Raikkonen: Belki Monako GP'sine Giderim

yazar:

kategori:

Red Bulletin’deki söyleşide 30 yaşındaki Fin pilot, “Belki zevk için Monako GP’sine giderim.”

“Şu anki duruma göre başka F1 kokpiti bulabilirdim ama bunu istiyor muyum?”

“Son zamanlarda F1’de olanlar hoş şeyler değil. Üreticiler birbiri ardına ayrılıyor ve takımlarını satıyorlar.”

“Şu anda F1 konusunda endişelenmek zorunda olmadığım için çok memnunum. Bir yıl sonra ne olacağını o zaman konuşuruz.”

“F1’deçok fazla politika dönüyor. Hiç kimse ne düşündüğünü söyleyemiyor çünkü dışarıda kalmaktan korkuyor.”

“Rallideki atmosfer çok daha iyi. Daha çok pilotların performansı önemli.” dedi.

Raikkonen sezon önceki testlerin kendisine 20 yaşında F1’de Sauber ile ilk kez araç kullanırkenki günlerini hatırlattığını söylüyüyor.

“Evet sanırım içimdeki genç Kimi yine alevlendi. Oldukça meraklı ve heyecanlıyım. F1’de her tur az çok aynıdır. Yağmur yağarsa daha zorlaşır ama öteki türlü oldukça rutindir. Rallide ise her etapta, her tümsekte düşündüğünden farklı şeyler olabilir. Bu da işi ilginç kılıyor.”

 

 


Yorumlar

  1. kimicide kalmamış ortalıkta be. şu hale bak. yorum bile yapan olmamış. bir kere gündemden düşmeye gör. vefa sadece istanbulda bir semt adıymış.

  2. kardeşim ben şunu anlamadım yamyam tipli bi lavuk çıkmış ne olursa olsun durmadan yazıyor biz burda en az 4 yıldır vardık ki bu trt f1 yokken 15 yıldır bunuda sölim arkadaşa gelene gidene sallıyo merakım şuki ne yi ne kadar biliyor bu kardeş yani şu arkadaş bobby fischer denen mal her b… maydanoz ne anlıyo acaba ben mesela her demeci takip ederim ama siteye ne kadar üye olsamda her şeye yazmam bu lavul ne her şeye kafasına göre takılıyo heralde tatmin olduğunu sanıyo amcam ki bu malın bişeyden haberi yok çok istersede ben onla istediği mekanda istediği şekilde bi kapışayım alayım façasını hayatta yazmaz ben ce bi daha bu kadar boş şeyler

  3. ardacım ne ayak? kimsin seni tanımıyorum. kimiyi çok sevmem seni gerdi galiba…fazla stres kalp yapar. relax…

  4. “Şu anki duruma göre başka F1 kokpiti bulabilirdim ama bunu istiyor muyum?”

    yapma kimi… "beni begeneni ben begenmem, benim begendigim ise beni begenmez." konumundaydin. koltuk bulamaman normaldi yani. yeme bizi simdi.

    “Son zamanlarda F1’de olanlar hoş şeyler değil. Üreticiler birbiri ardına ayrılıyor ve takımlarını satıyorlar.”

    sonuna kadar hakli. tadi kacti biraz f1'in ama schumi'nin donmesi islerin rengini biraz degistirebilir.

    “Şu anda F1 konusunda endişelenmek zorunda olmadığım için çok memnunum. Bir yıl sonra ne olacağını o zaman konuşuruz.”

    acik kapi birakmis ki bu iyi. schumi icin bile gitmesi erkendi deniliyorsa senin icin cok cok erkendi. bence geri donecek…

    “F1’deçok fazla politika dönüyor. Hiç kimse ne düşündüğünü söyleyemiyor çünkü dışarıda kalmaktan korkuyor.”

    kesinlikle hakli. ancak politika her zaman vardi. son zamanlarda iyice abartildi ve izleyici/taraftarlar icinde de abartili duzeyde olmaya basladi.

    “Rallideki atmosfer çok daha iyi. Daha çok pilotların performansı önemli.

    arac da cok cok etkili…

    “Evet sanırım içimdeki genç Kimi yine alevlendi. Oldukça meraklı ve heyecanlıyım. F1’de her tur az çok aynıdır. Yağmur yağarsa daha zorlaşır ama öteki türlü oldukça rutindir. Rallide ise her etapta, her tümsekte düşündüğünden farklı şeyler olabilir. Bu da işi ilginç kılıyor.”

    bu arada alakasiz, kimi'nin ozellikle 2008 ingiltere ve belcika gp'lerindeki yagmur performanslarinda cok cok kotu olduklarini dusunebilirler. kismen haklilar da ancak 2008'de her yagmurlu yarisi korkarak izledigimi soylemeliyim. mclaren iyiydi ama ferrari yagmurda icler acisi durumdaydi. aracin payi buyuk.

    rutinlik hususunda ise minardi'ye katilmiyorum.

    f1 yeni pist tasarimlari, yeni arac tasarimlari ve yapilari yuzunden gecisin az oldugu. 1.5 – 2 saatlik sponsor gosterisine dondu. ha daha once de oyleydi ancak cok daha zevksiz, sikici yarislar izleyeme basladik.

    wrc mesela araclarin yan yana gelmedigi, gorunurde sadece zamana karsi bayik bir yaris serisi. ancak ambiyansi bambaska. keza motogp, gecis dolu. surucu performansi o kadar surucu yardimina ragmen onemli. wtcc bile bazen f1'den daha fazla zevk veriyor bana. tabi bu benim gorusum.

  5. musab ve bobby gibiler kimi'den tiksindiriyor insani, her neyse…

    bunlara ragmen bu habere bile "aman gelmesin. wrc'ye gitsin ne isi var ya monaco'da…" gibisinden seyler yazacak "komik" (aslinda trajikomik) arkadaslarin olacagini da tahmin ediyorum 🙂

  6. şiir yazmak yasakmı? yasak olduğunu yazarsanız sayın adminler söz bir daha yazmam. ufaktan dörtlüklere müsaade edin ama…

  7. dilediği yerde mutlu olmasını temenni ederim.ama şu 2010 sezonunda gridde olmasını daha çok temenni ederdim.yanlış anlamayın kimiyi felan düşündüğümden değil haa sadece kendi seyir zevkim açısından.

  8. minardi arkadaş…
    öyle dediğin gibi demek istememiş kimi…f1 şu an heyecanını kaybediyor geçişler azalıyor neler yapılabilir diye kural üstüne kural değişiklikleri yapmıyormu? hepimizin ittifakla şikayet ettiği bir konu üzerinde durmuş. bir kaç yarış hariç çoğu yarışlar gerçekten rutin hale gelmeye başlamadımı? öndeki hava koridoruna girene kadar herşey gayet güzel ama ondan sonra geçiş yapamıyorsun…doğru söylemiş. üstelik birdaha asla dönmeyeceği bir yer için konuşmuyor. bırakalım eleştirmek bu kadar emek vermiş bir sporcunun hakkı olsun. hayırlı sabahlar herkese…Allah rızkı sabah dağıtırmış kullarına. uyanık olanlar bundan daha çok nasiplenirmiş. Allahım buradaki arkadaşlarımın rızkını bol ver. dünyada huzur içerisinde bir hayat yaşat. hayırsız işlere bulaştırma. kazadan beladan şerden her türlü musibetten koru…amin…

  9. Şu insanların geride bıraktıkları şeyleri kötülemesinden nefret ediyorum. Raikkonen de burada aşağı yukarı " Onca sene yarıştım ama çok sıkıcı ya f1, bak ralli ne güzel toprak HEYECAN tümsekler" demiş. Üzüldüm açıkçası bu sözüne ayrıca sadece f1 de değil dünyadaki open wheel tabir edilen neredeyse bütün seriler ayrıca nascar, onun rutin addettiği şekilde yapılıyor. yanlış seri seçmişsin Raikkonen bu demecinden çıkan sonuç bu. Ayrıca oval pistte yarışan bir sürücü olsa sıkıntıdan patlayacaktı herhalde fren yapacağın yer bile yok . Le mans'da da yarışmaz herhalde.

  10. asi olmasını takdir ediyorum, "inandığı şeyi" yapıyor.

    başarmanın ölçütü, inanmaktır.
    özellikle çok fazla politika döndüğünden ve kimsenin dışarıda kalmamak için bunları dışarı vurmadığına katılıyorum. pilotlar ya ayrılınca ya da koltuksuz kalınca bunları söyleyebiliyorlar.
    umarım yeni sezon tüm bu olumsuzlukları unutturur.

    ama kimi gibi bir yarışçıyı gerçekten özlerim.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bir şarkı vardı "sen başkasın" sende o misal :)) ….

  12. raikkonen best arkadaş…

    http://www.kimiraikkonen.com/

    kiminin resmi web sitesi.

  13. Burak Soylu avatarı

    bunları zamanında JPM de söylediğinde yok öel yok böle dien arkadaşların işin ucu kendilerine dokunduunda aynı şeyi sölemeleri ilginç olmuş.. ama işin gerçeği budur.. rai haklı f1 artık f1 değil..

  14. sen gidince geride zifiri bir karanlık kaldı
    geride eski heyecanlar kaldı
    geride eski yarışlar kaldı
    geride spa kaldı interlagos kaldı
    en önemlisi ne biliyormusun
    geride yarım kalmış bir iş kaldı

    sen gittin hayat olmayacak buralarda
    sen gittin hüznümüzle kaldık buralarda
    sen gittin sıkıntı kaldı buralarda
    sen gittin hız olmayacak buralarda
    en önemlisi ne biliyormusun
    sen gittin yakışıklı kalmadı buralarda

    nefes alınmayacak buralarda sen yokken
    mahsun kaldık buralarda sen yokken
    ümit kalmadı buralarda sen yokken
    yorumcular azaldı buralarda sen yokken
    en önemlisi ne biliyormusun
    baykuşlar bayram ediyor sen yokken

    başarılı olacaksın biliyoruz
    mutlu olacaksın biliyoruz
    wrc ye adrenalin yükleyeceksin biliyoruz
    yarışçılığı öğreteceksin biliyoruz
    en önemlisi ne biliyormusun
    birgün geri döneceksin biliyoruz

    veee biz buralarda sensiz kahroluyoruz…

  15. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    isteyerek severek WRC'de bizde onunlayız Monako Gp'sine keyif için giderim demesi bazılarının dediği gibi F1'den soğuduğu için değil F1'in farklı boyutlara geçmesinden dolayı ayrıldığının kanıtıdır Kimi hala F1'den keyif alıyo rallide istediğini bulursa F1'e dönmemesinden korkmuyorum diyemem açıkçası.

    Behlül'e benzemediğini söylemek imkansız zaten ben çok benzetiyorum:)

    Kimi'nin resmi web sitesini paylaşırmısın Kimmppa

  16. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    resimde karizma.birazda behlül vari =)))))

  17. çakma mclarenciler kimi yi öven yorumlar yaparmıymış? hayret…

  18. “Evet sanırım içimdeki genç Kimi yine alevlendi. Oldukça meraklı ve heyecanlıyım. F1’de her tur az çok aynıdır. Yağmur yağarsa daha zorlaşır ama öteki türlü oldukça rutindir. Rallide ise her etapta, her tümsekte düşündüğünden farklı şeyler olabilir. Bu da işi ilginç kılıyor.”

    Mükemmel bir tespit. Ralli'de herşey olabiliyor. Kar, yağmur, tümsek, çukur, aracınızın önüne çıkan inek (ve sizin çarpmanız)…

    Kimi Raikkonen'in sözlerinden WRC'ye isteyerek ve severek gittiği belli oluyor.

  19. 🙂 biz seni özliycez ama yeniden başlamak her zaman güzeldir.
    Yeniden!
    Yeniden!
    Yeniden!
    Sen busun, sen böyle hoşsun
    Nerede olursan ol, hiç değişme Kimi
    Senide kendileri gibi yapmasınlar, hep böyle kal…

  20. kesinlikle kimiden güzel cümleler bir insan kesinlikle sevdiği işi yapmalıdır böylesi daha hayırlı f1 de politik olaylar gerçektende çok dönüyor sauber yıllarındaki gibiyim demesidee bu işe ne kadar merak saldığının başarılı olmak istediğinin kanıtır

  21. akıllı adamdan akıllıca cümleler…

    kimi eğer dediklerin doğruysa ki inanıyorum doğrudur f1 hakikaten sporluktan çıkmış. paranın gücü ile herşey satınalınabiliyor. buda bence ihtiyar berninin menfaat oyunları. o kazanmış bu kazanmıştan ziyade o çok vermiş bu çok vermiş onun peşinde. alternatif seriler başgösterirse f1 bulunduğu yeri kaybedebilir.

  22. Monaco Gp de olacağını kendi resmi sitesinde duyurmuştu zaten hatta isteyen fanları başvuruda bulunursa onunla birlikte monaco hafta sonunu geçirebilicek 🙂 Bu açıklamada Kiminin F1den neden uzak kalmak istediğinin de açıklaması var sanırım 🙁

  23. Başlığı okuduktan sonra iyi bir kahkaha attım. 😀 Monaco'ya gelse bile muhtemelen yatından dışarı bile çıkmaz. 😀 😀

  24. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    …..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir