Briatore "2008 Aracı Cesaret Verici"

yazar:

kategori:

Renault patronu Flavio Briatore, Fransız takımın gelecek sene ön sıralarda yer almaması için hiç bir neden görmediğini söyledi.

2005 ve 2006’da ard arda şampiyonluğa uzanan Renault, bu sene sadece 1 podyum başarısı elde etti ve 2008 araçları üzerine çalışmak için R27 gelişimini geri plana attı.

Son yarış Brezilya öndesinde konuşan Briatore, Renault’un buseneki hayal kırıklıklarından bir şeyler öğrendiğini söyledi.

Renault’un 2008’de tekrar kazanıp kazanamayacağı sorulduğunda ise Briatore şöyle cevapladı:

Briatore: "Bu bölümde büyük sözler söyleme zamanı değil, ilk yarışa 5 ay var. Ama olmaması için mantıklı bir sebep yok"

"Şimdi bu lastikler için nasıl bir araç hazırlanır, biliyoruz, 1 sene evvel bilmiyorduk. R28 için rüzgâr tüneli sonuçları, cesaret verici görünüyor. Ve takım da aynı şekilde. Onlar, hızlı bir aracın nasıl yapılacağını unutmadı. Gelecek sene normal olan yerimize geri tırmanacağımız konusunda iyi hislere sahibim"

Briatore bu seneden daha fazlasını beklediklerini kabul etti ve bu sene karşılaştıkları zorlukların, 2006 şampiyonluğunu kazanmak için sarfettikleri efordan miras kaldığını yineledi.

Briatore: "Bir hayal kırıklığı oldu. Ama daha güçlü olarak geri geleceğimiz gelecek sene için bir dersti"

"Bir çok şekilde, performans eksikliğimiz 2006’nın sonucudur. Kütle amortisör sistemi yasaklandığında 2006’da daha da çalışmak zorunda kaldık. 2007 aracımıza çok geç başladık ve Bridgestone lastiklerine ayarlamada zorluk çektik. Bu da bizim geri düşmemize neden oldu ve sezon boyunca önleri yakalayamadık"

Briatore ayrıca, gelecek seneki pilot dizilişini açıklamakta acele etmediğini tekrarladı.

Briatore: "Bu zamanda bir açıklama yapmak için acelemiz yok. Hazır olduğumuzda ve kararımızı verdiğimizde, açıklayacağız. Ama iyi seçeneklerle birlikte güçlü bir konumdayız"

Alonso’nun, takımın seçeneklerinden biri olup olmadığı sorulduğunda ise Briatore "Bir çok konuşma var ama Fernando’nun, 2008 için bir başka takımla sözleşmesi var. Şu durumda, şampiyonluk mücadelesine konsantre olmuş ve 3 şampiyonluğunu kazanmaya çalışıyor. Daha önce de söylemiştim. Eğer özgür olursa, onu Renault’ta onu tekrar görmekten mutlu olacağız"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir