Todt: "F1 Hâlâ Çok Pahalı"

yazar:

kategori:

Le Figaro’ya konuşan Todt: “F1 çok pahalı.”

“Honda, BMW ve Toyota’nın ayrılmış olmasına üzülüyorum ama çok para harcanmasına rağmen istenen sonuçların alınamaması durumunda bu kaçınılmaz.”

“Diğer taraftan yeni takımların geliyor olması da harika.”

Todt’un eski takımı, büyük harcayanlardan Ferrari, bütçe sınırı konusunda FIA eski başkanı Mosley ile bu sene başlarında sürtüşme halindeydi.

Todt, maliyetlerin düşürülmesi için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu düşünüyor ve bu konuda politik anlaşmazlıkları suçluyor ama ‘katı bir bütçe sınırına da karşı çıkıyor.

Todt: “F1’i sürdürmek istiyorsanız, gerçektan uyandıran ve temel kararlar almamız gerekyior. Otomobil sporları, bunu benimsemeli”

Todt ayrıca, FOTA içinde kararlaştırılan KERS’in 2010’da kullanılmamasının üzüntü verici olduğunu da ekledi.

Ferrari’nin motor bölümünün eski patronu Gilles Simon’un liderliğini yapacağı gruba atıfta bulunarak Todt: “Bu nedenle bir çalışma grubu yaratma kararı aldım”

63 yaşındaki Todt’a ayrıca Schumacher’in dönüş kararı da soruldu.

Todt: “O, benim ailemin bir parçası ama onun bu kararı hakkında görüş bildirmem hoş olmaz. Bunu ona bırakıyorum”


Yorumlar

  1. f1 i farklı yapan pahalı oluşu…yoksa adını sanını duymadığımız serilerden ne farkı kalır? bakın nba e. basketbolun profesyonelce oynandığı tek ülke. dünyanın en iyilerini bile seçmeler tabi tutuyorlar. 300 küsür maçtır dallasın yaklaşık 30.000 kişilik salonunda boş bir koltuk olmamış. f1 seyirci sayısı azalmaya başladı. çözüm daha az maliyetmi? kesinlikle katılmıyorum.

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Asterix olimpiyatlarda filminden biliyorsun zaten. Orda motorsuz yarış arabalarıyla nasıl en hızlı takım olmuştunuz hatırlarsın.

  3. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    F1 de Motor kullanmayı komple yasaklayın, ucuzlar o zaman F1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir