Button: Geride Olduğumdan Dolayı Utandım!

yazar:

kategori: ,

McLaren adına hayal kırıklığı ile geçen bir sezon oluyor ve Belçika GP’si Jenson Button için bir diğer unutulması gereken yarış oldu.

Fernando Alonso takım arkadaşının bir sıra önünde 13. bitirdi, ancak ikili sadece Manor pilotlarının önündeydi.

Button yarış boyunca yaptığı mücadeleden memnun olmadığını söyledi.

“Sorunsuz şekilde enerji depolayamıyor ve kullanamıyorduk. F1 araçları elektrik motoru olmadan hiç de hızlı değiller. 160-180 beygir kaybetmiş durumdaydım. Bu şekilde arkalarda geziyor olmak utanç verici.”

Alonso ise takım arkadaşının önünde yer aldığı için yarışı “En iyi Spa yarışım” olarak nitelendirmişti.

“Muhtemelen Spa’daki en iyi yarışımdı. Pozisyonumuz en iyisi olmasa da Button’ın 40 saniye önündeydim.”

“44 turda aynı araçla tur başına bir saniyeye yakın bir fark demek oluyor.”

 


Yorumlar

“Button: Geride Olduğumdan Dolayı Utandım!” için 21 yanıt

  1. Mclaren’in mücadele dışında kalması hiç iyi olmadı.

  2. Button’a sağlam bir araç verin bugün o artislik yapan bebelerin hepsini ağlatır. Mükemmel olmasa da hızlı ve iyi bir pilot. Mclaren nasıl sabrediyor bu Honda’ya onu da anlamış değilim.

  3. 2. pilotun taraftarına bakın hele. Kendilerinden geçmişler yorum yazarken. Nasıl beyler eğleniyor musunuz?
    🙂

  4. Her ikisi de Honda’ya giydirmiş.

    1. Siteye web sitesi olarak bir link vermişsiniz, denizaltılarla ilgileniyorsunuz sanırım. Merak ettim de.

      1. Evet. Aynı zamanda genel olarak ww2. Siz de mi?

        1. Ben havada suda karada giden mekanik her şeyin meraklısıyım. Denizaltılara özel ilgim yok, ama dediğim gibi makina merakı olunca bir ara onlara da sarmıştım. WW2 meraklısı çok nedense. Bunun için de Almanları iyi incelemek gerekiyor sanırsam. Adamlar neler neler yapmışlar.

          1. Haklısınız.1935 ile başlayan dönem konvansiyonel makinaların zirveye ulaşacağı, uçak gemisi, elektroboot, V1&V2 roket ve balistik gönderme teknolojisi, günümüzün hala en etkin kara silahı olan tanklar, nükleer bomba, renkli ve hatta 3D film çekimi, milimetrik radar ve sonar gibi hemen aklımdan sayabileceğim birçok teknolojinin keşif dönemi oldu. Günümüzde de teknoloji özellikle silikon tabanlı ve piyasanın talebine bağlı olarak çok hızlı ilerliyor ancak günümüz ar-ge ve yazılım gücünü düşündüğümüzde bile insanların geçen yüzYılın ilk yarısında ihtiyaçları doğrultusunda kendi makinalarını geliştirmek için ödedikleri bedel akla hayale sığmayacak büyüklükte.

            WW2’nin bu kadar çok meraklısının olması ise çok normal, bugün bizim aklımız o dönemde yaşanan büyük, vahşi ve acımasız savaşı anlayamıyor. Ferdinand Porsche’nin tren rayında giden tank yapması, Bugün birçok vinç, yürüyen merdiven vs.. üreten krupp’un (günümüzde thyssen-krupp) bir zamanlar dünyanın en başarılı denizaltısı olan U-Boot’ları ürettiğini veya Günümüzde kalorifer borusu üreten Junkers’ın 70 yıl önce Bf109 gibi döneminin en başarılı 1000hp’lik alttan kanatlı avcı uçaklarını ürettiğini düşününce, özellikle almanların çalışma tekniğini ve çılgın liderlerinin onları ne kadar zorladığını ancak hayal edebiliriz. Çünkü aradan 3çeyrek yüzyıl geçtiği halde biz hala yapamıyoruz.

            1. İnanılmaz paralar harcanmış, sayısız prototipin arasından sadece birkaçı işe yaramış. Ar-Ge’ye harcanan paraları hala aklım almıyor. Halkı motive tutmak için uydurulan wunderwaffe denilen yalanlar bile ayrı bir araştırma konusu.

  5. Geride olduğundan dolayı utanman lazım, ERS’ni bozmasaydın da takım arkadaşının seni geçtiği için övünmesine neden olmasaydın 😀

    Sıralamalardaki yarım saniye sıkıntı olmuş heralde. Button gibi sıralama özürlü pilottan yarım saniye? (araç kaynaklı sorun olmadıysa tabi, böyle bir şey açıklanmadı sanırım.)

  6. Ciddiye alıp yorum yapanlar laf atanlar var Alonso’ya. Adamlar atışıyor, ironi diye birşey duymadınız sanırım.

  7. Yarışın başından beri enerji depolama sisteminde sorun yaşayan Button’ı geçtiği için övünüyor Alonso. İkincilikleri beğenmiyordu. Sondan ikinciliklerle kendisini tatmin ediyor artık.

    1. 🙂 +1

    2. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
      srknmsr14 #ForzaMichael

      +1

  8. Alonso ise takım arkadaşının önünde yer aldığı için yarışı “En iyi Spa yarışım” olarak nitelendirmişti.

    “Muhtemelen Spa’daki en iyi yarışımdı. Pozisyonumuz en iyisi olmasa da Button’ın 40 saniye önündeydim.”

    “44 turda aynı araçla tur başına bir saniyeye yakın bir fark demek oluyor.”

    Bu tip yorumlar hep aynı pilotun ağzından çıkıyor, tesadüf heralde..

  9. Seni ve mclaren i bu duruma düşürenler utansın be button!!!…Sen kariyerinde utanıcak bırsey yapmadın..

  10. Adamlar okadar sıkılmış ki birbirlerine laf cakiyorlar.

  11. ee dün button gönderme yapmıştı bugun alonso 🙂

  12. Alonso Buttona gönderme yapmıştır dünkü konuşması için.Neyse en azından birbirleriyle uğraşıp sezonu böyle bitirecekler.

  13. The irony is very strong with this one.

  14. Alonsonun acizliği yine doruk noktasında :), motorda sorun yaşayan takım arkadaşının 30 sn önünde olduğunu söylemek tamda ona göre 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir