Yağmurların Efendisi

yazar:

kategori:

İlk olarak seni jordon da gördük. Spa-Franchorchamps pistinde yapılan bu yarışta, daha önce bu pistte hiç yarışmamış deneyimsiz bir pilot olarak geldi. Yarış öncesinde pisti tanımak için bir bisikletle pist üzerinde sadece bir tur atmasına rağmen, sıralama turlarında 11 yıllık Formula 1 deneyimine sahip takım arkadaşı Andrea de Cesaris’i geride bırakarak yarışa 7. sırada başlama hakkını elde etti. Michael’in bu derecesi, Jordan takımının o yıl elde ettiği en iyi grid pozisyonudur. Ancak yarışın daha ilk turunda debriyaj problemi nedeniyle yarışı terk etmek zorunda kaldı.Sonra bennetton dönemi başladı.1994-1995 sezonlarında gelen şampiyonluklar.Dikkatleri üstüne çekti.Ve artık kırmızı otomobillerdesin. şampiyonluk kazanamadığın 4 yıldan sonra (1996-2000)2000 sezonunda şampiyon olup tekrar dikkatleri üstüne çektin.2001, 2002 şampiyonluklarından sonra yeni paketler fia çıkardı.Artık F1 padoğunda konuşulan tek şey Schumi ve kırmızı otomobilleri geçmek.2003 sezonunu da şampiyon bitirdin.yıl 2004 sezonu domine edip rekor puanla şampiyon tamamladın.Vefia yeni deüznelemeler yaptı 2005 sezonunda tahtı alonsoya kaptırdın.Yıl 2006 alonso ile savaşıyodun.25 puan geriden şampiyon olabilirdin.Yarış dışı kalmaların seni 8.dünya şampiyonluğundan etti.2006 yılı Emeklilik kararın ile sonlandı.Ardına bile bakmadan gittin biz sevenlerine hiç bakmadan.Ve yıl 2009 Dönüş kararın geldi.Biliyoduk içindeki o sönmez motor tutkunluğun.Evet schumi diğer adınla Yağmurların efendisi 2010 sezonunda ne yapacağın meçhul fakat şunu bil sezonu son sırada da tamamlasan sen hala F1’in kralı ve Yağmurların da efendisisin.

 Benden bir söz:

7 dünya şampiyonluğun gerçek,tutkunda

kalbinin F1 için attığı da bir gerçek,kazanmak için de

Ama en büyük gerçek 2010 da F1 de olman…

Yazımı bir Schumacher sözüyle tamamlayayım:

Şampiyonluk zor iş,onu kazanmakta ama Onu korumak hepsinden zor.


Yorumlar

  1. tşk ederim arkadaşım yorum için.yazı önemli değil önemli olan ne kaptığın.İçerikle ilgili bişey de canım kurban harf marf fasa fiso

  2. Sevgili Ahmet Rıdvan. Anasayfada bir yazınız olacaksa yazdığımız şeylerin dil kurallarına en azından biraz uyması gerekir ve ÖZGÜN olması gerekir. Ancak senin başlangıç harfin bile küçüktü. Eğer bu şekilde bir yazı yazıyorsan ağır eleştirilerede katlanacaksın. Bence yazına eleştiri gelmesi gayet normal.

    Ayrıca bu haberin okunma sayısı ve yorum yapan bazı kişiler hakkında da şüphelerim var.

  3. Arkadaşlar bi yorum yapmak bu kadar zor mu?beğendim ya da beğenmedim derseniz… Beğenmediyseniz neler eksik paylaşırsanız mutlu olurum.

  4. Gökhan sus! konuştukça batıyorsun.(imla kurallarına dikkaet ettim)

  5. seviyesiz insanlarla muhattap olamam kardeşim.Senin seviyene de inemem

  6. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    ben bu site kurulduğundan bu yana üyesiyim beyler… ben özür dilemem gereken yeri bilirim…

    ne demek istediğimi, söylediğim şeylerin özünü, belki anlayan çıkar aranızda

  7. rekor kişi okudu yazımı.Yorumlarınız bana yol gösterecek.Elbet iyi yapamadığım şeyler de var fakat seviyesiz bir şekilde değilde "barakay"arkadaşım gibi seviyeli eleştiri yaparsanız sevinirim.

  8. sağol kardeşim.

  9. rıdvan türkçeyi devrik yada hatalı cümle kurmana bir şey demem ama shok qüsel shekerim vb haricinde demek istediğim çakma ingilizce kılıklı kelimeler kullanmadığın sürece önemli değil. ama hala yazarken harf yutman şaka gibi geliyor :))
    ama eminim bütün bu iyi kötü eleştirilerinin sonraki yazacağın çalışmalarında etkisi olacaktır ;)kamçılıyoruz seni biz :))

  10. arkadaşlar yorum bekliyorum.

    saygılar.

  11. Yorumlarınız ve bana katıldığınız için teşşekür ederim.Mehmet ve Osman kardeşim teşekkür ederim size.

  12. Osman bey tebrik ediyorum sizi.Rıdvan kardeşime ve sişze harfien katılıyorum.

  13. Burdan trf1.net yöneticilerine sesleniyorum.Lütfen Gökhan EROĞLU gibi seviyesiz bir arkadaşımızı burada görmek istemiyoruz.Rıdvan kardeşimden ve trf1.net ailesinden özür dilemesini arz ediyorum.

  14. Osman ERENER avatarı

    Kardeşim ben seni tebrik ederim.kendi düşüncelerini insanlarla paylaşmak yetenek ve cesaret isteyen bir iştir…

  15. Osman kardeşim yorumun için çok tşk ederim.

  16. Osman ERENER avatarı

    Gökhan arkadaşımız Türkçe'den o kadar çok anlyor ki cümlelerine küçük harflerle başlayarak eleştiri yapmaya çalışıyor.cümlelerde anlatım bozukluğu olduğunu saptamış kendisini tebrik edip önce kendi yaptığı anlatım bozukluklarını düzeltmesi gerektiğini söylemek isterim…:) Ve yaptığı yorumun gayet çirkin ve seviyesiz olduğunu belirtmek isterim.

  17. 2350 kişi sağolsun bakmış.Hepsine teşekkür ederim.yorumlarınızı bekliyorum.

  18. Gökhan eroğlu!söylediklerini kınıyorum.Rıdvan kardeşimin anlatmak istediği şey içindeki bilgiydi.Sen türkçe öğretmeni gibi harflere dikkat ediyorsan arkadaşa ayıp edersin.Srni kınıyorum.Arkadaştan özür dilemen gerekiyor.

  19. alonso kardeşim yorum için tşk ederim.Doğru söylüyorsun ama schumacher anlattığım için değinmedim.

  20. Gökhan EROĞLU ben metnin yaarıyım.Burda türkçe dersi vermiyoruz.Burda arkadaşlara f1 hakkında geçmişle ilgili bir şey ya da öğretici şeyler yazıyoruz.Beğenmediysen beğenmezsin.Fakat sen yazıya değil trf1.net e gönderme yapıyorsun.Burda önemli olan harf marf eksikliği değil önemli olan yazıdaki içerik.yorum için tşk ederim yinede.

  21. arkadasım 2006 senesinde sumi 25 puandan gelip şampiyonluğa ortak olması tabiki bizler için müthiş bir heyecan yarattı.ama sunu unutma alonso da sezon içinde yanılmıyorsam 2 kere motor patlattı..yani biraz ilahi adalet oldu sumi nin motor patlatması…bu ayrıntıyıda belirtmeliydin…

  22. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    yorumuma nasıl başlayacağımı bile bulamaıyorum… bu yazı baştan sona bir rezalet… teknik olarak anlatım bozukluklarıyla dolu ve kelimelerin çoğunda harf eksikliği ve yanlış yazım var. Türkçe'yi bu kadar kötü kullanıyoruz konuşmalarda ama bari yazarken dikkatli olalım.

    Ayrıca Schumi bu kadar kısa ve özsüz anlatılamaz. Parça parça ele alınmış ve birbirleriyle bağlantısız bir sürü cümle…

    yazının sahibine sesleniyorum… Biraz Türkçe'ye saygı göster lütfen..

    Ayrıca site yönetimine de bu yazıyı yayınladıkları için saygı(!) duyuyorum

  23. başlık koyma konusunda biraz daha iyi düşünmeni tavsiye ediyorum !!yağmurların efendisi'' başlığını görünce yazı içeriğinin schumi nin yağmurlu havada kazandığı inanılmaz yarışlar ve bu yeteneğinin ele alındığı bir konu sanarak okudum ama bahsi geçen başlık sadece yazının sonunda geçmiş…

    ama tabiki bu çalışmanın kötü olduğu anlamına gelmiyor.

  24. mehmet kardeşim öncelikle yorum için teşekkür ederim.Akın Akın yazımı okumuşlar.okuyuculara tşk ederim 2300 kişi okumuş 6 yorum yapılmış.Yorum bekliyorum.Yeni yazılarımda ne yapmamı istersiniz vs bişeyler söylerseniz sevinirim
    saygılar…

  25. Bu arada rıdvan kardeşim yeni yazılar bekliyoruz.

  26. kardeşim çok güzel yazı olmuş.Eski anıları yad ettik sayende.Yorum yapın demişsin.arkadaşlar yapalım güzel yazıya güzel diyecez.Hakikaten süper bir yazı olmuş
    tebrik ederim

  27. sağol bora kardeşim

  28. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Ahmet kardeş yorum almak istiyorsanız.. Benden size tavsiye daha köşeli yazılar yazın 🙂

    Şöyle içinde entrika olsun, birilerini kötüleyin ki ortam gerilsin. Admin birilerini uyarmak zorunda kalsın ki tadından yenmesin..

    Tabi ki herşey şaka.. Ama yorumun az yada çok olması yazdıklarınızın değerini değiştirmez.Umarım yeni yazılarınızı zevkle okuruz yine

  29. yorumlarınız içinb tşkler .Yorum yaparsanız beni mutlu edersiniz.Çünkü yeni yazılar ekliyecem…

  30. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Emeğine sağlık Ahmet kardeş, güzel yazı olmuş.

    Eklemek istediğim Ferraride geçen ilk yıllarda da dikkatleri toplamıştı bence. İlgi çekmesi sadece 2000 li yılların başında zaferler kazanmasıyla olmadı..

    Resim harika bir seçim.. İşte burada benimde elim kolum kopmuştu 98 de burada şampiyonluk gitmişti…

    Schumi Sevgisi ne demek biliyormusun..
    neyse boşver :)) Ama şuna inanıyorum ki ne sahte kahramanlar seviliyor ben Schumiyi sevmişim çok mu ???

  31. Güzel bir nostalji olmuş. Ellerine sağlık. Şimdi Esas problem sezon başlayana kadar nasıl sabredicez.

  32. yorumlarınızı bekliyorum..Adım ahmet rıdvan ad değiltirdim.Yorumsuz geçmezseniz beni mutlu edersiniz

  33. teşekkürler .Bir schumacher hayranı olarak kaleme aldım.sağolun

  34. WİLLİAMS F1 TEAM avatarı
    WİLLİAMS F1 TEAM

    kardesım elıne saglık cok guzel olmus benı ve bu yazıyı okuyanlar kesınlıkle o yıllara gıtmıstır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir