Mercedes, 2010'da İlk 3'ü Hedefliyor

yazar:

kategori:

2009 sezonu başında ard arda alınan galibiyetler ile arayı açmalarına rağmen BrawnGP, sezonun ikinci yarısında düşüşe geçmiş de şampiyonadaki yerini korumakta güçlük çekmişti.

Araç gelişiminde geri kalan eski BrawnGP, yeni Mercedes GP yöneticisi Fry, aşırı iyimser hedeflerden kaçınıyor.

Fry: “2010 için takımlar şampiyonasında ilk 3’ü hedeflememiz gerektiğini düşünüyorum. Şüphesiz yarışlar kazanmamız gerekecek. Bunun ötesine geçmek çok zor, çünkü bu dönemde, rakiplerimizin neler yapacağını bilmiyoruz”

“Ferrari’nin çok güçlü olacağını düşünüyorum, bana göre McLaren de çok güçlü olacaktır. Belki Red Bull ile tekrar Vettel de öyle. Bu yüzden araçlarını hangi alanlarda geliştirdiklerini görebilene kadar nerede olduğumuzu tam olarak bilmeyeceğiz. Ama eğer ilk 3’te olmazsak fazlasıyla hayal kırıklığı yaşayacağımızı düşünüyoruım.”


Yorumlar

  1. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yobaz kçbakma gercekten f1 izliyomusun yoksa tam bir alonso karşıtı olduğun belli yaw renaulttaki halinde ne var adam 2008 sezonun en ii pilotu secildi 2009da ise gitmeyen bi aracla yeri geldi q2 zor kalan biaracla podyuma bile cıktı 26 puan aldı tam. herkes alonsonun kötü aracla bile 2 senedir neler başardığını gördü ama sen görememişsin yada görmemezlikten geliyosun. bizki alonso fanları bence bütün arkadaşlar 2 sene boyunca renaulta güvendik bekledik 2 sene. gerekirse ben 2 senede ferraride beklerim sorun deil. ferrarini hiç kan kaybettği felan yok 2005dede aynı sorunu yaşadılar 2006 ii basladılar.

  2. daha testler olmadan en kötü ihtimalle de ilk yarışa kadar holiganca konuşmak çok saçma beyler elbet herkes sevdiği pilot kazansın ister ama istemekle olmuyor huyumuz kurusun "dereyi görmeden paçayı sıvıyoruz" bi sakin olun geçmişide hala konuşmak anlamsız,olan olmuş olacakları izlemeye devam edelim!

  3. ilyas balyen avatarı

    ferrarinin kadrosu dağıldı todt brawn schumacher.. hiçbiri yok artık. ferrariden pek bişey beklemiyorum açıkçası… mclaren ve mercedesin kapışacağını dişünüyorum ama yinede belli olmaz..

  4. Neden taraftarlar, takımları kadar realist düşünemiyorlar? Nick Fry, Ferrari, McLaren, Mercedes, Red Bull güçlü olacaklar diyor. Massa da aynı şekilde. Ama taraftarlar aksini düşünüyorlar. Hangi dayanak, hangi kaynak, hangi söylenti… Takımlar, patronlar, mühendisler padok'ta ne görüyorlarsa ve duyuyorlarsa onu söylüyorlar, peki ya bizler?

  5. fernando ulas kardes sen oyle dusunuyorsun ben boyle ama sunuda goz ardi etme schuminin kazanacagi bir sey kalmadi neredeyse butun rekorlar onda ama o yinede dondu f1 e hemde mercedesle senin aklin aliyor mu hic bosu bosuna donup kendini oglu yasindaki pilotcuklara ezdirip rezil edermi demek ki bildigi guvendigi bir sey var sen cok guveniyorsun su ferrariye ama hevesin hursaginda kalmasin sonra burda bir arkadas da demiski alonsoyu goz ardi etmek f1 cahilligi olur kimse alonsoyu goz ardi etmiyor ama kardes renaulttaki halinide unutmayin derim size artik ferrari devri yavas yavas kapaniyor bunu simdi kabul etmeseniz de gunun birinde kabul etmek zorunda kalacaksiniz bekleyin ve gorun o yuzden alonsoda burada bir sey yapamayacak

  6. Mantıklı konuşmuş Fry.Şampiyonluk hedeflemek biraz mantıksız fakat imkansız bir şey de değil.Tüm her şeye rağmen Fry'ın bu görüşüne saygı duymak gerek.Hedefler bile sırayla olmalı.Schumacher'in ne yapacağını merakla bekliyorum.Sonuçta her şeyden önce kazanan Formula 1'in kendisi olacak.

  7. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    :))))))))
    bir an önce gelsede şubat ayı yeni aracımızı görsek son 1 ay sonra testler felan zaman gecer saten :))

  8. Hahaha köş seni bilen bilir evet burada en çok dalgası geçilen adamsın birde gelmiş ettiğin lafa bak allah iyiliğini versin :)))

  9. Alonso yu görmezden gelmek F1 cahilliğidir bence.Schumi olayına gelirsek eğer mclaren veya ferrari kadar iyi bir otomobil üretirlerse schumi şampiyon olur bundan şüpheniz olmasın:D Button bana göre büyük hata yaptı hamiltondan çok geride kalacak vede geride kaldıkça strese girecek 2009da da baskıyla başa çıkmada ne kadar zorlandığını gördünüz.Alonso da üstünlüğü ele geçirecektir massaya karşı ama büyük bir fark olacağını zannetmiyorum.Vettel olayına gelince bazı yarışlarda muhtemelen çok üstün gözükecektir ama bu iş maraton koşmak gibidir enerjinizi uzun vadeye yaymanız gerekir

  10. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Gayet Mantıklı Açıklama… Diğer Arkadaslar Gerekli Yorumlari ve Açıklamalari Yapmislar Zaten 🙂

  11. ilk üçte olacaklarına şüphe yok zaten. schumi nin pist üstünde neler yapabileceği tartışılabilir ama mercedes mutfağında çok işe yarayacağı kesin. araç gelişimine müthiş katkıları olacaktır.

  12. fry çok akıllı konuşmuş bence çok güçlü bir araçları olacak şampiyonluğa oynayacak ancak taktik icabı fry ilk 3 demiş schu mi boşuna gelmedi şamyionluk için geldi dolayasıyla araçları başa güreşecek.yalnız bana kalırsa beklentilerini schumi değil rosberg verecek onlara

  13. yobaz görcez bakalım el mi yaman bey mi yaman.

  14. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ben böle mutluyum ferrariye güveniyorum. ve bunun doğru olduğunu düşünüyorum. he senin düşüncen farklı olabilr oda beni ilgilendirmez 🙂

  15. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yobaz sezon baslasın bu yazdığını fernandonun yarış kazandığı haberin altına kopyalıcam :)) sözzz

  16. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yobaz :)))))) hahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahah

  17. fernando ulas kardes cok guveniyorsun sen ferrariye ve alonsoya ama sana simdiden soyleyeyim bir kere senin alonso sezonu 3. bitirsin op de basina koy ne zafer turlari atmasi ya sacmalama kardes ferrari artik dususe gecti birakin hayal gormeyi oyle olsa schumi mercedesle degilde ferrari ile donerdi bir kere mc larende iki super star hamilton button mercedesimde ise yasayan efsane schumi ve patlamaya hazir bir bomba rosberg bunlarin yanin da senin alonso ancak kendi takim arkadasiyla cekisir onuda gececegini sanmiyorum ama bekle ve gor

  18. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    coğu ferrari taraftarı ( aslında onlar shumici) bi anda mercedesci oldu kimiciler bile bi zmanlar demedğini bırakmadğı shumiyi tutmaya basladılar 🙂

  19. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    sılver_mcalren arkadaşa söylüyorum ben 2009 basladığında renaulta güvenioduk daha doğrusu alonsoya ii bir arac vereceğinden umutluyduk cünkü 2008 güclü bitrmişti renault ama sezon basladı renault bekleneni veremedi ve o zamandan beri alonsonun ferrariye gecmesini istedim ve devamlıda söyledim 2010da alonso ferraride die bu yorumlarımdada var. yani 2009 sezonu basladğından beri ferrari taraftarıyım ve sanırım artık ferrari taraftarı olarakta kalcağım.

  20. bobby fischer haklısın arkadaş zaten aldırmadım bile beni bilen bilir herkesle uğraşacak halimizde yok onların sevyelerine inmeyede gerek yok

  21. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    bir soru..neden alonso cular ferrari yi destekleyince sorun oluyorda bazı ferraciler schumi için mercedesi destekleyince sorun olmuyor.insan ister takım tutar ister pilot.schumi bence gelmiş geçmiş en iyi pilottur.ama kendisine son derece kızgınım.evet belki diyeceksiniz neden ferrari o zaman almadı.ama artık ferrari schumi defterini kapatıp yeni deffteri çoktan açmıştı 2007 de.keşke o zaman geçseydi bmw ye yada mercedese.bu saatten sonra schumi de kendisine başka bir yuva buldu.mercedesede borcunu ödeyecek.yani alonsocu geldi schumici gitti muhabbeti yapmak yersiz.isteyen takım tutar isteyen pilot.benim için takım önemli.alonsoya kızmışımdır ama hiç bir zamanda küfür yerme yada kötü bir pilot olarak görmemmişdirki kariyeri ortada.ayrıca massa içinda geçerli.takım arkadaşlarına bakın.ve yenilzmez olarak görülen lewis le mücadelesine massa nın kalitesini görürsünüz.sonuç olarak ulaş ister fernando için tutar ister takım için.ama ferraci olacaksan massa kazanıncada sevineceksin sorun yaşadığındada üzüleceksin.yoksa ben ne anladım senin takımı desteklemenden.ama insanlar özgür olmalı bence.

  22. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    sılver_mclaren alonsoculrn pek ferrariye laf ettğini düşünmüyorum. renaultcular edebilr onu bilmem. ama burda benm ferrariye savunmam zoruna gittyse bilemem. yıllarca ferrari taraftarı olan kişiler shumi mercede gitti die mercedesci oldu ona bakarsan. sen benm kişiliğime laf söliyecek adam deilsn oki hadi git işine

  23. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    silver_mclaren. kimin kişiliğinin bozuk olduğu belli sövmek derken burdan senin kişiliğin anlaşılıyor benm için ilk öence alonso sonra takım.alonso renaultyken renaultu savundum doğru ama hiç bi zaman ferrariyi aşağılamadım mclarene sölemişimdir o ayrı ama hiç b, zaman ferrariyi kötülemdm eleştrmişimdr oayrı. fernando alonso ferraride ve bende doğal olarak ferrarideym oki.

  24. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    ayrıca markalarda şampiyonlukları rosberg e bağlı.belki o bakımdan üçüncülük olabilir.ama schuminin sezonu 5 veya 6 ıncı bitirmek için geldiğini sanmam.pilotlarda schumi alonso massa ve lewis vettel le başabaş yarışacaktır.ama rosbergin neler yapacağıda önemli.

  25. Benetton F1 avatarı

    Nick Fry'ın yerinde olsam ben de aynı açıklamayı yapardım ki aslında şu anda sağlıklı bir tahmin yapmak çok zor.

    benim destekli sallama tahminime göre ferrari,mercedes ve mclaren takımlar ve pilotlarda diğerlerine göre önde olabilir.ferrari bu sezon tam bir latin ateşi görünümünde(italyan-ispanyol-brezilyalı).mclaren son iki dünya şampiyonuna sahip ve safkan ingiliz oldular.bu iki takımın yanında mercedes de tam bir alman panzeri oldu.rosberg rüyalarındaki koltuğu kaptı,şumi geri döndü ve takım son dünya şampiyonu ünvanına sahip.

    ayrıca ferrari ve mclaren'de takım içi rekabet de yüksek olacak.çünkü ikisi de üst düzey pilotlara sahipler.

  26. SiLver_McLaren  avatarı
    SiLver_McLaren

    fernando ulas Bir sene Kaybımız oldu diyorsunda sen o zaman ferracimiydin ? saçma sapan yorumlardan bıktım artık.daha düne kadar Renocular Ve Alonsocular McLaren ve Ferrariye Söverken Şimdi övgüler Yağdırıyor.Kişilikli Olun Biraz ya.

  27. temkinli konuşmuş fry ,geçen sene sezon öncesi testlere kadar brawn gp den kimse bu kadar gelişme beklemiyordu. onun için 1 aylık teste kadar bunların cevabı az çok yine ortaya çıkacak bakarsınız bu sezonda virgin yapar aynısı!? zor ama imkansız değil!

  28. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    mercedesin schumi varken böyle basit bir hedef koydğunu sanmam.öyle olsa schumi gelmezdi zaten.açıkçası bir renault taraftarının ferrariyi saymamasını ciddiye almam çünkü renault kalbur üstü pilot kadrosu ve kayıplarıyla pek fazla birşey yapamaz.açıkçası ferrarinin kadrosu ve araca erken başlaması bir avantaj.mercedes ise lewis in yanına görece daha güçlü bir pilot getirdi.mercedeste keza schumi varken onun araç geliştirmesi etkili olacakki alonso içinde geçerli.testler başlasın daha sonra kim ne kadar gelişecek ortaya çıkar.ayrıca red bull da güçlü olacaktır.o yuzden podyum değil 1 puanın önemli olacağı yarışlar olacak.pekte karamsar bir açıklama değil.

  29. R30 arkadaş…sen seviyeli bir insansın. umutbg arkadaşımız sanırım sürçü lisan etti. boşver koydu koyuldu bunlar f1 severlere yakışmayacak ifadeler. daha çok futbol taraftarları böyle ifadeleri kullanıyor. benim gibi fanatik bir cimbomlu bile kullanmıyorsa spor sevgisini f1 le doyurmuş sizlere kullanmak yakışmaz. yanlış anlamadığını umarım.

  30. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    umutbg biz inanıyoruz takımımıza sezonbaşlasın FERNANDO ALONSO ile zafer turları atarken bizde cok gülcez. ferrariye güvenimiz tam canavar gibi arac gelio inş 🙂 ferrarnin dna sında var kazanmak bir sene kaybımz oldu ö.deil.

  31. ne koyacak çok alonsolar geldii geçtii 2005 2006 da bizim koyduğumuzz belli ortada 2007 ***** :))

  32. R30

    Alonsonun gidişi çok mu koyduda Ferrariyi şampiyonluğa oynayacaklar arsında sayamıyorsun ? Ve o bahsettiğin 2'sinden biriside sevgili Renocun olsa gerek. Bence pek bir şey bekleme onlar 2011 i bekliyorlar çünkü 🙂

  33. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ferrari mclaren mercede.+ alonso massa lewis button shumi rosberg + vettel. sanırım bu yeter :))) SCUDERİA FERRARİ.

  34. Ben Nick Fry'ın bilerek temkinli bir şekilde konuştuğunu düşünüyorum. Atıp tutmaya hiç gerek yok veya aşırı iyimser hedefler belirlemeye…

    Sezon'un bol rekabetli geçeceğini Nick Fry'ın açıklamalarından anlayabilirsiniz. Ferrari, Red Bull, McLaren'in güçlü olacağı söylenmiş. Bu şartlar altında 'en iyisi olacağız' diyip, sezon sonunda 'en iyisi olamamak' daha kötü.

    'İlk 3' gerçekleştirilebilitesi yüksek bir hedef ve sezon başında konulacak en garanti hedef. İlerleyen zamanlarda Mercedes hedeflerini güncelleyecektir.

  35. resimdeki bakışlarda çok akıllı mütevazi bir insanın bakışları var. ve karşısında yine bir dahi brawn var. gelecek çok zevkli olaylara gebe…bu macerada kiminin olmasını çok isterdim. ama vardır bir hayır demek lazım.

  36. şumide şu an yarışmamanın verdiği bir açlık var. o yüzden daha çok duygusal bir karardı verdiği bana göre. elindeki veriler ile ince eleyip sık dokuyupda hareket edeceğini düşünmüyorum. ama mercedes bana göre çok iddialı olacak. aslında son yarışta zorlanmalarının bir sebebide bir anda çok puan farkı oluşturmalarıydı. onu koruma içgüdüsü daha kontrollü yarışmalarına sebep oldu. ve karşılarında kaybedeceği birşey olmayan bir redbull vardı. 2007 de mclaren açıkçası bundan dolayı verdi şampiyonluğu kimiye…hiç unutmam 4-3 fenere mağlup olduğumuz bir maç vardı. o maçta tribündeydim. ilk yarı 3-0 öndeydik ve takım maalesef dalga geçmeye başlamıştı. 2.yarı başlar başlamaz fener aykut ile 46. dakikada bir gol kazanınca inanılmaz bir korku başladı takımda. ve maalesef tarihe geçecek bir şekilde o maçı fenere 4-3 verdik. maç 4-3 olduktan sonra bastırmaya başladık. ama kader reyini fenere azminden dolayı çoktan vermişti. insanlar hayatı boyunca rahat ve gevşek davrandığı dönemlerde sıkıntılı bir sürecin başlangıcını hazırlar. ne demişler rahat zahmettedir.aslında psikolojik bir yanıltma nick fry ın açıklamaları. takımı daha fazla motive edip rakipleri rahatlığa sevkedebilir.

  37. Fry burda rakiplerine mesaj gönderiyor bence yanıltmaya çalışıyor görecez kesinlikle redbull merco mclaren bunun üçü kesin şampiyonluğa oynacaklar diğer 2 sii neler yapacak görecez

  38. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Bence de Mercedes'in korkmaması gerekir 🙂 ama Fry'ın açıklamalarında da pek bir iyimserlik göremedim.Sanki amaçları şampiyonluk değil de ilk üçe bir başka deyişle sezonu 3. takım olarak bitirmek gibi gözüküyor.Umuyorum böyle olmaz ve en az 3 takımın şampiyonluk için rekabet edecekleri bir sezon görürürz.

  39. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    schumacher güvenmeseydi gelmezdi onlarda tabiki kendilerine güveniyolardır ama hedefleri şampiyonluk yada en az ilk üçtür koskoca mercedes ferrari ve mclarendan korkacak değil ya

  40. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Amacınız sadece birkaç yarış kazanıp ilk üçe mi girmek ? Yani baş aktörler yine yerlerinde, Mercedes de sadece BMW nin yerini doldurmak için mi geldi. Eğer öyleyse o istediğimiz destanı rekabeti göremeyeceğiz 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir