"Yeni Çocuklar F1'i Değiştirecek"

yazar:

kategori:

Malezyalı girişimci, pist dışı olaylar ve anlaşmazlıklarla Formula 1’in geçmişte geri adım attığını söyledi.

Fernandes: “Takımlar rekabet eder ama aptalca rekabet edilen bir çok şekil var. Birbirini öldürmeye çalışmak kimseye fayda sağlamaz”

“Bir çok şekilde spordaki profesyonellik eksikliğini de ortaya koyar ve sponsorlar da bunun farkındadır.”

“Ben konunun bu tarafına bakıyorum. Bu yüzden iyi ve kötü şeyleri biliyorum. Nelerin gelişebileceğini de biliyorum”

Fernandes, 2010’da F1’in içine gireceği düzenin sporu ileri taşıyacağını düşünüyor ve yapılan değişikliklerin dünya çapında etki yaratmasını bekliyor.

Fernandes: “Yeni insanların yeni fikir ve düşüncelerle gelmeleri ile belki de ultra rekabetçilik olacak ve belki de gerçek samimiyet oluşacak; arkanda bıçak saklı iken ‘seni seviyorum’ demek olmayacak.”With new p

“Rekabet açısından kesinlikle uzaklaşamazsınız ve eminim ki ben de aynısını yapacağım; hepimiz kazanmak istiyoruz. Aksi takdirde bu sporda işimiz olmazdı. Ama birlikte çalışarak daha fazlası kazanılabilir ve FOTA’nın da iyi bir şey olduğunu düşünüyorum”

Bununla birlikte Fernandes FOTA içindeki bütünlüğün, takımların kendi başlarına bir şeyler yapmalarına engel olmadığını da ekledi.

Fernandes: “FOTA ayrıca yaratıcılığı da kısıtlamıyor. Herkesin fikir birliği yaşadığı ve çıkıp yaptığı marksist bir F1’iniz olamaz. Bazı bireysellikler de olmalı. Bu yüzden ikisi arasında bir denge kurulması gerektiğini düşünüyorum”

“13 takım arasındaki sağlığı korumalısınız ve para 5-6 takıma daha meyilli. Eğer bir takım çıkarsa kalan para, geride kalanlara gider. Sondaki 3 takım bir şey alamaz. Bunun biraz düzenlenmesi gerekiyor. Çünkü 13 güçlü iyeye sahip olmak daha iyidir.”

“Son bir kaç ayda duyduğum şey, kimler gridde yerini almayacak… Bu iyi bir işaret değil. Katılmak isteyen 13 diğer kişinin olduğunu söylemek daha iyi. Lotus orada olacak mı? gibi sorular bence sağlıksız. Bu yüzden Varlıkğın yeniden dağıtılması gerekli”

Fernandes, Lotus’un gelişiminden memnun ve takım ruhunun, teknik patron Mike Gascoyne’den en iyisini ortaya çıkacağına inanıyor.

Fernandes: “Gascoyne’de verdiklerimizden biri, tekrar Formula 1’d eolma keyfi. İnsanlar bana, Gascoyne’nin harika yıllarını ve kötü yılları olduğunu söyledi ve benim görüşümü sordu”

“Ben artistik bir dünyadan geldim ve Beatles gibi olağanüstü artiste sahip olabilirsiniz ama onları korkunç bir ortama koyarsanız performans gösteremez. Ama onlara özgürlük tanırsanız harika olacaklardır.”

“Eğer olursa benim hediyem, yeteneği idare etme kabiliyetimdir. ve Mike bir yetenek, bir artist. Ona özgürlük tanıyacağım. İnanıyoruz ki iyi durumda olacağız”


Yorumlar

  1. Amca güzel söylemişte biraz fazla uçmuş sanki. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir