Williams’tan İlginç Hata

yazar:

kategori:

Williams takımı Belçika GP’sinde pitlerde yaptıkları hatalara bir yenisini daha ekledi.

Bottas pite girdiği esnada mekanikerler ön ve sol arka lasiklere yumuşak lastiği takarken sağ arka tarafa ise sert lastik taktı.

Tekrarlarda ise mekanikerlerin Bottas gelmeden önce lastiklerde karmaşa yaşadığı görülüyor.

Bottas bu olayın ardından uzun süre pistte kalmasına karşın pitten geçme cezası aldı.


Yorumlar

“Williams’tan İlginç Hata” için 9 yanıt

  1. neden motogp gibi ön arka lastik hamuru seçimlerinde takımlar serbest bırakılmıyor ki esasında. her aracın tasarım itibariyle daha çok ısıtıp erken yıprattığı lastikler farklı. daha verimli ve hızlı olabileceklerse bence ön ve arka hamurlar farklı seçilebilmeli.

  2. Bence Williams Ferrariye kalamak için iyice egosu şişmiş Bottas’a bir ayar vermek istediğ için bilerek yanlış takıp ceza aldırdı. Şimdi merak ediyorum Bottas denen kalas yine takım süper takım harika, güncellemeleri önde olan pilot alır diye şekil yapabilecek mi yoksa ağlayacak mı 😀

  3. Zamanın da briatore bilerek buna benzer bir harekette bulundu.ön iki tekeleği değiştirmeyip arka iki tekeri değiştirtmişti. Tabii ben her zamanki gibi o yarışı ve yılı hatırlamıyorum .

    1. zamanında bu tip şeyler yapılabiliyordu. pite geldiklerinde sadece arka veya ön lastikleri değiştirebiliyorlardı. belkide hala geçerlidir bilemiyorum. fakat bu zamanda pirelli lastikleriyle zaten yapamazlar.

  4. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Williams’in bu hatasından sonra nedense Lewis’in Mercedes’i ile yanlışlıkla McLaren pitine dalışı geldi nedense o an aklima.

    Willams’a ne diyelim böyle bir hatayı çocuk yapmaz.

  5. geçen sene massa, milyon tane pit öküzlüğüne maruz kalırken bottas boş meydanda aldığı puanlarla öne geçip yarış sonlarında massa’nın pitte başına gelenleri ağzına almayıp “takım hiç hata yapmıyor, yaptığı hataları tekrarlamıyor, süperiz iyiyiz vs” diye dalga geçercesine atıp tuttuğu yarışlar geldi aklıma. adamın kafasına odun böyle iner, sap gibi kalırsın öyle rengarenk lastiklerle. hadi şimdi takımın yaptığı pit hatasını ağzına alma da görelim kaç okkalık adamsın 🙂

    ayrıyeten, boyundan büyük bir edayla “güncellemeler puanı daha fazla olana gelir ilk önce taam mı” dediğin de aklıma geldi bak, ne diyeceğimi bilemedim şimdi. bildim de, ayıp olur site ahalisine ulu orta yazarsam. al aşkını sok gözüne gözüne diyeyim kibarca grup vitamin gibi 🙂

  6. lastikler değişirken bir elemanın, bir elindeki lastiğe bakıp birde takılana bakıp ben karıştırdım herhalde edasıyla davranması vardı. çok güldüm.

  7. Valtteri Bottas temsili 🙁

  8. Trajikomik 😀 aslında hep merak etmişimdir böyle bir olay yaşanırmı yaşanırsa hangi takım yapar diye. Williams sağolsun merakımı giderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir