Resmi: Raikkonen 2016’da da Ferrari’de!

yazar:

kategori: ,

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in geleceği hakkındaki söylentilere son noktayı koydu ve Fin pilotun 2016’da da takımda kalacağını açıkladı.

Ferrari koltuğu için Raikkonen’in yerine Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg ve Daniel Ricciardo’nun adları anılıyordu.

Ancak Scuderia Ferrari Raikkonen’in kontratındaki opsiyonu kullanma kararı aldı ve Ferrari’nin 2007 şampiyonu önümüzdeki sezon da Sebastian Vettel’in takım arkadaşı olarak kalacak.

Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene Raikkonen’in geleceğinin kendi ellerinde olduğunu söyleyerek söylentileri ateşlemişti ve Raikkonen de geçtiğimiz ay kalmak istediğini açıkça söylemişti.

Raikkonen’in Ferrari’de kalacağının ortaya çıkmasıyla birlikte 2016 transfer dedikodularının büyük çoğunluğu son bulmuş durumda. Bu kararın üzerine Bottas’ın da önümüzdeki yıl Williams’ta kalacağı düşünülüyor.

 


Yorumlar

“Resmi: Raikkonen 2016’da da Ferrari’de!” için 64 yanıt

  1. hayırlı olsun. ikinci kez ferrariden postalanması büyük bir çöküntü olurdu kimi için. bakalım 2016’da kaç tane spin atacak 😀

    1. Anlaşma da sende bir çöküntü yapmış belli ki..

  2. Kimi’ye, Kevin Magnussen’e “McLaren için bir yıl daha bekle” dedirttiler.

  3. Çok hatalı bir karar.Kesinlikle yol verilmesi gerekiyordu.Ferrari’nin iyi bir ikinci pilota ihtiyacı var.Sadece en hızlı tur atmaya çalışan bir şovmene değil.

    1. Aynı zamanda 5-6 yıllık fanlara değil sporu bir reşit yaşı kadar takip eden fanlara da ihtiyaç var

  4. Kimi fanlarına hayırlı olsun. Daha önce de belirtmiştim bir Bottas’ı izleyeceğime her zaman Kimi’nin kalmasını tercih ederim. Kimi umarım artık özellikle sıralama turlarına daha fazla odaklanır ve yarışa ön sıralardan başlar. Şu şansda artık yanında olsun yeter artık.

  5. ikinci pilot filan muhabbeti yapanlara isterse onbeşinci pilot olsun rai’nin F1’de kalması bizim için kaçıncı pilot olduğundan çok daha önemlidir.

  6. Hayırlı olsun.
    Aynı zamanda bir bahanenin de sonuna gelmiş olduk.Hani diyorlardı ya : Adamın sözleşmesi muallakta iken nasıl konsantre olsun.Kalıp kalmayacağı belli değilken nasıl sürsün.Bottas Hulkenberg söylentileri varken nasıl performans gösterebilsin falan filan dolan………

    Şimdi sözleşme derdi yok , bottas yok , hulkenberg yok , Başkanın ev ödevi yok , geleceği kendi elinde söylentileri yok.Kısacası sıkıntılar bitti.
    Bundan sonra bakacağız. İki tane yol var..Ya Raikkonen iyi sürmeye başlayacak ya da fanları başka bir bahane bulacak.Sizce hangisi?

    1. başka bahane bulacaz 🙂

    2. Tek derdiniz Kimi olmuş…sizin pilot backmarker oldu, kendi derdinize yanın..

      1. 😀 hahahaha +1

      2. lütfen çoğul konuşmayalım. kimi fanı değilim ama f1 re gerekli bir pilot

  7. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    En az 1 sene daha kalmayı hak ediyor,işler iyiye giderken takım olarak Rai’yi göndermek haksızlık olur,sorunsuz bir araçla şampiyonluğu kovalayabilecek yetenekte hala. Şumi’ye yapılan yapılmamalı.

  8. Bottas gelip ne yapacaksa,daha massayla mücadele edemiyor.Kimi nin kalması ıyı oldu..kimi alonso button ham vettel gidince bakalım kimleri izliycez…

  9. Su adamin orada olmasi bile yeterli benim icin varligi yeter.Seyretmek yeter

  10. Şampiyon olmasını tabiki isterim de kendi yapabilse de bu şans vettele tanınır bi şekilde . Ama yine de geliyoruuz laan bize bi imkan verseler bize imkan tanısalar varya bi hafta alman marşı bi hafta fin ulusal marşı çaldıracağız mumm şampanyalar patlamadan önce ama az kaldı seneye umut var

    1. bu şans vettele tanınmıyor vettel kendi alıyor kazanarak
      bırakın şimdi cinlik yapmayın raikonen iki yıldır yatıyor ferraride
      vettele taş atacağınıza adamınız az uykudan uyansın
      gerçi oda halinden memnun . heran bırakıp gitmeye fırsat kolluyor

      1. 🙂
        Raikkonen vettelden daha yetenekli pazar günlerinde özellikle vettelin aldığı sonuçlarda raikkonenin başarıszlığından ziyade kötü şansınının daha çok payı var ve evet o şansı yaratmakta vettelin daha çok üstüne düşülüyor . Eşit şartlarda raikkonen her türlü ezecektir ama bunu göremeyeceğiz.

        1. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
          YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

          Yapmayın Allah aşkına seneler öncesinin Raikonen’ini konuşmuyoruz.
          Son iki yıl ki Raikonen her şekilde fiyasko.Vettel’le karsilastirilamaz Raikonen.(Son 2 yılki performansına istinaden).

          1. Valla tamam dediklerinizde hak payınız çokça ama 12-13 teki raikkoneni görmesem geçen seneki haline çoktan notumu verirdim ama bence geçen sene famamen süremedi f14t ona uymadı veya o f14t ye uyamadı ferrari de bu sene daha çok vettele yoğunlaştı ve çok saçma işler daha melbourneden itibaren yakasını bırakmadı . Dikkat ederseniz yarışta bir pilot bir pilottan zamanalıyosa bu hep raikkonenin vettelden alması şeklinde oldu . Yani hep hızlı giden raikkonen oldu . Açıkçası tek dayanağım yarış performansında vettelden eşit şartlarda 0.1 0.2 saniye aldığını gördüğüm çokça turlar oldu. Özellikle her ikisinin 1 er tur arayla sert lastiğe geçtiği bir yarış vardı son 2-3 yarış içinde biriydi şuan çıkaramadım o an ve stintler bunlar böyle parça parça gördüğüm dayanaklarım ama sonuç alamadık malesef . Kötü strateji yönetimi var bir de ( silverstone için konuşmuyorum ) bahreynde eğer raikkonen 1 tur erken alınsaydı pite yarışı lider tamamlamak için hiç bir eksik kalmıyordu – tur bindirdiği alonso bile yaklaşmıştı – o kadar kötü durumdaki lastikle neden pistte tutarsınız ki adamı lastik takılamadığı 4. Lüğü garanti olan ve vettelden hızlı götürdüğü yarışta 3. bitirebilirdi muhtemelen, 2 tur atacağını bilip tek hızlı tur için zaman yetiren kötü cumartesi günü stratejisi pitten sonra haritalamada olan sıkıntı kanada , bozulan mguk bunlar biraz şans biraz yetersiz önemsenme

  11. yarış performansını ve sıralama turlarınındaki hayal kırıklığını atması lazım
    yoksa 2016,yıda göremez ne kadar resmi deselerde
    bu sanki vettele yardımcı pilot gibi bıraktılar feraride

  12. 2016′ nın şampiyonu Kimi Raikkonen

    1. Son yıllarda bi replik bir geyik var biliyomusun ? 🙂 bir polis memuru: “yoooohkaaaaa……” 😀

      1. ahahah iyi biliyorum 😀

  13. KimiRaikkonen7 avatarı
    KimiRaikkonen7

    İşte bu bu adam bu sporu takip etmemin tek nedeni go kimi go jr kimi gelene kadar sür baba

    1. Aynen 🙂

      1. Kardesim 🙂

  14. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    1 sene daha sürünmeye devam dedi.ferraride her zaman 1. ve 2.pilot uygulama poliitikası vardır.vettelin aracı yağ gibi giderken rainin aracında her yarış arıza,sorun vs böyle şanssızlık mı olur.2006 da schumacherin geri plana atılmasını unutmadık şimdi aynı şey raiye yapılıyor.kısaca emekli olmalıydı böyle sürünmektense emekli olmak en iyi çözüm kanımca.

    1. Vettel’in sıralama turlarına çıkamadığını unutuyorsunuz galiba. Araç sorunundan dolayı.

      1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        evet ama yarışlarda hiç sorun yaşamadı bunu kastetmiştim

  15. Raikkonen’i demekki son bir sene daha izleyeceğiz. Hayırlı olsun.

  16. Hayırlı olsun site kitlendi haberi başka kanallardan öğrendim. Seni bir yıl daha izlemek müthiş olacak.

  17. Go Kimster Go!!! Heyt be! Bazılarının hevesi fena kaldı kursaklarında!!!

  18. Go Kimster Go!!! Heyt be!

  19. Yes Yes Yes ………! Harika! Olması gereken zaten! Uraaaaa 🙂
    Tüm Kimi Fanlarını canı gönülden tebrik ediyorum!
    Hayırlı uğurlu olsun!
    ! ! ! Çok Sevinçliyim ! ! ! 🙂

  20. Ohhhhhhhh beeeeee artık bazı gereksiz yorum yapanlar susar inşallah eren dost kardeşim gözümüz aydinn GO KİMİ GOOOOOO……

  21. Sevindim Kimi’nin tekrar dan F1’den ayrılması kötü olurdu.Bundan sonraki yarışlar çok daha rahat, konsantre bir Kimi görebiliriz.

  22. çok yanlış karar.süremiyor artık ne diye zorluyorsunuz.getirin bottas’ı riccardio’yu keyfimize bakalım tek pilotla yarışıyoruz ferrari yönetimi sayesinde.

  23. Ulan aylardır beklediğimiz birgün siteye girdiğimde Resmi : Raikkonen 2016da ferraride diye defalarca yazmıştım birgün böyle bir haberle havalara uçsak diye ve oldu çok şükür

  24. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    RAİ uzattı site kitlendi kaç dakikadır giremiyorum 🙂 Hadi hayırlı olsun gözümüz aydın.

  25. F1’ri sevenler için güzel bir haber .

  26. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    F1 gibi bir sporun Button raikkonen massa gibi önemli yarışçılara ihtiyacı var. Lewis Alonso vettel gibi isimleri saymıyorum bile. Bu isimler f1’in popülaritesini artıran isimler. Doğru karar. Umarım onun için Belçika yarışı güzel geçer. Kimi bu sene rahat 30-35 puanı şansızlıklıklar Yüzünden gitti. Böyle şansıZlıklar yaşamazsa kesinlikle podyumlar hatta galibiyet bile alabilir.

  27. Belirsizlik ortadan kalktığına göre şimdi gerçek Raikkonen’i izleyebiliriz. Seneye Mercedes-Ferrari kapışması 10 numara 5 yıldız olacak.

  28. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Raikonen son iki yıldır gösterdiği performansı tekrarladığı taktirde Ferrari için 2016’da iyi bir ikinci pilot olacaktır.

  29. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Beklenen oldu diyebiliriz Maceristanın ardından. Spa öncesi ona büyük moral oldu. Umarım harika bir yarış ve start ile kazanır yine. Onun zafer aldığını tekrardan Ferrari de kazandığını görmek harika olur.

  30. Güzel haber hayırlı olsun. Spa öncesi açıklanmasıda motive olur umarım Kimi için…

  31. Uzun zamandır beklediğim ve görünce işte bu lan diye evde bağırmama sebep olan haber 😀
    Gerçekten ne olacağı umrumda değil bu adamın bu sporda olması bile beni ısındırıyor yarışları izlemem konusunda her ne kadar saçma sapan sürsede hatalar yapsa da kimi , schumacherdan sonra bu sporu izlettiren yegane adamlardandır hayırlı olsun 😀

  32. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    çok sükür resmi haber geldi tek zevkimiz kimi yi izlemek olduğu icin 1 yıl çok önemliydi.

  33. Oh be valla sevindirdi. Kimi’nin kalmasından da çok takımın Bottas kazığını yememesi sevindirdi beni. Umarım Kimi önümüzde şampiyonluk yarışına gireceği güzel birkaç sezon geçirir ve ayrılmaya karar verdiğinde efsane bir şekilde yerini Ric veya Hulk’a bırakır.

  34. Rai yi severim ama seneye kalması 2. pilotluğu kabul etmesi anlamını taşıyor rai yi böyle takım arkadaşından 100 puan fark yerken görmek fanı olmasam da seyirci olarak beni üzüyor. Son senesinde umarım eski formunu yakalayabilir. Hayırlı olsun.

    1. Montaya mı o ☺️☺️

      1. kim Montoya mı profil resmi mi? öyleyse evet Montoya reis.

  35. spada belki zafer gelebilir.bu adam burda başka sürüyor.

  36. Bu güzel haberin ardından ikinci yarı göster kendini reis hadi bakem vatane millete hayırlı olsun 🙂

  37. Hayirli olsun.Cok sevindim. 🙂

  38. Bazı Rai yiyicilere kapak olsun 🙂

  39. Kimi yi 1 sene daha izleyeceğiz 🙂
    Sevinçliyim gerçekten. Adam yarışırken efsane olabilmiş nadir pilotlardan..

  40. ferrari en doğru kararı verdi, şu haberle spa’da rai den bi podyum bekliyorum 😀

  41. Padokta o kadar çok gereksiz pilot var ki Kimi gibi adamları ne kadar fazla izlersem benim için o kadar iyi.

  42. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel’le dostlukları takımı motive edecektir ve seneye de zirveye çıkabilecekleri konusunda teşvik edecektir.

    Kimi’yi seviyorum etli sütlüye bulaşmaz takım içinde saçma politikalar yapmaz sadece sürer.

  43. Helal be ıceman reis

  44. hadi hayırlı olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir