2015 Belçika GP – Hamilton Kazandı, Grosjean Podyuma Döndü!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 11. yarışı olan Belçika GP’yi şampiyona lideri Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa ilk sıradan başlayan Hamilton, startta yerini korumasının ardından tüm yarışı kontrol altında götürerek damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Hamilton bu galibiyet ile bu sene 6. zaferini kazanarak şampiyonadaki puan farkını açmış oldu.

Yarışa 2. sıradan başlayan Nico Rosberg, yeni start prosedüründe ilk kaybeden isim oldu. 6. sıraya kadar gerileyen Rosberg, yükselişinin ardından 2. olmayı başardı ve olaylı Macaristan’ın ardından Mercedes pilotları ilk 2 sıraya dönmüş oldu.

Belçika’da podyumu tamamlayan isim sürpriz bir şekilde Lotus’tan Romain Grosjean oldu. İyi bir strateji ile yarışan Grosjean, son turlarda 3. sıradaki Ferrari pilotu Sebastian Vettel’i kovaladı. Uzun süre eskimiş lastiklerle pistte kalarak podyum sonucunu korumak isteyen Vettel’in lastiği bitişe 2 tur kala patlayınca büyük bir şans kaçmış oldu. Bu olay sonucunda Vettel yarışı ancak 12. sırada tamamlarken Grosjean podyuma dönmüş oldu.

Red Bull pilotu Daniil Kvyat, güçlü yarışlarını Belçika’da da sürdürdü. Son yarışta ilk defa podyuma çıkan Kvyat, Belçika’da 4. olmayı başardı.

Yarışa çok hızlı başlayan ve ilk virajda 2. sıraya yükselen Force India pilotu Sergio Perez, yarışta yerini korumayı başaramadı. Son bölümde Williams’tan Felipe Massa’nın baskısına maruz kalan Perez yerini koruyarak 5. olurken onu Massa takip etti.

Vettel’in lastik patlatmasının ardından orta bölümdeki pilotlar birbirlerine daha da yaklaştılar. Son turda Toro Rosso’nun çaylaklarından Max Verstappen, önündeki Kimi Raikkonen’i uzun düzlüğün sonunda geçmeye çalışırken frende gecikti ve az kalsın kendisiyle birlikte Raikkonen ve Massa’yı yarış dışı bırakıyordu.

Gerilerden yarışa başlayan Raikkonen yarışı 7. sırada tamamlamayı başarırken onu Verstappen takip etti.

Pit stopta öne yumuşak arkaya sert lastik takılan ve bu yüzden pitten geçme cezası alan Williams pilotu Valtteri Bottas yarışı 9. sırada tamamlarken son puan Sauber’den Marcus Ericsson’un oldu. Onu takım arkadaşı Felipe Nasr takip etti.

Honda’nın güncellemesiyle Belçika’ya daha umutlu gelen McLaren pilotları yarışı 1 tur geride 13 ve 14. sıralarda tamamladılar. Onları Manor pilotları takip ettiler.

Yarışın başında Force India pilotu Nico Hulkenberg motorda sorun yaşamasının ardından formasyon turu tekrarlandı ve Hulkenberg yarışa başlayamadı. Benzer bir sorunu Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr yaşarken, Sainz 2 tur geriden de olsa yarışa başladı ve uzun süre pistte kalarak daha sonra bıraktı.

Yarışın ilk bölümünde Lotus’tan Pastor Maldonado yarışa veda ederken orta bölümde ise Red Bull’dan Daniel Ricciardo erken veda etti.

 

Pos Driver Car Gap
1 Lewis Hamilton Mercedes 1h23m40.387s
2 Nico Rosberg Mercedes 2.058s
3 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 37.988s
4 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 45.692s
5 Sergio Perez Force India/Mercedes 53.997s
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 55.283s
7 Kimi Raikkonen Ferrari 55.703s
8 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 56.076s
9 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m01.040s
10 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m31.234s
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m42.311s
12 Sebastian Vettel Ferrari Tyre
13 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 Lap
14 Jenson Button McLaren/Honda 1 Lap
15 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1 Lap
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 1 Lap
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault Retirement
Daniel Ricciardo Red Bull/Renault Retirement
Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Retirement
Nico Hulkenberg Force India/Mercedes Not started

PİLOTLAR

Pos Driver Points
1 Lewis Hamilton 227
2 Nico Rosberg 199
3 Sebastian Vettel 160
4 Kimi Raikkonen 82
5 Felipe Massa 82
6 Valtteri Bottas 79
7 Daniil Kvyat 57
8 Daniel Ricciardo 51
9 Romain Grosjean 38
10 Max Verstappen 26
11 Sergio Perez 25
12 Nico Hulkenberg 24
13 Felipe Nasr 16
14 Pastor Maldonado 12
15 Fernando Alonso 11
16 Carlos Sainz 9
17 Marcus Ericsson 7
18 Jenson Button 6
19 Roberto Merhi 0
20 Will Stevens 0

TAKIMLAR

Pos Constructor Points
1 Mercedes 426
2 Ferrari 242
3 Williams/Mercedes 161
4 Red Bull/Renault 108
5 Lotus/Mercedes 50
6 Force India/Mercedes 49
7 Toro Rosso/Renault 35
8 Sauber/Ferrari 23
9 McLaren/Honda 17
10 Marussia/Ferrari 0

Yorumlar

“2015 Belçika GP – Hamilton Kazandı, Grosjean Podyuma Döndü!” için 100 yanıt

  1. Mercedes hariç bütün takımlar döküldü adeta,yarışı izlerken kendime burası spa mı ? diye sordum.
    williams bir garip takım galiba mercedesi verseler yine yarış kazanamazlar
    lotusa ilac gibi gelimiştir bu podyum.
    ferrari gercekten sürünüyordu.

  2. Son zamanlarda bu kadar kötü bir hafta sonumu hatırlamıyorum. İlk önce Beşiktaş yenildi , sonrada Ferrari aadeta süründü. Sinirlerim oynadı. Ben anlamıyorum abi bu araç bu kadar yavaş nasıl kalabiliyor.Mercedes ezdi resmen. Tebrikler

  3. Lewis’e tebrikler. Altındaki aracın hakkını verdi ve hatasız sürdü.

    Williams ne yazık ki şu amatörlükten kurtulamadı bir türlü. Yanlış set lastik takabilirsin ama bir lastiği farklı takmak gerçekten büyük bir başarı, tebrik ediyorum kendilerini. Kazanan araç yapsalar bile bu pit mantığıyla yarış falan kazanamaz bu takım. Pilot olarakda Bottas günün hayal kırıklıklarından biriydi.

    Vettel çok iyi iş çıkardı, Grosjean’ı son 2 turda arkasında tutabilecek görüntüdeydi. Yazık oldu derken aynı zamanda şükretmemiz gerekiyor. Lastik biraz daha erken patlasa şuan farklı şeyler konuşuluyor olabilirdi. Ferrari belki hata yaptı ve tek pit stopla devam ettirdi fakat lastiklerin eskimesi pilotun hayatını tehdit ediyorsa Pirelli lastiklerininde sorgulanması gerekir. Ciddi bir performans kaybı olursa pilotta mecburen pite girmek durumunda kalır. Eskiden böyleydi zaten şimdi tuhaf lastikler görüyoruz.

    Bu yarışta Vettel, Ricciardo, Kvyat, Verstapen ve Grosjean’ı beğendim. Hepsine tebrikler.

  4. Gro. Tebrik ederim podyumda olmana çok sevindim

  5. Otomobilini sevişini seveyim Lewis Hamilton paşa:))

    Bizim Mclaren’i bu yıl pistlerde yok sayıyorum hatta o renkler Mclaren’i andırmadığı için; “Minardi’dir o Minardi Mclaren olsa duramassın” diyorum kendimi avutuyorum.:( Neyse alışkınım Hakkinen ayrıldıktan sonraki Mclaren pilot kadrosunu da sevmiyordum o dönemler Williams’taki Juan Pablo Montoya’yı desteklemiştim. Şuanki Mclaren pilot kadrosunu da çok sevmediğim için avutuyorum kendimi.. (yanlış anlaşılmasın Alo-But ikilisine müthiş saygı duyuyorum) O sebeple Lewis paşanın bu doğru yerde doğru zamanda oluşuyla içimin yağları eriyor 98’den bu yana böyle bir aracı süren pilotu desteklememiştim hep kanser hep kanserdi. çok şükür Mercedes sağ olsun son iki yıldır bacak bacak üstüne atıp ferrari williams redbull çok hojdur emma benana diyorum :DD

    Yarışa gelicek olursak Rosberg beklediğim gibi startta bir kez daha ne kadar düz bir pilot olduğunu gösterdi şu Grosjean bile hata yapıp saçmalamayacağı yarışlarda Lewis’i daha çok zorlar diyorum.. Vettel’e yavaştan sempati duymaya başlıyorum güzel sürüyor zorluyor yazık oldu malesef. Bide şu bazı ergen fanları olmasa Vettel’i Rai’ye karşı desteklerdim.. Vettel podyumu haketti ama şans işte o lastik 2 tur daha dayanamadı. Birde şu var sezon başında taktikleriyle çok can yakar dediğim Arrivabene reyiz son yarışlarda sıçıp sıvamaya başladı hatta son yarışlarda ön plana Redbull duvarı çıkmaya başladı güzel taktiklerle sıralar kazanmaya devam ediyorlar. Lotus ve Gro’ya tebrikler. Perez’de iyiydi bugün gerçi Mercedes motoru yıldızlaştı ama bi parantez Williams’a, ulan sanki takımı bizim kaportacı remzi usta yönetiyor. Bu takımın şöyle bir pistte Mercedes’e kan kusturması gerekir bakınca ama yok hep tırt 🙂

    Nitekim gençler Lewis paşaya sağda solda çok eğleniyor özel hayatına dikkat etmiyor deyip bel altı vuranlara hediye ediyorum bu galibiyeti :))

    1. Nitekim gençler Lewis paşaya sağda solda çok eğleniyor özel hayatına dikkat etmiyor deyip bel altı vuranlara hediye ediyorum bu galibiyeti 🙂

      Hediyeyi Kaptık Bro 😀 ama cidden uyuz oluyorum artık eğlencenin cılkını çıkarmasına.Ne zaman olgunlaşıp oturaklı insan olacak demekten kendımı alamıyorum.Rosbergi bile kıskanırdım oldum. O kadar mütavazi düzgün bir aile hayatı varki bizim zibidi zibidilik yapıyor ancak.

      1. hahaha boş ver dido yav pist dışında ne yaptığıyla ilgilenmiyorum yarış haftasonlarında ki Lewis beni ilgilendiren. Ve pistteki Lewisi yanlışıyla doğrusuyla çok seviyorum beğenerek izliyorum. Pist dışında yok Nicole yazmış Rihannayı öpmüş benana :))

  6. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Wiiliams baktı olmuyo fantaziye girmiş öne yumuşak arkaya sert halbukı moto gp gibi bunun önünü acsalar daha enteresan olur
    Hondaya gelince motorda yapısal bi sıkıntı var bence seneye tasarımı iyi bi motor gelmezse Mclaren 2007 arar Alonso karıştırır olratlığı 😀

  7. mercedes bu sezonun değil gelecek sezonunda şampiyonu olacak.En yakın rakibinden ( en yakın kim oda belli değil:)) ) en az 0.5 0.6 saniye daha hızlılar ki zorda kaldıklarında ceplerinde sakladıkları extra hıza sahip olduklarını düşünüyorum.çünkü şu ana kadar ferrarinin ufak tehdidi haricinde bir tehdite rastlamadılar.

  8. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Ferrari resmen döküldü, Rai yarışın sonuna kadar Massa’yı azimle takip etti, Vettel’e saçma sapan bir strateji uyguladılar, o lastiğin o zamana kadar dayanması bile maharet.Cuma günü herkes ileri atıp atar Ferrari geri demiştim yanılmamışım Ferrari gelişim gösteremedi. Hamilton rekorları alt üst eder, Rosberg bu sene tamamen yokları oynuyor.

  9. spa standartlarında sıkıcı sayılabilecek bir yarıştı. daha heycanlı geçmesiydi benim de beklentim.
    galibiyet ve 2.lik konusunu (tebrik ettikten sonra) geçelim önce. o pozsiyonlar zaten değerlendirme dışı mercedes nedeniyle.
    antrenman seanslarında da S kardeşinden gördüğümüz gibi, ferrari’nin hangi akla hizmet vettel’i tek pitle yarıştırmak “istemesini” pek anlamadım doğrrusu. adam zaten şiir gibi akıyor, eski lastik benzin yükü filan dinlemiyor sürüyor 10 numara. S+S+M ya da S+M+S yapıp, vettel’i ne grosjan tehidi ile başbaşa bırakıpne de lastikleri spa gibi yanal dikey üstten alttan sağdan soldan haşat eden bir pistte süründürmenin amacı neydi ki? ama yine de vetteli 7 (yedi) turluk daha eski lastikleriyle arkasında uçan mercedes motoru bulunan grosjean’a karşı yaptığı savunma gerçekten güzeldi. gördük ki, aynı aracı kullanan raikkonen, aynı mercedes motorunu kullanan williamslar, mercedesli f.india’nın tren kaptanı perez; renault motoruyla donatılmış kvyat, ric ve verstappen tarafından tavuk kesilir gibi geçildiler. yazık oldu vettel’e.
    verstappen’in yarışın başlarında son sektörün düzlüğündeki yüksek hızlı kıvrımda dışardıan yaptığı atağı süperdi, hakikaten cesaret işiydi. son turda raikkonen ve akabinde (duramadığından mütevellit) massa’ya yapmaya çalıştığı atak da bir o kadar acemice, bir o kadar dangalakçaydı. neyse ki bu kez kimseye bir şey olmadı.
    williams aracı geçen seneki düzlük canavarı özelliğini yitirmiş, bunu avusturya yarışında da görmüştük. ne yaptıkları belli değil. lastikleri kör bıçak gibi yiyen bir araç, DF dersen zaten gören duyan yok. ancak, M lastiklere geçildikten sonra massa’nın o kadar tur perez’in hemen arkasında gitmesine rağmen lastiklerini gayet iyi yönetmesi ve hemen arkasından sıfır set S lastikle gelen raikkonen’e geçit vermemesi ve yarıştan bottas’ın aksine kopmaması yarışın memnun eden bir yönüydü benim için.
    son oalrak startlara gelelim. ben ne umduk ne bulduk dedim açıkçası. öyle webber gibi kalkış takozlarının gazına mı geldik milletçe bilmiyorum ama ne pistte kalan, ne kalkamayan ne de sürünen bir araç gördük. şahsen bu kuralı bilmiyor olsaydık, tahminim hiç kimse “bu startlarda bir gariplik var bugün” demeyecekti. sadece daha iyi ve daha kötü kalkan pilotlar gördük, e bunlar da zaten mevcuttu. açıkçası dağ fare doğurdu benim için.yine de arada kaynamasın, perez’in olağanüstü startının ve massa’nın hiç beklenmeyen yavaş kalkışını da not edelim. bir daha olmamasını, ışıklar yanarken gözünü açmasını dileyelim 🙂

    1. Williams’ın Massa’ya sabotaj düzenlediğinden ve Bottas’ı kayırdığından neden bahsetmedin? Hani özen göstermeyip yanlış lastik taktılar ya? /s

      1. o olayların altından çıkanları kaçırdığını pek sanmıyorum ama, sevgili xtrabit kardeşim, elinde tuttuğun bottas balonunun patlaması için ferrari’nin 10 m. poundluk teklife hadi leen demesi gerekiyormuş. dedi ve görev sona erdi. yıkama yağlama süsleme şişirme takım arkadaşını yere serme harekatı başarısızlıkla sonuçlandı. oyun bitti, artık bottas’ı ferrari’ye kakalamak için massa’nın üstüne basmlarına gerek kalmadı. şu durumda geçtiğimiz dönemde massa’nın önünün kesilmesini ve bottas’ın kayırılmasının nedeni açıkça ortaya çıktığına göre, ortaya çıkan şey benim düşüncelerimin komplo ya da çamur değil hakikat olduğunu ispatlıyor. ha, bunlar ışığında bugünkü durumu soruyorsan, ona da şöyle diyelim. yazın yediğin hurmalar kışın tırmalar hesabı. o kadar kıyağa karşılık bir de kelek olsun, çok da zoruna gitmese gerek bottas’ın, gitmemeli de.

    2. @massathebest
      Tamam iyi demişsin de Kimi yi geçenlerin lastikleri ya daha az kullanılmış ya da soft lastiklerdi, şartlar eşit değildi…

  10. Yarışı rtl den ızlemeye calısıtım ıkıde bır mdonup kaldı ve cıleden cıkardı benı ızlemedım sonra…Anlaşılan vasatın usutunde keyıflı bır yarıs olmus…Reno motorları dökülmeye devam ediyor….

    Ferrari kanat ve aero parcalarında yeterı kadar gelısım gostermıyor,merco nun kanadına bakıp hayran kalmamak elde degıldı…Adamlar hava olsun dıye yapıp takmamıslar….

    Gro nun podyuma donmesıne cok sevındım,kendını gelıstırdı son zamanlarda..

    Honda yıne motor konusunda tırt cıktı..Sözde güncelleme olmuştu…

    Toro Rosso icicn ıyı ve kazanclı bır gun oldu,lakın Carlos puan alabılecegı bır yarısı yıne motor yuzunden bıraktı…Bizim egoist te iyi iş çıkardı..Tebrik ederim….

  11. Ahmet Dönmez avatarı

    öncelikle kazanan takım Mercedes e ve kazanan takım Hamilton a tebrikler, bizim için pekte iyi geçmeyen haftada en azından bi podyumla moral bulabilirdik ama sağolsun lastik izin vermedi sıralamaları dün izleyemedim sadece netten sonuçlarına bakabildim sıralamadaki yerimizi görünce şok oldum zaten, son yarışı kazanıp ertesi yarışta en iyi 2. araç bile olamamak neyle açıklanır bilemiyorum gerçi bu sezon bunu başaran tek araç var Mercedes, her pistte her koşulda rekabetçi nerdeyse pilot hatalarını bile tolere eden bi araç Rosberg bugün startta geriye düştü ve sonrasında da rahat bi şekilde yukarılara çıktı araç onlara o fırsatı veriyor çünkü bence buda büyük bi psikolojik rahatlık pilotlar için, açıkcası biz bugün zorlansakta yukarılara tırmanırız diye bekliyordum Vettel hatasız bi şekilde podyuma çıkabilecek pozisyona kadar geldi şansızlıkta demek istemiyorum aslında çünkü nasıl 2 yarışı şansla kazanmadıysa bugünde şansızlık yoktu bence tek pit-stop ile risk aldık ama lastik dayanmadı sonuçta bi şekilde işler berbat oldu son iki turda, Kimi den daha agresif olmasını bekledim hani bu pistte çoğu zaman daha önce sürdüğü araçları performanslarıının üzerine çıkarttı ama bugün puan almaya oynayan sürücü gibiydi neticede Ferrari adına berbat bi hafta sonuydu aşadıdaki yorumlarda yine takımı asıp kesmişler ben çoğuna katılmıyorum ama takıma şu eleştiriyi getiricem takımın şu an aldıklarından çok daha fazla risk alması gerekti, sırf sezonun sonunda motor cezası almamak için motor güncellemelerini geciktirdiler Monza da gelicek güncellemeler benim bildiğim uzun bi süredir test ediliyor herhangi bi sorun yoktu en azından o güncellemeleri Spaya çekebilirdik yani bu yıl bu riskleri almazsak ne zaman alıcaz, ceza almayalım derken zaten biçok puan kaybettik mekanik sorunlar yüzünden bence illada boğulacaksak derede boğulmaktansa okyanusta boğulalım…

  12. Fazla söze gerek yok,söylenecek çok şey var ama bir gerçek var ki sezon burada bitti.Kalan yarışlarda Hamilton ile Rosberg i ilk iki sırada görmeye devam ederiz.

  13. red bull stratejide yine döktürdü. perezden yarışın başında kurtulmaları güzeldi.Raikkonen gene kötü bir yerde bitirmedi.Williawsı düzlükte geçmesi imkansızdı.Massanın bottası geçmesine sevindim.Williawsın pitte lastik hamurlarını karıştırmasınıda gözden kaçırmadım.Adamlar silverstonedan sonrada burdada kendilerini gösterdiler helal olsun 😀 Ferrari için podyum çok güzel olacaktı fakat pirelli izin vermedi.Vettel o hızla eau rouge çıkarken lastiği patlasaydı kaçışı olmaz bariyerlere girerdi.Bianchi vefat edince sanal güvenlik aracını getirdiler eğer vettel veya rosberg Allah korusun hayatını kaybetseydi şimdi ne yapacaklardı merak ediyorum.Hamilton yapması gerekeni yaptı. Hamiltonı sevmem ama bu senede dünya şampiyonu olacak gibi görünüyor. mercedes ne biçim bir motor yaptıysa aracın aerodinamisi ile birleşince tutulmaz oluyor ama unutmayalım mercedesin kurallar gelmeden fia ile çok yakın ilişkiler içinde olduğunu ecclestone söylemişti yoksa çekileceklerdi.Bu arada spaya getirilen kanat dışarıdan bakılınca çok basit gözüküyor.Mercedes ve redbulun ön kanatlarına göre çok basit kalıyor.Getirisi nedir bilmiyorum ama son yıllarda ferrarinin ön kanatlarına hep eleştiri yapılıyordu.Gelecek sene ne olacak bilmiyorum fakat ferrarinin mercedesi yakalaması zor görünüyor.Daha mercedes de boş durmayacaktır.

  14. bazı arkadaşlar değinmiş. Redbull gerçekten strateji konusunda tartışmasız en iyisi. Ferrari bence motor elemanlarından önce RedBull stratejisini kim yapıyorsa onu almalıydı.

  15. Ferrari’den bi cacık olmaz, ne motor var ne ön kanat var ne strateji var, çara ross brawn

  16. Batuhan #JB17 avatarı

    Her yarışta olduğu gibi yine Mercedes’i tebrik etmiyorum. Hile hurda ile şampiyonluk kazanacaklar ve göz göre göre bunu yapıyorlar.

    Yarışın adamı kesinlikle Grosjean. Muhtemelen Lotus bu yarışta kendini Renault’a göstermek için bu kadar iyiydi yoksa bunun başka izahı olamaz, muhteşem bir yarış çıkardı.

    Raikkonen lanetini sonunda Vettel’e de bulaştırmaya başardı. Gerçi bugün takım olarak yavaştık ama 2 tur kala lastik patlayınca gerçekten içim acıdı.

    McLaren değil, Honda’ya birşeyler söylemek istiyorum. Bak beyim, sana iki çift lafım var. Koskoca markasın. Paran var, tesisin var herşeyin var. Binlerce kişi çalışıyor tesisinde. Yakışır mı bu efsane, güzel takımı geride bırakmak, millete güldürmek? Ama nasıl yakışmasın! Sen değil misin 2015’te atmosferikten başka birşey bilmeyen, ortağına bir damlacık saadeti çok gören? Anlamıyor musun beyim, bu takım artık başarı istiyor. Ama ben boşuna konuşuyorum. Başarı tanımayan adama, başarıyı anlatmaya çalışıyorum. Hıh, sen, big brother, milyarder, takım sahibi Yasuhisa Arai! Sen mi büyüksün? Hayır biz büyüğüz. Gözümüzde artık bir pul kadar bile değerin yok. Ama şunu iyi bil, ne bu takıma, ne de Formula 1’e birşey yapamayacaksın. Yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. Çünkü biz birbirimize güçlü bir şasi ile bağlıyız! Dokuma artık McLaren’e, dokunma başarılarına! Eğer onlar böyle geride kalmaya devam ederse ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan ben, Batuhan #JB17, hiç düşünmeden gelir basarım orayı. Anlıyor musun, basarım ve dönüp arkama bakmam bile!

    1. Yaşar Usta 🙂 Türk filmleri arasında ender beğendiğim filmlerdendir. uyarlama da çok güzel olmuş. McLaren’e üzülmemek elde değil.

    2. CautionDRUNK avatarı

      Bir hile hurda tutturmussunuz gidiyorsunuz. Ferrari sene basinda Mercedes’in motor bolumundeki en onemli kisilerden Cedric Cornebois ve Wolff Zimmermann transferi yapıp motor anlaminda neredeyse Mercedes ile durumu esitlemedi mi ? Demek ki neymis olay sadece motor degilmis. Renault sene basindan beri motoru guncellemedi ama RB son 3 yarisitir yukselis icerisinde yaptiklari aero guncellemeler ile. Sunu kabul edin artik Mercedes sadece motor anlamında degil aero, sasi anlamındada ustun. Kac kisi dikkat etti yarısta Mercedes’in arka kanadina. Var mıydı ona benzer arka kanat kullanan baska takım ? Diger takımlar sene basından beri Mercedes’in kısa burnunu kopyalamaya calisiyordu tipki bundan once ki donemde RB nin kopyalanmaya calisildigi gibi. Bu kuralların konulali iki sene oldu ve hala diger takimlar Mercedes’i yakalayamiyorsalar suc Mercedeste degil. Bu yazimdanda Mercedes fani oldugum anlamini cikarmayin, artik sadece Mercedes’in basarilarina camur atmak yerine kendi takiminizin yapamadiklarina bakın

      1. Batuhan #JB17 avatarı

        Ferrari sürekli motora yükleniyor şasideki ve aerodaki eksiklikleri görmüyor bu doğru. Ama eğer bir takım koca bir şampiyonayı tek başına domine ediyorsa ben orada hile hurda ararım. 2 yarış dışında Mercedes yarış vermedi, kaldı ki sezon başından beri yarış dışı da kalmadılar. Ben 12 yıllık Formula 1 izleyicisi olarak ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Takımı bir adım ileriye taşıyan bir sistem/düzenek/parça mutlaka var, olmasa motor verdikleri rakiplerine nasıl yarım dakika fark atsınlar? Sonuçta biraz düşük olsa da Lotus da Mercedes motoru kullanıyor.

        Ayrıca bu hafta Mercedes’in kullandığı “balina kanat”ının yasal olup olmadığına dair şüphelerim var. Mercedes kural açıklarını çok iyi kullanan takım ve bu sayede kazanıyorlar. Gizli lastik testlerini falan saymıyorum bile.

        1. CautionDRUNK avatarı

          Gizli lastik testi ile 2014 yilinda gelen sampiyonluk hakkinda soru isaretleri olabilir. Ama 2015 yili icin bana hala gizli lastik testi felan filan demeyin. Ben 94 ten beri F1’i antrenmanlar sezon oncesi sezon ici testler dahil takip ediyorum. Eger hatirlarsan ya da arastirirsan Mercedes 2015 sezon oncesi testleri sadece 1 motorla bitirdi. Toplamda 6000 km yol yapti. Adamlar zaten dayaniklilik anlaminda ben buyum demis sezon baslamadan. Ayrica iki senedir herhangi bir takim Mercedes’i zorlayamiyorsa ( Monaco, Macaristan, Singapur vb pistler disinda ) suc Mercedeste degil. Ferrari gecen seneye gore cok buyuk adimlar attı ve beklentilerin ustunde Mercedes’e yaklasti. Peki ya Renault ? Bu motor kurallarinin gelmesini en cok isteyen motor ureticisi gecen seneyi mumla ariyor. Mercedes ne yapsin al sana biz motoru boyle yapiyoruz kopyala mi desin ? Yani isin kisasi kafamizi one egip nerede eksigimiz var nerede nasil one geceriz onu bulacagiz. Benim aklima en son gelen Ferrari’nin urettigi ozgun fikir 2007 yilindaki jant kapagi olayi idi. Varsa aklinda daha sonra urettikleri ozgun bir fikir soyle. İlk aklima gelen buydu.

          Ayrica balina kanat da bir skinti olsa coktan kokusu ortaya cikardi. Yarista demekki seninde dikkatini cekmis diger takimlar sadece arka kanat acilari ile oynayarak ( belkide benim goremediğim kucuk yariklar felan vardır ) downforce ayari yaparken Mercedes olaya baska acilardan yaklasiyor. Hiz olcumlerine de dikkat edersen Mercedes takım olarak cogu yaris haftasonunda antremanlar sıralamalar yaris dahil birinci degil. Yani saf hiz cok bir sey katmiyor. Ornek Force India Williams. En az 5 tane yaris yazabiliriz buraya yarista ve siralamarda Top Speed te bunlarin ilk sirada oldugu.

          Ayrica Ferrari den ben gelecek sene cok daha umutluyum. Bu sene arabayi gelistirecek zamanimiz yoktu aciklamalarindan sonra seneye uretilecek arac icin gerekli aero paket olusturulabilinirse seneye Mercedes le bir cok pistte kafa kafaya bir yaris bekliyorum. ( Aciklamalar dogrultusundaki dusumcem boyle )

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Vettel’in lastiğinin Eau Rouge’da patlamamasını büyük şans olarak görüyorum. Virajı geçtikten hemen sonra patladı.

    Ferrari’nin pit duvarı 2008’in başından beridir asla düzgün bir iş yapamadı 8 yıldır aynı şey. Bir sorun çıkacağını ben ekrandan hissedebiliyorken pit duvarında gereken tecrübeye, hislere ve yarışı koklama kabiliyetine sahip bir tane adam yok.

    1. İhmal olabilir mi peki hem uzun süre kullanarak hemde savunma için diri sürüşü devam ettirerek ? Olabilir belki . Grosjeanınki patlasa tamamen şans olurdu da

  18. Ya Ferrari abi siz n’apıyorsunuz ya gelen geçen tek turda 3 tur fark koyuyor, tek stintte 30 kusur tur attırmaya çalışıyorsunuz adama tabii patlar lastik n’apsın artık.

    Aracın performans yerlerde Kimi’ninki zaten okeye dönüyor artık, yürüyen Ego hata yapmasa Toro rosso bile az daha tokatlıyordu arabayı bu nedir ya bir çeki düzen verin kendinize.

    Millet her yarış bir adım ileri gidiyor biz geriye koşuyoruz, 9373673928 tane ön kanat denendi 1 tanesi de düzgün çalışmaz? Kazanılan yarışlar zaten pilotların kendi çabaları ki onlarda bile illa bir sorun çıkıyor.

    Strateji desen o da kalmadı ya abicim Pirelli ile 30 küsür tur attırmaya çalışıyorsunuz zaten arkasında Mercedes motorlu Grosjean var Drs olmadan götürmeye çalışıyor simdi böyle durumda Vettel ne yapsın lastik ne yapsın?

    Vallaha çok yazık şu adamlara her yarış duble yaptırmaları gerekirken sürünüyor adamlar.

  19. şu yarış stratejisini redbuldan daha iyi yapan yok valla. adamlar her yarış doğru lastik ile yarış sonunda patlıyolar adeta.. en hızlı lastiği her zaman en sona bırakarak önlerine geleni tokatlıyorlar.. keşke bizim ferrari de benzer şeyler yapabilse..nerde.. strateji özürlüler. vetteli pite almadınız lastiği patladı, yazık valla.

  20. Bu arada Vettel’e bir ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Lastiği patlamasının ardından tehlikeli bir şekilde yarış çizgisinden giderek ortalığın karışmasına sebep oldu.

    1. Sari bayraklar vardi ortalik karissa nolcak?

    2. Ayrica yarisi birakmiyor hala yarisan konum da

      1. Yarışı bırakmıyor mu? 3 tekerlek üzerinde gidiyor. Diğerleri ile arasında bariz hız farkı var. bırakmadığına emin misiniz?

    3. Katılıyorum ilk yorumum buydu çok amaçsız ve bencilce olduğunu düşündüm yaptığını arkadaki kvy perez masaa rai grubu sıkıntı yaşadı yani bi tersliğe davetiye çıkardı zaten bitmiş herşey puan almanın imkanı yok neyi tırmalıyosun usulca git şansına yan

  21. Mercedes’in kopup gideceğini biliyorduk zaten, öyle de oldu. Ama arka grup oldukça eğlenceli sayılırdı, Williams Force India ve Lotus’tan çekindiklerini söylemişti, haklı çıktı.

    Grosjean, Perez ve Kvyat’a tebrikler. Güzel ataklar yaptılar, şans da yardım etti. Ferrari’yi hedefleyen Honda Sauber Ferrari ile yarışıyordu. Birbirlerini kaç defa geçtiler sayamadım.

    Williams’a gelince, tamam arada pit stop hataları yapıyorsunuz da, bu kadar basit bir hata nedir arkadaş? Hani SC zamanı olsa, ani pit stop kararı olsa bir nebze anlarım da güzel güzel hazırlandıkları sıradan bir değişimdi. Claire apla bu konuya da el atsın artık.

    Pirelli piste sertçe lastik getirse fazla muhafazakar diye eleştirilir, bunun üzerine nispeten daha yumuşak lastik getirince, biri de çıkıp kim bilir kaç tur zorlayıp patlatınca yine eleştirilir. Bakalım neler olacak…

    1. Bu arada Eddie Jordan BBC’de “Renault’nun üstüne çok gitmeyin, bakın Grosjean podyuma çıktı” demiş. Ben de arada Lotus’u hala Renault kullanıyor sanıyorum.

  22. Ric e yazık oldu son set lastiklerin avantajını kullanıp podyuma çıkabilirdi kuvvetle ihtimal. Spa dan beklenmeyecek kadar sıkıcıydı yarış. Tahminlerde taklaya geldik yine.

  23. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Ferrari’ye çok sinirliyim zaten bol düzlüklerin olduğu bu pistte nasıl başarı saglayamazsiniz bunun bir izahı olamaz!

    1. Kardeşim şakamı yaptın anlamadım 🙂 boL düzlük dezavantaj ferrari için.aracın nefesi yetmiyor

  24. Kazanananın yarışın başından belli olduğu bir mücadele daha izledik.Bir sorun olmadığı müddetçe Mercedes logosu her zaman finishi ilk geçer bu yüzden kimin kazandigi değil beni etkileyen iki pilot dan bahsetmeyi yeğliyorum.Biri Grosjean mükemmel bir yarış çıkarttı tebriğin en büyüğünü o hakediyor.İkinci pilot sa Vettel di o bitik lastiklerle mükemmel turlar atti kaç tur grosjean i arkasinda tutması o koşullarda gayet iyiydi.Dramatik bir sekilde muhtemel bir podyumdan oldu yarısın son turuydu yazık oldu emeklerine.

  25. Yav arkadas patlaya patlaya son iki tur kalami patlar kavun pireli lastigiii gtti 3.luk.Vettele tebrikler bu kdr yavas ferrari ile iyi isler yapior.Vet startta iyi kalkti ama viraja cok sifir kaldi o yuzden istedigimiz olmadi.Vet ucuncu kalksa muhtemelen hamiltonu gecicekti yaris boyu nolurdu muamma.

  26. Lewis ihtiyacı olanı aldı. yarışı kontrol etmeyi bu şekilde sürdürdüğü sürece sorun yaşamaz.arka sıralarda da yarış güzel gitti. daha güzeli için, araçlar birbirini takip ederken zorlanmaması gerekiyor. zemin etkisi umarım yakın zamanda döner. grosjean,perez ve kvyat’a tebrikler.

  27. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Öncelikle Hamilton ve Mercedes fanı arkadaşlarını ardından haftanın yıldızı Roman Grosjean’ı tebrik ederim.
    Grid cezası olmasa her halde Mercedes’lerle kapisirdi Lotus

    Ferrari’de bu sezon ikinciliği almaya baksın bu sene takımdan bir halt olmayacak belli.
    Yanarım yanarım Sebastian Vettel’e yanarım podyumu kaybetti.Gerçi muhtemelemen yinede geçerdi Grosjean DRS bölümünde ama yazık oldu.Vettel’e buradan gelecek dördüncülük bile çok şey kazandırabilirdi.

    McLaren acilen Honda ile ortaklığı sezon sonu sonlandırmalı Serhan Acar bile tv’de en yakın rakibi Toro Rosso’dan 21 km daha yavaş kaldi Hiz ölçüm noktasinda honda motoru dedi.Ben bile McLaren fani olmadigim halde içim acidi yeminlen Sauber ile kapışmak ne demek kardeşim yazıktır günahtır bu fanlara.Seneye bile düzelme bu durum en fazla kapisacagin yer 3.4. Luk olur Bir yılda o kadar fark kapanmaz.100 beygir arkada olmak ne demek yahu.

  28. Zamanında de la rosa mclaren ve sıfır lastikle lastikleri bitmiş schumacheri geçemiyordu.Nerde o düzlük hızıyla övünen ferrari arrivabane ingiltere sonrası gerekli dersleri aldık demişti bence macaristan da rehavete kapılmışlar kimi ye dikkat ettiğimde çekiş düşüktü.Bu arada hep şanssızlık kimi de mi olacak 🙂

  29. Merco bu tempoyla Monza’da üçüncüye tur bindirebilir. Bir ara 3.5 saniye fark atıyordu tur başına.

  30. Redbullun stratejisine gerçekten hayranım gerisi birşeye yaramaz

  31. Yarışın adamı kusursuz Grosjean.

    Ayrıca yarış sonlarına doğru Button’ın telsizden takıma ”bu lastikler çok hızlı, bir yanlışlık olmasın?” demesi de komikti 😀

  32. Ferrari’yi bu motorla Monza’da kötü günler bekliyor.Renault motor konusunda kesinlikle Ferrari ile eşit düzeyde veya daha iyi.Bunun en bariz örneği Renault motorlu takımların düzlük performansları.Birde bu takımın daha hiçbir gelişim hakkını kullanmadığını da göz önüne alırsak Renault motoru seneye çok iyi bir adım atacak gibi duruyor, boşuna kendi takımlarını kurmak istemiyorlar sanırım.

    Ferrari araçları düzlükte hiçbir varlık gösteremediler, bunu biraz kurtaran Ferrari’nin lastik performansıydı.Vettel ve Kimi sert hamur ile muthiş bir stint attılar.Kimi’ye de bir alkış iyi bir yarıştı, Ferrari’nin strateji hatası 5 liği bugün elinden aldı.Yarışa neden sert lastik ile başlanmadığını kesinlikle anlamıyorum.Yumuşak hamuru gördükten sonra kötü bir yarış daha dedim ve öylede oldu.Bugün Kimi için kiesinlikle en iyi strateji sert hamur ile başlamaktı.Ancak yarışın 3 çeyreğinde Kimi’de motor anlamında küçük bir performans kaybı olduğunu düşünüyorum.

    Grosjeana tebrikler, Vettel’e de tebrikler podyum çok iyi bir sonuç olacaktı, Hamiltona da tebrikler, güzel sayılacak bir yarıştı..

    1. pwki son bölümde drssi olmamasına ve lastiği tamamen bitmiş olmasına rağmen Vettel arkasındaki Mercedes motorlu Grosjean’ı nasıl tuttu?

      1. Grosjean viraj çıkışlarında yavaş kalıyordu, DRS ile birlikte yakaladığında da düzlüğün sonu geliyordu.

        1. Nerde yavas kaliodu kafan mi iyi ??

          1. Azıcık düzgün izlesen çekiş kısmında Ferrari’nin daha iyi olduğunu görürdün.

            1. insanların hep kendisinin daha iyi izlediğini düşünmesi ne komik bir şey.

        2. ee sonuç?

          Lotus aracı düzlükte daha hızlı olması için daha az kanatla ayarladığı için virajda yavaş kalmış, Ferrari daha orta bir ayar ayarlamış olamaz mı?

          1. Olabilir tabii ki. Lotus’un bunu yaptığı apaçık ortada. İlk sektörde Mercedes ile aynı tempoyu tutturuyordu Grosjean. Ferrari düzlük hızını kesip virajlara odaklanmış gibi durdu ama virajlarda da iyi değillerdi. Raikkonen bütün yarış Massa’nın arkasında kaldı. Vettel de zaten atak yaparak gelmedi 3.sıraya.

          2. + virajlarda iyi değillerdi dediğimden kastım hızlı virajlarda. düzeltelim.

          3. Ben dördü naklen izlerken duyduğuma dayanarak dedim 7 demiş diyosanız haklısınızdır . Ama geri kalanında durum böyleydi gro düzgün çizgileri yakalayamadı bus stop sonrası

      2. Pilotaj olabilir :))

      3. Birincisi Vettel ile Grosjeanın lastiklerini tur olarak karşılaştırmak bence yanlış.Nedeni ise Ferrari’nin diğer tüm takımlarından lastiklerini daha uzun kullanabilmesi, arada performans farkı illa ki vardı ancak çok büyük bir performans farkı yoktu tur başına 0.5 0.6 alıyordu Grosjean.

        İkinicisi Kimi’de özellikle düzlük sonlarına doğru yeterli performans yoktu, Yarışın başında Ricardonun Mercedes motorlu araçları nasıl geçtiğini gördük Kimi ne kadar hızlı olursa olsun Mercedes motorlu hiçbir aracı geçecek düzlük performansına sahip değildi.Yukarıda verdiğiniz Hız ölçümü Earogue çıkışındaki ölçümler, asıl önemli olan düzlük sonunda ki hız.

      4. Lastiklerin farkı 4 tur idi bu birincisi
        Orta hamurda 4 tur yeni lastik demek bi önceki hamura göre daha küçük bir fark yaratıyor . Çünkü hamur sert , lastik konusu böyle.
        Grosjean farkettiysen heyecan yaptı resmen bir ara yaklaştı drs açtı sonra drs farkını kaybetti .
        Son denemesinde ise la source ve eau rogue kısmındaki Raidillonda bariz bocaladı düzgün bir momentum yakalasaydı rahat geçmişti . Burada grosjean’ın biraz düşmesi söz konusu vettelin ise baskı altında çizgisini bozmadan devam etmesi önemli noktaydı olay bu.

        1. 7 tur yeni lastik vardi ona buna gozuyle izle diyecegine kendin dktli tkp et

        2. Serhan Acar 7 turluk lastik farkı var dedi Gro ile Vet arasında. Spa’da 7 tur ciddi bir fark.

          1. Serhan acar 4 demedi mi ya

            1. Ben 7 diye duydum:)

        3. lastik farkı konusunda arkadaşlar cevap vermişler. Spa gibi turun 1.45-50 arası dönüldüğü uzun pistlerde 7 turluk farkın ne demek olduğunu daha iyi hesaplayın. Bunun dışında adamın lastiği bitmiş, patlamış, siz hala fark yoktu diyorsunuz.

    2. o iş motorla değil aero güncellemeleriyle alakalı. mercedes sırf burası için tamamen değişik bir arka kanatla geldi. ferrarinin ön kanadı çalışmadı. daha düne kadar mercedesle neredeyse eşit olan ve renonun çok önünde olan ferrari motoru bugün yavaşlamadı.

    3. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Renault motoru nedeniyle değil Redbull ve Toro Rosso’nun birkaç yarıştır yaptığı strateji nedeniyle hızlı gözüküyorlar. Eskimiş medium’lara karşı yeni soft ve düşük yakıt. Ferrari’nin yerinde olsam Kimi için benzer bir strateji denerdim. En kötü yine 10.olurdu ki bence yükselebilirdi. Mercedes motorlu araçların arkasında takılmaz Kvyat gibi geçebilirdi büyük ihtimalle. Tabii sıralamalardaki sorun nedeniyle gerilerden başlamanın da büyük payı var.

    4. Renault motorlu araçların düzlük hızlarıyla ilgili dün ya da önceki gün bir mesaj atmıştım. Düzlükte yavaş kalmamak için Red Bull diğerlerinden daha az kanatlı bir konfigürasyona sahipti.

    5. O kadarda değil arkadaşın dediği gibi 1.50 x 7 dersek 12 dk 50 sn ediyor yanılmıyosam ve bu lastik kıyaslamamak için az bir fark değil .

  33. Vet düzlükte mercedes motoruna dayandı (gro) rai nasıl renault motoruna (kvy) gelip geçildi diyenler için yarış takip etme durumunuz eksik. Kvyat yumuşak lastiklerle eau rogue öncesi otomobilini konumlandırmada tutuş avantajını kullanarak eau rogue a hızlı giriyor bu zaten önlerindeki düzlük için bir avantajı cebine koyuyor renault motorunun 1,drs öncesi dibindeydi 0.2 sn farkla butona bastığı anda da fly by bu kadar basit. Ferrariye *** atmanın lüzumu yok

  34. Ben yarıştan bir zevk almadım. Mercedes motor olarak zirvede dağıttılar ortalığı. Takım olarak fena değildik saside gayet gelişmiş gibi geriye motor kalıyor. Vettel e üzüldüm rai çok silikti anlamadım. Mercedese diyecek laf yok. Arac+ motor kombinasyonu mükemmel. RBR 4 yılından bile baskın bir araç helal olsun

  35. Berbat yarıstı spa da yagmur olması lazım demekkı pirellide berbat alonsonun dediği gibi 2-3 marka gelse ıyı olur lastıkelr ıcın

  36. Fernando start’ta uçtu mu yoksa başka bir şey mi yaptı çözemedim…

    1. İki McLaren’da süper kalktı. Direkt olarak 6 otomobili geride bıraktılar ama gel gör ki sonrasında malum sonuç.

  37. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    pirelli gibi dandik bir lastik kullanırsanız olacağı budur michelin ile bridgestone getirin şu spora.sıradan bir yarıştı ham 2015-2016 şampiyonu.grosjean verstappen kvyat günün en iyileriydi.start özürlü ric startta uçtu muhtemelen vites kutusu sorunuyla yolda kaldı.rainin aracı hala gitmiyor 😀 rai nin cenabetliği vete de bulaştı:D ferrari hala aynı ilerleme yok.sezon bitti diyebiliriz orta grup çekişmeli gidiyor o kadar.

    1. Arkadaşım raikkonen vestele cünubluk bulaştırmasının tek bir yolu var .

      1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        klavyenin azizliğine uğramışsın neymiş o yol 🙂

  38. Debriyaj yardımı yok, ortalık karışacak deniliyordu değil mi? Olmayacağı zaten belliydi. Maksat yaz arasından sonra ilgi çekip daha çok müşteri bulmaktı muhtemelen.

    Hamilton, sürdü ve kazandı. O kadar. Bu yaz arasındaki serserilikleri onu hiç etkilememiş belli ki. Lakin VSC’den sonra bir ara Rosberg ile gırgır geçtiğine yemin edebilirim. 1 saniye fark 1 turda kapanıyordu. Sonraki 2-3 turda 0,3-0,4 saniye arayı açıyordu. Eğer kasti olarak yaptıysa Rosberg için çok berbat bir psikoloji olmuştur şüphesiz.

    Rosberg, kazanmak için miniminnacık olan şansını startla beraber kaybetti. Sonrasında ikinci olacağı zaten %100’dü. Yani o araçla da yapsın artık o kadarını.

    Günün adamları Perez, Grosjean ve Kvyat oldu. Oldukça renk kattılar yarışa. Özellikle kasapgillerden Grosjean için harika bir yarış dolu. Podyum her zaman iyidir.

    Vettel için çok kötü olmakla beraber Raikkonen’in şanssızlığını devraldı son 2 tur kala. Bazen böyle olması iyidir. Şanslı olan şanssızın şansını alırken şanssız olan da şanslı olanın şansını alsın ki takım içi çekişme yerine gelsin bir.

    Atarlı ergen Verstappen yine son tur kurbanı olarak Raikkonen’i seçmiş gibiydi ama bu sefer kasaplığı kendi başına patlıyordu nerdeyse. Sevmiyorum bu yürüyen egoyu. Sainz çok daha iyi, oturaklı, sessiz sakin ama daha yarış başlamadan onun da yarışı bitmişti zaten.

    Massa, Bottas’ı tokatladı yine. Aslında bugün Bottas’ı gelen tokatladı giden tokatladı. Buna takımı da dahil. Tabii Ferrari’ye iteleyemeyince o kadar pohpohlanmış ve bir tarafı şişmiş ve hatta yürüyen ego atarlı ergen Verstappen gibi olmak üzere olan Bottas’a takım diğer 3 yumuşak lastiğin aksine kasti olarak sağ arkaya orta sert lastiği takıp ceza aldırdı. Sırf aklı başına gelsin diye. Bakalım bundan sonra da diyebilecek mi güncellemeler puan olarak önde olana getirilir diye.

    Raikkonen en iyi olduğu pistte daha dünden kaybetmişti ama ben çok daha fazlasını yapmasını bekliyordum. Bence Lotus’tan ayrılırken ve Ferrari’ye geçmeden önce olduğu o sırt ameliyatı onun tüm yeteneklerini çürütmüş. Başka açıklama bulamıyorum artık.

    Honda tırt, Honda virane, Honda rezil, Honda tüü kaka. Yol arabalarında bile hiç sevememişimdir Honda’yı. Uzun ömürlü güçsüz bir motordan başka yaptığı hiçbir şey yok. Ne bir konfor ne de standart bir donanım. Yıl 2015, halen klimayı, ABS’yi opsiyonel sunuyorlar. Neyse olan McLaren’e ve daha da ziyade Alonso ile Button’a oluyor.

    1. Yol arabalarını karıştırmayalım 🙂 2008 model hatchback 1.8 manuel vites civic kullanıyorum adeta yakıt dostu performans devi 🙂 lpg ile mercedes c180 miş renault rs ler hariç neyi koyarsan koy 1.4 tsi scirocco hariç vw ler 1.8 turbo insignia falan hiç affetmiyor 🙂

      1. Ben karıştırırım. Zaten uzun ömürlü motor için biraz da olsa güçten kısmalısın. Sorun şu ki araçlarında konfor ve standart donanım rezil durumda. Yoksa 50000’e aldığını 5 yıl sonra 50000’e satıyorsun. Kimse de motorunu açıp sorunlu mu diye bakmaz. Ama bununla da olmuyor her şey.

        1. Valla şunu söyliyim donanım olarak kendi kullandığım sınıfına ve yaşıtlarına görre donanım bonkörü start stop vsa abs esp elektronik destekli hidrolik direksiyon cc oto dikiz yağmur far sensör dijital klima vs ama genel olarak ele aldığımızda haklısın . Ancak dikiz aynasını kendi kapatan bir peugeot reanultta elektronik arıza yaşayacağıma honda alır dikizimi kendim kapatır yolda ise peugeot reno hyundai opel kia fiat ve birçok markaya stoplarımı rahat yol konforumla izlettiririm

  39. Sıkıcı bir yaristi.Rtl sagolsun en az on turu reklam
    yuzunden izleyemedim.

  40. Rai ile Alonso arasında yalnızca Verstapen vardı son turda. Verstapen’in Rai’ye atağı cesurcaydı, risk almayı seviyor anlaşılan.

  41. Cetvelin lastik patlamasaydı iyiydi ya , yalnız şuna sinir oldum geriden gelen perez massa raikkonen grubunu çok sıkıntıya soktu yolu ortalayarak. Ferrari için herşey bitti ne yazık ki

  42. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Belçikadaki yarış böyle oluyorsa benim için f1 de sezon bitmiştir vettel lastik patlattı üzülemedim üçüncü olması sebebiyle değil 32 saniye farkla üçüncü olması sebebiyle hamilton şampiyonluğu vermediği sürece şampiyon belli rosberg ikinci vettel üçüncü tıpkı bütün yarışlarda olduğu gibi çok heyecan verici değil mi

  43. Mercedes motorunda emeği olanlara ne söylense az. Kusursuza yakın bir motor. Force Indıa ve Lotus’u motor ve pilotaj pisti denilen bu pistte gerçekten iyi noktalara taşıdılar.

  44. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ferrariyi cözemedim gerçekten vettel arkasında mercedes motorlu grodan atak yemiyor hemde drs si kapalıyken rai ise drs si acıkken reno motorlu verstapen yanına geldi gerçekten aşırı yavaşlık var araçta anlayamadım nedense.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Sonlara doğru sanki bir ERS eksikliği var gibi geldi bana. Yarış boyu ERS’si doğru dürüst çalışmayan Button bile tur yedikten sonra arkasındaydı sürekli. Öndekilere hiç yaklaşamadı.

      Ferrari hala strateji olarak hiçbir şey ortaya koyamıyor. Red Bull takımını bu yüzden seviyorum mutlaka stratejik anlamda doğru olanı yapmayı bir şekilde beceriyorlar.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        1turda 5 saniyeye yakın kapattı verstappen buttonla arasındaki farkda kapandı adeta süründü araç.

    2. Kvyat yumuşak lastiklere sahipti nasıl yarış izliyosunuz ?

      1. Verstappen diyor hacı son turdan bahsediyorlar

        1. Raikkonen F1 Team avatarı
          Raikkonen F1 Team

          Verstappen de soft vardı Kvyat’la yaklaşık turlarda onlar da aynı starejiyi uyguladı.. 1 turda 5 saniye felan kapatmadı bir de..

      2. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        kyvat kim kardeş yazdıgım yorumda kyvatın ismi bile geçmiyor yarışı izlemiş olabilirsin fakat okumayı bil.

        1. Tamam be kardeşim raikkonene yaptıkları yanlış strateji geldi aklıma kvyat yanınfan uçup gittiğinde oraya takılı kaldım ben kusura bakmayın . Rai yumuşakla devam ettiğini görünce bütün umudum söndü zaten trafiğin ortasına yumuşak lastikle fırlattılar massa yedi bitirdi lastiğin avantajını

    3. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Lastik farklarını dikkate almamışsın. Araçların depolarındaki yakıtın azalmasıyla sonlara doğru pit yapıp soft lastik takanlar uçuşa geçti. Kvyat’ın 2 Mercedes motorlu aracı geçtiğini gözden kaçırma. Kimi’ye gelince live timing felan takip etmediğim için turlarını kıyaslama imkanı bulamadım ama sönük bir yarış çıkardı gibi geldi bana. Araçta bir problem olma ihtimali var. Antrenmanlarda hızlı olan Kimi sıralamada patladı yarışta da iyi değildi. Araçtan mı Kimi’den mi bunu kesin olarak bilebilme imkanımız yok.. Mercedes motorlu araçların arkasında aynı lastiklerle kalması da etkili olmuş olabilir tabii. Renault motorlular strateji ile birşeyler yapabildi çünkü. Mercedes motorlular dışındakiler stratejik hamleler dışında pek de bir şey yapamadılar ama.

    4. Ha-ha çok pardon aklımda o an kaldı en son kvyatın yanından uçup gitmesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir