Hill'den Schumacher ve FIA'ya Uyarı

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone’nin, 2010 sezonunun harika geçmesini beklemesine rağmen Damon Hill, Schumacher’in dönüşünde kimsenin onu elinde çiçeklerle beklemeyeceğini belirtti.

Bir çok şampiyonluklarına ve rekorlarına rağmen Schumacher, bazı tartışmalı olaylara da imza atmıştı. Bunlara, Hill ile mücadele ettiği 1994’teki son yarış da dahil.

Bir puan ile rakibine geçilen şampiyonluğu kaptıran Hill, sezonun son yarışında Adelaide’de Schumacher’in kendisine bilerek çarptığı gerekçesi ile Alman pilotu suçlamıştı.

1996’da şampiyonluğa ulaşan Hill, 40 yaşındaki pilotun 2010’da kariyerinin en zorlu mücadelesine çıkacağını düşünüyor.

BBC Radio 5 Live’ye konuşan Hill: “Bazı noktalarda sezon çok zor ve nahoş bir hâl alacak ve belki de neden ilk sıradayken yarış dışı kaldığının hatıraları geri gelecek.”

“Bekleyip görmemiz gerek. Sezon uzun ve Michael’in kabiliyeti, sezon boyunca bir çok testten geçecek.”

Hill ayrıca FIA’nın da artık Schumacher’in içinde bulunduğu durumda hiç olmadığı kadar şeffaf davranması gerektiğini ifade etti, özellikle de birlikte uzun seneler çalıştığı Jean Todt’un şu anda yönetim kurulu başkanı olması ile.

Hill: “Sporu bu sefer oldukça yakından takip edecek izleyiciler olacaktır. Çünkü, Michael’in FIA tarafından biraz kollanıp kollanmadığı yönünde her zaman şüphe olacak.”

“FIA, gelecek sezonda herhangi bir şüphe yaratmamak için ayak ucunda hareket etmeli.”


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Aynı masada sende yedin herhalde.

  2. inci incili avatarı

    schumiye karşı duygusal tarafı olmayan insanlar gerçekçi konuşuyor. hill de bunlardan biri.

  3. DAMON HİLL

  4. mert merter avatarı

    COK COK dogru demec vermis FIA baskani ve summi ahbapdir yedikleri icdikleri ayri gitmez iki ahbap cavusdular bakalim ne hileler dönecek summi ve FIA arasinda görücez

  5. neler söylemiş bu adam ya.resmen çekemiyor schumacheri.demediğini bırakmamış.o zaman o da dönsün f1'e de kapışsınlar bakalım.söylemekle olmuyor.schumacher yedirir o lafları ona.

  6. minardi birçok kişi sizin kadar f1 in tarihini bilmiyor olabilir biride benim, sayenizde o şampiyonlukları hangi takımlarda kazandığınıda öğrenmiş olduk işte forumların üzelliğide bu olsa gerek biri söyler biri düzeltir,sizin gibi,vega nitro ,ve kirve 12 gibi,saygılar

  7. schumacher'in dönüşü bence neredeyse sıfır risklidir sahip oldugu karizma ve saygınlığı yitirip yitirmeme konusunda. çünkü o artık 22 yasında değil ve kazanmış oldugu 7 şampiyonlukta hanesinde hep yazılı kalacak. eğer çeşitli sebeplerden hezimete uğrarsa onu sevmeyenler dahi en fazla çürümüş, ihtiyarlamış ya da reflekslerini kaybetmiş der. ama eğer başarılı olursa bu onun muhteşem karnesine perçinlenecek yeni bir destan olur.

  8. Olayın birde bu yanı var inkar edilemez. Schumacher en başarılı pilot olsada en çok tartışılan isim olmuştur. Kazandığı bazı şampiyonluklar ve bazı yarışları hala tartışılır. Olayların perde arkasında birçok şey var ama F1 böyle bir spor ne yapalım 🙂

  9. Amacım hatalı bilgi verilmesini engellemek. Emin olmadan yazmış olabilirsin tabii, şu da var ki yazının o kısmı yorum değil, direk bilgi içeriyor. Şöyle de düşünmelisin, burada yorumları okuyan ancak Schumacher'in hangi takımla şampiyon olduğunu bilmeyen insanlar olabilir, sen de takdir edersin ki o insan(lar)ın doğru olmayan şeyleri öğrenmesinin önüne geçmek istiyorum. Bu nedenle biraz daha dikkat edersen bilgi verirken hem düzeltmek zorunda kalmayız hem de bilgi paylaşımını rahatça yapmış olursun.

  10. 12 gün önce Damon Hill, Schumacher hakkında "Hala başarılı olabilir" demişti. Schumacher'in geri dönmesinin pozitif taraflarını ortaya koymuştu böylece. Şimdiki açıklamasında da negatif taraflarına değinmek istemiş, bence.

    Bence abartıldığı kadar kıskanç biri olsaydı alttaki açıklamayı da yapmazdı.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/11655-hill-schumacher-hl-basarili-olabilir-haberi.html

  11. Schumi'nin önünde iki durum var gibi ya kötü yarışacak ve imajını birazcık olsun zedeleyecek ya da yine süper yarışıp tarihte En büyük pilot olarak adlandırılacaktır Sennadan bile daha üst bir konuma yükselecektir bana göre

  12. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumi 2006'da 37 yaşındaydı keşke şampiyon olsaydıda daha önceden verseydi ağzının payını damon'a

  13. hill, sen efsanenin yanında ezik kalmışsın. ve hala da eziksin. bunu yukarıdaki saçma sapan kıskançlık kokan sözlerinden anlamak çok kolay. keke ve damon, schumi'nin ölüp gideceği günü bekleyen iki zavallı…

  14. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    "36 yaşında da şampiyon olmayı başarana dek onun benden daha iyi olduğunu varsaymayacağım." Damon Hill(Schumacher Hakkında

    bence damon hill, schumacher'in bu lafı kendisine yedirmesinden korkuyor. bu kadar antipatik bir insan görmedim hayatımda. kompleksli herif işte.

  15. minardi, tşkler zaten bende emin değildim birinin düzelteceğini bilerek öyle tazdım.

  16. Evran Ahmet Evran avatarı
    Evran Ahmet Evran

    Bunlar konuşulması gereken konular. ancak birşey olmadan da sansasyon yaratmak tabii ki medyanın işi (ya da oluşacak sansasyonları engellemek de medyanın işi) Casusluk skandalı ya da geçen yılki takımların organizasyondan çekilme tehditleri gibi haberlerden çok sıkılmıştık. Umarım bu sene bu gibi konulardan çok geçişleri ve verileri konuşuruz, okuruz.

  17. ferrari bi adamla ilgilendi onu bünyesine kattı diye o adam iyi olmaz o adam iyi ve yenenekliyse ferraride olmasının tek nedeni bu olur

  18. Hepsi değil djarum ilk 2 şampiyonluğunu Benetton ile kazandı( 1994-95)

  19. Şimdiden adamı ürkütmeyin,gelsinde papucun pahalı olduğunu yaşayarak öğrensin,malum şümi şampiyonlukların hepsini ferraride yaşadı arkasında ferrari gücü olmadan neler yapabildiğini görelim.

  20. schuminin öz babası fia başkanı olsa daha iyi olurdu bence diğer takımlar için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir