US F1, Yaz Arasından Memnun Değil

yazar:

kategori:

Kural yürürlüğe girdiğinden bu yana bütün takımlar, maliyetlerin düşürülmesi için Ağustos ayı boyunca fabrikalarını kapalı tuttu.

Windsor, bu sene Formula 1’e giriş yapacak olan takımının kurallarına uyacağını ve fabrikasını kapatacağını söyledi ama bunu ismeyerek yapacağını vurguladı.

Windsor: “Hepimiz her şey için biraz şikayet ediyoruz ama inanın Amerika şu anda, İngiltere’ye göre çok daha gayretli”

“Burada, evimizde, Noel gününde sessizdik ve bugün yine öyle. İngiltere ve Avrupa’nın çoğu 18 Aralık’ta kapandı ve 4 Ocak’a kadar geri gelmeyecek. Bu, F1 Avrupa kışının çok kısa hayatında çok değerli 16 gündür”

“Ve hepsi bu kadar da değil: Ağustos’ta F1’in kapalı olduğunu hatırlayın. İlk defa 2009 için mi yürürlüğe girmişti? Evet, 2010’da yine olacak. Avrupa’nın çoğu Ağustos’ta kapalı ki kararı o zaman anlarsınız. Amerikalı olmadıça durum bu”

“Avustralya’da ve Amerikalılarda Ağustos, bazı insanların sadece 2 gün veya 1 hafta boş geçirebileceği bir başka çalışma ayı. Ulusal bir tatil yok.”

“Yıllardır tedarikçilerinin hepsi, Ağustos ayında kapılarını kapatıyor ve yıllarıdr Avrupa kökenli takımlar, şartların kötüleştiğinden, iyileşmediğinden şikayet ediyordu.”

“2009 Formula 1 Ağustos tatilinin başarılı olup olmadığının oylandığı bir F1 takımlar toplantısı vardı. McLaren’deki adamların, bunun bir zaman kaybı olduğunu ve çalışanlarının çoğunun bunu tamamen engelleyici bulduğunu söylemeleri beni etkiledi. Ama bun sözle yalnız kaldı. Bana öyle geliyor ki Red Bull’un önderliğinde takımlar çoğu, yaz arasına şiddetle bağlılar ve bu yüzden biz de kapalı olacağız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir