracının modifiyelisiyle yarıştı sezonun çoğunda, tamam ferrari en iyi araç değildi belki, ama en iyi en komple paketti, schumi haketti şampiyonluğu o da ayrı konu, fakat schumacher hakkında "Schumi altında en hızlı araç olmadan yaşadı o şampiyonluğu o zamandan sonra altında en iyi araç olanlar şampiyon oldular " demek yanlıştır… evet en iyi araçlara sahip olanlar mücadele etti, fakat asıl 2004'te ki mücadele oldukça bayağıydı, schumi mücadele edecek kimseyi bulamadan rahat rahat şampiyon oldu, gerisi ise 2009 sezonuna kadar son yarışlara kadar mücadele ettiler, 2009'da barrichello azıcık daha erken uyansaydı daha güzel bir sezon izlerdik veya 2005'te mclaren azcık daha dayanıklı olsaydı… schumacher'e haksızlık etmek istemem fakat siz de diğer şampiyonlara haksızlık etmeyin…

  18. Tabi Sezon boyunca esneyen lastiklerle Williams en hızlı araç olmasına rağmen bir şey yapamamıştı gerçi bence de o hareket yanlıştı ama sonuçta sene boyunca Ferrari Williamstan yavaştı

  19. ya tabi son bir kaç yarışta michelin'in tıpkı bu yıl difüzör kuralında olduğu gibi kuralları farklı yorumlayıp, zekice öne geçtiğini farkeden Ferrari, yaptığı lobi çalışması sayesinde michelin'in mevcut lastiklerini yasaklatıp, adamlara 2 hafta içerisinde yepyeni bir hamur ürettirmek zorunda bırakınca, ibre birden schumacher ve Ferrari'ye dönmüştü… Yine Brawn kazanmıştı!

  20. Çağlar Schumi ile Kimi 2003 senesinde birbirine yakın güçte araçlarla yarıştılar ve Schumi şampiyon oldu 93 puanla Kimi ise 91 puan ile ikinci oldu tabi o senede Michelinlerin avantajı vardı Bridgestone a göre ve Schumi altında en hızlı araç olmadan yaşadı o şampiyonluğu o zamandan sonra altında en iyi araç olanlar şampiyon oldular

  21. Evran Ahmet Evran avatarı
    Evran Ahmet Evran

    Kımı ıyı bır pilot olabilir.Ancak Formula 1 piotları içinde, yaşayan pilotlar içinde Michael Schumacher'in yanına yaklaşabilecek birisini görmüyorum. Yıllardır Alonso'yu destekleyen bir F1 fanı olarak, Schumacher'in dönüş haberini okuyunca inanılmaz heyecanlandım. En az Alonso'nun Ferrari'ye imza atması kadar heyecanlandım. Michael F1'a çok şeyler kattı. Yine çok şeyler katacak. Seyirci sayısı çok artacak. Sezon başını ve İstanbulpark yarışını iple çekiyoruz…

  22. kimi gitti schumi geri geldi bu iki ismi yakın araclarla yarısırken göremeyecegiz sanırım. hep birinin aracı cok üstün oldu ikisini kapısırken göremedik. önce schumi ayrılmıstı şimdide kimi gitti =)

  23. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Anlaşılan 3 senelik kontrat bu adamı kesmeyecek.

  24. schumacher'e en yakın olan insan.bence çok mutludur.öyle olmalı zaten.onun gibi bir efsaneyle evli.

  25. ben bir Iceman taraftarı ve schumacher tutkunuyum.Hoş geldin schumi.Mersedese bir gün gelmeni hayal etmiştim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir