Williams: Kalkış Kuralı İşleri Çok Değiştirmeyecek

yazar:

kategori:

Williams’ın teknik patronu Pat Symonds Belçika GP ile birlikte uygulamaya koyulacak yeni kalkış kurallarının beklendiği kadar etkili olmayacağını düşünüyor.

Bu yarıştan itibaren sürücüler debriyajın kavrama noktasını mühendislerden yardım almadan bulacaklar ve garajdan çıktıkları anda bu ayarı değiştiremeyecekler.

Symonds bu kuralın işleri çok fazla karıştırmayacağına inanıyor.

“Çok fark yaratacağını düşünmüyorum. İnsanlar bizim çok müdahale ettiğimize inanıyor, halbuki minik ayarlamalar yapıyoruz. Ve bazen bu yaptığımız müdahaleler hatalı olabiliyor.”

“Mühendisler hatalar yapar, ancak elbette bu çok nadiren olur bunu kabul ediyorum. Ayarlarken debriyajınızı lastik ve yakıt yükünüze göre ayarlarsınız. Şimdiye kadar ısınma turu için yapılan kalkışta bunu yapıyorduk. Spa’dan sonra artık bunun üzerine yorum yapılamayacak, çünkü tek müdahale noktamız orasıydı.”

“Debriyajı doğru sıcaklıkta tutmanız gerekecek ve prosedürleri takip edeceksiniz. Lastik sıcaklıklarını kontrol etmek gibi bir şey. Lastikleri istediğiniz sıcaklığa getirebiliyorsunuz.”

“Sürücüler doğru yüzey sıcaklıklarına erişmek için lastik yapıyorlar, ne yapacağınız bellidir, aklınızda tutmanız yeterli.”


Yorumlar

“Williams: Kalkış Kuralı İşleri Çok Değiştirmeyecek” için 4 yanıt

  1. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Startı iyi alan pilotlar ilk yarışlarda öne çıkabilir.. Birkaç yarış sonra büyük ihtimalle normale döner. Ricciardo gibi pilotlara büyük zarar verme ihtimali de mevcut..

  2. Sıkıntı yaşayan pilotlar olsa bile bu ancak birkaç yarış sürecektir diye düşünüyorum.

  3. massa farkını koyacaktır.

    1. aynen massa uçuşa geçer.inşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir