"Schumacher'i Yenmek İsterim"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg’in Mercedes’te yeni takım arkadaşı, F1 tarihinin en iyi kariyerli pilot uolabilir ama Rosberg, efsane pilotun yanında gelişerek onu geçmeyi hedefliyor.

Schumacher’in yanında ikinci pilot olmayacağını da söyleyen Rosberg, kazanan araçla artık zirvede yer almak istiyor.

Rosberg: “Tabii ki bütün takım arkadaşlarımı yenmek isterim. Asıl karşılaştırma da budur.Çünkü pilotlar aynı donanımlara sahiptir. Gümüş okların bir pilotu olmaktan gurur duyuyorum ve fiziksel olarak hiç olmadığım kadar güçlü olmak istiyorum.”

“(Schumacher’in dönüşü) sporumuz için harika bir haber ve gelmiş geçmiş en iyi pilotun yanında yarışmak harika bir meydan okuma. Michael’in, hızından hiç bir şey kaybetmediğine inanıyorum.”

Takımına da güvenen Rosberg, 2010’da her yarışta galibiyet için Mercedes, Ferrari, McLaren ve Red Bull pilotlarının aday olduğunu söyledi.

Rosberg: “(2009 başarısının) üzerine koymak istiyoruz. İşte bu yüzden aracın, en azından bir önceki kadar güçlü olacağına inanıyorum. Önlerde olma hedefimizi yakalamak adına hepimiz sıkı bir şekilde çalışacağız”

“(Asıl ilgi) Schumacher’in, Gümüş Ok’ta Rosberg’e, Vettel’e, Hamilton’a ve Alonso’ya karşı nasıl iş çıkaracağı üzerine olacak. Çok ilginç bir sezon geçireceğimize inanıyorum.”

Schumacher’in Mercedes GP pilotu olarak açıklanmasından yaklaşık 2 ay önceki Abu Dhabi GP’de Rosberg, Shumacher’i, F1’de tehlikerli hamleleri başlatan pilot olarak suçlamıştı.

Bununla birlikte Rosberg, testlerin ilk gününde piste çıkacağını da belirtti. Sorulan soruya “Şubat ayının ilk günü” olarak cevap verdi.

Bu arada Auto Motor und Sport’a konuşan Gerhard Berger, Rosberg’in Schumacher’i yenmesinin zor olduğunu ama bunu başarması durumunda süper yıldız olacağını belirtti.

Berger: “Rosberg için (Schumacher’e karşı) başabaş olmak büyük bir başarı olur.”

“Tecrübe, politik kabiliyet ve ilk baştaki güven açılarından Michael’in avantajını karşılaması imkânsız.”

“Michael, takımı etrafında nasıl toplayacağını biliyor. Ve şimdi, eski iş arkadaşı Ross Brawn da yanında.”

“Eğer Nico onu bir şekilde yenerse bir süper yıldız olur”


Yorumlar

  1. jet man…
    ban şahsi fikrimi yazıyorum. çok üst düzey pilot değil dedim dikkat et yazdıklarıma kötü pilot demedim. ne haddime santanderinkine kötü pilot demek.

  2. ha birde ben şu pilotcuyum ondan başkasını tanımam demiyorum .her hangi bir pilotcuyum demiyorum yorumlarımı okursanız çalışıyorum.pilot ve aracını tartarak objektif olmaya çalışıyorum.
    ben şu pilotcuyum ondan başkasını tanımam diyenlere cevabımdır.

  3. mc laren hakan : rosberg e alonso ayarı pilot demişssin hadi rosberg çok iyi pilot değil dedin alonso nasıl iyi pilot değil gridin en iyi 3 pilotundan biri.bence schumi dende iyi ferrari bu yıl hızlı olursa alonso kimseye pabuç bırakmaz

  4. minardi demogoji yapma ben eşit araçla (güç dayanıklılık) pilotların yarıştığı sezonlardan bahsediyorum.mesela 2005 de schumi alonsoya yenildi diye yazmadım.2006 yenildi dedim.niye 2005 te renault çok üstündü.schumi yapacağı bir şey yoktu.
    200-2001 de mclaren dayanıksızlık problemleri yaşadaı mika ne yapsın

  5. ben rosbergin çok üst düzey bir pilot olduğuna inanmıyorum. şumiyi bu yaşına ve şuminin o yaşına rağmen geçeceğine inanmıyorum. alonso ayarı bir pilot.

  6. jet man,

    92-94-95-96-97( yarış sonuçlarına göre)-2000 ve 2001'de de Schumacher Hakkinen'i geçti sen saymışsın 2 sezon, ben sana sayıyorum 7 sezon ne olacak şimdi? bu Hakkinen in kötü bir pilot olduğunu mu gösteriyor? kesinlikle hayır. e peki senin "98-99 da mika ya yenildi" diye yazmanın amacı ne? neyi kanıtlamaya çalışıyorsun?

  7. pınar gökdoğan avatarı
    pınar gökdoğan

    kimi 2003de sadece 1 defa motor patlattı ki bu da onun şampiyonluğuna mani oldu. ama o yıl kimi sadece 1 yarış kazanmıştı (malezya) ki o durumda şampiyon olsaydı keke rosbergin olduğu gibi çok eleştitilere maruz kalacaktı.
    arkadaşlar shumi yaşlı kurttur.F1in de üstadıdır bir de ross brawnın zekasıyla yine eski günlerdeki gibi olacaktır kazanmaya aç bir shumi var para için dönmedi ki 7 milyon dolar 7 dünya şampiyonu içi komik bir rakam. kazanmaya aç ysşlı kurt nico rosberge meydan bırakmaz
    dip not: rosberg kesinlikle iyi bir pilot. istikrarlı da. yetekneksiz olsa GP2nun ilk şampiyonu olmazdı.
    dip not 2 :kimi de bence F1 in en safkan yarışçılarından biridir…

  8. ben de sana katılıyorum jet man. schumi de kim oluyor ki! kovun kardeşim böyle adamları, ne işi varmış mercedes'te falan. getirin yerine yuji ide'yi, sakon yamamoto'yu. 99'da mika'ya yenildi. ayağı kırıldı 7 yarış yarışmadı diye yalan söylemişler. 2003'te kimi'nin motorları patlamasa şampiyon olamıyordu. çünkü kendisi hiç sorun yaşamadı, hatta aracını f2003GA olarak yeniden elden geçirmediler bile, çünkü ihtiyaç yoktu. 2006'da ferrari-renault eşitti, kütle amortisörü falan yalandı. malezya'da esneyen kanat diye bir şey olmadığından son sıraya atmadılar schumi'yi. 248f1'in süpap başları da aslında dayanıklıydı, öyle yüksek devirlerde falan çatlamıyordu aslında. b.stone'un yağmur lastikleri de aslında çok performanslıydı, schumi beceremedi sürmeyi. japonya'da 37. turda alonso'yu 5 saniye arkada tutmaktan yorulan schumi, aracı degner çıkışına park etti. brezilya'da sıralamaların son seansına korktuğu için çıkmayıp, yakıt pompasını bahane gösterdi. yetmedi, yarışta da son sıranın bir tadına bakayım deyip fisi'nin lastiğini patlatmasını istedi. atın gitsin bu adamı bir işe yaramaz. tarihin en çok puanıyla (148) geri kalan tüm pilotlardan fazla puan alıp şampiyon olduğuna da bakmayın. o galibiyetlere 50şer puan veriliyordu schumi için.

    taşıma suyla değirmen dönmez, sağdan soldan videolardan bulup buşurduklarınla schumi öğrenilmez jet man. öğrenmek için saydığın sezonların en azından biraz özetlerini izleseydin. böylece en azından bu kadar komik yorum yapmazdın. ama milletçe ortak hastalığımızdır, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak, ahkam kesmek, atıp tutmak..

  9. mert merter avatarı

    ROSBERG kötü bisey dememis Her pilot summiyi yenmek istemez su ana kadar F1 icinde ki (senna haric) tek efsana sumi ve tam 7 sampiyonlugu var lewis,buton,alonso hepsi onu yenmeye calisip iyi bir apolet pesinde olmak istemeleri gayet normal Rosberg i hafife almayalim iyi bir pilot ve cok tecrübe kazandi summi de eski genc sumi deyil o bakimdan rosberg i sanli görüyorum .Hemen saldirmisiniz cocuga durun o size cevabini oistde veriri

  10. pardon 98-99 da mikaya yenildi

  11. bende f1 ilyo ya katılıyorum.arda diyorki williams ın pilotlarında iş yok.nercedes süs olsun diyemi aldı rosberg i schumiyi almasaydılar nico 1.pilot du.ha şuda var yeni parçaları schumi kapar nicoyada eski araç ve eski parçalar düşerse olmaz ama ikisinede yeni geliştirdikleri aero ve motor parçalarını kullandırırlarsa rosberg in şansı yüksek
    birde schumi ci arkadaşlara sesleniyorum.cevaben schumi 7 şampiyonluk kazandı 2 si ni savaşarak aldı diğerlerinde rakibi bile yoktu.
    2000-2001-2002-2004- te ferrari kadar güçlü ve hızlı araba yoktu gridde.rakibi yoktu beleşten kazandı.
    2003 te rakibi vardı.raikkonen ve montoyay nın araçları güçlü idi ama dayanıksız çıktı.schumi 2 puanla kimi nin önünde 8 puanla montoya nın önünde şampiyon oldu.kiminin kaç kez motor patlattığını kaç kez makanik kurbanı olduğunu hatırlamıyorum bile.yoksa kimi açık ara schumiyi ekerdi.
    2006 yıllında ferrai ve renaukt denkti.ama schumi genç çocuk alonsoya yenildi.
    1999-2000 yılındada mika ya yenildi.
    neymiş schumi nin karşısında gerçekten dayanıklı güçlü ve iyi bir pilot olduğunda schumi şampiyon olamıyormuş.bu adamı bu kadar büyütmeyin.
    ha birde pistteki sportmenlik dışı hareketlerini de tek tek anlatmayacağım hatırlayanlar bilir.

  12. arda arkadaşım bütün yorumlarına katılıyorum.f1 i bilenle..bilmeyen farkını biz görebiliyoruz F1ilyoF1 arkadasım bence sen f1 den pek anlamıyorsun..

  13. valla elhamdulillah muslumanim ama senin gibi gerizekalilar da muslumansa yok vazgeciyorum ben ateist olacam soz.\

    hem ateistlik ne alaka? zorda kalinca boyle sacma sapan iftiralarda mi bulunuyorsun? siktir git allasen. senin gibi bebelerle ugrasamam.

  14. Sir Jack B.  avatarı

    Bir zamanlar Massa'da adam yerine konmuyordu. 2008 de takım arkadaşına üstünlük kurarak Hamiltonla puan puana şampiyonluk mücadelesi verdikten sonra kimseden ses çıkmadı. O sezon performans olarak Hamiltondan da iyiydi. Ne oldu adama gökten yetenekmi indi ?
    Anlatmaya çalıştığım başarılı olmak için bir çok şeyin bir arada olması gerektiğidir. Yalnızca pilot yada yeteneği puanları götürecek değil. Rosbergin bazı eksikleri var ama bunları giderebilir. Saf hız olarak kesinlikle iyi. İstikrarlı olabildiğini geçen sene gördük ama büyük başarılar kazanamadı. Bunda takımında payı vardı kendi payıda vardı. Ross Brawnın yanında kazanmayı öğrenebilir. Ama kafama takılan nasıl bir pilot politikası izleyecekleri. Eğer Schumacher odaklı yarışacaklarsa Rosbergden pek bişey beklemeyin. Eğer denk olacaklarsa üstünlük kurabilir de bu çok önemli bir şey de değil. Schumacherin ne kadar iyi olacağı büyük bir soru işareti.

  15. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    koççum ben ne dersem yarabbi şükür diyip kabul edeceksin.sana istediğim küfürü ederim bununla üzülme onurlan.hatta kendi kendine tekrarla.bir insan beni aşağıladı benim için bir onurdur de ve kendini benim sana taktığım lakapla çağır.mazluuuuuuuuuuuuuuuum

  16. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    he mollacan konuş.senin gibi atheistler burda öter zaten.ne yapsan da boş işte atheistsin ya =) ben seni bir naşlatırım ya neyse.hani bi laf vardır arda arda ….darda 😀

  17. @jet man; 2009 sezonundaki araci cok mu kotuydu yani?

    birak allasen. goz var nizam var. sezon basinda brawn ile birlikte toyota ve williams'in yardirmasi gerekiyordu. ama ne? anca puanlar ile yetindi williams, toyota da 1-2 podyum ile kendini avuttu.

    toyota ve williams araci resmen harcandi bu sezon. ikisi de yaris galibiyeti kazanabilecek araclardi. pilotlarinda is yoktu. hele nakajima'nin fw 31'i… bildigin bosuna benzin yakti. yazik gunah, tek aracla yarissalardi keske.

  18. 3F_technology_46;

    ecnebi hakaret degildir, sozluk anlamini ogren sonra konus, bu bir.

    ikincisi, sen daha burda misin? nas(2), bu da iki… 🙂

    ayrica, insan taklidi yapmama gerek yok ama hayvan veya hayvan demeyelim degerli varliklar onlar; bitki, ot falan taklidi yapmak istersem seni model olarak alirim merak etme 😉

    madem senin seviyene dustuk, zoruna gidenin borusuna gitsin derim ve kenara cekilirim 😀

  19. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    rosberg kubica button webber dan daha iyi ancan bir alonso,lewis,schumi yada massa değil.ama bu sene rosberg vettel ve button nın kanıtlaması gereken çok şey var.arda yorum yazarken ecnebi,naş yallah gibi saçma yorumlar yapma.2 dk insan taklidi yap.

  20. massathebest adamın altında ferrari renault yada mclaren mi vardıki birinci olsun şampiyon olsun.altındaki araca bak da ona göre yargıla.altındaki araçla yapabileceğinin en iyisini yaptı her zaman

  21. kaç tane rosberg var merak ediyorum. aşağıdaki yorumların çoğunu okurken aklıma takılıyor, ben mi rosberg diye başka bir pilotu seyretmişim diye.. adam 2006'da yarışmaya başladı. ilk yarış bahreyn'de en hızlı turun sahibi oldu. şu ana kadar 4 yılını 1. pilot olarak geçirdiği williams'daki başarısı yalnızca 3 podyum. bu 3 podyumun biri 2008 singapur gp, hani şu yarış esnasında verilmesi gereken cezanın neredeyse ertesi gün verildiği yarış. bir diğer podyumu da 2008 avustralya. 22 araçla başlayan yarışta 16 pilotun çeşitli sebeplerle yarışı tamamlayamadığı, yalnızca 6 pilotun finish gördüğü yarış..

    başka bir başarısı var da ben mi bilmiyorum? eğer bir konuda üstün başarısından söz edeceksek rosberg'in, bu da sezon içerisinde takım arkadaşı kamikaze ile birlikte tam uyumlu çalışıp elde ettikleri kanat kırma rekorudur. hatta serhan acar da dayanamayıp bir yarışta bundan bahsetmişti..

    ama işte işin ucu gelip gelip "imaj"a dayanıyor. arkasındaki reklam gücüne, medya gücüne, ırkına ve soyismine dayanıyor..

  22. rosberg yabana atılacak bir pilot değil..sırf alman diye gelmedi bu takıma..hızlı ve istikrarlı bir alman pilot olduğu için alındı..şumiyle başeder mi etmez mi muamma..bu,biraz da şuminin performansı ile ilgili..eğer bıraktığı gibiyse rosbergin işi zor..

  23. ooo bu çocuk daha şimdiden bunları diyosa mercedes günleri sayılı olur. kendisi Schumi gibi bi üstattan bi şeyler kapma niyetinde olursa hem kendisi, hem de mercedes için daha iyi olur.

  24. m-sc efsane avatarı

    schumi 7 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilot ama buna rağmen bazıları bunların tesadüf veya şans eseri alınmış şampiyonluklar olduğunu ima ediyor.. bu adamın başarılarını en büyük rakipleri bile hazmedebilmişken buna karşı gelmiyorken bazı yorumcuların bunu hazmedememesi aşırı fanatiklikle açıklanabilir herhalde..schumi bu sene hangi pilotun hangi takımda yarışacağını çok iyi bilyor..ve pilotlarıda bizden daha iyi tanıyordur..bunları göze alıp dönmüştür..

  25. arda arkadaş sen rosbergi küçümsüyor schumi yi büyütüyorsun.schumi nin kazandığı şampiyonlukları nasıl kazandığını başka konu başlıklarında yazdım okumadıysan onlara bak. dönmemeliydi hata yaptı.ahanda buraya yazdım.beleşden kazandığı şampiyonluklar a özendi geldi ama karşısında deve dişi gibi hamilton.2006 da onu yenen alonso var genç yeteneklerden rosberg ve aracı iyi olursa vettel var.son bi şey kurt kocayınca köpeklere maskara olur.

  26. Rosberg, her zaman hırslı olduğunu düşündüğüm bir pilot. Mercedes'te yeteri kadar hızlı olacağına ve takıma güzel puanlar kazandıracağına, Schumacher ile podyumların ortağı olacağına inanmaktayım. Umarım bu yorum sezon sonunda gerçeğe dönüşür.

    Rosberg, 'saygı duymak' ile 'rakip olmak' arasındaki dengeyi kuran ve olgun bir açıklama yapmış. Schumacher'in en iyi ve hızlı olduğuna vurgu yapıp, Schumacher'in tecrübelerinden yararlanacağını söylemiş. Ayrıca Mercedes'te mutlu olduğunu belirtmiş ki çok normal.

  27. rosberg zaten schumi'nin madem bu yasli hali ile de ona yenilecekse -ki oyle olacak muhtemelen- gitsin kumda oynasin bir zahmet 🙂

    sezon baslasin gorecegiz bakalim. rosberg sezon sonunda schumi'yi yensin, bu soylediklerimi gelip yine bu haberin altinda yalarim. bu kadar da iddiali konusuyorum.

  28. anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az griddeki en iyi dört pilottan biri hamilton schumi alonso rosberg mahşerin 4 atlısı sezon başlasın arda bakalım bu kadar konuşabilecekmisin.benim tahminim mc laren in aracı çok iyi olmayacak ferrai çok iyi olacak rosberg alonso ile şampiyonluk savaşı verecek eğer mercedes in aracı ferrari kadar iyi olursa schumi eski günlerini çok arayacak (yaşlandı ve gridde çok rakibi var )

  29. efendimayin  avatarı

    Rosbergi küçümsemeyin. Bence shumachere geçilsede ezilmez.

  30. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Yerkes onu yenmek ister 😀 şaka maka bir yana önümüzdeki sezon eğer ferrari ,mclaren ve mercedes denk kuvvetlerde olursa herhalde 3 yarış kazanan pilot şampiyon olacaktır :))

  31. valla ne dersen de, vay mi dersin ay mi dersin. sezon baslayinca goruruz. bu rosberg'den bi cacik olmaz. parladi parlayacak derken bisi yapamadi. elinde sahane bir williams vardi sezon basinda ve bir podyum bile alamadi. sen simdi avustralya'da da best lap yapti dersin ki ben de buna tekrar katila katila gulerim 🙂

    gp2'de sampiyon olmusmus. piquet de yardiriyordu gp2'de, glock da tirmaliyordu. ama lewis sampiyon oldu mesela. gp2'yi de cok fazla onemsemeyin. bir tek oradan iyi pilotlar gelmiyor f1'e, diger alt serileri de gormezden geliyorsunuz. f2 gibi, f3 gibi vs… en son jaime ornek bunlardan da alakasiz bir seriydi.

    her neyse.

    ecnebiler "overrated" diye bir kavram kullaniyor, "gereginden fazla abartilmis, sisirilmis" anlamina geliyor yaklasik olarak.

    rosberg de onlardan biri.

    jacques villeneuve icin de hep oyle dusunurum mesela. 97den sonra bir varlik gosteremedi. simdi koltuk bulup da gelecek haspam.

    keza vettel de oyle. daha cok isim var boyle abartilan. kimi gibi, massa gibi.

    gercek pilotlari ogren bak. griddekilerden lewis, alonso, schumi.

    eskilerden senna, prost, piquet, mansell ve gilles. daha birkac tane var bu izlediklerim.

    rosberg'den cok fazla sey bekliyorsunuz ancak iyi bir araca sahip olsa bile beklentilerinizi karsilamayacak. uzuleceksiniz.

  32. soylediklerimin hangi kismi mantiksiz soyle bakalim "F1ilyoF1" ? oyle "f1'den anlamiyosun." demekle olmuyor sutoglan.

    kimi de best lap'ini yapardi guzelce, cat diye bindirirdi bir yerlere veya motoru yanardi.

    sutil'in de bir best lap'i var o zaman ona bakarsan.

    asil sen anlamiyorsun. hadi bakalim nas.

  33. Kimi nin 2008 deki best lap leriyle Rosberg in ilk sesindekileri nasıl karşılaştırıyorsun? Vay diyorum!

  34. Rosberg daha ilk cümlesinde "Mercedes GP'de Schumacher'in yanında olmasının kendini fayda sağlayacağını belirtti ve ondan bir şeyler öğrenip ardından yenmek istediğini ekledi." demiş!

  35. "arda" F1 den hiç bir şey anlamadığını bu yorumla gösteriyorsun.

  36. :))))))))))))))))

    kimi'nin 2008deki best lap'lerine baksaydik, ohooo… o yil kimi 2008de asmis demekti. best lap her sey demek degil.

    bu adam yaris kazansa bir iki tane, yatsin kalksin dua etsin. o kadar guclu takim ve pilotlarin icinde seneye, yani kurtlar sofrasinda; ne koparirsa kardir.

    ve rosberg, lafim sana. seni hic sevmedim sutoglan 😀

  37. Şaka bir yana Rosberg Schumiden çok şey öğrenecektir bu kanıya 2006 senesinde Massa'nın Schuminin yanında kendini nasıl geliştirdiğiden çıkarıyorum

  38. Schumi de seni ezmeyi ister:D

  39. ben bu çocuğun çok şey başaracağını biliyorum.f1 cami
    ası vettel üzerinde duruyor.ancak rosberg daha başarılı olacaktır.gp 2 de şampiyon oldu 2006 da wıllıamsla ayağının tozuyla malezya ve bahreyn de best lap yaparak hızını kanıtladı daha sonra 3 yıl gerekli tecrübe kazandı wıllımsla f1 de çok şeyler başardı takım arkadaşlarının hepsini yendi başa koşan bir araca ihtiyacı vardı mercedese geldi.schumi yide yeneceğine inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir