Raikkonen “Tam Olarak Ne Olduğunu Bilmiyorum”

yazar:

kategori:

Belçika’da sıralamaların 2. seansında aracında yaşadığı sorun nedeniyle erken veda eden Kimi Raikkonen tam olarak ne olduğunu bilmediğini söyledi.

Raikkonen, 2. seansın başında aracının tekleyerek durması üzerine kenarda durmak zorunda kaldı.

Raikkonen “Tam olarak ne oldu bilmiyorum. Sürüşü kaybettim ve durmak zorunda kaldım. Sorunun ne olduğunu söylemek için erken. Sorunu söylemek için biraz daha beklemek zorundayız.”

“Aracımız tüm hafta sonu boyunca oldukça iyiydi ne yazık ki bu sorun kötü zamanda geldi. Pozisyonum daha iyi olabilirdi. Dün bir kaç farklı kanat denedik ve bugün için doğru kanadı seçtiğimizi düşünüyorum.”

“Açıkçası her alanda gelişmemiz gerektiğini biliyoruz. Start pozisyonum tehlikeli olacak ancak umarım yarış koşulları lehimize olur. İlk virajı dönmek önemli: Mercedes motorlu araçları geçmek kolay olmasa da savaşmaya ve elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen “Tam Olarak Ne Olduğunu Bilmiyorum”” için 20 yanıt

  1. anlaşılan yine pit te dondurma yiyecek

  2. Ne zaman kimi günün de olsa araç yan çiziyor ne zaman araç iyi olsa kimi yan çiziyor.Bir garip Ferrari anlamadık gitti

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ne olduğunu elbette biliyorsun. Sana saygı duymayan bir takımda yarışıyorsun. Aracın muhtelemen Vettel kadar iyi check edilmiyor bu kadar basit.

    Gittin gereksiz yere 3 yıl yarışmadın, en büyük zararı kendine verdin. Böyle bir yetenek fakat tek şampiyonluk. Gerçekten yazık. Niye gittin Ferrari’ye döndün ki nedir sendeki bu Ferrari aşkı. “Ferrari’de şu kadar sene yarıştı” mı mesele yani? Sana saygı duyacak bir takıma gitmeye neden çalışmadın. Ferrari bu. Her zaman politika döner, her zaman 1-2 vardır, bu değişmez.

    Seneye de takım şampiyonluk kalibresinde bir araç üretse de Vettel’e oynar. Kariyerini para ve sponsor uğruna baltalamış takımda yarışma aşkın nedendir anlamıyorum. İlk imzayı attığından beridir yanlış buluyorum. Şu Lotus’ta kalsan bile daha iyiydi. En azından bir pilot olarak sana saygıları vardı.

    Gerçi Ferrari’ye imzayı atınca o da gitmişti telsizden küfür yemiştin Grosjean bir anda süper pilot olmuştu falan. F1 işte bu, senin gibi dürüst adam için zor bir mecra. Yine de böyle F1’e hiç uygun olmayan bir karakterle başarılı bir kariyer yakalamak da büyük başarı diyebiliriz.

    1. Gerçekten çok haklısın Kimi ya da Schumi kadar yetenekli pilot yok şu an F1 de. vettel gibi sadece iyi araç oldugunda şampiyon olan pilotlarla dolu, Ferrari niye haksızlık yapıyor ona anlamis değilim.

      1. kimi’nin aracı 2007’de en iyi araç değil miydi? mclaren’de adamlar canavar gibi pilotları olmasına rağmen o sene monaco’ya kadar pole alamadılar. 2008’de en iyi aracı vardı da ne oldu? bırakın artık şu “kimi çok yetenekli yea” falan muhabbetlerini inanmıyor millet. yetenekli olan adam 5 farklı takım arkadaşına yenilmez. hamilton ve alonso varken bu gridde, kimi’nin adı bile geçmez.

        1. o 5 kişi kimdir ?

          1. Coulthard, Massa, Grosjean, Fernando, Vettel. Teknik olarak Grosjean’a yenilmiş sayılmaz ama sezon sonunda performansı ona göre daha kötüydü. Belki de takımın Grosjean’ı öne çıkarmasında bu performansın bir etkisi vardır.

            1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
              Berkhan Oğulcan Akçay

              Hmm. Bir bakalım:

              2002’de kariyerindeki 2.yılında olan ve 17 yarışlık takvide 10 kez yarış dışı kalan Raikkonen’i Coulthard’ın “yendiğini” farz edelim. Peki 2003 ve 2004’te Coulthard neredeydi acaba. Bir de Grosjean denmiş ki tam komedi. Kimi 2013’ün son 3 yarışında 0 puan almış, ayrıca Ferrari anlaşmasının ardından takım Grosjean’a oynamıştır. Hayır işin komedi tarafı sonuca göre konuşmak istiyorsan sonuç olarak yine geçememiştir.

              Massa’ya yenildi dediğin sezonsa müthiş girdiği ama sonra bir takım anlaşmalar, sponsor ve büyük para hesaplarıyla geçen Massa’yı şampiyon yapma seferberliği sezonu. Ki malesef onu da beceremediler.

              Fernando dediğin sezon Ferrari tarihindeki en kötü araçlardan biri önde bitirdi de ne kazandı Alonso? Hatta artık yeter deyip ayrıldı adam hem de şu durumdaki Honda’ya.

              Coulthard Kimi’yi yenmiş… Hahah…

              1. Diğer sezonlarda Raikkonen, Coulthard’ı dağıtmış zaten. Buna bir lafım yok. Ama 2002 sezonunda şu veya bu sebeple Raikkonen, Coulthard’a yenilmiş. Ne önemi var ki bunun ? Niye kafanıza takıyorsunuz ki ? Alonso’da vakti zamanında Trulli’ye geçilmiş. Bu, onun F1 tarihinin en iyi pilotlarından birisi olduğu gerçeğini değiştirir mi ? Hayır.

                ayrıca Ferrari anlaşmasının ardından takım Grosjean’a oynamıştır

                Belki de takımın Grosjean’ı öne çıkarmasında bu performansın bir etkisi vardır

                Hayır işin komedi tarafı sonuca göre konuşmak istiyorsan sonuç olarak yine geçememiştir

                Teknik olarak Grosjean’a yenilmiş sayılmaz

                ?

            2. grosjean değil, ona yenilmedi. alonso, massa, vettel, heidfield ve coulthard.

        2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          2007’nin en iyi otomobili McLaren’dır. Monza, Sepang ve Monaco’da 1-2 yapmış takım kesinlikle daha komple araca sahip olan takımdır. Ayrıca sene boyunca Ferrari’deki hidrolik arızası riski Jean Todt’u çok strese sokmuştur. İspanya ve Avrupa GP’lerinde Kimi podyumdayken yolda kalıp 12 puan bırakmıştır. Massa da keza sezonun ilk sıralama turlarında yolda kalmış, İngiltere’de gridde kalmıştır.

          Ferrari o sezon sıcak hava ve uzun virajlı pistlerde en iyi otomobildi. Fakat bu iki koşul haricindeki tüm alanlarda, özellikle de dayanıklılık noktasında en iyi araca McLaren sahipti fakat takım iyi yönetilemedi ve pilotlarının performansı da 2. yarıdaki Kimi’nin performansını yanından bile geçememiştir.

          Kimi’nin yeteneğine laf söylemek anca sizin gibi bir şeyden anlamayan adamların işidir. F1’i uzun yıllardır izleyen ve senin aksine iyi bir bilgi birkimine sahip arkadaşlar, hangi pilotun fanı olurlarsa olsunlar Kimi’nin yeteneğine laf söylemezler.

          Sen geçen 2005 Spa’da Montoya’nın yarış dışı kalmasıyla Kimi’nin kazandığını, Montoya’nın o haftasonu Kimi’den çok daha hızlı olduğunu falan iddia ediyordun. Sana cevabı verince yorumum silindi herhalde birileri senin “epic fail” yaşamandan rahatsızlar. Video sitede duruyor. Aç izle ondan sonra gel seninle oradan devam edelim.

          Seni daha kaç kere kilitleyeceğim bilmiyorum gerçekten.

        3. ula royal bu kimi sana ne eddi 😀

        4. bir de 2007’de avustralya, malezya, bahreyn ispanya ve türkiye belçika gibi pistlerde alonso ve hamilton varken massa ve raikkonen’in pole alabilmesi 2007 ferrari aracının daha hızlı olduğunun kesin kanıtı. biraz düşünmek lazım. o sene pole kupası olsaydı 6 pole ile massa’ya gidecekti. massa’nın kalitesini alonso’nun yanında 2010’da gördük.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Avusturalya’da McLaren aracı hazır değildi. Malezya dediğin yarışta McLaren rahatça 1-2 yapmıştır. Yine boş konuşuyorsun.

            Saydığın diğer pistler de mesajımda belirttiğim üzere sıcak koşullarda ve uzun viraja sahip pistler ki bu koşullarda 2007’nin en iyisinin Ferrari olduğunu zaten belirttim. Üzerinde durduğum şeylerin aynısını söyleyerek gelme.

      2. Kimi’de, Vettel’de, Alonso’da altlarında iyi araçlar varken şampiyon oldular. Marussia ve ya Caterham’la yarışmadı bu adamlar. Kimi çooook yetenekli olsaydı takım arkadaşı olan Alonso’nun arkasında kalmazdı ya da bu sene olduğu gibi Vettel’in. Alonso ve Schumacher’i anlarım da Kimi ve Schumacher’i görünce güldüm 🙂

    2. Hocam o kadar boş konuşuyorsun ki. Bu adamlar tek bir aracın argesine yüz milyonlarca dolar harcıyorlar, pilotlara dünyada hiçbir sporcunun almadığı kadar para veriyorlar, her yarışlarını milyara yakın kişi canlı izliyor.

      Ve bunlara rağmen sen diyorsun ki Ferrari Kimi’ye oyunlar oynuyor aracının sorunlarını kontrol etmiyor. Yarıştan sonra da parti yapıp “Niahahah bu yarış da Kimi’nin önünü kestik” diye kahkaha atıp eğleniyordur da bunlar.

      Şunları diyorsunuz da hiç mi dönüp okumuyorsunuz? Adamlar canlarını ortaya koyuyorlar o araçlarda ve siz diyorsunuz ki Ferrari Kimi’nin aracını sallamıyor. Bu ne kadar büyük bir itham biliyor musunuz siz? Şu yazdıklarınızi bir Ferrari çalışanı görse ve ciddiye alsa adamlar size açtıkları davalarla yapmadıklarını bırakmaz. O yüzden lütfen biraz düşünün de yazın.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Milyarlarca kişinin izlediği bir yarışta, Ferrari takımının formasyon turu öncesinde Rubens Barrichello’nun aracındaki ön kaldıracı “unuttuğunu” gördü bu gözler.

        Yine, 2001 Malezya’da startın hemen ardından yağan çok şiddetli yağmurun ardından Schumacher’in yaklaşık 50 saniye önünde pite giren Barrichello’nun pitte lastik karışıklığı bahanesiyle Schumacher gelene kadar bekletildiğini de.

        Avusturya’da aynı takım ve sürücüler arasında yaşanan ve yine milyarlarca kişi önünde yapılan takım emrini de.

        Yine bu takımın, 1. pilotu önde başlasın diye diğer pilotun vites kutusu mührünü kırıp ceza almasını sağladığını da. O yüzden bana “yok milyonlar harcanıyor” diye sözlerle gelmeyin. 2008’de o milyonlar yüzünden bir çifte şampiyonluk ve çok daha istikrarlı bir kariyer çöpe gitmiştir.

        Ferrari’nin tarihini araştırıp öyle gelmenizi tavsiye ederim.

        1. Asıl siz bir yazdıklarınızı tekrar okuyun benim dediklerimle uyuştuğunu anlarsınız. Sizin verdiğiniz örneklerin 2 tanesi kasıtlı yapılıp yapılmadığı kesin belirlenemeyecek durumlar. Diğeri de bizim konuştuğumuz konulardan bambaşka bir olay.

          Yani şöyle diyeyim siz Ferrari’nin Kimi’nin aracını önemsemediğini, kontrollerini yapmayıp sorun cıkartması için Kimi’nin hayatını tehlikeye attığını ima etmiştiniz ancak diğer örneklerinizin bunlarla alakası yok, yarış içinde yer değistirmeleri için emir vermek gibi şeylerin pilotların hayatına mal olabileceğini düşünmüyorum ki bunlar suç da değil.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Hayati risk sizin yazdığınız bir şey. Ben öyle bir şeyden bahsetmedim bile. Kimse pilotunu riske atmak istemez fakat sürekli diğer araçta problem çıkıyorsa bu o araca yeterli önemin verilmediğini gösterir.

            Yani basit bir motor arızası da zaten herhangi bir kaza riski doğurmaz. Kimi’nin aracındaki dayanıklılık kontrolleri daha iyi yapılmalı. Benim bahsettiğim şey bu siz gelmiş hayati risk diyorsunuz bahsettiğim şeyle hiçbir ilgisi yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir