Red Bull Renault Motor Anlaşmasını Yırtmaya Yakın

yazar:

kategori: ,

Spa-Francorchamps’ta Red Bull, Renault ve Lotus’un gelecekleri hakkında söylentiler de hızla devam ediyor.

Lotus kendi yönetim sorunlarıyla boğuşurken Renault ise eskiden sahibi olduğu Enstone merkezli takımı tekrar satın alıp almamak konusunda karar vermeye çalışıyor.

Halen gerçekleşmesi mümkün bir diğer seçenek de Fransız üreticinin Formula 1’den tamamen ayrılması.

Mercedes’ten Toto Wolff: “Eğer Renault Formula 1’de kalmazsa motora ihtiyacı olan iki takım ortaya çıkar. Ancak Renault fabrika takımı haline gelirse, bu Red Bull ve Toro Rosso için ne anlamına gelecek? Üzerinde düşünebileceğimiz bir çok olasılık ortaya çıkıyor.”

Cumartesi günü ortaya çıkan büyük söylenti ise Red Bull’un Renault ile olan 2016 anlaşmasını yırtmak istediği yönünde.

Red Bull’un bu isteğini geçtiğimiz haftanın ortasında yaptığı ve gerekçe olarak da motorun kötü performansını gösterdiği söyleniyor.

Dr. Helmut Marko en azından şimdilik bunun hakkında konuşmuyor.

“2016’nın sonuna kadar Renault ile kontratımız var. Bildiğimiz kadarıyla Renault geleceğine Monza’da karar verecek, bundan sonra biz de buna göre hareket edeceğiz.”

Ancak Red Bull’un beklemek istemediği ve Renault ile aralarındaki kontratın çözümü için yargı yolunun göründüğü söyleniyor.

Mercedes bu olayların içinde yer almak istemiyor ancak Bernie Ecclestone’un Alman üreticinin Red Bull’a motor tedarik etmesini istediğine inanılıyor.

Wolff: “Formula 1’de politikaların her zaman bir rolü olmuştır ve bu sporun genel dengesi ve takım olarak pozisyonumuzu etkiliyor. Rakiplerimize de motor tedarik etmek de bu potansiyel tehlikelerden birisi.”

Mercedes’in içinden bir isim ise şöyle konuştu: “Dahili rekabet iş ortamı için iyidir. Eğer en iyisi olmak istiyorsak, hepsini yenmemiz gerekir.”


Yorumlar

“Red Bull Renault Motor Anlaşmasını Yırtmaya Yakın” için 8 yanıt

  1. Bu iş bu saatten sonra tamamen bitmiştir göreceğiz…

  2. Renault’un istedigi bu zaten anlaşmayı Redbullun bozması.

  3. Sen Renault la 4 şampiyonluk yaşa sonrada mahkeme yolu gözüksün ne utanmaz bi takımın sen redbull

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Sen redbull sayesinde 4 tane şampiyonluk yaşa sonra ben vazgeçtim tekrar takım kurucam politikalarına gir

      1. Renault un f1 tarihine bakalım bide redbulla madem şasi bu kadar iyi ilk 3 te olmaları gerekirdi en aazından Toro rossya bakın bi. Kendileri bile itiraf ediyor. Ayrıca redbulun saçma anlamsız ve uluorta eleştirileri oolmasaydı ve yapıcı eleştirileri olsaydı Renault ayrılmazdi bunlardan 4 sene boyunca herşey yolundaydı tabi şimdi cemkiriyolar. Ayrıca senin dediğin doğruysa mercedes motoruna geçtiklerinde de gorecez bakalım

  4. Motor haklarını kullanmayarak Redbull’a ceza veriyorlar herhalde ? 12 tane hak var ve bunların yarısını kullansa Renault çok ilerleme kaydedebilir. Kendi takımlarını kuracaklar sanırım.

  5. Artık sıktı bu haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir