Silverstone'ye Yeni Pist Geliyor

yazar:

kategori:

Bu söz, pistin geliştirme çalışmalarının arkasındaki esas mimarlardan John Rhodes tarafından dile getirildi.

Rhodes, revize edilmiş Arena çizgisinin, Silverstone’ye, yıllardır mevcut olmayan tazeliği getireceğini düşünüyor.

Rhodes: “Pist için bütünüyle yeni bir hayat olacak ve belki de Silverestone’nin eskiden alışık olduğu haline gelecek: çok ama çok hızlı bir pist.”

Rhodes, gelişim çalışmaları yanında Silverstone’nin hem MotoGP hem de F1 için olan yeni iç pistinin tasarlanmasında Populous’un motor sporları takımına başkanlık ediyor.

Gelecek sene MotoGP’nin gelmesi nedeniyle gereken bazı değişiklikler ile Rhodes, Silverstone’de daha başka değişiklikler yapmak için imkânların çoğunu değerlendirdiğini söyledi.

Rhodes: “Çok daha fazla arazi bilgisi ve buna benzer şeyler ortaya çıkarmaya baktık ama bu çok zor. Çünkü, mekâna göre hareket etmelisiniz; esasında burası eski bir havaalanı”

“Doğru çözüme sahip olduğumuzu düşünüyorum. Eğer Silverstone’yi, temelinde ne olduğunda geri getirebilirsek, yani çok ama çok hızlı, dzügün ve akıcı haline, harika olacak.”

“FIM’in istediği bazı gerekli değişiklikler var, bu yüzden hafif değişiklikler olacak, mesela Club’da”

“Bazı alanlarda bariyerleri geri götürüyoruz ama ayrıca diğer alanlarda da izleyicileri yakınlaştırıyoruz. Bu yüzden de çok heyecan verici.”

“Kısa vadede olsa bile izleyici tecrübeleri kesinlikle çok daha iyi olacak. Açıkçası tribünleri taşıma imkânımız da var. Bu yeni bir şey yaratma değil, tazelik getirmek”

Rhodes, Çin ve Abu Dhabi gibi finansal destek alamadığını belirtti ama tesisler açısından en iyilerden biri olabileceğini iddia etti.

Rhodes: “Silverstone’nin, Abu Dhabi’nin aldığı yatırıma sahip olduğunu düşünmek çılgınca. Olsaydı muhteşemdi ama buna asla sahip olmadık ve bunu alacağımızı da öngörmedik”

Silverstone, bu seneki F1 yarışının yeni Arena pistinde yapılıp yapılmayacağına bu sene başlarında karar verecek ve Rhodes, ne olacağını söylemek için henüz erken olduğunu düünüyor.

Rhodes: “Dürüst olmak gerekirse bilmiyorum. (2010’da F1 için) olursa şaşırırım. Bu bir MotoGP pisti ve bizim açımızdan Mart itibari ile bitecek ve şimdi bunu sonuca ulaştırmalıyız. Kilit unsur bu. Programlar şimdi çok çabuk bir şekilde ortaya çıkıyor.”


Yorumlar

  1. "Pist için bütünüyle yeni bir hayat olacak ve belki de Silverestone'nin eskiden alışık olduğu haline gelecek: çok ama çok hızlı bir pist."

    "Bazı alanlarda bariyerleri geri götürüyoruz ama ayrıca diğer alanlarda da izleyicileri yakınlaştırıyoruz. Bu yüzden de çok heyecan verici."

    Bu tespitler çok doğru olmuş. Umarım hedefler gerçekleşir ve Silverstone modern imkanlara sahip olan, tarihsel özellikleri de kuvvetli, eğlenceli ve hızlı bir pist haline gelir.

  2. Silverstone u da Abu Dhabi gibi yapmaları lazım çünkü F1 in merkezi İngiltere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir