Timo Glock

yazar:

kategori:
kisisel.jpg
Doğum Tarihi 10/01/1982 Medeni Hali Bekar
Doğum Yeri Lindenfels Boy 1.69
Ülke Almanya Kilo 64
       
stat.jpg
Yarış Zaferi 0 İlk Yarış 2004 Montreal
Podyum 3 En İyi Finiş Pozisyonu 2
Pole Pozisyon 0 2009 Derecesi 10
En Hızlı Tur 1 2010 Derecesi 23
Katıldığı Yarış 54 Şampiyonluk
Topladığı Puan 51 Takım Virgin Racing
Yarıştığı Takımlar 08-09 Toyota  2004 Jordan (4 Yarış)  
gecmis.jpg

Timo Glock’un Formula 1’e yükselişi bir anda oldu ancak kısa sürdü. Genç Alman pilot karting yıllarının ardından ADAC Formula BMW Junior’da yarışmaya başladı ve ilk senesinde şampiyon oldu. 2001’de ise ADAC Formula BMW’de şampiyon oldu.

2002 ve 2003’te Formula 3 serilerinde yarışan Alman pilot henüz ismi duyulmamış olmasına rağmen menajerinin başarılı bir iş çıkarması sonucu 2004’te Jordan takımının 3. pilot oldu.

Jordan takımının yarış pilotu Pantano ile sorun yaşaması üzerinde Kanada’da yarışma fırsatı buldu Glock. Gilles Villeneuve pistindeki ilk Formula 1 yarışında sıralamalarda 16. oldu takım arkadaşı Heidfeld’in ardından.

Yarışta ise Glock takım arkadaşının önünde 7. oldu ve çok değerli hediye olan 2 puanı kazandı ilk yarışında. Daha sonra Pantano’nun tekrar yarışlara katılması ile cuma test pilotluğuna devam eden Glock antrenmanlarda yaptıkları ile herkesi etkilemeye devam etti. Ancak Glock için yarış sadece Kanada ile sınırlı kalmadı. Jordan takımı sezonun son 3 yarışında Pantano ile devam etmeyeceğini ve Glock’un yarışacağını açıkladı.

Göstermiş olduğu performansa rağmen 2005 sezonunda kendisine yer bulamayan Glock bu seneyi Amerika’nın Champ Car serisinde geçirdi. Glock burada yılın çaylağı ödülünü kazandıktan sonra 2006’da GP2 serisinde yarışlara döndü. Sezonu aldığı 2 galibiyet ile 4. sırada tamamlayan Glock 2007 sezonunda burada şampiyon olmayı başardı ve kendisine Formula 1 kapısını araladı.

2008 sezonunda Toyota ile Formula 1 dünyasına geri dönen Glock, tecrübeli takım ardakaşı Trulli ile neredeyse başa baş yarıştı. Macaristanda iyi bir performansla 2. olarak podyuma çıktı ve sezon sonunda elde ettiği 25 puanla Trulli’nin ardından 10. sırada yer aldı.

2009 Toyota çift katmanlı difüzörle beraber güçlü bir araca sahipti ancak bu sonuçlara pek yansımadı. Sezonun ilk sıralama turlarında Glock 6. olmasına karşın takımın esnek kanatlar kullandığı gerekçesiyle yarışa Trulli ile beraber son sıradan başlamak zorunda kaldı. Buna rağmen yarışta çok iyi bir yükseliş gerçekleştirerek 4. oldu. Sonraki yarış Malezya’da yarışa 3. sırada başladı şiddetli yağmur nedeniyle yarış yarıda kesildi ve Glock o an 3. olduğu için sonuçta öyle ilan edildi. Çin’de yarışa pit alanından başladı ve 7.liğe kadar yükseldi. Bahreyn’de yarışa ikinci sıradan başlamasına rağmen ancak 7. oldu. Sezon ilerledikçe arkadaki takımlar Toyota’yı yakaladı ve Glock da artık orta sıralarda puan mücadelesi vermeye başladı. Singapur’da 6. başladığı yarışı çok iyi bir performans ile 2. sırada bitirdi. Bu onun Toyota ile çıktığı son yarış oldu. Sonraki yarış Japonya’da sıralama turlarında bir kaza geçirdi. Ayağında hafif bir sakatlık yaşaması sonucu yarışa katılamadı. Sonraki iki yarışta da görev test pilotu Kamui Kobayashi’ye verildi. Sezon sonunda Toyota F1’den ayrıldığını açıkladı.

Glock 2010 sezonunda Kubica ile beraber Renault’da yarışabilirdi. Ancak Renault da spordan ayrılabilirdi. Bu yüzden Glock F1’e yeni girecek olan Manor GP ile anlaşmayı tercih etti. Daha sonra Manor GP hisselerinin büyük bölümü Virgin Grubuna satıldı ve takımın ismi Virgin Racing olarak değiştirildi.

Düşük bütçe ile sıfırdan kurulan takım aracını rüzgar tüneli kullanmadan CFD teknolojisi ile hazırladı. Ancak testlerde aracın bir çok mekanik sorunu olduğu anlaşıldı. 2010 sezonu Glock için bir hayli zor geçeceğe benziyordu. Beklenen oldu ve Glock Virgin’de geçirdiği sezonu çokça yarış dışı kalarak puansız kapattı.


Yorumlar

  1. BMW'de olması gereken bir pilot!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir